Cotlet de porc la cuptor cu rosii

Cotlet de porc la cuptor cu rosii

O reteta foarte simpla de cotlet de porc la cuptor cu frunze de busuioc, rosii, frunze de oregano, sare, piper, ulei de masline si vin alb. Ingrediente: 1 cotlet de porc  feliat, fiert la temperatură joasă 6-7 roşii, frunze de busuioc frunze de oregano sare piper ulei de masline vin alb   Mod de preparare: […]

Piept de porc

Piept de porc pane

O reteta de piept de porc pane cu zeama de varza, telina, pipe boabe, cimbru, faina, oua, pesemt, ulei si sare. Ingrediente: 600 g piept porc 50  ml zeamă varză 1 ţelină 1 linguriţă boabe piper negru 1 linguriţă cimbru 1 lingură făină 2 ouă 100 g pesmet 250 ml ulei sare piper   Mod […]

File de porc cu cas si legume

File de porc gratinat

O reteta de file de porc gratinat cu arpagic, cimbru, rosii uscate, samburi de pin, branza gouda, ulei, sare, piper, supa, vin rosu si amidon. Poate te intereseaza si File de viţel cu foie gras de raţă în sos de vin alb Ingrediente: 500 g file de porc 400 g arpagic 4 crenguţe cimbru 6 […]

Budinca cu carne tocata de porc

Reteta zilei: Budinca cu carne tocata de porc

Budinca cu carne tocata de porc din: paste integrale de porc, ceapa, oua, cascaval, sare, piper si smantana.   Ingrediente: 500 g paste integrale spiralate 1, 1.5 kg carne tocata porc 1-2 cepe 5 oua cascaval sare piper alte condimente smantana Mod de preparare: Se spala si se toaca carnea de porc si se condimenteaza […]

Muschi de porc la gratar

Muschi de porc la gratar

  Ingrediente: un kg de muşchi de porc o felie de slănină o lingură de sare o lingură de cimbrişor amestecat cu chimion (măcinate împreună)     Mod de preparare: Se curăţă muşchiul de porc şi se taie în felii mai groase (aproximativ cât un deget). Se pregăteşte jarul (din lemn de esenţă tare, bine […]

Purcel umplut cu nuca

O reteta de purcel umplu cu maruntaie de purcel, miez de nuca, oua, condimente, ciuperci, unt, untura, vin si boia. Ingrediente: un purcel de 10-12 kg măruntaiele de la purcel miez de nucă ceapă două ouă condimentele ciuperci unt untură vin boia   Mod de preparare: Purcelul se pârleşte, se şterge cu un burete de […]

Cotlet de porc cu ficatei

Cotlet de porc cu ficatei

O reteta de cotlet de porc cu ficatei si salam uscat, cas, pastai, carofi, ciuperci, morcovi, gogosari, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cotlet fără os 100 g salam uscat, feliat subţire 100 g caş 400 g ficăţei 300 g păstăi 4 cartofi 300 g ciuperci 400 g morcovi 100 g gogoşari roşii 150 […]

Mancare ardeleneasca

Mancare ardeleneasca

O reteta de mancare ardeleneasca cu pulpa de porc, boia dulce de ardei, ceapa, cartofi, zahar, ulei, sare, piper, rosii in bulion si gogosari congelati. Ingrediente: 800 g pulpa de porc boia dulce de ardei paprika 2-3 cepe 5-6 cartofi 2 lingurite zahar 3-4 linguri ulei sare piper rosii in bulion 3 ardei rosii sau […]

Ceafa de porc condimentata

Ceafa de porc cu legume si cimbru

O retete de ceafa ce porc cu sare, piper alb, piper negru, boia dulce, vin, ulei de masline, ardei grasi, fasole verde, cimbru si o ceapa rosie. Ingrediente: 400 g ceafa de porc sare piper alb si negru boia dulce 2 lingurite vin o lingurita ulei cu masline 4-5 ardei grasi verzi si galbeni 200 […]

Muschi de porc cu portocale

Muschi de porc cu portocale

O reteta de muschi de porc cu portocale si unt, lichior de portocale, seminte de mustar, ceapa, usturoi, smantana, miez de nuca, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: un kg muşchi de porc 100 g unt 5 portocale 180 ml lichior de portocale 500 ml apă seminţe de muştar două cepe 4 căţei de usturoi 100 […]

Platou picant

Platou taranesc

Platou taranesc din: muschi de porc afumat, ceapa, cascaval, ulei, sare, seminte de chimen, busuioc verde, cimbru si rozmarin.   Ingrediente: 500 g făină integrală de grau 375 ml apă 25 g drojdie 400 g muşchi de porc afumat două cepe 400 g caşcaval două linguriţe de ulei o linguriţă de sare fină o lingură […]

Cum se prepara Muschi de porc in bere neagra cu garnitura de cartofi (video)

Cum se prepara Muschi de porc in bere neagra cu garnitura de cartofi – potrivită pentru un prânz consistent sau o masă festivă. Combinația dintre aroma carnii de porc, dulceața ușoară a berii și condimentele alese creează un preparat plin de savoare, iar cartofii completează perfect acest fel de mâncare. Ingrediente (4 porții) carnea de […]

Mititei cu garnitura de cartofi

Mititei sirbesti – Cevapcici

Mititei sirbesti – Cevapcici din: carne de miel, carne de vitel, carne de porc, ceapa, usturoi, boia de ardei, piper, sare, nucsoara, ulei de masline, sos de iaurt.   preparat specific sarbesc Ingrediente: pentru mititei: 450 g carne de miel tocată 450 g carne de viţel to­cată 450 g carne de porc tocată două cepe […]

Coasta de porc cu cartofi picanti

Coasta de porc la cuptor

Coasta de porc la cuptor din: coasta de porc, vin, bors, delikat, usturoi, ulei, patrunjel. Ingrediente: 1,5 coastă de porc 200 ml vin roşu 1/2 I borş 1 lingură Delikat căpăţână usturoi ulei pătrunjel   Mod de preparare: In borş amestecat cu o cană de apă şi Delikat pentru pui la fiert coastele. Le laşi […]

Cartofi scazuti cu costita

Cartofi scazuti cu costita

Cartofi scazuti cu costita din: cartofi, costita de porc, ceapa, morcovi, patrunjel, pastarnac, gulie, delikat, foi de dafin, pasta de gogosari, boia, bulion.   Ingrediente: 1 kg cartofi 1/2 costita de porc 2 cepe 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 rădăcină păstârnac 1 gulie mică 1 linguriţă Delikat 2 foi de dafin 1 linguriţă pastă […]

Arancini cu mazare si carne

Arancini cu mazare si carne

Arancini cu mazăre şi carne din: orez, unt, oua, rosii, carne de porc, mazare, alune, pesmet, ulei de floarea soarelui, busuioc, sare, piper, rosii cherry.   Ingrediente: 400 g orez 100 g unt 4 ouă 3 roşii 150 g carne de porc tocată 100 g mazăre 50 g alune tocate pesmet ulei de floarea-soarelui busuioc […]

Spic de muschi cu slanina afumata

Muschi de porc cu sfecla

Muschi de porc cu sfecla din: muschi de porc, sfecla, ceapa, morcovi, vin, zahar, ardei, lamaie, sare, piper, cimbru, nucsoara, ulei. Ingrediente: 800 g muşchi de porc un borcan sfeclă roşie murată o ceapă roşie 4 mor­covi 200 ml vin alb demisec zahăr tos ardei iute jumătate de lămîie sare piper cimbru pudră de nucşoară […]

Sarmalute in foi de vita cu sos de marar

Sarmalute in foi de vita cu sos de marar

Sarmalute in foi de vita cu sos de marar din: carne tocata, orez, ceapa, bulion, ulei, foi de vita, piper, sare. Ingrediente: 3/2 kg carne tocată porc sau vită 100 g orez 2-3 cepe 1-2 linguriţe bulion 100 ml ulei foi de viţă piper sare 1 linguriţă mărar Ingrediente sos: 50 ml ulei 1 lingură […]

Gulas de varza si carne de porc

Gulas de varza si carne de porc din: pulpa de porc, varza acra, untura, smantana, ceapa, usturoim boia, faina, pasta de ardei, sare, piper, ardei rosu.   Ingrediente: 1 kg pulpă de porc 1 şi 1/2 kg varză acră 150 g untură 450 g smântână 4 cepe 6-7 căţei de usturoi 1 lingură boia l […]

Dovlecei cu carne de porc

Dovlecei cu carne de porc

 Dovlecei cu carne de porc din: dovlecei, cartofi, carne de porc, ceapa, usturoi, mazare, rosii, pasta de tomate, ulei, leurda, sare, piper, marar, patrunjel, legume. Ingrediente: 4 dovlecei 5 cartofi 500 g carne de porc o ceapă 3 căţei de usturoi 300 g mazăre o conservă cu roşii o lingură de pastă de tomate ulei […]

Frigarui de porc

Frigarui din carne de porc cu cimbru

 Frigarui din carne de porc cu cimbru din: piept de porc, sare, piper, cimbru, boia, ulei.   Ingrediente: 400 g de piept de porc sare piper cimbru boia ulei   Mod de preparare: Tai carnea fâşii, apoi le treci prin ulei, le presari cu sare, piper, cimbru şi boia. Rulezi fâşiile de carne, le înfigi pe […]

Cotlet de porc cu cartofi si smantană

Cotlet de porc cu cartofi si smantană

 Cotlet de porc cu cartofi si smantană din: cotlet de porc cu os, cartofi, usturoi, oua, smanatana, unt, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cotlet de porc cu os 1 kg cartofi 3 căţei de usturoi 2 gălbenuşuri 200 g smântână 60 g unt sare piper ulei   Mod de preparare: Se încălzeşte cuptorul la temperatura […]

File picant de porc

File de porc cu risotto si fenicul

File de porc cu risotto si fenicul din: file de porc, fenicul, coriandru, supa, usturoi, ulei. Ingrediente: 500 g file de porc 2 linguri seminţe de fenicul măcinate 1 lingură coriandru măcinat 1/3 cană supă 2 căţei de usturoi tocat 1 lingură ulei Pentru risotto: 200 g orez cu bob ascuţit 700 ml supă de […]

Friptură rece cu hrean

Friptura in stil asiatic

Friptura in stil asiatic din: orez, sare, porc, piper, ardei gras, ananas, ulei, sos dulce acrisor. Ingrediente: 125 g orez sare 2 fripturi de porc piper 1 ardei gras mic, roşu 1 ardei gras verde 1/2 cutie ananas felii (117 g) 1 lingură ulei 1 borcan (400 ml) sos chinezesc dulce acrişor   Mod de […]

Friptura spaniola de porc cu orez

Friptura spaniola de porc cu orez

Friptura spaniola de porc cu orez din: ulei de masline, spata de porc, ceapa, usturoi, faina, rosii, vin rosu, busuioc, ardei gras, masline umplute, sare, piper, frunze de busuioc, orez, unt, supa de pui, sofran. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 800 gr spată de porc dezosată, tăiată bucăţi o ceapă mare, tăiată rondele 2 […]

Muşchi de porc umplut cu gorgonzola

Muschi umplut

Muschi umplut din: muschi de porc, carnati de porc, morcovi, praz, sare, piper. Ingrediente: 1 kg de muşchi de porc 4-5 cârnaţi de porc 4-5 morcovi 2 fire de praz sare piper   Mod de preparare: Pui la fiert carnaţii, morcovii întregi şi firele de praz curăţate. împărţi muşchiul de porc în două bucăţi pe […]

Carnati condimentati

Carnati condimentati din: carne de porc, carne de vita, dafin, usturoi, boia, busuioc, maghiran, cimbru, sare. Ingrediente: 4 kg carne de porc 1 kg carne de vită 10 foi de dafin usturoi după gust boia dulce busuioc maghiran cimbru sare   Mod de preparare: Toci carnea, pisezi usturoiul, le amesteci până se omogenizează. Fierbi 10 […]

Ciorba macelareasca dreasa cu smantana

Ciorba de porc cu smantana si usturoi

Ciorba de porc cu smantana si usturoi din: rasol de porc, picioare de porc, fleica, oua, smantana, morcov, otet, sare, usturoi. Ingrediente: 1 rasol şi 2 picioare de porc fleică (1 kg de carne) 10 ouă 1 kg smântână 1 morcov oţet sare 2- 3 căţei de usturoi     Mod de preparare: Fierbi carnea […]

Snitel cu sos de smantana

Snitel cu sos de smantana din: carne de porc, ulei, suc de rosii, sare, piper, faina, smantana. Ingrediente: 1 kg carne de porc slabă 100 ml ulei 100 ml suc de roşii sare piper 1 linguriţă făină 3 linguri smântână   Mod de preparare: Snitel cu sos de smantana: Tai carnea macră în felii subţiri, […]

Mancare de arpacas cu carne

Mancare de arpacas cu carne

Mancare de arpacas cu carne din: carne de porc, arpacas, ceapa, pasta de rosii, ulei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 500 g carne de porc 250 g arpacaş 2 cepe 1 linguriţă pastă de roşii 100 ml ulei sare piper pătrunjel uscat   Mod de preparare: Alegi arpacaşul, îl speli, îl pui în 2 I de […]

Friptura de porc cu varza

Friptura de porc cu varza

Friptura de porc cu varza din: pulpa de porc, varza, mustar, portocale, zahar, vin, ghimbir, carnati afumati de porc, cartofi, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 1.5 kg pulpă de porc 1 varză mică murată şi stoarsă bine 2 linguri muştar picant sucul stors de la 3 por­tocale 3 linguri zahăr 2 pahare vin alb 1 lingură […]

Coaste de porc inabusite

Coaste de porc inabusite

Coaste de porc inabusite din: cartofi, coaste afumate, scaricica, morcovi, ceapa, piper, cuisoare, ienibahar, sare, marar. Ingrediente: 1 kg cartofi 500 g coaste afumate de porc 1 scarcica de porc 2 morcovi 1 ceapa 10-15 boabe de piper 2 cuisoare ienibahar sare marar verde Mod de preparare: Tai cartofii în cuburi, apoi îi pui la […]