Purcel in manta de miere

Purcel in manta de miere

Se prepară umplutura: se amestecă 1 rinichi de porc tăiat cuburi, cu 50 g pesmet, 10 g piper verde, 100 g pătrunjel verde tocat. Se desface o bucată de 3 kg muşchi de porc şi se unge cu această umplutură, se rulează şi se leagă. Se coace 45 min. la cuptorul încins la 220 °C, […]

Muschi de porc umplut cu mazare si oua

Muschi de porc umplut cu mazare si oua

Se lasa sa se decongeleze 100 g mazare congelata. Se fierb tari 4 ou, se trec prin jet de apa rece si se decojesc. Se sterge o bucata de 1 kg muschi de porc si pe latura lunga se cresteaza cu un cutit ascutit un buzunar adanc. Aici se introduc mazare si oauale si eventual […]

File de porc cu legume

File de porc cu legume

Cuptorul se încinge la 200 °C. Se spală şi se curăţă 300 g roşii cherry, 1 dovlecel, 1 fir praz, 1 bulb de fenicul. Roşiile se taie jumătăţi, feniculul şi dovleceii felii, prazul în rondele. Se toacă 1/2 legătură rozmarin, 2 căţei de usturoi şi 1 ceapă. Se taie în trei o bucată de 600 […]

Muşchi de porc in vin roşu

Muşchi de porc in vin roşu

O reteta de muschi de porc in vin rosu din: muschid e porc, lamaie, suc de ceapa, usturoi, otet, unt, ulei, ceapa, cimbru, patrunjel, piper, vin rosu, apa, zahar, foaie de dafin si leustean. Ingrediente: 1/2 muşchi de porc 1 lămâie 1 ceşcuţă suc de ccapă 2 căţei usturoi 1 lingură oţet 2 linguriţe unt […]

Cotlet delicios de porc cu visine

O reteta gustoasa de cotlet de porc cu visine, scortisoara, visinata, amidon, unt, zahra, vin rosu, supa de cartne, sare si piper. Ingrediente: 350 g vişine 1 vârf de cuţit scorţişoară 1 lingură vişinată 1 lingură amidon 2 linguri unt topit 1 lingură zahăr 2 cotlete de porc 4 linguri vin roşu 5 linguri supă […]

Carne de porc cu usturoi verde

Carne de porc cu usturoi verde

O reteta de carne de porc cu usturoi verde din: carne de porc, usturoi verde, ulei de arahide, sos de soia, vin rosu, faina, bicarbonat, ou si sare. Ingrediente: 500 g carne de porc 175 g usturoi verde 2 linguri ulei de arahide 3 linguriţe sos de soia 1 lingură vin roşu 2 linguriţe faină […]

File de porc italienesc

File de porc cu verdeata in sos de cirese si vin

O reteta delicioasa de file de porc cu verdeata in sos de cirese si vin din: cimbru, patrunjel, ulei, mustar, pesmet, file de porc, compot de visine, ceapa, amidon, vin, otet, ou, sare si piper. Ingrediente: 1/2 legătură cimbru 1/2 legătură pătrunjel 2 linguri ulei 3 linguriţe muştar 5 linguri pesmet 500 g file de […]

Porc cu castraveti

Porc cu castraveti

O reteta simpla de porc cu castraveti din: file de porc, vin, castravete, ulei, zahar pudra, sare, sos de soia si ulei de susan. Ingrediente: 250 g file porc 1 lingură vin 1 castravete mic 4 linguri ulei zahăr pudră sare sos soia ulei de susan Mod de preparare: Se taie carnea în felii cât […]

Friptura de porc crocanta

Friptura de porc crocanta

O reteta simpla de friptura de porc crocanta din: carne de porc, untura de porc, ceapa, bureti, ulei de arahide, sos de soia, otet din vin, faina, ghimbir, usturoi si bicarbonat. Ingrediente: 500 g carne de porc 125 g untură de porc 1 ceapă mică 1 lingură bureţi uscaţi 2 – 1/2 ceşti ulei de […]

Muschiulet de porc cu sos de ananas

Muschiulet de porc cu sos de ananas

  O reteta gustoasa de muschiulet de porc cu sos de ananas, vin rose, ulei de masline, masline verzi, sare, piper, unt, rozmarin, patrunjel si usturoi. Ingrediente: 800 g muşchiuleţ porc 1 ananas sau o cutie compot de ananas 1 pahar vin rose 3-4 linguri ulei de măsline 300 g măsline verzi sare piper un […]

Rulada de porc cu garnitura de cartofi

Rulada de porc cu garnitura de cartofi

  O reteta gustoasa de rulada de porc din: muschi de porc, cartofi, usturoi, praz, piper, rozmarin, unt, telina, pesmet, anason si marar. Ingrediente: un kilogram muşchi de porc 4- 3-4 căţei de usturoi 2 fire praz piper rozmarin 50 g unt o ţelină 2-3 linguri pesmet sare Ingrediente garnitură: cartofi frunze anason o legătură […]

Supa de porc picanta

Reteta zilei: Supa picanta cu carne de porc si tofu

Supa picanta cu carne de porc si tofu din: ceafa de porc, tofu, usturoi, condiment de peste, boia, ceapa verde, ulei de susan, sare si piper. Ingrediente: ceafa de porc tofu ou usturoi condiment de peste boia apa ceapa verde ulei de susan sare si piper   Mod de preparare: Se incinge o cratita si […]

Cum se prepara Tochitura de porc cu carnaciori

Cum se prepara Tochitura de porc cu carnaciori (video)

Cum se prepara Tochitura de porc cu carnaciori – un fel de mâncare robust și savuros, specific bucătăriei tradiționale românești. Acest preparat bogat și aromat este perfect pentru o masă în familie sau pentru un prânz copios de weekend. Servită de obicei cu mămăligă și un ou ochi, tochitura este o adevărată sărbătoare a gusturilor […]

Friptura de porc cu garnitura

Friptura de porc cu garnitura

O reteta delicioasa de friptura de porc cu, slanina afumata, morcov, usturoi, ardei, crema de branza si ulei. Ingrediente: 1 bucată de muşchi 250 g slănină afumată 1 morcov mare 1 căţel de usturoi 3-4 ardei 1 cutie cremă de brânză cu mărar 250 g ulei     Mod de preparare: Muşchiul de porc îl […]

Carnati cu boia

Carnati de porc in sos de vin cu nucsoara

  O reteta simpla si gustoasa de carnati de porc, sos de vin, nuscoara si unt. Ingrediente: 500 g cârnaţi proaspeţi de porc 1 pahar cu vin alb 1 bob mic nucşoară 100 g unt   Mod de preparare: In apă clo­cotită pui pentru 5 minute cârnaţii la fiert împreună cu atâta apă cât să-i […]

Costiţe de porc dulci-iuţi

Costite de purcel de lapte cu budinca de cartofi

O reteta delicioasa de costite de purcel de lapte cu budinca de cartofi din: purcel de lapte, cimbrisor, unt, mirodenii, cartofi, lapte, cimbrisor, usturoi, morcov, patrunjel, ulei extravirgin de masline, sare si piper macinat. Ingrediente: pentru costiţe: 1 purcel de lapte 8 rămurele de cimbrişor 2 linguri de unt 1/2 linguriţă de mirodenii mixte (cumino, […]

Friptura lioneza

Friptura lioneza

O reteta gustoasa de friptura lioneza din: carne de porc, margarina, faina, bulion, ceapa, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 6 bucăţi carne de porc 40 g margarină 20 g făină 2 linguri bulion 250 g ceapă 4 fire pătrunjel sare piper     Mod de preparare: Cureţi ceapa şi o tai felii subţiri, iar pătrun­jelul […]

Friptura de porc marinata

Friptura de porc marinata

O reteta delicioasa de friptura de porc marinata, smantana, faina, sare, vin alb, otet, ceapa, morcov, patrunjel, usturoi, foi de dafin, telina si boabe de piper. Ingrediente: 1,500 kg pulpă de porc smântână făină sare Ingrediente marinată : 1/4 l vin alb 1/4 l oţet 2 cepe 1 morcov pătrunjel 1 căţel de usturoi 2-3 […]

Rulada de porc cu omleta

Rulada de porc cu omleta

Rulada de porc cu omleta, muschi de porc, sunca afumata, ciuperci, oua, cascaval, usturoi, rozmarin, vin alb sec, ulei, sare si  piper. Ingrediente: 800 g muşchi porc 100 g şuncă afumată 200 g ciuperci 2 ouă 1 lingură caşcaval ras 1 căţel usturoi rozmarin măcinat vin alb sec ulei sare piper   Mod de preparare: […]

Coaste picante de porc

Coaste picante de porc

O reteta delicioasa de coaste picante de porc din: coaste de porc, ceapa, usturoi, ardei iute, lamai verzi, ulei extravirgin de masline si sare. Această reţetă prevede îmbinarea aromei dulcege a mentei şi cea plăcut aspră a lămâii verzi Ingrediente: 600 g coaste de porc 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 ardei iute 2-3 […]

Chiftele cu susan

Chiftele cu susan

Chiftele cu susan din: carne de porc, seminte de susan, faina, ou, sos de soia, bicarbonat, vin rosu, ghimbir, ulei de arahide, hagina si praf de piper. Ingrediente: 250 g carne grasă de porc 3 linguri seminţe susan crude 2 linguriţe făină dizolvată într-o lingură cu apă 1 ou 2 linguriţe sos de soia 1 […]

Muchi de porc umplut cu crema de naut cu rozmarin

Muchi de porc umplut cu crema de naut cu rozmarin

Muchi de porc umplut cu crema de naut cu rozmarin din: muschi de porc, carnati, usturoi, rozmarin, vin alb sec, suc de rosii, ceapa, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 500 g muşchi de porc 150 g cârnaţi 2 căţei de usturoi 3 rămurele de rozmarin 1 pahar de vin alb sec 200 […]

Pulpa de porc cu legume, tarhon si usturoi verde

Pulpa de porc cu legume, tarhon si usturoi verde

O reteta simpla de pulpa de porc cu legume, tarhon si usturoi verde din: pulpa de porc, conopida, morcovi, ceapa, ardei gras, vin alb, patrunjel, verde, tarhon, usturoi verde si ulei. Ingrediente: 1 kg de pulpă de porc 1 conopidă mică 2 morcovi 2 cepe 1 ardei gras 100 ml vin alb 1 legătură pătrunjel […]

Friptura din pulpa de porc cu crusta rumenită

Friptura din pulpa de porc cu crema de gutui

O reteta delicioasa de friptura de porc cu crema de gutui din: pulpa slaba de porc, vin alb sec, miere, salvie, rozmarin, cimbrisor, foi de dafin, mustar picant, lamaie, unt si sare. Ingrediente: 1 kg pulpă slabă de porc 3 gutui 2 pahare de vin alb sec 3 linguri de miere 1 rămurică de salvie […]

File picant de porc

File de porc cu cartofi noi la cuptor

O reteta delicioasa de file de porc cu cartofi noi la cuptor din: carne de porc cu os, rozmarin, patrunjel, usturoi, cartofi noi, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de porc cu os 2 rămurele de rozmarin 1 legătură de pătrunjel 1 căţel de usturoi 400 g cartofi noi 2 […]

File de porc in crusta verde

File de porc in crusta verde din: file de porc, sare, piper, ulei, mustar, coaja de portocala, samburid e pin, cimbru, patrunjel, ghocchi, rosii si miere. Ingrediente: 750 g de file de porc sare piper 4 linguri de ulei 2 linguri de muştar coaja rasă de la o portocală 3 linguri de sâmburi de pin […]

Muschi de porc cu conopida pe pat de crutoane

Muschi de porc cu conopida pe pat de crutoane   Ingrediente: 800 g muşchi de porc 800 g conopidă 5-6 felii de pâine de o zi 400 ml lapte 120 g unt 120 g făină 200 g caşcaval     Mod de preparare: Muschi de porc cu conopida pe pat de crutoane: Speli carnea, o […]

Reteta ghiveci cu gulii

Ghiveci de Teleorman

O reteta de ghiveci din: carne de porc, ulei, ceapa, orez, ardei gras, rosii, ardei iute, rosii, ardei iute, patrunjel, usturoi, piper, unt si sare. Ingrediente: 750 g carne de porc 100 ml ulei 4-5 cepe 100 g orez 2-3 ardei graşi 2 roşii 1 ardei iute 1 legătură pătrunjel şi mărar 5 căţei de […]

Picior de porc

Picior de porc

Picior de porc: Curăţă un picior de porc punându-l în apă fierbinte, spre a-i rade părul. După aceea, cu un cuţit, taie-l în lungime şi fiecare bucată înveleşte-o într-o bucată de pânză pe care o legi strâns cu aţă la fiecare capăt. Pune bucăţile într-o cratiţă şi ţintuieşte-le la fund, apăsându-le cu o scândurică. Umple […]

Coaste de porc caramelizate

Coaste de porc caramelizate

O reteta simpla si delicoasa de coaste de porc caramelizate din: coaste de porc, untdelemn, zahar brun, amestec de condimente, boia de ardei dulce, miere, sare, vin rosu sec, otet, miere si sare. Ingrediente: 700 g coaste de porc o linguriţă de untdelemn 12 linguriţe de zahăr (brun) două linguriţe de amestec de condimente (piper, […]

Muschi de porc legat

Muschiulet umplut cu amestec de carne

O reteta delicioasa de muschiulet umplut cu amestec de carne din: muschiulet de porc, amestec de carne si condimente pentru carnati, prapur de porc, sare, piper si frunze de patrunjel. Ingrediente: doi muşchiuleţi de porc amestec de carne şi condimente pentru cârnaţi prapur de porc sare piper frunze de pătrunjel   Mod de preparare: Muschiuleţilor […]

Piftie din carne de porc

Piftie din carne de porc din: carne de porc, bucati din cap si picioare, sare, ceapa, piper boabe si usturoi. Ingrediente: carne de porc bucăţi din cap şi picioare sare ceapă piper boabe usturoi   Mod de preparare Piftie din carne de porc: Carnea spălată, capul şi picioarele curăţate bine se pun la fiert în […]