Carne de porc dulce-acrisoara

Carne de porc dulce-acrisoara

Carne de porc dulce-acrisoara – Carnea de porc dulce-acrişoară cunoaşte două variante distincte. Ambele sunt caracteristice bucătăriei chinezeşti, una este însă originară din China, cealaltă provine din restaurantele chinezeşti din Occident. Sosul însă e diferit, în amândouă variantele se foloseşte zahăr pentru dulceaţă şi oţet, însă reţetele occidentale apelează deseori la roşii, fie sub formă […]

Tocanita din muschi de porc in sos de smantana

Tocanita de porc cu mere

Tocanita de porc cu mere din: tarhon, smantana, ulei, spata de porc, ceapa, mere, cidru, faina, sare. Ingrediente: 1 legătură tarhon, tocat 3 linguri smântână 1 lingură ulei 2 kg spată de porc, tăiată bucăţi 1 ceapă, tocată 2 linguri făină cu un praf de sare 2 mere acre, tăiate bucăţi 500 ml cidru   […]

Pulpa de porc umpluta cu legume

Pulpa de porc umpluta cu ciuperci

Pulpa de porc umpluta cu ciuperci din: pulpa de porc, ciuperci, marar, patrunjel, oua, ceapa, ulei, sare, piper. Ingrediente: o bucata pulpa de porc de circa 1,5 kg 450 g carne tocata amestec pentru cârnati 150 g ciuperci o legatura mârar o legătură pătrunjel 2 oua 2 cepe 3 linguri ulei 100 g unt sare piper […]

Garf la cuptor cu garnitură de ţelină sotată şi coşuleţe din aluat umplute cu castraveţi in sos de friptură

Cap de porc condimentat

Cap de porc condimentat din: cap de porc, sare, piper, dafin, ceapa. Ingrediente: un cap de porc 200 g sare o lingură boabe de piper negru 5 foi dafin 3 cepe   Mod de preparare: Se taie capul de porc, înlăturând pe cât posibil oasele. Sarea se pune într-un vas suficient de mare care să […]

Cotlet de porc cu sos de smantana

Cotlet de porc cu sos de smantana din: cotlet de porc, ulei, ceapa, smantana, vin, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 4 felii cotlet de porc, fără os 5 linguri ulei 1 ceapă 200 g smântână, pentru gătit 200 ml vin alb 50 ml apă zeama de la 1 lămâie sare piper 1 praf de boia 1 […]

Ciorba ardeleneasca cu oase de porc

Ciorba ardeleneasca cu oase de porc

Ciorba ardeleneasca cu oase de porc din: oase de porc, ceapa, morcovi, cartofi, smantana, oua, faina, marar, tarhon, otet, sare, piper. Ingrediente: un kg oase afumate de porc 2 cepe 2 morcovi 4-5 cartofi 2 gălbenuşuri 125 ml smântână 2 linguriţe făină oţet tarhon 3-4 fire mărar sare   Mod de preparare: Oasele se pun […]

Muschiulet de porc la cuptor cu legume

Muschiulet de porc la cuptor cu legume

Muschiulet de porc la cuptor cu legume din: muschiulet de porc, file de porc, ciuperci, usturoi, ulei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: un muşchiuleţ subţire de porc 2 felii piept de porc proaspăt 200 g ciuperci mici 4 căţei usturoi 5 linguri ulei sare piper 3-4 fire pătrunjel   Mod de preparare: Muşchiul se taie în […]

Ciorba de porc cu smantana

Ciorba de porc cu smantana din: oase de porc, ceapa, morcovi, cartofi, smantana, oua, faina, marar, sare, piper. Ingrediente: un kg oase afumate de porc 2 cepe 2 morcovi 4-5 cartofi 2 oua 125 ml smântână 2 linguriţe făină 3-4 fire mărar sare   Mod de preparare: Ciorba de porc cu smantana: Oasele se pun la fiert […]

Friptură de porc cu fructe

Friptura de porc cu salvie

Friptura de porc cu salvie din: escalop de porc, mustar, suc de mere, mere, otet, mustar, salvie, smantana. Ingrediente: 4 escalopuri de porc, de 115 g fiecare 2 linguriţe de muştar 120 ml suc limpede de mere câteva frunze proaspete de salvie, uşor zdrobite 250 g mere, decojite, fără cotor şi tocate bine 2 linguri […]

Friptura de porc in stil asiatic

Friptura de porc chinezeasca

Friptura de porc chinezeasca din: file de porc, sos de soia, vin, anason, usturoi, ghimbir, zahar, coriandru. Ingrediente: 450 g – o bucată de file de porc fără grăsime 6 linguri de sos negru de soia 2 linguri de vin de orez chinezesc sau de sherry dulce 2 bucăţi de anason stelat, măcinat 2 căţei […]

Porc Chile Verde

Cotlet de porc in coniac

Cotlet de porc in coniac din: cotlet de porc, sare, piper, unt, usturoi, mustar, coniac, ulei, smantana. Ingrediente: 150 g carne (cotlet) 1 lingură piper pisat 2 linguri ulei de măsline 28 g unt 1 căţel de usturoi, decojit şi tocat 1 linguriţă muştar de Dijon 3 linguri de coniac 2 linguriţe piper verde în […]

Coaste cu sos picant

Coaste de porc in glazura

Coaste de porc in glazura din: coasta de porc, boia, cimbru, sare, piper, miere, bere, ulei.

Carnaţi olteneşti

Carnati de casa din porc

Carnati de casa din porc din: mate de porc, pulpa de porc, slanina, usturoi, vin, condimente, cimbru, sare.

Sarmale cu ficat si orez

Sarmale de porc in foi de varza

Sarmale de porc in foi de varza din: carne tocata de porc, orez, ceapa, bulion, boia, varza acra, sare, piper, ulei, patrunjel.

Ciolan la cuptor cu vin si cimbrisor

Ciolan la cuptor cu vin si cimbrisor

Ciolan la cuptor cu vin si cimbrisor din: ciolan, usturoi, mustar boabe, coriandru, vin, sare, piper, ulei, cartofi, morcovi, cimbrisor.

Cotlete de miel cu sos alb

Cotlete condimentate

Cotlete condimentate din: cotlete de porc, unt, cimbru, usturoi, nuci, zahar, otet, cartofi, spanac, rosii, sare, piper. Ingrediente: 2 cotlete cu os 100 g unt 3 fire cimbru 3 căţei usturoi 100 g nuci măcinate 2 linguri zahăr 2 linguri oţet balsamic 4 linguri suc de portocale 200 g cartofi fierţi 200 g spanac proaspăt […]

Muschi de porc cu unt de ciuperci

Muschi de porc condimentat

Muschi de porc condimentat din: muschi de porc, piper, usturoi, ulei, boia, sare. Ingrediente: 600 g muşchi de porc 60 g piper mozaic 2 căţei de usturoi 1 lingură de ulei 1 linguriţă rasă de boia sare   Mod de preparare: Unge carnea cu ulei, usturoi pisat, sare şi boia. Rumeneşte-o în tigaie pe toate părţile. […]

Ciolan de porc cu miere

Ciolan de porc aromat – reteta simpla si gustoasa

Ciolan de porc aromat din: ciolan, usturoi, mustar boabe, coriandru, vin, sare, piper, ulei, cartofi, morcovi, cimbrisor. Ingrediente: 1 ciolan dezosat 1 căpăţână de usturoi 1 lingură de muştar boabe 1 lingură de coriandru boabe 200 ml vin alb sare piper ulei   Mod de preparare: Crestează ciolanul şi împănează-l cu usturoi întreg, boabe de muştar şi […]

Carnati de porc aromati

Carnati de porc aromati din: carnati, lapte, oua, faina. Ingrediente: 8 cârnaţi de porc 250 ml lapte 2 ouă 125 g făină       Mod de preparare: Carnaţii se prăjesc într-o tigaie, până se rumenesc. Se scot din tigaie, iar o parte din zeama cu grăsime se păstrează. Cuptorul se încălzeşte la 200°C. Laptele, […]

Placinte simple cu carne tocata

Placinte aromate – Melton Mowbray Pork Pie

Placinte aromate – În anul 2004, o delegație din orașul Melton Mowbray, situat în Leicestershire, Regatul Unit, a solicitat Uniunii Europene statutul de „denumire de origine protejată” (DOP) pentru „Melton Mowbray Pork Pie”. Obținerea acestui statut ar însemna că plăcinta Melton ar putea fi produsă legal doar în zona specifică din jurul orașului Melton Mowbray. […]

Snitele de porc picante

Snitele de porc picante

Snitele de porc picante din: cotlet de porc, bacon, mustar, faina, cimbru, fulgi de porumb, oua. Ingrediente: 4 x 150 g cotlet de porc dezosat 100 g bacon feliat 4 linguriţe cu muştar picant 2 crenguţe de cimbru 150 g fulgi de porumb 2 ouă făină   Mod de preparare: Bate carnea cu ciocanul pentru […]

Ficat cu ceapa

Ficat de porc cu verdeata

Ficat de porc cu verdeata din: ficat de porc, ceapa, unt, ulei, otet, patrunjel.   Ingrediente: 600 g ficat de porc 2 cepe mari 50 g unt 4 linguri cu ulei de măsline oţet pătrunjel sare si piper     Mod de preparare: Taie ceapa julien şi rumeneşte-o într-un amestec de unt şi ulei încins. […]

Ciolan de porc cu miere

Ciolan de porc aromat

Ciolan de porc aromat din: ciolan de porc, ceapa, morcov, miere, usturoi, ulei, vin, sare, piper. Ingrediente: un ciolan de porc o ceapă un morcov 5 căţei usturoi 3 linguri miere 75 ml ulei 250 ml vin roşu sare piper   Mod de preparare: Ciolanul se pune la fiert în apă rece. După ce s-a luat […]

Cartofi cu carne de vacă

Carne de porc cu cartofi si ceapa

Carne de porc cu cartofi si ceapa din: cartofi, ceapa, carne de porc, ulei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 4 cartofi 2 cepe 250 g cuburi de carne de porc 6 linguri ulei pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Cartofii bine spălaţi se pun la fiert în coajă, într-o oală cu capac. Intre timp, carnea […]

Snitele de porc cu lamaie, parmezan si seminte de pin

Snitel de porc in pesmet

Snitel de porc in pesmet din: cotlete de porc, sare, faina, pesmet, ou, lapte, ulei. Ingrediente: 6 cotlete de porc 1/2 linguriţă sare 40 g făină 65 g pesmet 1 ou 4 linguri lapte 3 linguri ulei   Mod de preparare: Se taie grăsimea de pe cotlete, iar feliile de carne se aşază între două foi […]

Orez în stil asiatic cu carne de porc

Orez cu carne de porc si legume

Orez cu carne de porc si legume din: carne de porc, ardei, orez, ceapa, morcov, turmeric, ulei, sare, piper. Ingrediente: 250 g carne de porc 2 ardei graşi de culori diferite 150 g orez o ceapă un morcov puţin turmeric 2 linguri ulei piper sare   Mod de preparare: In ulei se pune carnea de […]

Jambon in crusta de miere

Jambon de porc in crusta cu ardei iute

Jambon de porc in crusta cu ardei iute din: jambon de porc, piper, coriandru, ardei iute, oregano, sare de mare, ulei, unt, mustar boabe. Ingrediente: 1 jambon de porc dezosat 2 linguri piper boabe asortat 1 linguriţă boabe de coriandru 1 ardei iute roşu 1 linguriţă oregano uscat 1 linguriţă sare de mare 3 linguri […]

Rulada cu carne in foitaj

Rulada cu carne in foitaj din: carne de porc, ceapa, morcov, ou, cimbru, ulei, sare, piper. Ingrediente: un pachet aluat foitaj 550 g carne de porc tocata 1 ceapa 1 morcov un galbenus 1 ou cimbru 2 linguri ulei sare si piper   Mod de preparare: Se încinge uleiul într-o tigaie si se pune carnea […]

Ciolan de porc cu vin

Ciolan de porc cu vin

Ciolan de porc cu vin din: ciolan de porc, ceapa, morcov, miere, usturoi, ulei, vin. Ingrediente: un ciolan de porc o ceapă un morcov 5 căţei usturoi 3 linguri miere 75 ml ulei 250 ml vin roşu sare piper   Mod de preparare: Ciolanul se pune la fiert. După ce s-a luat spuma, se pun ceapa şi […]

Rasol de porc aromat

Rasol de porc aromat

Rasol de porc aromat din: rasol de porc, ceapa, morcovi, sare, piper. Ingrediente: un rasol mare de porc 2 cepe 2 morcovi 4 foi dafin sare piper   Mod de preparare: O ceapă şi un morcov se taie mărunt şi se pun la fiert în 2 litri de apă cu 2 foi de dafin. Când […]

Portofele de carne cu legume

Portofele cu carne tocata de porc

Portofele cu carne tocata de porc din: faina, oul, ulei, lapte, sare, carne de porc, ceapa, usturoi, boia, piper. Ingrediente: Aluatul: 450 g făină 1 ou 60 ml ulei 125 ml lapte sare 2 linguri de lapte (pentru uns) 1 gălbenuş (pentru uns) Umplutura: 250 g carne tocată de porc 1 ceapă 2 căţei de […]