Placinta gustoasa cu stafide si branza de vaci

Printeaza

Placinta gustoasa cu stafide si branza de vaci din: oua, zahar, faina, amidon, mirodenii, lamaie, stafide, branza.

Ingrediente:

Blat:

  • 5 ouă
  • 1 cană zahăr tos
  • 1 cană ulei
  • 1 cană apă minerala
  • 2 1/2 făină de orez
  • amidon de porumb
  • mirodenii
  • coajă de lămâie rasă
  • zahăr vanilat

Umplutură:

  • 3-4 albuşuri zahăr după gust
  • 700 g brânză de vaci
  • 3-4 gălbenuşuri
  • stafide
  • zahăr vanilat
  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Se separă gălbenuşurile, se bat albuşurile spumă, se adaugă zahărul, gălbenuşurile, uleiul, apa minerală, mirodeniile, făina de orez cu amidonul. Coca trebuie să fie un aluat ca de chec.

Se pune în tava de aragaz unsă şi tapetată şi se dă la cuptor preîncălzit, timp de 10 minute.

Pentru umplutură, se bat albuşurile cu zahărul, se amestecă cu brânza de vaci, gălbenuşurile, stafidele şi zahărul vanilat.

Se scoate foaia, se întinde umplutura cu brânză şi se pune restul de cocă întinsă uniform. Se mai dă la cuptor până se face plăcinta, se lasă să se răcească, apoi se taie romburi şi se pudrează cu zahăr pudră.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.