Plăcinte rumene cu sparanghel şi ciuperci

Printeaza

Placinte rumene cu sparanghel si ciuperci din: foi de placinta, sparanghel, morcovi, ulei de masline extravirgin, usturoi, cimbru, sare, piper si bureti.

Ingrediente:

  • 250 g foi de plăcintă
  • 500 g sparanghel
  • 3 morcovi
  • 2 hribi medii
  • 6 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 2 căţei de usturoi
  • 6 frunzuliţe de cimbru
  • sare şi piper

pentru salată:

  • 2 bureţi-domneşti
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Curăţă sparanghelul, îndepărtează baza lemnoasă şi fierbe-1 la abur până ajunge al dente. Curăţă morcovii şi taie-i cubuleţe, apoi fierbe-i la abur circa 5 minute.

Spală şi curăţă hribii, taie-i bucăţi, sotează-i într-o tigaie cu 2 linguri de ulei cu usturoiul zdrobit. Pune-le sare, piper, după gust, şi frunzuliţele de cimbru tocate mărunt.

Suprapune două foi de plăcintă, presară-le cu un praf de sare şi aşază două şiruri de sparanghel la distanţă de 1 cm unul de altul. Umple spaţiul dintre ele cu morcovi şi pune un praf de sare.

Stropeşte cu 1 lingură de ulei de măsline şi acoperă cu ciuperci. Rulează aluatul, lipeşte-1 pe margini şi la capete, apoi unge-1 cu ulei de măsline.

Pune plăcinta într-o tavă unsă şi coace-o 10 minute la 210° C. Scoate-o din cuptor, taie-o bucăţi şi serveşte-o cu o salată de bureţi-domneşti asezonată cu un praf de sare, ulei de măsline şi piper, după gust.

Plăcinte rumene cu sparanghel şi ciuperci

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.