Cotlet de porc cu unt

Cotlete de porc cu cascaval

Cotlete de porc Ingrediente: 1 kg cotlete de porc 6 cartofi 1 cutie de ciuperci 100 g caşcaval 1 ceapă 3-4 linguri lapte 1-2 linguri de unt 1 gălbenuş ulei sare piper boia   Mod de preparare: Cotlete de porc cu cascaval: Cureţi cartofii, îi speli şi îi pui la fiert, iar caşcavalul îl dai […]

Pulpă de porc umplută cu legume si cimbru

Pulpă de porc umplută cu legume si cimbru Ingrediente: 1 kg pulpă de porc fără os 3 cepe 2 cuişoare 5 căţei de usturoi cimbru 1 pahar vin alb 1 cană apă 300 g ciuperci 1 morcov 1 ardei gras 1 lingură orez 1 ou pătrunjel verde sare piper boabe şi măcinat ulei   Mod […]

Friptura de porc in stil asiatic

Friptura de porc cu fasole alba (video)

 Friptura de porc cu fasole alba       Pofta buna!         poate iti place si: Ficat de porc cu fasole si telina   Ficat de porc cu fasole si telina din: ficat de porc, fasole galbena, telina, ardei, ceapa, vin rosu, marar, sare si piper.   Ingrediente: 700 g ficat de […]

Clatite umplute cu maruntaie

Clatite umplute cu maruntaie

Clatite umplute cu maruntaie din: lapte, oua, apa minerala, zahar, faina, sare, ulei, ficat, inima, rinichi, ciuperci, oua, ceapa, suc de rosii, sare, piper, cascaval, smantana.   Ingrediente: 1 pahar lapte 2 ouă 1/2 l apă minerală 1 lingură zahăr 1 cană făină 1 praf de sare ulei Umplutura: ficat, inimă şi rinichi de porc […]

Sarmale cu nuca

Sarmale in frunze de hrean

Sarmale in frunze de hrean din: frunze de hrean, carne de porc, oua, orez, ceapa, bulion, morcovi, rosii, ulei, patrunjel, marar, sare, piper. Poate te intereseaza si: Cum se prepara Sarmale din varza acra si carne de porc (VIDEO) Sarmale cu orez si ciuperci in foi de vita Sarmale cu ciuperci si carne Sarmale cu […]

Fasole verde cu smantana si carne de porc

Fasole verde cu smantana si carne de porc

Fasole verde cu smantana si carne de porc din: carne de porc, fasole verde, unt, patrunjel, smantana, marar, faina, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 1/2 kg carne de porc 2 kg fasole verde 2 linguri unt 1 legătură pătrun­jel 1 ceaşcă mare de smântână 1 legătură de mărar 1 lingură de făină 2 legături de […]

Cotlet de porc la gratar

Cotlet de porc la gratar din: cotlet de porc, untura, faina, lapte, oua, smantana, cascaval, cartofi, piper, pesmet, sare.   Ingrediente: 1,5-2 kg cotlet de porc 150 g untură (ulei) 100 g făină 500 ml lapte 2 ouă 100 g smântână 100 g caşcaval 1 kg cartofi piper pesmet sare   Mod de preparare: Cureţi […]

Tochitura moldoveneasca

Tochitura moldoveneasca

Tochitura moldoveneasca Ingrediente: carne de porc cu puţină grăsime ficat cărnaţi o ceapa ouă mălai brânză telemea   Mod de preparare: Cureţi si tai ceapa pe care o pui la călit. După ce a devenit sticloasă adaugi carnea tăiată bucă­ţele mici. Laşi să se prăjească toate foarte bine în ulei şi când sunt gata torni […]

Varza dulce cu rosii si ciolan afumat

Varza dulce cu rosii si ciolan afumat

Varza dulce cu rosii si ciolan afumat Ingrediente: o varza medie(1 kg) 5 rosii medii coapte 3 cepe mari 1 lingurita de condimente sare piper 1 lingurita cimbru 1 buc ciolan afumat(1 kg) o legatura marar verde   Mod de preparare: Se taie ceapa julien, se prajeste in tigaia incinsa pana se face aurie. Apoi […]

Friptura de porc cu sos de bulion si vin

Friptura de porc cu sos de bulion si vin

Friptura de porc cu sos de bulion si vin Ingrediente: 1 kg. carne de porc cu putina slanina ulei vin rosu catei de usturoi 4 cutiute de bulion din comert sau suc de rosii sare piper dupa gust   Mod de preparare: Se taie felii potrivite carnea de porc si se asaza intr-o tava, care […]

Chisca moldoveneasca cu cimbru

Chisca

Chisca din: mat de chisca, carne de porc, orez, ceapa, sare, piper, ulei, verdeata. Ingrediente: mat de chisca (intestinul gros de la porc) se gaseste in comert carne de porc macra 500 gr. 1 ceasca orez 4 cepe mari sare piper 1 cescuta ulei un pic de verdeata verde sau uscata(marar, patrunjel)   Mod de […]

Piftie din cap de porc

Piftie de porc (varianta)

Piftie de porc Ingrediente: picioarele urechile 1/2 kg carne macra 5 l apa sare catei de usturoi   Mod de preparare: Carnea cea mai potrivita pentru piftie sunt picioarele, de la genunchi in jos, si urechile. Se curata bine picioarele, se oparesc cu apa clocotita, apoi se spala cu 2-3 ape reci. Se pun la […]

Carnati condimentati cu boia

Carnati preparati in casa

Carnati preparati in casa Ingrediente: carne de porc de la gat pulpele din fata alte bucati sare piper coriandru enibahar usturoi supa de carne mate de porc   Mate de porc: Se da carnea prin masina, se pune intr-un vas mare sau intr-un lighneas. Se adauga sare, piper, coriandru pisat, enibahar si zeama strecurata de […]

Rulade de curcan cu fasole verde

Rulada de cotlet cu pasta de mici

Rulada de cotlet cu pasta de mici Ingrediente: cotlet dezosat pasta de mici vin alb sec usturoi piper   Mod de preparare: Se taie din cotlet suvite de 4-5 mm grosime si lungi de 15-20 cm, care sa aibe si putina grasime, foarte subtire cel mult 2 mm. Se pune la bait facut din vin […]

Purcel de lapte

Purcel de lapte Mod de preparare: Oparesti purcelul si-l cureti cu faina de porumb sau, mai bine, cu sacaz, asa cum se curata capul de vitel sau de porc, pina cind devine alb cum e coala de hirtie. Il sarezi. Daca-l pui la tava, aseaza mai intii pe fundul tavii mici betisoare, improvizind astfel un […]

Friptura inabusita condimentata

Friptura inabusita condimentata

Friptura inabusita condimentata Ingrediente: 1 kg de carne de porc 4-5 catei de usturoi o ceapa potrivita 150 ml suc de rosii 250 ml vin rosu sau bere un paharel de tuica (optional) sare piper oregano cimbrisor busuioc boia un varf de cutit de mustar Delikat 30 g. margarina sau unt   Mod de preparare […]

Jumari ca la Oltenita

Pogaci cu jumari de porc

Pogaci cu jumari de porc Ingrediente: 20 gr drojdie 500 gr faina 250 ml lapte 2 oua 250 gr jumari 1 lingurita sare   Mod de preparare: Se face un aluat ca pentru paine: se dizolva drojdia în putin lapte caldut. Se amesteca faina, ouale batute, laptele, drojdia dizolvata. Se framanta putin ,ca painea si […]

Cotlete de porc la cuptor cu garnitură de piure de cartofi şi salată

Cotlete de porc cu sos de smantana si vin alb

  Aşezi 700 g cotlet de porc fără os, curăţat de pieliţă şi tăiat felii subţiri într-o cratiţă cu 100 ml ulei, stropeşti cu sare şi dai la cuptor până se rumeneşte. Apoi, dea­supra aşezi în strat uniform felii de mere (tari, acrişoare), adaugi un pahar de vin alb (demisec) şi 200 ml smântână. Potriveşti […]

Toba de porc

Toba de porc din: stomac de porc, carne, limba, picioare, ficat, slanina, sare, piper, foaie de dafin, muschi de porc. Ingrediente: un stomac de porc 1 kg de carne de la gat limba doua picioare si urechile porcului 1/2 kg de ficat 250 g slanina sare piper boabe o foaie de dafin un kg muschi […]

retete

Ciorba ardeleneasca de perisoare

Ciorba ardeleneasca de perisoare din: oase de porc, carne tocata, ou, ceapa, morcov, telina, patrunjel, ardei gras, zeama de varza, smantana si leustean. Ingrediente: oase porc carne tocata porc si vita ou ceapa morcov telina patrunjel radacina ardei gras rosu si verde morcov zeama de varza sau bors smintina leustean   Mod de preparare: Se […]

Vinete coapte cu muschi de porc si branza

Vinete coapte cu muschi de porc si branza Ingrediente: 6 vinete mijlocii 2 linguri unt 250 g muşchi afumat de porc 200 g brânză rasă 50 g pesmet sare   Mod de preparare: Coci vinetele, le cureţi, le laşi să se scurgătai le dai sare. Ungi o formă cu unt şi aşezi în strat: un […]

retete

Rulada de carne de porc

Rulada de carne de porc Ingrediente: carne de porc (burta porcului, dar sa fie macra) doua cani de apa sare mirodenii – piper macinat, usturoi, boia de ardei dulce, foaie de dafin   Mod de preparare: Se face un amestec din mirodenii, 2 cani de apa rece, sare, usturoiul se piseaza si se amesteca toate. […]

Jambon fiert in vin alb

Jambon fiert in vin alb Ingrediente: pulpa din spate boabe de piper boabe de ienibahar o foaie de dafin o capatina de usturoi 3 l de vin alb   Mod de preparare: Pulpa se curata de os, se rade cu cutitul pentru ca soriciul sa fie alb si curat si se spala cu apa rece. […]

Piept de porc marinat

Piept de porc marinat

Piept de porc marinat Ingrediente: 6  felii piept de porc 250 ml ulei sare piper usturoi 50 ml oţet măghiran rozmarin sau cimbru (după preferinţă)   Mod de preparare: Pieptul curăţat şi spălat îl pui într-un vas şi îl acoperi cu sosul marinat făcut din ulei, oţet, 4-5 căţei mari de usturoi tăiaţi mărunt, con­dimentele, […]

Costita cu soia si ghimbir

Carne si costita de porc la borcan

Carne si costita de porc la borcan: Costiţa şi o şirincă (muşchiul lung) le tai în bucăţi potri­vite, le speli şi le pui într-o cratiţă, apoi adaugi moarea (zeama) de vara şi le fierbi până când camea se desprinde de pe os (la costiţă). Poate te intereseaza si Carne tocată la borcan Iei cratiţa de […]

Muschi de porc in aluat de ciuperci cu ceapa

Muschi cu ciuperci

Muschi cu ciuperci Ingrediente: 900 g muschi de porc 100 ml ulei 20 g bulion 20 g faina 200 ml vin rosu 150 g ciuperci 200 ml zeama de oase (supa) 30 g morcov 30 g pastarnac 30 g telina piper sare   Mod de preparare: Muschiul curatat, spalat si transat il dai printr-un strat […]

Pulpa de porc umpluta cu legume

Pulpa de porc umpluta cu legume

Pulpa de porc umpluta cu legume Ingrediente: 1 kg pulpa de porc fara os 1 ceapa 2 cuisoare 5-6 catei de usturoi cimbru sare 1 pahar de vin alb 1 pahar apa Pentru umplutura: 300 g ciuperci 2 cepe 1 morcov 1 ardei gras 1 lingura orez 1 ou patrunjel verde sare piper boabe   […]

Ciorbă secuiască cu creier de porc

Ciorba de creier cu zeama acra de varza

Ciorba de creier cu zeama acra de varza creier de porc, morcovi, radacina de patrunjel, cartofi, telina, zeama de varza murata, sare, piper Ingrediente: 300 g creier de porc 4 morcovi 4 radacini de patrunjel 3 cartofi 1 telina bulion zeama de varza murata sare piper condiemente   Mod de preparare: Pui creierul pe porc […]

Rulada din muschiulet de porc

Rulada din muschiulet de porc Ingrediente: 400 g muschi de porc 150 g ciuperci 150 g carnaciori 100 g costita afumata 100 g cascaval 100 g ceapa 3 oua 50 g pesmet 50 g pasta de rosii marar 1 ardei iute 100 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Tai muschiuletul de porc pe […]

Spată de porc la cuptor

Spata de porc umpluta cu ciuperci

Spata de porc umpluta cu ciuperci Ingrediente: 1,200 kg spata de porc pregatita pentru umplut Pentru marinata: 250 ml vin alb sec 4 catei de usturoi pisati 4 linguri ulei de masline 4 cepe mijlocii ta­iate felii zeama de la o lamaie 2 foi de dafin 1 g piper proaspat macinat 1 g boia de […]

Cotlete de porc

Cotlete de porc Ingrediente: 6 cotlete de porc fara os 25 g unt 2 linguri de ulei 2 catei usturoi pisati 50 ml vin rosu 1 conserva de rosii taiate marunt 1 ardei fara seminte taiat subtire 50 g salam 50 g masline fara samburi   Mod de preparare: Incingi uleiul si untul intr-o cratita, […]

Muschi de porc la tava

Muschi de porc la tava

Iti trebuie 1 kg muschi sau cotlete fara os, piper, sare. Cureti muschiul de pielite si il legi cu sfoara ca sa capete o forma frumoasa. Il sarezi si piperezi cu cateva ore inainte de prajire. Pui camea la cuptor, la foc iute, si se aureasca, apoi micsorezi focul. Stropesti muschiul din cand in cand […]