Purcel la tava sau la cuptor

Purcel la tava sau la cuptor din: purcel de lapte, lamaie, sare, piper, ulei, rom, verdeata. Poate te intereseaza si: Cum se prepara purcelul de lapte Purcel la tava in sos tomat Purcel de lapte la tava   Ingrediente: purcel de lapte lamaie sare piper ulei rom verdeata     Mod de preparare: Curăţăm purcelul […]

Muschiulet de porc la gratar

Muschiulet de porc la gratar Ingrediente: 5 muşchiuleti sare piper         Mod de preparare: Curăţăm muşchiuleţii, scoatem vinele şi piperăm. înainte de masă îi punem pe grătar, frigandu-i încet (carnea de porc trebuie bine friptă). Sărăm şi servim în farfurie fierbinte, cu cartofi prăjiţi, salată de varză roşie sau de ardei copţi. […]

Purcel de lapte în manta de miere

Purcel de lapte la frigare

Purcel de lapte la frigare Ingrediente: 1 purcel de lapte sare ulei usturoi Mod de preparare: Purcelul se înjunghie ca şi porcul cel mare. Intr-un ceaun cu apă clocotită tur­năm o jumătate de ceşcuţă cu apă rece şi muiem purcelul, scuturand bine pană începe să se ia părul. Atunci îl scoatem din apă, îl punem […]

Piftie de porc (racituri)

Piftie de porc (racituri) din: picioare de porc, capatana de porc, sare, ceapa, usturoi, gelatina, lamaie, hrean.   Ingrediente: 4 kg picioare porc 1/2 capatana porc fara grasime sare 1 ceapa 1 capatana usturoi 1-2 foi gelatina lamaie hrean   Mod de preparare: Nu se poate face piftie în cantitate mică. Pentru ca aspicul să iasă […]

Fleica de porc cu ardei gras

Fleica la gratar

Fleica la gratar – o alegere excelentă pentru o masă gustoasă și rapidă, perfectă pentru zilele călduroase de vară sau pentru o cină specială. Carnea de porc sau vită este marinată și apoi gătită pe grătar, devenind fragedă și suculentă. Acest preparat poate fi personalizat cu diferite marinări și garnituri, fiind ușor de adaptat la […]

retete

Frigarui de rinichi de purcel

Frigarui de rinichi de purcel Ingrediente: 6 rinichi de purcel 50 g unt proaspăt 1 Iinguriţă pătrunjel verde tocat sare piper     Mod de preparare: Se curăţă rinichii fără să se scoată grăsimea care îi înveleşte. Se taie în două în lungime, jumătăţile nu se desprind însă de tot. Se opăresc şi se usucă […]

Coaste de porc cu linte verde

Coaste de porc cu linte verde din: supa de pasare, ceapa, untura de gasca, coaste de porc, slanina afumata, linte verde, cuisoare, verdeturi, sare, piper. Poate te intereseaza si Coaste de porc cu sos barbeque Ingrediente: 1 litru de supă degresată de pasăre 1 ceapă mare 1 lingură de untură de gâscă 6 coaste de […]

Friptura cu salată de legume proaspete

  Speli bine 1 kg pulpă de porc, o porţionezi, ungi fiecare bucată de carne cu puţin muştar, presari sare, piper şi cimbru după gust şi o pui să se frigă pe grătarul încins. Când frip­tura e aproape gata, pui printre bucăţelele de carne 8 roşii şi 6 ardei graşi. Le coci bine pe o […]

Musaca de vinete cu carne tocata (viţel)

Musaca de legume cu carne

Musaca de legume cu carne Ingrediente: 2 cepe 2 morcovi 2-3 dovlecei 4 gogoşari 1/2 kg roşii 700 g carne de porc 2 linguri de smântână 2 linguri făină 1 ou ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi legumele, apoi tai ceapa şi gogoşarii mărunt, dovleceii cubuleţe, roşiile felii şi dai morcovul pe râzătoare. […]

Rulouri din carne de porc umplute cu mezeluri

Rulouri din carne de porc umplute cu mezeluri

Rulouri din carne de porc umplute cu mezeluri Ingrediente: 750 g carne de porc 150 g parizer 100 g slănină afumată 3-4 castraveţi în oţet 2 mor­covi 200 ml vin alb 100 ml ulei 200 g smântână 1 legătură verdeaţă 1-2 linguri muştar sare piper   Mod de preparare: Tai carnea felii subţiri, o baţi […]

Pui cu sparanghel in sos de vin alb

Rulouri din carne de porc umplute cu pipote

Rulouri din carne de porc umplute cu pipote Ingrediente: carne macră de porc pipote 1 ceapă piper condimente ou făină pesmet ulei sau untură   Mod de preparare: Rulouri din carne de porc umplute cu pipote: Tai carnea ca pentru şniţel, o baţi cu ciocanul de şniţele, o sărezi, o piperezi şi o laşi la […]

Antricot de porc umplut (impănat) cu carnacior oltenesc

Antricot de porc umplut (impănat) cu carnacior oltenesc Ingrediente: 1 şi 1/2 kg antricot de porc 1/2 kg cârnăciori olteneşti 1 pahar supă de carne 1 pahar vin alb 1 ceapă, condimente (usturoi, foi de dafin, cimbru, piper) pastă de ardei ulei sau untură     Mod de preparare: Antricot de porc umplut (impănat) cu […]

retete

Frigărui din carne de porc

Frigărui din carne de porc Ingrediente: 500 g carne de porc 500 g slăn­ină 2 cepe 2 ardei 2 roşii mari câţiva căţei de usturoi piper condimente     Mod de preparare: Tai carnea şi slănina, le condimentezi şi le pui într-un vas până se pătrund, în acest timp tai legumele în felioare potrivite. Cureţi […]

Carne cu mazăre

Carne cu mazăre din: carne de porc, ceapa, faina, untura, bulion, mazare, rosii, marar, zahar, sare. Ingrediente: 1 kg carne de porc 3 cepe 3-4 linguri de făină 100 g untură 60 g bulion 4 kg de mazăre verde sau 2 cutii de mazăre 2- 3 roşii o legătură de mărar o linguriţă de zahăr […]

Porc cu cartofi si ardei gras (video)

Porc cu cartofi si ardei gras – o rețetă simplă și delicioasă, care combină carnea de porc fragedă cu legumele aromate. Este un fel de mâncare perfect pentru o masă de familie, ușor de preparat și extrem de gustos. Aroma cărnii de porc se îmbină perfect cu cartofii și ardeii, iar rezultatul este un preparat […]

Purcel umplut

Purcel umplut

Purcel umplut Ingrediente: 1 purcel 500 g ceapă 1 Kg carne de viţel 200 g franzelă 2 ouă sare piper ulei pentru uns   Mod de preparare: Se alege un purcel mic care se curăţă şi se spală. Se scot cu atenţie oasele ca să nu se rupă şoriciul si apoi se umple cu următoarea […]

Purcel de lapte la tava

Purcel de lapte la tava

Purcel de lapte la tava din: purcel de lapte, lamaie, sare.   Ingrediente: Purcel de lapte lamiie sare     Ingrediente: Purcelul se opăreşte cu apă clocotită şi se curăţă ime­diat (dacă se răceşte, porii se strîng, pielea se întăreşte şi nu se mai poate scoate părul). După ce a fost curăţat de păr se […]

Muschiuleţ umplut cu slaninuta

Muschiuleţ umplut cu slaninuta

Muschiuleţ umplut cu slaninuta Ingrediente: 1 kg muşchiuleţ de porc (sau vită, după gust) 100 g slăninuţă tă­iată bastonaşe 2 morcovi tăiat bastonaşe pe lungimea lui câţva căţei de usturoi sare piper cimbru măgheran boia de ardei iute sau dulce, după gust   Mod de preparare: Tai carnea în aşa fel încât să semene cu […]

Rulada de porc cu legume

Rulada din picior de porc

  Scoţi carnea cu şorici cu tot de pe un picior de porc, o baţi bine (să fie mai subţire), o condimentezi, piper şi puţină sare pe ambele părţi şi o rulezi cu şoriciul în interior. O legi bine cu un fir de bumbac şi o pui la fiert în apă cu puţină sare, piper […]

Caltaboşi olteneşti

Caltaboşi olteneşti din: plamani de porc, ficat, fleica, ceapa, orez, cimbru, piper, supa, sare, condimente, slanina, foi de dafin. Ingrediente: plămânii porcului 500 g ficat 1 kg flei­că 1 kg ceapă 200 g orez puţin fiert cimbru piper 1 cană de supă sare condimente slănină (numai cine vrea) foi de dafin   Mod de preparare: […]

Piftie de porc cu usturoi si ceapa

Piftie de porc cu usturoi si ceapa din: cap si picioare de porc, sare, usturoi, ceapa. Ingrediente: cap şi picioare de porc sare usturoi ceapă   Mod de preparare: Piftie de porc cu usturoi si ceapa: Căpăţîna şi picioarele de porc se pîrlesc, se spală bine, se opăresc şi se pun la fiert într-o oală […]

Cotlet de porc cu unt

Cotlet de porc in aspic cu castraveciori

Cotlet de porc in aspic Ingrediente: cotlete sare aspic castraveciori gogoşari   Mod de preparare: Se curăţă o bucată slabă de garf, iar între coaste se desprinde de la vîrf carnea de os cu un cuţit. Carnea se sărează, se frige la cuptor şi după ce s-a ră­cit, se taie în felii şi se aranjează […]

Muschi de porc cu hribi

Muschi de porc impletit

Tai pe lungime muşchiul în trei, dar nu până la ca­păt (laşi 3-4 cm), îl împleteşti cu o bucată de caşcaval (afumat) lungă cât muşchiul, cu usturoi, 1 fir de praz, legi capătul, îl condimentezi şi după ce îl aşezi în tavă, torni puţin ulei şi dai tava la cuptor. Il serveşti cu garnitură şi […]

Cotlete de porc cu sos de smantana si vin

Cotlete de porc cu mere

Cotlete de porc cu mere Ingrediente: 6 cotlete de porc 600 g mere 50 g unt sare piper   Mod de preparare: Cureţi merele de coajă şi sâm­buri, apoi le tai felii subţiri. Rumeieşti puţin cotletele în puţin unt până devin aurii. Când toate cotletele sunt rumene pe ambele părţi, le aşezi într-o tavă, le […]

Rulade de porc umplute cu castraveti

Rulade de porc umplute cu castraveti Ingrediente: 1 kg de carne 2 castraveţi muraţi (mijlocii) 100 g smântână 1 lingură de untură 2 cepe mijlocii 1 pahar de vin alb 1 ceaşcă zeamă de carne o foaie de dafin boabe de piper   Mod de preparare: Rulade de porc umplute cu castraveti: Alegi carnea macră […]

Muschi de porc la gratar

Muschiuleţ de porc impănat, la gratar

Muschiuleţ de porc impănat, la gratar Ingrediente: 2 muşchiuleţi de porc – cam 1,5 kg 250 g slănină o căpăţână de usturoi 200 g mălai 50 ml ulei 30 g sare   Mod de preparare: Degresezi muşchiuleţii, îi cureţi de pieliţe, îi speli şi-i laşi să se zvânte. Cureţi usturoiul, iar slănina o vei tăia […]

Friptura de porc marinata la gratar

Friptura de porc marinata in vin rosu

Friptura de porc marinata in vin rosu din: pulpa de porc, ceapa, usturoi, vin rosu, ulei, sare, piper, cimbru, condimente. Poate te intereseaza si Friptura de porc cu sos gustos Ingrediente: 500 g pulpă de porc 2 cepe 2 căţei de usturoi 250 ml vin roşu ulei sare piper cimbru condimente   Mod de preparare: […]

Purcel umplut

Purcel la protap

Purceuşul pârlit şi curăţat bine îl spinteci pe burtă, îi scoţi măruntaiele, îl speli bine cu apă rece şi-l laşi atârnat cu capul în jos, la rece, timp de 24 de ore. Il ştergi cu un şervet curat, îl ungi cu zeamă de lămâie şi rom şi-l presari bine pe dinăuntru cu sare. Faci jar […]

Pachetele de porc

Pachetele de porc Ingrediente: 1,2 kg file de porc 200 g creier de vită 200 g mazăre 2 morcovi 3-4 căţei de usturoi 2 linguri pastă de tomate 100 ml ulei 1 ou bătut sare piper 1 lingură de pătrunjel tocat   Mod de preparare: Pachetele de porc: Tai din fileul de porc 4 bucăţi […]

retete

Chiftele de carne de porc si de vaca

O reteta de chiftele cu carne de vaca, carne de porc, piper, ceapa, franzela, cartofi, verdeata, sare, ou, faina si ulei. Ingrediente: 400 g carne de vacă 200 g carne de porc 200 g fran­zelă 1 g piper 100 g ceapă 200 g cartofi 1 legătură verdeaţă sare 1 ou făină ulei Mod de preparare: […]

Muschi de porc cu bulete de cartofi

Răcituri de porc

Răcituri de porc din: picioare de porc, cap de porc, carne macra de porc, ceapa, morcov, usturoi, sare. Poate te intereseaza si Coasta de porc cu sirop de capsuni si garnitura Ingrediente: 2 kg picioare de porc 1/2 cap de porc cu ure­che cu tot 300 g carne macră de porc 1 ceapă 1 morcov […]