Placinte cu branza, rosii si usturoi
PrinteazaPlacinte cu branza, rosii si usturoi din: faina, apa, ulei, zahar, sare, branza telemea, rosii, usturoi, sare, marar.
Ingrediente:
pentru aluat:
- 3 1/2 pahare faina
- 1 lingura apa fiarta
- 4 linguri ulei
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita sare
pentru umplutura:
- 200 g branza telemea
- 3-4 rosii
- usturoi dupa gust
- sare
- marar
Mod de preparare Placinte cu branza, rosii si usturoi:
Pentru umplutură, tai roşiile în felii sau rondele. Mărunţeşti brânza cu o furculiţă, adaugi sare, usturoi tocat, mărarul tocat şi amesteci. Amesteci apa caldă (fiartă înainte) cu zahărul şi sarea şi adaugi apoi uleiul.
Torni după aceea făina şi frămânţi bine aluatul. împărţi coca în două jumătăţi.
Prima jumătate o întinzi într-un strat foarte subţire. Acoperi aluatul cu felii de roşii, la o distanţă nu mai mică de 3 cm una de alta.
Peste feliile de roşii pui umplutura. Acoperi apoi totul cu al doilea strat de aluat.
Cu ajutorul unui pahar tai conturul fiecărei chiftele cu felii de roşii pe ea şi astfel, porţionezi toată plăcinta.
Cu ajutorul degetelor, presezi marginile fiecărei plăcinte, pentru a fi perfect închise.
Prăjeşti plăcintele în ulei fierbinte, pe ambele părţi. Le serveşti calde.
Pofta buna!