Retete

Cap de porc umplut cu garnitură de salată de sezon

Cap de porc umplut cu garnitură de salată de sezon Ingrediente: 1 cap de porc intact 1 kg carne de porc 200g ficat de porc 200g slănină 200g limbă afumată sau şuncă presată 2 ouă 4 căţei usturoi 30g unt 6-8 foi gelatină 1 pahar vin   Mod de preparare: Capul se curăţă bine şi […]

retete

Friptura de porc (varianta)

Friptura de porc Ingrediente: 1 kg carne de porc macră 3 linguri de muştar sare piper 100 ml ulei   Mod de preparare: Speli carnea şi o tai felii groase de un deget pe care le baţi cu ciocanul de şniţele. Le ungi cu muştar, le dai apoi prin ulei în care ai pus sare […]

Supă de purcel

Supă de purcel Ingrediente: 1 kg purcel de lapte 3 linguri smantană 150 g arpacaş 2 cepe 1 ţelină 1 păstîrnac sare piper 10 g mirodenii de carnaţi 80 g unt l legătură pătrunjel   Mod de preparare: Supă de purcel: Carnea se taie bucăţi egale şi se lasă in apă cu sare timp de […]

retete

Jambon afumat la cuptor cu garnitură de sote de cartofi morcovi şi pere

Jambon afumat la cuptor cu garnitură de sote de cartofi morcovi şi pere Ingrediente: 800 g carne de porc afumată (nucă, fricandou, capac, garf) 500g pere 500g cartofi 300g morcovi 30g zahăr sare 5 cuişoare 1 /4 l vin 3 linguri sos brun 80 g unt   Mod de preparare: Carnea întreagă se pune într-o […]

retete

Cotlete de porc pane cu garnitură de piure de cartofi şi salată

Cotlete de porc pane cu garnitură de piure de cartofi şi salată Ingrediente: 900 g cotlet de porc fără os 2 linguri pesmet 1 lingură făină 2 ouă sare 150 g ulei 400 g cartofi 1 pahar lapte 30 g unt   Mod de preparare: Cotletul se taie în felii, se platează, apoi se sărează. […]

Cotlete de porc la cuptor cu garnitură de piure de cartofi şi salată

Cotlete de porc la cuptor cu garnitură de piure de cartofi şi salată

Cotlete de porc la cuptor cu garnitură de piure de cartofi şi salată Ingrediente: 1 kg cotlet fără os 120 g ulei sare piper 2-3 morcovi 1ceapă 400 g cartofi 1pahar lapte 30 g unt   Mod de preparare: Cotletul întreg se pune într-o tavă cu ulei, se dă sare şi piper şi se dă […]

Garf de porc la cuptor cu legume

Garf de porc la cuptor cu legume Ingrediente: 1,400 kg garf 150 g ulei 500 g fasole verde 500 g morcovi 500 g conopidă 500 g roşii 300 g mazăre 1 legătură verdeaţă piper 60 g unt 30 g sare 1 fir cimbru 100g vin   Mod de preparare: Garful întreg se frige înăbuşit la […]

Anghemacht cu carne de vită cu garnitură de cartofi natur

Şniţel natur din carne de porc cu garnitură de cartofi natur

Şniţel natur din carne de porc cu garnitură de cartofi natur din: carne de porc, faina, ulei, sare, piper, cartofi si unt. Ingrediente: 800 g carne de porc 2 linguri de făină 180 g ulei sare piper 500 g cartofi 30 g unt   Mod de preparare: Carnea se taie felii, se platează cu ciocanul […]

Turnedouri la grătar cu garnitură de varză

Turnedouri la grătar cu garnitură de varză – o alegere excelentă pentru o masă delicioasă și sănătoasă, iar atunci când sunt servite cu o garnitură de varză, creează un echilibru perfect între proteine și legume. Această rețetă combină carnea fragedă de porc, gătită pe grătar pentru o aromă deosebită, și varza crocantă, care adaugă o […]

Muşchi umplut cu ficat

Muşchi umplut cu ficat – o rețetă savuroasă și elegantă, perfectă pentru o cină festivă sau pentru ocazii speciale. Această combinație de carne fragedă și umplutură bogată de ficat, condimentată cu arome delicioase, va impresiona cu siguranță orice gurmand. Este o rețetă care aduce împreună două ingrediente simple, dar deosebit de gustuoase, într-un preparat rafinat […]

Cotlete de porc fripte

Cotlete de porc fripte – un preparat simplu, dar extrem de gustos, care poate fi servit la prânz sau cină. Cu o crustă crocantă la exterior și carne fragedă la interior, cotletele de porc fripte sunt o alegere perfectă pentru orice masă de familie sau pentru o ocazie specială. Se prepară rapid și sunt ideale […]

Pulpa de porc cu legume, tarhon si usturoi verde

Pulpa de porc fripta

Pulpa de porc fripta Ingrediente: 1,500 kg pulpă de porc 1 lingură grăsime sare piper Mod de preparare: Pulpa de porc, mai ales cea tanără, se frige la tavă în cuptor, Putem să o fri­gem şi înăbuşită. Procedăm la fel ca la pulpa de viţel sau de berbec. Servim cu piure de cartofi, varză acră […]

Muschiulet de porc la cratita

Muschiulet de porc la cratita Ingrediente: 5 muşchluleti 1 lingură grăsime 5 cepe mici 5 lingurile făină 1 pahar vin sare piper 1 foaie de dafin   Mod de preparare: Muschiulet de porc la cratita: Prăjim muşchiuleţii întregi în grăsime, înt’r-o cratiţă,.cu sare şi piper. Adăugăm ceapă tăiată subţire, făină şi amestecăm bine. Stingem cu […]

Coroană de curcan cu mere şi prune

Friptura de purcel pregatita taraneste

Friptura de purcel pregatita taraneste Ingrediente: 1 kg came puţin mălai   Mod de preparare: Alegem cotlete de purcel sau orice alte bucăţi grase sau muşchi, le batem pe amandouă părţile în mălai şi le frigem pe grătar. In felul acesta grăsimea nu curge în foc.   Pofta buna!

Purcel la tava sau la cuptor

Purcel la tava sau la cuptor din: purcel de lapte, lamaie, sare, piper, ulei, rom, verdeata. Poate te intereseaza si: Cum se prepara purcelul de lapte Purcel la tava in sos tomat Purcel de lapte la tava   Ingrediente: purcel de lapte lamaie sare piper ulei rom verdeata     Mod de preparare: Curăţăm purcelul […]

Muschiulet de porc la gratar

Muschiulet de porc la gratar Ingrediente: 5 muşchiuleti sare piper         Mod de preparare: Curăţăm muşchiuleţii, scoatem vinele şi piperăm. înainte de masă îi punem pe grătar, frigandu-i încet (carnea de porc trebuie bine friptă). Sărăm şi servim în farfurie fierbinte, cu cartofi prăjiţi, salată de varză roşie sau de ardei copţi. […]

Purcel de lapte în manta de miere

Purcel de lapte la frigare

Purcel de lapte la frigare Ingrediente: 1 purcel de lapte sare ulei usturoi Mod de preparare: Purcelul se înjunghie ca şi porcul cel mare. Intr-un ceaun cu apă clocotită tur­năm o jumătate de ceşcuţă cu apă rece şi muiem purcelul, scuturand bine pană începe să se ia părul. Atunci îl scoatem din apă, îl punem […]

Piftie de porc (racituri)

Piftie de porc (racituri) din: picioare de porc, capatana de porc, sare, ceapa, usturoi, gelatina, lamaie, hrean.   Ingrediente: 4 kg picioare porc 1/2 capatana porc fara grasime sare 1 ceapa 1 capatana usturoi 1-2 foi gelatina lamaie hrean   Mod de preparare: Nu se poate face piftie în cantitate mică. Pentru ca aspicul să iasă […]

Fleica de porc cu ardei gras

Fleica la gratar

Fleica la gratar – o alegere excelentă pentru o masă gustoasă și rapidă, perfectă pentru zilele călduroase de vară sau pentru o cină specială. Carnea de porc sau vită este marinată și apoi gătită pe grătar, devenind fragedă și suculentă. Acest preparat poate fi personalizat cu diferite marinări și garnituri, fiind ușor de adaptat la […]

retete

Frigarui de rinichi de purcel

Frigarui de rinichi de purcel Ingrediente: 6 rinichi de purcel 50 g unt proaspăt 1 Iinguriţă pătrunjel verde tocat sare piper     Mod de preparare: Se curăţă rinichii fără să se scoată grăsimea care îi înveleşte. Se taie în două în lungime, jumătăţile nu se desprind însă de tot. Se opăresc şi se usucă […]

Coaste de porc cu linte verde

Coaste de porc cu linte verde din: supa de pasare, ceapa, untura de gasca, coaste de porc, slanina afumata, linte verde, cuisoare, verdeturi, sare, piper. Poate te intereseaza si Coaste de porc cu sos barbeque Ingrediente: 1 litru de supă degresată de pasăre 1 ceapă mare 1 lingură de untură de gâscă 6 coaste de […]

Friptura cu salată de legume proaspete

  Speli bine 1 kg pulpă de porc, o porţionezi, ungi fiecare bucată de carne cu puţin muştar, presari sare, piper şi cimbru după gust şi o pui să se frigă pe grătarul încins. Când frip­tura e aproape gata, pui printre bucăţelele de carne 8 roşii şi 6 ardei graşi. Le coci bine pe o […]

Musaca de vinete cu carne tocata (viţel)

Musaca de legume cu carne

Musaca de legume cu carne Ingrediente: 2 cepe 2 morcovi 2-3 dovlecei 4 gogoşari 1/2 kg roşii 700 g carne de porc 2 linguri de smântână 2 linguri făină 1 ou ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi legumele, apoi tai ceapa şi gogoşarii mărunt, dovleceii cubuleţe, roşiile felii şi dai morcovul pe râzătoare. […]

Rulouri din carne de porc umplute cu mezeluri

Rulouri din carne de porc umplute cu mezeluri

Rulouri din carne de porc umplute cu mezeluri Ingrediente: 750 g carne de porc 150 g parizer 100 g slănină afumată 3-4 castraveţi în oţet 2 mor­covi 200 ml vin alb 100 ml ulei 200 g smântână 1 legătură verdeaţă 1-2 linguri muştar sare piper   Mod de preparare: Tai carnea felii subţiri, o baţi […]