Salam de vara

Salam de vara din: carne de vita, carne de porc, slanina, cartofi, lapte, zahar, piper, sare, boia si usturoi   Ingrediente: 5 kg carne de vită tocată 5 kg carne de porc tocată 2 kg slănină proaspătă tocata 3 kg cartofi fierţi în coajă şi apoi curăţaţi şi daţi prin maşina cu sită măiuntă de […]

Gulas de porc – usor de preparat

Gulas de porc din: carne de porc cu slanina, ceapa, bulion, piper, foi de dafin, sare. Ingrediente: 2 kg carne de porc cu slănină 1 kg ceapă 1 lingură bulion piper foi de dafin sare   Mod de preparare: Se taie carnea bucăţi nu prea mari, se spală şi se pune în cratiţă. Ceapa se […]

Tartelete cu rinichi şi carne de porc

Carne de porc marinata

Carne de porc marinata Ingrediente: unt (margarina) cam cât un ou 2 cepe 2 morcovi de mărime mijlocie tăiaţi rondele puţin pătrunjel cimbru dafin 1 căţel de usturoi 1 pahar de oţet 3 1/2 pahare de apă sare piper   Mod de preparare: Din toate acestea se pregăteşte zeama pentru marinat. Astfel, se călesc ceapa […]

Mancare de linte cu carne afumata

Mancare cu carne si gogonele acre

Mancare cu carne si gogonele acre Ingrediente: 700 g carne de porc slabă 2 cepe ulei bulion (pastă de tomate) 2 foi dafin piper sare 1/2 kg gogonele   Mod de preparare: Se căleşte ceapa cu carnea în ulei. Se pune apă la fiert. Se pune apă caldă peste ceapa şi carnea călite. Când sunt […]

Jambon in crusta de miere

Jambon in crusta de miere

Jambon in crusta de miere Ingrediente: 1 pulpă de porc din faţă cu tot cu şorici şi os sare piper boabe usturoi cuişoare muştar miere vin   Mod de preparare: Faci un amestec de sa­re, piper şi cimbru şi cu acesta freci carnea. Apoi crestezi şoriciul în romburi şi împănezi carnea cu ustu­roi şi cuisoare. […]

File picant de porc

File de porc cu branza

File de porc cu branza Ingrediente: 4 fileuri de porc 250 g brînză 300 ml smîntînă lichidă salată sare ulei de măsline piper   Mod de preparare: File de porc cu branza: Spală foarte bine fileurile, piperează-le după gust, apoi pune-le într-o tavă şi prăjeşte-le. Intre timp, feliază jumătate din cantitatea de brînză şi las-o […]

Pulpa de porc cu bere

Pulpa de porc cu bere

Pulpa de porc cu bere Ingrediente: două kilograme de pulpă de porc cu şorici un kg de arpagic un kg de morcovi un litru de bere cuişoare ulei piper sare legume Mod de preparare: Se spală pulpa de porc, se dă cu sare şi se împănează cu morcovi. Se înţeapă şoriciul şi se împănează cu […]

Sira de porc cu legume

Scaricica de porc cu legume

Scaricica de porc cu legume Ingrediente: 600 g de scaricica de porc 3-4 ardei 6 cartofi sare piper cimbru 3-4 catei de usturoi   Mod de preparare: Se taie scăricică de porc în bucăţi potrivit de groase şi se pră­jesc în sucul propriu. Grăsimea pe care o lasă este suficientă pentru acest preparat. Se taie […]

Muschi de vita umplut cu ciuperci

Muschiulet umplut

Muschiulet umplut: Muşchiuleţii de porc se înţeapă cu un cuţit ascuţit fără să se ajungă în cealaltă parte. Se face un orificiu cât mai larg pentru a intra multă umplutură. Acest muşchi se pune la maşina de cârnaţi (sau chiar manual) şi se umple cu pastă de cârnaţi. După aceea se întinde prapurul de porc […]

retete

Muşchiuleţ de porc pane

Muşchiuleţ de porc pane din: muschi de porc, oua, faina, pesmet, usturoi, sare si piper. Poate iti place si: Muschiulet de porc impanat cu piept ardelenesc Muschi de porc cu sos de vin   Ingrediente: 1 kg muşchi de porc 3 ouă 2 linguri cu făină 3 linguri cu pesmet 6 căţei de usturoi ulei […]

Friptură picantă de porc in bere

Friptură picantă de porc in bere

Friptură picantă de porc in bere Ingrediente: 400 g pulpa de porc 200 g ficat 150-200 ml lapte 2-3 linguri de ulei o ceapa 2-3 catei de usturoi o lingurita boia de ardei 1 ardei iute 100 ml bere 1 lingura paste de tomate sare piper proaspat macinat   Mod de preparare: Ficatul se taie, […]

Medalioane de miel cu sos cremos de cartofi

Medalioane florentine

Medalioane florentine Ingrediente: 600 g file de porc 6 crengute de salvie piper 6 felii subtiri de sunca fiarta 12 felii de bacon 12 masline verzi umplute cu ar­dei gras rosu 3 linguri ulei de masline sare Mod de preparare: Spalati carnea cu apa rece, uscaji-o pe un servet de bucatarie si taiati-o in 12 […]

Platou de gratar cu salata de cartofi

Platou de gratar cu salata de cartofi Ingrediente: 200 g cartofi 1 ceapa 2 linguri ulei de floarea soarelui circa 100 ml supa 1 lingura otet din vin alb sare piper 1/4 ardei gras verde 75 g snitel de porc 1 carnat mic 1 lingurita patrunjel tocat   Mod de preparare: Platou de gratar cu […]

retete

Cighir

Cighir din: ficat de porc, splina de porc, sare, piper, foi de dafin, prapur de porc. Poate te intereseaza si Cotlet de porc cu mere si sos de mustar Ingrediente: ficatul si splina de la porc sare piper macinat piper boabe 1-2 foi de dafin prapur de la porc   Mod de preparare: Se spala […]

Carnaţi olteneşti

Carnati moldovenesti

Carnati moldovenesti Ingrediente: 500 g carne de porc 500 g carne de manzat coriandru nucsoara pisata zeama de usturoi sare piper dupa gust 250 g slanina 2 intestine subtiri   Mod de preparare: Se trece carnea prin masina de tocat, se amesteca, se sareaza si se pipereaza dupa gust. Peste amestec se pun condimente (coriandru, […]

Friptura cu cartofi, piersici si migdale

Friptura cu cartofi, piersici si migdale

Friptura cu cartofi, piersici si migdale Ingrediente : 600 g file de porc sare piper 20 g unt moale • 1/2 linguriţă cim­bru tocat 5 piersici 1 lingu­ră migdale tăiate 1 kg cartofi 3 crenguţe cimbru   Mod de preparare: Incingeţi cupto­rul la 170°C. Crestaţi longitu­dinal un buzunăraş în carne. Săraţi carnea şi piperaţi-o. Amestecaţi […]

Pateuri cu osanza de porc

Pateuri cu osanza de porc

Pateuri cu osanza de porc din: ou, untura, drojdie, apa calduta, otet, sare, faina, osanza. Poate te intereseaza si Pateuri cu carne de porc Ingrediente: 1 ou 1 lingură untură închegată drojdie (proaspătă) cât o nucă 1 cană apă călduţă (250 ml) 3 linguri oţet 1 linguriţă sare 600-700 g făină 500 g osânză trecută […]

Tocanita ciobaneasca

Tocanita cu picioruse de porc

Tocanita cu picioruse de porc Ingrediente: 2 picioruşe porc 4 cepe 1 ţelină 1 lingură condimente cimbru tarhon 3 linguri bulion 3 linguri ulei 2 linguri făină sare   Mod de preparare Picioruşele spălate şi tăiate în două pe lung se pun la fiert în apă rece. După spumare se sărează uşor. Ceapa se taie […]

Legume in stil italian şi cotlete de porc

Legume in stil italian şi cotlete de porc din: cimbru si patrunjel, vinete, ulei de masline, sare, piper, rosii, cotlete de porc si coaja rasa de lamaie. Ingrediente: câte 1/2 legătură cimbru şi pătunjel 500 g vinete 4 linguri ulei de măsline sare, piper 250 g roşii bucăţi (cutie) 4 cotlete de porc 2 linguriţe […]

Cotlete umplute picante şi suculente

Cotlete umplute picante şi suculente

Cotlete umplute picante şi suculente Ingrediente: 300 g morcovi 300 g telină 1 legătură de ceapă verde 3 linguri ulei 1 legătură pătrunjel sare piper 2 ouă 4 cotlete de porc ( a 180 de gr) 1 lingură unt Mod de preparare: Tocati marunt morcovii si telina si taiati ceapa verde inele fine. Caliti totul […]

Bors cu ciolan afumat de porc

Bors cu ciolan afumat de porc din: ciolan afumat de porc, morcov, ceapa, telina, fidea, bors, verdeata. Ingrediente: un ciolan afumat morcov ceapă ţelină fidea sau orez borş verdeaţă   Mod de preparare: Spălăm ciolanul, îl opărim şl-l fierbem apoi cu zarzavatul tăiat. Când a fiert, adăugăm borşul fiert separat. Orezul se pune când carnea […]

Ciorba de picioruse de porc

Ciorba de picioruse de porc cu condimente, morcov, ceapa, usturoi, otet, sare, lamaie si patrunjel tocat. Ingrediente: 2 picioruşe de porc bine curăţate (pot fi şi afumate) 2 linguri condimente 1 morcov 1 ceapă 5-6 căţei de usturoi 200 ml smântână oţet după gust sare 2 linguri ulei 1 felie lămâie pătrunjel tocat   Mod […]

Friptură de porc condimentată

Friptura de porc cu sos de castraveti

Friptura de porc cu sos de castraveti Ingrediente: 1 kg carne 2 cepe 3 castraveciori muraţi 250 ml vin 150 ml suc de roşii 100 g smântână 150 g unt 1 lingură muştar sare piper Mod de preparare: Se taie carnea în felii groase şi se rumeneşte în unt. Se căleşte ceapa, se pune peste […]

Friptura de porc cu sos tomat

Friptura de porc cu sos tomat Ingrediente: muşchi de porc usturoi piper sare 3 linguri ulei zahăr vin cimbru   Mod de preparare: Muşchiul se împănează cu usturoi, se presară sare şi piper, cimbru . Se pune în tavă cu 3 linguri ulei şi se introduce la cuptor la foc potrivit până devine uşor auriu. […]

Cotlete de porc cu ceapă, cartofi şi verdeaţă la cuptor

Cotlete de porc cu ceapă, cartofi şi verdeaţă la cuptor Ingrediente: 4 cotlete de porc de circa 150 g fiecare 800 g cartofi mici 400 g eşalote sau ceapă mică 2 linguri cimbru şi rozmarin 3 linguri ulei de măsline Sare şi piper negru proaspăt măcinat   Mod de preparare: Intr-un bol mic, amestecă uleiul […]

Friptura de porc rece

Friptura de porc rece Ingrediente: 800 g file de porc sare piper 3 linguri ulei 1 ceapa 1 catel de usturoi 75 g spanac 100 ml vin alb 150 ml smantana 1 legatura patrunjel 3 linguri smantana dulce nucsoara rasa Mod de preparare: Friptura de porc rece: Sarati carnea, piperati-o si prajiti-o in 2 linguri […]

Costite de miel cu sos picant

Costite cu legume la gratar

Costite cu legume la gratar Ingrediente: 2 ardei iuti 30 g ghimbir 2 catei de usturoi 50 g zahar brun 150 ml bere blonda 100 ml ketchup 100 ml sos soia piper 1/2 legatura coriandru 1,5 kg costite de porc 1 vanata 500 g ardei gras rosu si galben sare Preparare: Crestati ardeiul iute, indepartati-i […]

Porc cu castraveti

Fileu italian de porc

Fileu italian de porc Preparare: 1 tulpina de patrunjel busuioc, cimbru 1 lingura migdale macinate 1 lingura de ceapa tocata 2 linguri rase cu pesmet 1 lingura unt topit sare, piper 150 g fileu de porc 1 lingura ulei de masline 125 g rosii mici 1 lingura otet balsamic Mod de preparare: Tocati verdeata marunt. […]

Ruladă din carne de porc

Ruladă din carne de porc

Ruladă din carne de porc din: carne de porc, piept de pui, ciuperci de padure, oua, ardei iute, ceapa verde, bacon, ulei, sare, piper si condimente. Ingrediente: 600 g carne de porc 100 g piept de pui 60 g ciuperci de pădure 2 ouă 1 ardei iute roşu 1 legătura de ceapa verde 4 felii […]

Burtă de porc roşie înăbuşită

Burtă de porc umpluta

Burtă de porc umpluta Ingrediente: 1 chiflă veche de 1 zi 2 linguri unt 3 cepe 20 g roşii uscate (fără ulei) 7 linguri ulei 2 linguri pătrunjel tocat 300 g came tocată 2 ouă sare piper nucşoară rasa 1 lingură tarhon uscat 2 kg burtă de porc cu şorici 1 linguriţă chimen 3 căţei […]

File crocant cu umplutură de mere şi garnitură de cartofi noi

File crocant cu umplutură de mere şi garnitură de cartofi noi

File crocant cu umplutură de mere şi garnitură de cartofi noi din: cartofi, ulei de masline, sare, piper, file de porc, mere, salvie, usturoi, bacon.   Ingrediente: 600 g cartofi noi 4 linguri ulei de măsline sare piper 600 g file porc 2 mere 8 crenguţe salvie 2 căţei de usturoi 6 felii bacon (kaiser) […]

Ruladă de porc cu salată

Ruladă de porc cu salată Ingrediente: 1,5 kg muşchi de porc 500 g carne de vită 3 ouă două cepe un ardei gras 200 g boabe de porumb din conservă două fire de praz oţet sare piper ulei de floarea-soarelui mărar pătrunjel cimbru Preparare: Prazul se curăţă, se spală şi se taie în felii subţiri. […]