Placinta de orez cu migdale
PrinteazaPlacinta de orez cu migdale din: zahar, orez, migdale, fistic, stafide, mere, lichior, scortisoara.
- 1 l apa
- 125 gzahăr
- 300 g orez cu bob rotund
- 1 praf de sare
- 100 g migdale măcinate
- 100 g fistic măcinat
- 75 g stafide
- 3-4 mere mari
- 1 lingură cu lichior de trandafiri/ limoncello
- zeama de la o portocală
- 150 g margarină + 1 lingură
- scorţişoară
- pesmet fin pentru tapetat forma
Mod de preparare:
Dă în clocot apa într-o cratiţă cu fundul gros. încorporează zahărul, orezul şi sarea. Lasă să fiarbă orezul 15 minute, amestecând continuu.
Separat, pune la călit într-o lingură de margarină merele rase pe răzătoarea mare în care ai pus un praf de scorţişoară.
Lasă pe foc până scad.
Scurge orezul şi amestecă-l cu migdalele, fisticul, stafidele, seminţele de pin, coaja rasă de portocală. Adaugă lichiorul de trandafiri (sau limoncello) şi bucăţelele de margarină. Amestecă bine ca să se combine toate ingredientele şi aromele.
Toarnă jumătate din compoziţie într-o formă unsă cu margarină şi tapetată cu pesmet, apoi pune umplutura de mere şi din nou orez. Lasă în cuptorul preîncălzit 30 de minute, până când se rumeneşte frumos.
Când o serveşti, poţi turna deasupra un sirop de zahăr ars, din 3 linguri cu zahăr şi 6 linguri cu apă.
Pofta buna!