Piftie din carne afumata de porc

Piftie din carne afumata de porc din: cap de porc, rasol de porc, picioare de porc, morcovi, ceapa, patrunjel, foi de dafin, sare, boabe piper, usturoi. Ingrediente: 1 kg cap porc 1 bucată rasol de porc 2 picioare de porc 2 morcovi 2 cepe 1 pătrunjel 3 foi de dafin sare boabe piper 1 usturoi […]

Jambon de porc cu sos de ananas

Jambon de porc in foitaj

Jambon de porc in foitaj Ingrediente: 1000-1200 g jambon afumat fără os 300-400 g aluat de foietaj congelat 1 ou sare piper cimbru usturoi boia dulce   Mod de preparare: Se dezgheaţă aluatul, şunca se condimentează, se aşează pe aluat şi se înveleşte. Capetele de la aluat se ung cu albuş ca să nu se […]

Ruladă de porc umplută cu hribi

Rulada din muschi de porc flambata

Rulada din muschi de porc flambata Ingrediente: 600 g muşchiuleţ de porc 600 g ciuperci 400 g caşcaval 2 ouă sare piper   Mod de preparare: Se taie carnea porţii şi se bate bine, apoi pe fiecare bucată se pun ciuperci, ou fiert, caşcaval, sare şi piper, după care se ruleazăşi se dau prin ou […]

Friptură de porc condimentată

Friptura de porc cu boia

Friptura de porc Ingrediente: 1,6 kg pulpă de porc 2 cepe tocate peştişori 1 morcov tăiat rondele 5 căţei de usturoi 2-3 foi de dafin 1 linguriţă de cimbru mărunţit 1 lingură de pastă de tomate 1 linguriţă de boia dulce 75 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Punem în cratiţă uleiul, zarzavatul […]

Carne de porc cu ananas si sos de soia

Carne de porc cu ananas

Carne de porc cu ananas Ingrediente: 400 g carne de porc tăiată fâşii 1 cutie de ananas bucăţi 5-6 linguri de sos de soia 2 linguri de vin alb dulce 1 vârf de cuţit de pastă de chili 3 linguriţe de amidon 2 gogoşari sau ardei roşii 2 linguri de ulei 2 linguri de ketchup […]

Totul despre carne - carnea rosie, alba si de vanat

Costita fiarta in zeama de varza si usturoi

Costita fiarta in zeama de varza si usturoi Alegi costiţa şi pieptul de porc (ce cantitate doreşti), le pui la fiert într-o oală mare (cu presiune, dacă ai) cu zeamă de varză (fără nici un pic de apă). Adaugi piper boabe, foi de dafin, cim­bru, coriandru şi busuioc, apoi laşi să fiarbă bine. Când furculiţa […]

Carne de porc cu smantana

Carne de porc cu smantana Ingrediente: 1 kg carne de porc 2-3 carnaţi afumaţi 2-3 felii slănină afumată 4 cepe 100 g smântână 1 lingură boia 1 lingură bulion 100 g untură sare   Mod de preparare: Carne de porc cu smantana: Speli carnea, o tai bucăţele, presari sare şi o pui să se rumenească […]

Supa ardeleneasca din sira de porc cu crutoane

Supa ardeleneasca din sira de porc cu crutoane Ingrediente: 1 kg şiră de porc 3 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelină 1 ceapă 3-4 felii de pâine 2-3 linguri de unt sare boabe de piper condiment 1 ou 2 linguri de smântână   Mod de preparare: Supa ardeleneasca din sira de porc cu crutoane: […]

Muschi de porc in aluat

Muschi de porc in aluat

 Muschi de porc in aluat Ingrediente: 300 g faina 150 g unt 1/2 lingurita sare 1 ceasca apa calda Pentru umplutura ai nevoi de: 200 g carne tocata vita 250 g ciuperci 100 ml smantana 1 galbenus 1 lingura lapte 2 linguri unt 1 linguri ulei piper sare 1 kg muschi de porc   Mod […]

Ciorba de porc cu zeama de varza

Zeama moldoveneasca cu ciolan de porc

Zeama moldoveneasca cu ciolan de porc din: oase de porc, ceapa, fidea, zarzavat, bulion, bors, sare, piper, condiment.   Ingrediente: 2 oase de porc 2 cepe fidea 4 linguri zarzavat de la borcan 1 lingură bulion 1 l borş acru sare piper condiment   Mod de preparare: Pui oasele tăiate bucăţi la fiert în 3 […]

Porc cu sos de migdale

Muschi de porc cu sos simplu

 Muschi de porc cu sos simplu Ingrediente: muşchi de porc şuncă afumată piper usturoi sare vin alb ulei   Mod de preparare: Muşchiul curăţat şi spălat îl sărezi, apoi îl împănezi cu usturoi şi fâşii mici de şuncă afumată şi pui piper după gust. Aşezi carnea într-o tavă, o stropeşti cu ulei şi vin din […]

Friptura de porc cu sos de castraveti murati

Friptura de porc cu sos de castraveti murati

 Friptura de porc cu sos de castraveti murati Ingrediente: 1 kg carne de porc 2 cepe 3 castraveciori muraţi 250 ml vin 1 pahar suc de roşii 100 g smântână unt cât o nucă sare piper 1 lingură muştar ulei   Mod de preparare: Tai carnea felii mai gioase şi o rumeneşti în unt. Separat, […]

Carnati din carne de porc si oaie

Carnati din carne de porc si oaie – Acești cârnați sunt adesea preparați în special în sezonul rece și sunt perfecti pentru grătar sau ca aperitiv. Această rețetă îți va arăta cum să pregătești cârnați savuroși și suculenți acasă. Prepararea cărnii: 20-30 minute Umplerea cârnaților: 30-40 minute Timp total: 1-1.5 ore Ingrediente Pentru cârnați: 500 […]

Pastrama de porc cu usturoi

Pastrama de porc

Pastramă de porc din: pulpa de porc, sare, usturoi, piper, zahar. Ingrediente: 2 kg pulpă de porc 50 g sare 1 căpăţână de usturoi piper 1 linguriţă zahăr     Mod de preparare: Tai pulpa de porc în felii lungi şi le pui la baiţ pregătit din apă rece, sare, piper, mujdei şi zahăr. Laşi […]

Friptură de porc condimentată

Friptura frageda de porc cu sos si garnitura de legume

 Friptura frageda de porc cu sos si garnitura de legume Ingrediente: 1 kg pulpă de porc cu şorici 5 mor­covi 2 fire de praz 1 conservă boabe de mazăre ulei 100 ml smântână 2 linguri făină sare piper cimbru 500 ml bere (pentru savoare)     Mod de preparare: Speli carnea, apoi crestezi şoriciul şi […]

Muschi de porc cu sos de hrean

Muschi de porc cu sos de hrean Ingrediente: 1 kg muşchi de porc 2 l zeamă de varză 100 g slănină 1 căpăţână de usturoi 5 bucăţi hrean 300 g smântână 100 g miere 1 linguriţă de oţet de mere sare piper o pungă de verze de Bruxelles congelate   Mod de preparare: Speli carnea […]

Rulada din muschi de porc cu gogosari rosii

Rulada in muschi de porc si spanac

Rulada in muschi de porc si spanac din: muschi de porc, oua, spanac, ardei copti, sare, piper, gelatina, ulei.   Ingrediente: 1 kg muşchi de porc 3 ouă 250 g spanac (de la borcan) 3 ardei capia copţi (de la congelator) sare piper 1 plic de gelatină ulei   Mod de preparare: Speli carnea, apoi […]

Pulpa de porc umpluta

Pulpa de porc umpluta Ingrediente: 1 bucată de pulpă de porc fără os de circa 1-1-5,kg 1/2 kg carne crudă tocată (sau mai mult, în funcţie de câtă pulpă ai) 4-5 ouă fierte tari 2-3 morcovi 4-5 gogoşari muraţi pătrunjel sare piper condimente   Mod de preparare: Pulpa de porc umpluta: Tai carnea în aşa […]

Muschi de porc in sos de rosii

Muschi de porc cu usturoi si costita

 Muschi de porc cu usturoi si costita Ingrediente: 1 bucată de muşchi 100 g costiţă afumată foi de dafin sare piper 1 căpăţână de usturoi vin roşu   Mod de preparare: Crestezi din loc în loc muşchiul, îl împănezi cu căţei de usturoi şi costiţă afumată şi-l aşezi un pic pe grătarul cuptorului,  atât cât […]

Friptura de porc cu sos de mustar si garnitura de orez

Friptura de porc cu sos de mustar si garnitura de orez

 Friptura de porc cu sos de mustar si garnitura de orez Ingrediente: 1 kg carne de porc 3 morcovi mari 4 linguri muştar simplu 1/2 cană cu vin sare piper ulei Pentru garnitură ai nevoie de: 2 căni orez 2 cutii ciuperci 3 dovlecei 1 lingură mentă mărunţită sare piper   Mod preparare friptură: Tai […]

Cotlete de porc chinezeşti

Reteta cotlet de porc cu smantana

 Reteta cotlet de porc cu smantana Ingrediente: 4 cotlete de porc 1 lingură făină 1 ceapă 4 linguri smântână 1-2 linguriţe de boia dulce (sau 1 linguriţă iute, după gust) sare     Mod de preparare: Speli carnea, o usuci bine cu un şervet de bucătărie, o presari cu sare şi o laşi aşa timp […]

Ruladă de porc umplută cu hribi

Rulada de porc umpluta cu radacinoase

 Rulada de porc umpluta cu radacinoase Ingrediente: 1 kg carne de porc pentru friptură legume rădăcinoase: 2 morcovi, 1 ţelină, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 rădăcină de păstârnac 2 cepe 2 linguri smântână sare piper după gust 150 g-200 g unt pentru prăjit legumele 150 nl ulei pentru prăjit carnea 1 cub de concentrat de […]

Muschi de porc in aluat de clatite

Muschi de porc in aluat de clatite

 Muschi de porc in aluat de clatite Ingrediente: 750 g muşchi de porc 4 ouă 200 g făină 400 ml lapte 50 g caşcaval 2 cepe 200 g ciuperci ulei sare piper 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Speli carnea, o usuci cu un şervet de bucătărie şi o tai felii pe care le […]

Cum se prepara Varza cu carne de porc, praz si ardei rosu

Cum se prepara Varza cu carne de porc, praz si ardei rosu – perfect pentru zilele reci sau pentru mesele de familie, fiind ușor de preparat și plin de savoare. Prazul și ardeiul roșu adaugă un plus de prospețime și culoare, iar carnea de porc se desface ușor și are un gust bogat, care se […]

Sarmale cu seminte de dovleac

Sarmale in frunză de varză

Sarmale in frunză de varză din: ceapa, orez, carne de porc, varza murata, ulei, sare si piper. Ingrediente: 6 cepe 1 kg orez 2 gogoşari 2 kg carne de porc tocată 2 verze murate ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi ceapa şi gogoşarii, le tai mărunt şi le pui să se călească împreună […]

Retete

Garf la cuptor cu garnitură de sote de cartofi şi verzişoare brezate

Garf la cuptor cu garnitură de sote de cartofi şi verzişoare brezate Ingrediente: 1,400 kg garf de porc (muşchiul de la spinare) 1,500 kg varză 400 g car­tofi 2 cepe 150 g untură sau ulei sare piper 6 g chimen 1/2 păhărel coniac 1/21 supă 60 g costiţă afumată 100 g zarzavat 1/2 lingură făina […]

Friptura de porc cu legume si boabe de porumb

Friptură de porc la gratar

Friptură de porc la gratar Ingrediente: 1 kg carne mai grasă de porc (ceafa) 100 g slănină sare piper cimbru   Mod de preparare: Cureţi şi speli carnea şi o tai în felii potrivite. Amesteci apoi sare, piper şi cimbru în cantităţi egale, pudrezi bucăţile de carne cu acest amestec şi le laşi deoparte 10 […]

Mus de jambon afumat in aspic

Mus de jambon afumat in aspic

Mus de jambon afumat in aspic Ingrediente: 600 g file sau pulpă afumată 1 l supă 11/2 l apă 1foaie dafin 2 albuşuri 12 foi gelatină 1/2 pahar vin roşu 2 linguri sos alb 180g unt 1 ceapă 1/2 ţelină sare piper alb 1 legătură pătrunjel 1-2 ridichi roşii 1-2 morcovi cîteva păstăi de fasole […]

Garf la cuptor cu garnitură de arpagic şi anghinare sotată şi pilaf

Garf la cuptor cu garnitură de arpagic şi anghinare sotată şi pilaf Ingrediente: 1,500 kg garf de porc 1 /2 pahar coniac 1 /2 l vin sare 2 ardei iuţi 5 căţei usturoi 200 g orez 60 g capere 100 g bureţi uscaţi 200 g anghinare  mică 150g arpagic 100g unt 50 g ulei sare […]