Plăcinte rumene cu sparanghel şi ciuperci
PrinteazaPlacinte rumene cu sparanghel si ciuperci din: foi de placinta, sparanghel, morcovi, ulei de masline extravirgin, usturoi, cimbru, sare, piper si bureti.
Ingrediente:
- 250 g foi de plăcintă
- 500 g sparanghel
- 3 morcovi
- 2 hribi medii
- 6 linguri ulei de măsline extravirgin
- 2 căţei de usturoi
- 6 frunzuliţe de cimbru
- sare şi piper
pentru salată:
- 2 bureţi-domneşti
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper
Mod de preparare:
Curăţă sparanghelul, îndepărtează baza lemnoasă şi fierbe-1 la abur până ajunge al dente. Curăţă morcovii şi taie-i cubuleţe, apoi fierbe-i la abur circa 5 minute.
Spală şi curăţă hribii, taie-i bucăţi, sotează-i într-o tigaie cu 2 linguri de ulei cu usturoiul zdrobit. Pune-le sare, piper, după gust, şi frunzuliţele de cimbru tocate mărunt.
Suprapune două foi de plăcintă, presară-le cu un praf de sare şi aşază două şiruri de sparanghel la distanţă de 1 cm unul de altul. Umple spaţiul dintre ele cu morcovi şi pune un praf de sare.
Stropeşte cu 1 lingură de ulei de măsline şi acoperă cu ciuperci. Rulează aluatul, lipeşte-1 pe margini şi la capete, apoi unge-1 cu ulei de măsline.
Pune plăcinta într-o tavă unsă şi coace-o 10 minute la 210° C. Scoate-o din cuptor, taie-o bucăţi şi serveşte-o cu o salată de bureţi-domneşti asezonată cu un praf de sare, ulei de măsline şi piper, după gust.
Plăcinte rumene cu sparanghel şi ciuperci
Pofta buna!