Spata de porc umpluta

Spata de porc umpluta

Spata de porc umpluta Ingrediente: 1 si 1/2 kg de spata 50 g ficat 150 g carnati afumati 50 g unt 50 g untdelemn 1 ou 50 g slanina afumata 2-3 catei usturoi 1 ceapa 1 felie franzela 1 legatura patrunjel verde 1 cana zeama de carne sare piper dupa gust slanina   Mod de […]

Friptură de primăvară

Friptura

Tai carnea de porc felii, crestezi cu un cuţit în formă de pătrăţele pe amândouă părţile, cu grijă ca aceste crestături să nu treacă de cealaltă parte şi să producă desprinderea în bucăţi. Feliile de carne sărată se ţin la frigider 24 de ore, apoi le pui în foarte multă untură încinsă bine. Le frigi […]

Jarcovia – usor de preparat si foarte gustoasa

Jarcovia din: carne de porc, ceapa, castraveti acri, foi de dafin, bulion. Ingrediente: 1,5 kg carne de porc 2 kg ceapă 1 kg castraveţi acri foi de dafin bulion     Mod de preparare: Speli carnea şi o tai în bucăţi nu prea mici, potrivite, şi o undeşti în ulei. Ceapa, de asemenea, o cureţi […]

Ciolan de porc cu miere

Ciolan de porc si oua albe

Un ciolan mare de porc (1,5 kg) puţin afumat îl pui în apă rece de seara şi-l laşi până a doua zi, când îl aşezi la fiert. Il laşi pe foc până se desface toată carnea de pe os. Dai la o parte, scoţi cu grijă oasele mai mari, aranjezi cu atenţie pentru a avea […]

File picant de porc

File vienez

Un kilogram de carne slabă de porc (sau carne amestec porc cu vită, ori piept de pasăre) o treci prin maşina de tocat împreună cu 150 grame franzelă înmuiată, 100 grame ceapă tocată şi călită cu două linguri de ulei. La tocătură adaugi trei ouă crude, sare, piper, enibahar, nucşoară şi boia şi amesteci bine, […]

Muschi de porc cu ciuperci si costita

Muschi de porc cu ciuperci si costita

Muschi de porc cu ciuperci si costita din: muschi de porc, costita, ciuperci, vin alb, mustar, sare, piper, cartofi, ou, faina, patrunjel. Ingrediente: muschi de porc 200 g costita 400 g ciuperci 200 ml vin alb mustar sare piper 2-4 cartofi 1 ou 1 lingura faina patrunjel   Mod de preparare: Muschiul se taie pe […]

Muschiulet umplut la tava

Muschiulet umplut la tava din: muschi de porc, carne tocata, ceapa rosie, marar, rozmarin, ulei, sare, piper. Ingediente: 500 g muschi de porc 300 g carne tocata 1 ceapa rosie o legatura de marar rozmarin 2 linguri de ulei sare piper   Mod de preparare: Muşchiul de porc se desface în aşa fel încât să […]

Rulouri de porc cu tartar de ananas dulce-picant

Rulouri de porc cu costiţă

Rulouri de porc cu costiţă Ingrediente: 12 felii subţiri de costiţă 6 felii de friptură din cotlet de porc 100-150 g telemea, caş să­rat sau caşcaval, tăiat în 6 felii subţiri 1 măr, curăţat de coajă şi tăiat în 6 felii sare piper negru, proas­păt măcinat 6 frunze de busuioc 1 gogoşar murat, tăiat în […]

Friptură de porc la cuptor cu sos de mere si coacăze

Friptură de porc la cuptor cu sos de mere si coacăze

Friptură de porc la cuptor cu sos de mere si coacăze din: jeleu de mere, zeama de lamaie, piper rosu, unt, mar, coacaze, cimbru, rozmarin, unt, miere. Ingrediente: 4 linguri jeleu de mere 4 linguri zea­mă de lămâie un praf de pi­per roşu 1,5 kg pulpă de porc cu şorici 2 linguri unt topit 1 […]

Fasole verde cu coaste de porc

Fasole verde cu coaste de porc

Fasole verde cu coaste de porc din: fasole verde, coasta de porc, ceapa, bulion, ulei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 1 kg fasole verde (de la congelator sau din conserva) 700-800 g coasta de porc 3-4 cepe bulion ulei sare piper patrunjel   Mod de preparare: Se prajesc bucatile de coasta in ulei. Se taie ceapa […]

Muschi de porc umplut cu piure de mazare

Muschi de porc umplut cu piure de mazare

Se fierbe o bucata de muschi intreaga impreuna cu bucati de slanina, cateva cepe mici, patrunjel, cimbru, foi de dafin si usturoi. Cand carnea este fiarta o tai felii, usor, fara a o rupe. Dupa aceea se reface bucata de muschi (pe un platou) introducand intre feliile de carne un piure gros de mazare (de […]

Pogace

600 g jumări de porc date prin maşina de carne amestecate cu puţină sare şi piper se frământă şi se împart în 3 părţi egale. 500 g făină se cern pe masă, se face loc la mijloc şi se toarnă puţin lapte călduţ, 15 g drojdie şi puţin zahăr (1 lingură). După ce drojdia a […]

Rulada de porc cu garnitura de ciuperci

Rulada de porc cu garnitura de ciuperci

Muşchiul de porc se curăţă, se taie în două; se pregăteşte usturoi, se pisează, se amestecă cu piper, boia dulce, sare. Se întinde amestecul pe muşchi, care se rulează şi se coase. Se pune apă într-un vas, cu boabe de piper, foi de dafin, şi când dă în clocot se introduce rulada. Se înţeapă cu […]

Salam de vara

Salam de vara din: carne de vita, carne de porc, slanina, cartofi, lapte, zahar, piper, sare, boia si usturoi   Ingrediente: 5 kg carne de vită tocată 5 kg carne de porc tocată 2 kg slănină proaspătă tocata 3 kg cartofi fierţi în coajă şi apoi curăţaţi şi daţi prin maşina cu sită măiuntă de […]

Gulas de porc – usor de preparat

Gulas de porc din: carne de porc cu slanina, ceapa, bulion, piper, foi de dafin, sare. Ingrediente: 2 kg carne de porc cu slănină 1 kg ceapă 1 lingură bulion piper foi de dafin sare   Mod de preparare: Se taie carnea bucăţi nu prea mari, se spală şi se pune în cratiţă. Ceapa se […]

Tartelete cu rinichi şi carne de porc

Carne de porc marinata

Carne de porc marinata Ingrediente: unt (margarina) cam cât un ou 2 cepe 2 morcovi de mărime mijlocie tăiaţi rondele puţin pătrunjel cimbru dafin 1 căţel de usturoi 1 pahar de oţet 3 1/2 pahare de apă sare piper   Mod de preparare: Din toate acestea se pregăteşte zeama pentru marinat. Astfel, se călesc ceapa […]

Mancare de linte cu carne afumata

Mancare cu carne si gogonele acre

Mancare cu carne si gogonele acre Ingrediente: 700 g carne de porc slabă 2 cepe ulei bulion (pastă de tomate) 2 foi dafin piper sare 1/2 kg gogonele   Mod de preparare: Se căleşte ceapa cu carnea în ulei. Se pune apă la fiert. Se pune apă caldă peste ceapa şi carnea călite. Când sunt […]

Jambon in crusta de miere

Jambon in crusta de miere

Jambon in crusta de miere Ingrediente: 1 pulpă de porc din faţă cu tot cu şorici şi os sare piper boabe usturoi cuişoare muştar miere vin   Mod de preparare: Faci un amestec de sa­re, piper şi cimbru şi cu acesta freci carnea. Apoi crestezi şoriciul în romburi şi împănezi carnea cu ustu­roi şi cuisoare. […]

File picant de porc

File de porc cu branza

File de porc cu branza Ingrediente: 4 fileuri de porc 250 g brînză 300 ml smîntînă lichidă salată sare ulei de măsline piper   Mod de preparare: File de porc cu branza: Spală foarte bine fileurile, piperează-le după gust, apoi pune-le într-o tavă şi prăjeşte-le. Intre timp, feliază jumătate din cantitatea de brînză şi las-o […]

Pulpa de porc cu bere

Pulpa de porc cu bere

Pulpa de porc cu bere Ingrediente: două kilograme de pulpă de porc cu şorici un kg de arpagic un kg de morcovi un litru de bere cuişoare ulei piper sare legume Mod de preparare: Se spală pulpa de porc, se dă cu sare şi se împănează cu morcovi. Se înţeapă şoriciul şi se împănează cu […]

Scaricica de porc cu legume

Scaricica de porc cu legume Ingrediente: 600 g de scaricica de porc 3-4 ardei 6 cartofi sare piper cimbru 3-4 catei de usturoi   Mod de preparare: Se taie scăricică de porc în bucăţi potrivit de groase şi se pră­jesc în sucul propriu. Grăsimea pe care o lasă este suficientă pentru acest preparat. Se taie […]

Muschi de vita umplut cu ciuperci

Muschiulet umplut

Muschiulet umplut: Muşchiuleţii de porc se înţeapă cu un cuţit ascuţit fără să se ajungă în cealaltă parte. Se face un orificiu cât mai larg pentru a intra multă umplutură. Acest muşchi se pune la maşina de cârnaţi (sau chiar manual) şi se umple cu pastă de cârnaţi. După aceea se întinde prapurul de porc […]

retete

Muşchiuleţ de porc pane

Muşchiuleţ de porc pane din: muschi de porc, oua, faina, pesmet, usturoi, sare si piper. Poate iti place si: Muschiulet de porc impanat cu piept ardelenesc Muschi de porc cu sos de vin   Ingrediente: 1 kg muşchi de porc 3 ouă 2 linguri cu făină 3 linguri cu pesmet 6 căţei de usturoi ulei […]

Friptură picantă de porc in bere

Friptură picantă de porc in bere

Friptură picantă de porc in bere Ingrediente: 400 g pulpa de porc 200 g ficat 150-200 ml lapte 2-3 linguri de ulei o ceapa 2-3 catei de usturoi o lingurita boia de ardei 1 ardei iute 100 ml bere 1 lingura paste de tomate sare piper proaspat macinat   Mod de preparare: Ficatul se taie, […]

Medalioane de miel cu sos cremos de cartofi

Medalioane florentine

Medalioane florentine Ingrediente: 600 g file de porc 6 crengute de salvie piper 6 felii subtiri de sunca fiarta 12 felii de bacon 12 masline verzi umplute cu ar­dei gras rosu 3 linguri ulei de masline sare Mod de preparare: Spalati carnea cu apa rece, uscaji-o pe un servet de bucatarie si taiati-o in 12 […]

Platou de gratar cu salata de cartofi

Platou de gratar cu salata de cartofi Ingrediente: 200 g cartofi 1 ceapa 2 linguri ulei de floarea soarelui circa 100 ml supa 1 lingura otet din vin alb sare piper 1/4 ardei gras verde 75 g snitel de porc 1 carnat mic 1 lingurita patrunjel tocat   Mod de preparare: Platou de gratar cu […]

retete

Cighir

Cighir din: ficat de porc, splina de porc, sare, piper, foi de dafin, prapur de porc. Poate te intereseaza si Cotlet de porc cu mere si sos de mustar Ingrediente: ficatul si splina de la porc sare piper macinat piper boabe 1-2 foi de dafin prapur de la porc   Mod de preparare: Se spala […]

Carnaţi olteneşti

Carnati moldovenesti

Carnati moldovenesti Ingrediente: 500 g carne de porc 500 g carne de manzat coriandru nucsoara pisata zeama de usturoi sare piper dupa gust 250 g slanina 2 intestine subtiri   Mod de preparare: Se trece carnea prin masina de tocat, se amesteca, se sareaza si se pipereaza dupa gust. Peste amestec se pun condimente (coriandru, […]

Friptura cu cartofi, piersici si migdale

Friptura cu cartofi, piersici si migdale

Friptura cu cartofi, piersici si migdale Ingrediente : 600 g file de porc sare piper 20 g unt moale • 1/2 linguriţă cim­bru tocat 5 piersici 1 lingu­ră migdale tăiate 1 kg cartofi 3 crenguţe cimbru   Mod de preparare: Incingeţi cupto­rul la 170°C. Crestaţi longitu­dinal un buzunăraş în carne. Săraţi carnea şi piperaţi-o. Amestecaţi […]

Pateuri cu osanza de porc

Pateuri cu osanza de porc

Pateuri cu osanza de porc din: ou, untura, drojdie, apa calduta, otet, sare, faina, osanza. Poate te intereseaza si Pateuri cu carne de porc Ingrediente: 1 ou 1 lingură untură închegată drojdie (proaspătă) cât o nucă 1 cană apă călduţă (250 ml) 3 linguri oţet 1 linguriţă sare 600-700 g făină 500 g osânză trecută […]

Tocanita ciobaneasca

Tocanita cu picioruse de porc

Tocanita cu picioruse de porc Ingrediente: 2 picioruşe porc 4 cepe 1 ţelină 1 lingură condimente cimbru tarhon 3 linguri bulion 3 linguri ulei 2 linguri făină sare   Mod de preparare Picioruşele spălate şi tăiate în două pe lung se pun la fiert în apă rece. După spumare se sărează uşor. Ceapa se taie […]

Legume in stil italian şi cotlete de porc

Legume in stil italian şi cotlete de porc din: cimbru si patrunjel, vinete, ulei de masline, sare, piper, rosii, cotlete de porc si coaja rasa de lamaie. Ingrediente: câte 1/2 legătură cimbru şi pătunjel 500 g vinete 4 linguri ulei de măsline sare, piper 250 g roşii bucăţi (cutie) 4 cotlete de porc 2 linguriţe […]