Montes Alpha M: Un Blend Excepțional din Chile – Montes Alpha M este un vin emblematic din Chile, cunoscut pentru structura sa robustă și complexitatea remarcabilă. Acest vin face parte din gama premium a cramei Viña Montes, o cramă care a pus Chile pe harta vinurilor de înaltă calitate. Istoria și Tradiția Montes Alpha M […]
Placinta de pui cu spanac
PrinteazaPlacinta de pui cu spanac din: piept de pui, spanac, telemea, oua, cascaval, ceapa, nucsoara, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 piept mare pui
- 1 kg spanac
- 200 g telemea de vacă puţin sărată
- 4 ouă
- 3 linguri caşcaval ras
- 3-4 fire ceapă verde
- 1 vârf de cuţit nucşoară rasă
- sare
- piper
- 1 pachet foi de plăcintă
Mod de preparare:
Placinta de pui cu spanac: Fierbeţi carnea în apă rece, cu foarte puţină sare. Când s-a răcit, îndepărtaţi pielea, dezosaţi şi tăiaţi pieptul cubuleţe.
Curăţaţi spanacul, opăriţi în apă cu sare şi lăsaţi-1 doar cât e nevoie să se înmoaie; puneţi-l în strecurătoare să se scurgă foarte bine şi să se răcească.
Incingeţi cuptorul la treapta 3.
Tocaţi mare spanacul scurs, amestecaţi-1 cu ouăle, brânza bine zdrobită cu furculiţa, ceapa tocată mărunt, pieptul, caşcavalul, nucşoara, piper şi sare după gust.
Ungeţi cu ulei tava de cuptor şi aştemeţi pe ea mai mult de jumătate dintre foile de plăcintă. Puneţi prima foaie în tava unsă, ungeţi-o cu foarte puţin ulei, folosind o pensulă, apoi acoperiţi-o cu următoarea foaie.
Procedaţi aşa până aţi pus aproape 3/4 dintre foi.
Intindeţi uniform umplutura peste foi, apoi acoperiţi-o cu foile rămase, procedând ca înainte. Ungeţi cu puţin ulei şi ultima foaie.
Tăiaţi plăcinta în porţii, folosind un cuţit cu lamă subţire sau o rotiţă de tăiat pizza.
Lăsaţi-o să se coacă 40-45 minute, verificând să nu se ardă pe deasupra. După 30 minute, puteţi presăra pe deasupra puţin caşcaval ras, pentru decor.
Pofta buna!
Montes Alpha M – Un Blend Excepțional din Chile