Varza cu carne si smantana

Varza cu carne

Varza cu carne Ingrediente: 1 varză mare 3-4 linguri de ulei 500 g muşchiuleţ de porc 1 legătură de mărar 3-4 linguri de pastă de roşii 2 cepe roşii piper Preparare: Se spală varza, se curăţă de foile de deasupra şi se taie în două. Se toacă mărunt, se pune într-un bol de plastic şi […]

Tocana de vita cu salata

Tocana din organe

Tocana din organe din: carne de porc, limba de porc, ficat, rinichi, cartofi, ceapa, faina, morcov, supa, foi de dafin, patrunjel, ulei si sare. Ingrediente: 500 g carne de porc 1 limbă de porc 500 g ficat 2 rinichi 3-4 cartofi 3 cepe 50 g făină 1 morcov 700 ml supă 2 foi de dafin […]

Rulada mozaic

Rulada mozaic

Rulada mozaic Ingrediente: 4 cotlete de porc dezosate 200 g ciuperci 2 linguri cu faina 3 cepe 150 cascavl de oaie piper negru macinat condimente de provence oregano sare, ulei Preparare: Rulada mozaic: Taie cotletele in jumatate, dar nu pana la capat. Bate-le bine si pipereaza-le. Pune-le asa incat sa se suprapuna. Taie ciupercile felii […]

Cartofi umpluţi în coajă

Cartofi umpluti in coaja cu carne de porc

Cartofi umpluti in coaja cu carne de porc din: cartofi, unt, oua, sare, piper, boabe de porumb, muschiulet de porc, gogosar, broccoli, ulei.   Ingrediente: 8 cartofi mari 50 g unt 3 ouă sare, piper 100 g boabe de porumb fiert 100 g muşchiuleţ de porc un gogoşar broccoli ulei pentru maioneză     Mod […]

Sufleu cu legume şi kaiser

Sufleu cu legume

Sufleu cu legume Ingrediente: 1 kg cartofi sare 500 g file de porc 2 linguri de unt piper 30 g cubuleţe de şuncă 1 ceapă 1 tulpină de praz 150 g mazăre congelată 200 g bureţi galbeni (conservă) 1 pachet (250 ml) sos olandez Preparare: Curăţaţi cartofii, spălaţi-i şi fierbeţi-i cea. 20 de minute în […]

Risotto cu salvie si parmezan

Risotto cu mazare

Risotto cu mazare Ingrediente: 1l supă 1 praf şofran (sau 1 vârf de cuţit de curcuma) 2 cepe 3 căţei de usturoi 50 g unt 300 g orez risotto 150 ml vin alb 100 ml smântână 200 g mazăre 3 linguriţe ulei de măsline 600 g file de porc sare, piper 60 g parmezan rucola […]

Chiftelute picante

Chiftelute picante

Chiftelute picante Ingrediente: 2 cepe mari 2 căţei de usturoi 4 linguri ulei de măsline 1 cutie roşii (850 ml) 400 g amestec de carne tocată 4 linguri pesmet 1 ou 2 linguri parmezan proaspăt ras 1 linguriţă verdeaţă mediteraneană sare, piper boia iute zahăr Preparare: Curăţaţi ceapa şi usturoiul, tocaţi-le cubuleţe şi căliţi-le în […]

Friptura inabusita

Friptura inabusita din: carne de porc, cartofi, vin, ulei, cimbru, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne de porc impănatâ 500 g cartofi 100 ml vin 200 ml ulei cimbru, rosmarin, sare, piper   Mod de Preparare: Spală bine carnea şi condimenteaz-o pe toate părţile cu sare, piper, puţin cimbru şi rozmarin. Aşază apoi întreaga […]

retete

Friptura de porc cu cartofi

Friptura de porc cu cartofi Ingrediente: 1,5 kg carne de porc 2 kg cartofi 200 ml ulei 100 g făină 100 g caşcaval100 g smântână 400 ml lapte 3 ouă 100 ml vin 50 g unt sare, piper Mod de preparare: Se spală carnea, se sărează si se pune intr-o tava, la inabusit, cu o […]

Friptura de porc in stil asiatic

Friptura de porc cu mirodenii

Friptura de porc cu mirodenii Ingrediente un kilogram muşchi de porc 2 căpăţâni usturoi sare, piper, cimbru, rozmarin 50 g unt 2-3 linguri de ulei de măsline un pahar de vin roşu 2 linguri pesmet 1 lingură miere Preparare: Carnea se spală, se şterge cu un prosop absorbant de bucătărie şi se înţeapă cu furculiţa. […]

Lebar condimentat

Lebarvurst cu oua

Lebarvurst cu oua din: ficat, fleica de porc, slanina, ceapa, sare, piper, ienibahar, lapte, intestine. Ingrediente: 500 g ficat 400 g fleica porc 200 g slanina 2-3 cepe Sare, piper praf/boabe, ienibahar 200 ml lapte 2 oua Intestine groase de porc bine spalate si curatate Preparare: Lebarvurst cu oua: spala ficatul în 2-3 ape si […]

Caltabos alb cu orez

Caltabos alb cu orez Ingrediente: 150 g splina 250 g inima 400 g plaman 100 g slanina de la gat 50 g sorici 50 g ceapa calita Orez Sare, piper, piper boabe, ienibahar Intestin gros de porc curatat si spalat Preparare: Splina, inima şi plămânii se spală şi se pun la fiert în apă cu […]

Toba marmorata

Toba marmorata Ingrediente: 1 kg carne slaba de la capatana 1 stomac porc 300 g sorici 300 g slanina de la gat 600 g limba sare piper ienibahar ghimbir dafin Preparare: Toba marmorata: Intr-o oala se pun la fiert apă cu sare, carnea slabă de la căpăţână, şoriciul, slănina şi limba. Timpul de fierbere este […]

Crochete sarate

Crochete de creier de porc si sunca

Crochete de creier de porc si sunca Ingrediente: Aluatul (pregătit pentru clătite): 4 ouă Făină Lapte droj­die de bere o bucată creier de porc sos alb (din făină, lapte, unt) 100 g caşcaval 150 g şuncă unt sau ulei pentru prăjit crochetele Preparare: Se face un aluat obişnuit (dar mai gros) de clătite, din 4 […]

Carne de porc cu taietei de orez

Carne de porc cu miere si rozmarin

Carne de porc cu miere si rozmarin Ingrediente: 1 friptura de porc ramuri si frunze de rozmarin miere Mod de preparare: Se coace o friptură de porc pe un pat de ramuri de rozmarin, se fac câteva crestături şi se introduc câteva frunze de rozmarin, în ultimele 5 minute de coacere, se scoate friptura din […]

Coroană de curcan cu mere şi prune

Friptura de porc cu cidru si mere

Friptura de porc cu cidru si mere Ingrediente: 250 g carne porc 1 mar -pentru sos: 10 g unt 1 mar 10 g ceapa Cidru 1 cub knorr 150 g smantana Mod de preparare: Se găteşte carnea de porc la cuptor, asezonată cu sare şi piper, timp de 40 de minute. Sosul se găteşte la […]

Barbeque de porc cu porumb picant

Barbeque de porc cu porumb picant

Barbeque de porc cu porumb picant Ingrediente: 4 linguri de ketchup de tomate 2 linguri de zahăr brun 1 lingură de oţet din vin alb 1 linguriţă de paprica 4 bucăţi de muşchi de porc, curăţat de grăsime 4 ştiuleţi de porumb 1 lingură de unt Mod de preparare: Se fierbe un vas mare de […]

Gratare de porc pane cu parmezan

Gratar de porc pane cu parmezan

Gratar de porc pane cu parmezan din: cotlete de porc, oua, parmezan, cascaval, pesmet, untdelemn, busuioc, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 4 cotlete de porc batute usor cu ciocanul de lemn 2 oua 4 linguri (de supa) de Parmezan (cascaval sarat) ras 2 linguri (de supa) de pesmet alb 4 linguri (de supa) de untdelemn 8 […]

retete

Muschiuleţ de porc caramelizat cu miere

Muschiuleţ de porc caramelizat cu miere din: porc, ceapa, usturoi, miere, unt, ulei de masline, otet de vin. Ingrediente: 800 g muşchiuleţ de porc 4 cepe 8 căţei de usturoi 4 linguride miere două linguriţe de unt două linguri de ulei de măsline două linguri de oţet de vin   pentru 4 persoane Mod de […]

retete

Carne de porc si creveti cu varza chinezeasca

Carne de porc si creveti cu varza chinezeasca din: varza, file de porc, creveti, albusuri, amidon, sare, piper, vin de orez, supa de pasare, ceapa.   Ingrediente: 250 g varza creata chinezeasca 250 g file de porc 250 g creveti gata de gatit 4 albusuri 20 g amidon de porumb Sare, piper macinat 2 ½ […]

retete

Carne de porc cu castane

Carne de porc cu castane din: carne de porc cu sorici, vin din orez, ulei de floarea soarelui, zahar, praz, ghimbir, supa de carne, sare, piper, stelute de anason, castane, varza.   Ingrediente: 500 g carne porc cu sorici, fara os 2 linguri vin din orez 50 ml+1 lingura ulei de floarea soarelui 1 lingura […]

retete

Cuburi de porc prajite cu scoici albe si cartofi noi

Cuburi de porc prajite cu scoici albe si cartofi noi din: pulpa de porc, cartofi, concentrat de legume, scoici, muraturi, ulei de masline, vin, suc de lamaie, mirodenii, usturoi, rozmarin. Ingrediente: 1.5 kg pulpa de porc 1 kg cartofi noi mici 1 l knorr concentrat de legume 100 g muraturi 500 g scoici 100 ml […]

retete

Carnaciori in foitaj (Butiffara en hojaldre)

Carnaciori in foitaj (Butiffara en hojaldre) din: faina, untura de porc, sare, apa minerala, unt, carnati de porc.   Ingrediente: pentru aluatul de foitaj: 500 g faina 40 g untura de porc 8 g sare 300 ml apa minerala 450 g unt pentru umplutura: 8 bucati butiffara (specialitate spaniola de carnati de porc)   Mod […]

retete

Muschi de porc cu sos

O reteta de muschid e porc cu faina, unt, ulei de masline, usturoi, ceapa, suc de portocale, dulceata de portocale, mustar dulce, rozmarin, zahar, sare, piper, busuioc verde, susan si fidea de orez   Ingrediente: 8 antricoate de porc 3 linguri de faina 100 g unt 30 ml ulei de masline Usturoi 1 ceapa 600 […]

retete

Mancare de dovlecei cu sunca

Mancare de dovlecei cu sunca din: dovlecei, ciuperci, sunca de porc presata, fenicul, ceapa verde, usturoi, rosii, naut, sare, piper, ulei, patrunjel, orez, paste orzo. Ingrediente: 3 dovlecei 200 g ciuperci 300 g sunca de porc presata 1 legatura ceapa verde 1 bucata mica de fenicul 2 catei de usturoi 4 rosii 1 conserva de […]

retete

Tocana de porc – Olleta

Tocana de porc – Olleta din: coaste de porc, ureche de porc, picior de porc, fasole alba, fasole pestrita, faina, carnati, morcovi, napi, cartof, sfecla rosie, sare, uleri de masline.   Ingrediente: 250 g coaste de porc ½ ureche de porc 1 picior de porc 150 g fasole alba 150 g fasole pestrita 150 g […]

Caltabos de porc

Caltabos de porc din: maruntaie de porc, slanina, carne macra, ceapa, untura, sare, piper, cimbru si mate groase.   Ingrediente: maruntaie de porc (ficat,plamani,splina,inima,rinichi) slanina din barba carne macra 1 kg ceapa Untura sare piper cimbru mate groase     Mod de preparare Caltabos de porc: Se fierb maruntaiele de la porc, slanina si carnea […]

retete

Cas de porc

Cas de porc din: cap de porc, falca de porc, ficat, rinichi, limba, inima, carne macra, sare, piper, usturoi, stomac de porc.   Ingrediente: ½ de cap de porc Falca de la porc 1 bucatica de ficat 1 rinichi ½ limba ½ inima 700-800 g carne macra Sare, piper, usturoi Stomac (basica) de porc Mod […]

retete

Carnati de porc – reteta traditionala

Carnati de porc – reteta traditionala din: carne de porc, sare, piper, usturoi, mate de porc.   Ingrediente: carne de porc (mai grasa) sare piper usturoi mate de porc   Mod de preparare: Se da carnea prin masina de tocat si se framanta cu usturoi pisat, sare, piper dupa gust si una sau doua cani […]

retete

Costita de porc cu legume

Costita de porc cu legume din: costita afumata de porc, vinete, rosii, usturoi, ulei, sare, piper, busuioc, patrunjel. Ingrediente: 800 g costita afumata de porc 25 vinete 5 rosii 4 catei de usturoi 1 fir de praz Ulei de floarea-soarelui Sare,piper 1 lingurita de busuioc uscat Patrunjel     Mod de preparare: Se taie prazul […]

retete

Pachetele de carne cu fenicul

Pachetele de carne cu fenicul din: porc, piept de pui, morcov, mazare, porumb, faina, oua, unt, fenicul, dovleac, sare, piper, ulei, pasta de hrean, maioneza, pesmet. Pachetele cu carne de curcan si legume Pacheţele cu carne de vită Pachetele de primavara cu carne tocata si legume   Ingrediente: 800 g porc 1 piept de pui […]

chiftelute marinate

Chiftelute marinate

O reteta delicioasa de chiftelute marinate din: carne de vita, carne de porc, rosii, faina, zahar tos, ulei de masline, paine, ceapa, ou, usturoi, patrunjel, dafin, sare, piper, malai si muraturi. Ingrediente: 300 g carne de vita 300 g carne de porc 600 g rosii 50 g faina 30 g zahar tos 30 ml ulei […]