Salată Caesar, reteta clasica din: usturoi, ansoa, ou, mustar dijon, suc de lamaie, ulei de masline extravirgin, crutoane, salata, parmezan, sare, piper. Salata Caesar este o rețetă clasică a bucătăriei americane, numită după celebrul bucătar italian Caesar Cardini. Această salată este apreciată pentru aromele sale bogate și textura crocantă, fiind perfectă ca aperitiv sau ca […]
Placinta delicioasa de caise
PrinteazaPlacinta delicioasa de caise din: faina, zahar, unt, apa rece, sare, caise, zahar.
Ingrediente:
pentru aluat:
- 175 g faina
- o lingurita zahar
- 110 g unt
- 30-60 ml apa rece
- un praf sare
pentru umplutura:
- 600 g caise
- 65-100 g zahar
- un praf sare
Mod de preparare:
Pentru aluat, se amestecă făina, sarea Si zahărul. Se pune si untul tăiat bucăţele, se desface cu degetele şi se toarnă, apoi, încet, 30 ml apă.
amestecă si, dacă mai este nevoie, se adaugă restul de apă. Se pune aluatul pe masă, se frământă un pic, se acoperă cu folie de plastic si se dă la rece pentru o oră.
Caisele spălate şi desfăcute în două se amestecă cu zahăr şi praful de sare si se lasă aşa.
Aluatul se întinde într-o foaie subţire, care se transferă în tava de copt tapetată cu hârtie si marginile se lasă să cadă peste bordură.
pun caisele lăsând un pic de spaţiu până la marginea aluatului.
Aluatul se pliază peste caise si se dă la cuptor pentru 35-45 de minute, până ce devine auriu.
lasă să se răcească în tavă.
Placinta delicioasa de caise
Pofta buna!