Antricot de porc umplut (impănat) cu carnacior oltenesc

Antricot de porc umplut (impănat) cu carnacior oltenesc Ingrediente: 1 şi 1/2 kg antricot de porc 1/2 kg cârnăciori olteneşti 1 pahar supă de carne 1 pahar vin alb 1 ceapă, condimente (usturoi, foi de dafin, cimbru, piper) pastă de ardei ulei sau untură     Mod de preparare: Antricot de porc umplut (impănat) cu […]

retete

Frigărui din carne de porc

Frigărui din carne de porc Ingrediente: 500 g carne de porc 500 g slăn­ină 2 cepe 2 ardei 2 roşii mari câţiva căţei de usturoi piper condimente     Mod de preparare: Tai carnea şi slănina, le condimentezi şi le pui într-un vas până se pătrund, în acest timp tai legumele în felioare potrivite. Cureţi […]

Carne cu mazăre

Carne cu mazăre din: carne de porc, ceapa, faina, untura, bulion, mazare, rosii, marar, zahar, sare. Ingrediente: 1 kg carne de porc 3 cepe 3-4 linguri de făină 100 g untură 60 g bulion 4 kg de mazăre verde sau 2 cutii de mazăre 2- 3 roşii o legătură de mărar o linguriţă de zahăr […]

Porc cu cartofi si ardei gras (video)

Porc cu cartofi si ardei gras – o rețetă simplă și delicioasă, care combină carnea de porc fragedă cu legumele aromate. Este un fel de mâncare perfect pentru o masă de familie, ușor de preparat și extrem de gustos. Aroma cărnii de porc se îmbină perfect cu cartofii și ardeii, iar rezultatul este un preparat […]

Purcel umplut

Purcel umplut

Purcel umplut Ingrediente: 1 purcel 500 g ceapă 1 Kg carne de viţel 200 g franzelă 2 ouă sare piper ulei pentru uns   Mod de preparare: Se alege un purcel mic care se curăţă şi se spală. Se scot cu atenţie oasele ca să nu se rupă şoriciul si apoi se umple cu următoarea […]

Purcel de lapte la tava

Purcel de lapte la tava

Purcel de lapte la tava din: purcel de lapte, lamaie, sare.   Ingrediente: Purcel de lapte lamiie sare     Ingrediente: Purcelul se opăreşte cu apă clocotită şi se curăţă ime­diat (dacă se răceşte, porii se strîng, pielea se întăreşte şi nu se mai poate scoate părul). După ce a fost curăţat de păr se […]

Muschiuleţ umplut cu slaninuta

Muschiuleţ umplut cu slaninuta

Muschiuleţ umplut cu slaninuta Ingrediente: 1 kg muşchiuleţ de porc (sau vită, după gust) 100 g slăninuţă tă­iată bastonaşe 2 morcovi tăiat bastonaşe pe lungimea lui câţva căţei de usturoi sare piper cimbru măgheran boia de ardei iute sau dulce, după gust   Mod de preparare: Tai carnea în aşa fel încât să semene cu […]

Rulada de porc cu legume

Rulada din picior de porc

  Scoţi carnea cu şorici cu tot de pe un picior de porc, o baţi bine (să fie mai subţire), o condimentezi, piper şi puţină sare pe ambele părţi şi o rulezi cu şoriciul în interior. O legi bine cu un fir de bumbac şi o pui la fiert în apă cu puţină sare, piper […]

Caltaboşi olteneşti

Caltaboşi olteneşti din: plamani de porc, ficat, fleica, ceapa, orez, cimbru, piper, supa, sare, condimente, slanina, foi de dafin. Ingrediente: plămânii porcului 500 g ficat 1 kg flei­că 1 kg ceapă 200 g orez puţin fiert cimbru piper 1 cană de supă sare condimente slănină (numai cine vrea) foi de dafin   Mod de preparare: […]

Piftie de porc cu usturoi si ceapa

Piftie de porc cu usturoi si ceapa din: cap si picioare de porc, sare, usturoi, ceapa. Ingrediente: cap şi picioare de porc sare usturoi ceapă   Mod de preparare: Piftie de porc cu usturoi si ceapa: Căpăţîna şi picioarele de porc se pîrlesc, se spală bine, se opăresc şi se pun la fiert într-o oală […]

Cotlet de porc cu unt

Cotlet de porc in aspic cu castraveciori

Cotlet de porc in aspic Ingrediente: cotlete sare aspic castraveciori gogoşari   Mod de preparare: Se curăţă o bucată slabă de garf, iar între coaste se desprinde de la vîrf carnea de os cu un cuţit. Carnea se sărează, se frige la cuptor şi după ce s-a ră­cit, se taie în felii şi se aranjează […]

Muschi de porc cu hribi

Muschi de porc impletit

Tai pe lungime muşchiul în trei, dar nu până la ca­păt (laşi 3-4 cm), îl împleteşti cu o bucată de caşcaval (afumat) lungă cât muşchiul, cu usturoi, 1 fir de praz, legi capătul, îl condimentezi şi după ce îl aşezi în tavă, torni puţin ulei şi dai tava la cuptor. Il serveşti cu garnitură şi […]

Cotlete de porc cu sos de smantana si vin

Cotlete de porc cu mere

Cotlete de porc cu mere Ingrediente: 6 cotlete de porc 600 g mere 50 g unt sare piper   Mod de preparare: Cureţi merele de coajă şi sâm­buri, apoi le tai felii subţiri. Rumeieşti puţin cotletele în puţin unt până devin aurii. Când toate cotletele sunt rumene pe ambele părţi, le aşezi într-o tavă, le […]

Rulade de porc umplute cu castraveti

Rulade de porc umplute cu castraveti Ingrediente: 1 kg de carne 2 castraveţi muraţi (mijlocii) 100 g smântână 1 lingură de untură 2 cepe mijlocii 1 pahar de vin alb 1 ceaşcă zeamă de carne o foaie de dafin boabe de piper   Mod de preparare: Rulade de porc umplute cu castraveti: Alegi carnea macră […]

Muschi de porc la gratar

Muschiuleţ de porc impănat, la gratar

Muschiuleţ de porc impănat, la gratar Ingrediente: 2 muşchiuleţi de porc – cam 1,5 kg 250 g slănină o căpăţână de usturoi 200 g mălai 50 ml ulei 30 g sare   Mod de preparare: Degresezi muşchiuleţii, îi cureţi de pieliţe, îi speli şi-i laşi să se zvânte. Cureţi usturoiul, iar slănina o vei tăia […]

Friptura de porc marinata la gratar

Friptura de porc marinata in vin rosu

Friptura de porc marinata in vin rosu din: pulpa de porc, ceapa, usturoi, vin rosu, ulei, sare, piper, cimbru, condimente. Poate te intereseaza si Friptura de porc cu sos gustos Ingrediente: 500 g pulpă de porc 2 cepe 2 căţei de usturoi 250 ml vin roşu ulei sare piper cimbru condimente   Mod de preparare: […]

Purcel umplut

Purcel la protap

Purceuşul pârlit şi curăţat bine îl spinteci pe burtă, îi scoţi măruntaiele, îl speli bine cu apă rece şi-l laşi atârnat cu capul în jos, la rece, timp de 24 de ore. Il ştergi cu un şervet curat, îl ungi cu zeamă de lămâie şi rom şi-l presari bine pe dinăuntru cu sare. Faci jar […]

Pachetele de porc

Pachetele de porc Ingrediente: 1,2 kg file de porc 200 g creier de vită 200 g mazăre 2 morcovi 3-4 căţei de usturoi 2 linguri pastă de tomate 100 ml ulei 1 ou bătut sare piper 1 lingură de pătrunjel tocat   Mod de preparare: Pachetele de porc: Tai din fileul de porc 4 bucăţi […]

retete

Chiftele de carne de porc si de vaca

O reteta de chiftele cu carne de vaca, carne de porc, piper, ceapa, franzela, cartofi, verdeata, sare, ou, faina si ulei. Ingrediente: 400 g carne de vacă 200 g carne de porc 200 g fran­zelă 1 g piper 100 g ceapă 200 g cartofi 1 legătură verdeaţă sare 1 ou făină ulei Mod de preparare: […]

Muschi de porc cu bulete de cartofi

Răcituri de porc

Răcituri de porc din: picioare de porc, cap de porc, carne macra de porc, ceapa, morcov, usturoi, sare. Poate te intereseaza si Coasta de porc cu sirop de capsuni si garnitura Ingrediente: 2 kg picioare de porc 1/2 cap de porc cu ure­che cu tot 300 g carne macră de porc 1 ceapă 1 morcov […]

Cotlet de porc cu unt

Cotlete de porc cu cascaval

Cotlete de porc Ingrediente: 1 kg cotlete de porc 6 cartofi 1 cutie de ciuperci 100 g caşcaval 1 ceapă 3-4 linguri lapte 1-2 linguri de unt 1 gălbenuş ulei sare piper boia   Mod de preparare: Cotlete de porc cu cascaval: Cureţi cartofii, îi speli şi îi pui la fiert, iar caşcavalul îl dai […]

Pulpă de porc umplută cu legume si cimbru

Pulpă de porc umplută cu legume si cimbru Ingrediente: 1 kg pulpă de porc fără os 3 cepe 2 cuişoare 5 căţei de usturoi cimbru 1 pahar vin alb 1 cană apă 300 g ciuperci 1 morcov 1 ardei gras 1 lingură orez 1 ou pătrunjel verde sare piper boabe şi măcinat ulei   Mod […]

Friptura de porc in stil asiatic

Friptura de porc cu fasole alba (video)

 Friptura de porc cu fasole alba       Pofta buna!         poate iti place si: Ficat de porc cu fasole si telina   Ficat de porc cu fasole si telina din: ficat de porc, fasole galbena, telina, ardei, ceapa, vin rosu, marar, sare si piper.   Ingrediente: 700 g ficat de […]

Clatite umplute cu maruntaie

Clatite umplute cu maruntaie

Clatite umplute cu maruntaie din: lapte, oua, apa minerala, zahar, faina, sare, ulei, ficat, inima, rinichi, ciuperci, oua, ceapa, suc de rosii, sare, piper, cascaval, smantana.   Ingrediente: 1 pahar lapte 2 ouă 1/2 l apă minerală 1 lingură zahăr 1 cană făină 1 praf de sare ulei Umplutura: ficat, inimă şi rinichi de porc […]

Sarmale cu nuca

Sarmale in frunze de hrean

Sarmale in frunze de hrean din: frunze de hrean, carne de porc, oua, orez, ceapa, bulion, morcovi, rosii, ulei, patrunjel, marar, sare, piper. Poate te intereseaza si: Cum se prepara Sarmale din varza acra si carne de porc (VIDEO) Sarmale cu orez si ciuperci in foi de vita Sarmale cu ciuperci si carne Sarmale cu […]

Fasole verde cu smantana si carne de porc

Fasole verde cu smantana si carne de porc

Fasole verde cu smantana si carne de porc din: carne de porc, fasole verde, unt, patrunjel, smantana, marar, faina, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 1/2 kg carne de porc 2 kg fasole verde 2 linguri unt 1 legătură pătrun­jel 1 ceaşcă mare de smântână 1 legătură de mărar 1 lingură de făină 2 legături de […]

Cotlet de porc la gratar

Cotlet de porc la gratar din: cotlet de porc, untura, faina, lapte, oua, smantana, cascaval, cartofi, piper, pesmet, sare.   Ingrediente: 1,5-2 kg cotlet de porc 150 g untură (ulei) 100 g făină 500 ml lapte 2 ouă 100 g smântână 100 g caşcaval 1 kg cartofi piper pesmet sare   Mod de preparare: Cureţi […]

Tochitura moldoveneasca

Tochitura moldoveneasca

Tochitura moldoveneasca Ingrediente: carne de porc cu puţină grăsime ficat cărnaţi o ceapa ouă mălai brânză telemea   Mod de preparare: Cureţi si tai ceapa pe care o pui la călit. După ce a devenit sticloasă adaugi carnea tăiată bucă­ţele mici. Laşi să se prăjească toate foarte bine în ulei şi când sunt gata torni […]

Varza dulce cu rosii si ciolan afumat

Varza dulce cu rosii si ciolan afumat

Varza dulce cu rosii si ciolan afumat Ingrediente: o varza medie(1 kg) 5 rosii medii coapte 3 cepe mari 1 lingurita de condimente sare piper 1 lingurita cimbru 1 buc ciolan afumat(1 kg) o legatura marar verde   Mod de preparare: Se taie ceapa julien, se prajeste in tigaia incinsa pana se face aurie. Apoi […]

Friptura de porc cu sos de bulion si vin

Friptura de porc cu sos de bulion si vin

Friptura de porc cu sos de bulion si vin Ingrediente: 1 kg. carne de porc cu putina slanina ulei vin rosu catei de usturoi 4 cutiute de bulion din comert sau suc de rosii sare piper dupa gust   Mod de preparare: Se taie felii potrivite carnea de porc si se asaza intr-o tava, care […]

Chisca moldoveneasca cu cimbru

Chisca

Chisca din: mat de chisca, carne de porc, orez, ceapa, sare, piper, ulei, verdeata. Ingrediente: mat de chisca (intestinul gros de la porc) se gaseste in comert carne de porc macra 500 gr. 1 ceasca orez 4 cepe mari sare piper 1 cescuta ulei un pic de verdeata verde sau uscata(marar, patrunjel)   Mod de […]

Piftie din cap de porc

Piftie de porc (varianta)

Piftie de porc Ingrediente: picioarele urechile 1/2 kg carne macra 5 l apa sare catei de usturoi   Mod de preparare: Carnea cea mai potrivita pentru piftie sunt picioarele, de la genunchi in jos, si urechile. Se curata bine picioarele, se oparesc cu apa clocotita, apoi se spala cu 2-3 ape reci. Se pun la […]