Cotlete cu usturoi si vin 

Cotlete cu usturoi si vin din: cotlet, usturoi, vin, dafin, sare, piper. Ingrediente: 2 bucăţi cotlet 4 căţei de usturoi 2 linguri untură 1 cană vin alb sec 1 lingură amestec de rozmarin, oregano şi fulgi de ardei iute 1 foaie de dafin sare şi piper   Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 190°C. Se […]

Cotlete de porc cu vin

Cotlete de porc cu vin 

Cotlete de porc cu vin din: cotlete, cimbru, unt, vin, sare, piper. Ingrediente: 4 cotlete împănate 1-2 linguri cimbru uscat 2 linguri unt 300 ml vin alb sare piper cartofi copţi   Mod de preparare: Se rumenesc cotletele în unt pe toate părţile, începând cu partea cu grăsime. Se presară apoi cimbru, sare şi piper şi […]

Muschiulet cu ciuperci

Muschiulet cu ciuperci din: muschiulet de porc, ciuperci, masline, unt, ulei, vin. Ingrediente: 500 g muşchiuleţ de porc 300 g ciuperci proaspete 100 g măsline feliate 2 linguri unt 2 linguri ulei 150 ml vin alb sec sare piper   Mod de preparare: Muschiulet cu ciuperci: Carnea se porţionează şi se rumeneşte în amestec de unt […]

Ciolan de vita inabusit

Pulpa de porc in bere

Pulpa de porc in bere din: pulpa de porc, ceapa, piper, boia, bere, ulei, sare. Ingrediente: 650 g pulpă de porc împănată 2 cepe mari o linguriţă piper măcinat o linguriţă boia 500 ml bere blondă 2 linguri ulei sare   Mod de preparare: Se taie carnea felii şi se presară cu sare, piper şi […]

Mamaliga cu carne de porc si legume

Mamaliga cu carne de porc

Mamaliga cu carne de porc din: piept de porc, vin, malai, unt, rosii, castraveti, ulei, verdeata, sare, piper. Ingrediente: 4 felii de piept de porc fără os 100 ml vin alb 170 g mălai 50 g unt 4 roşii cherry 2 castraveţi 1 lingură de ulei 1 verdeaţă pentru decor 1/2 linguriţă de fulgi de chili […]

Porc cu boabe de mustar

Porc cu boabe de mustar din: pulpa de porc, ceapa, mustar, zahar, usturoi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 400 g pulpă de porc 2 cepe roşii 2 linguri de muştar cu boabe întregi 1 linguriţă de zahăr 1 căţel de usturoi ulei sare piper pătrunjel roşii şi castraveţi (garnitură)   Mod de preparare: Spală carnea, porţioneaz-o […]

Legume cu muschiulet de porc la cuptor

Muschiulet de porc cu mustar iute

Muschiulet de porc cu mustar iute din: muschi d eporc, mere, ceapa, ulei, mustar, sare, piper. Ingrediente: un muşchi subţire de porc 3 mere 2 cepe 3 linguri ulei 2 linguri muştar iute sare piper   Mod de preparare: Ceapa şi merele se taie felii, se umezesc cu o lingură de ulei, se presară cu […]

Coaste glazurate

Coaste glazurate din: coasta de porc, boia, cimbru, sare, piper, miere, bere, ulei. Ingrediente: 1 kg coastă de porc 2 linguri de boia 1 lingură de cimbru 1 lingură de sare mare 1 linguriţă de piper negru măcinat 100 g miere 200 ml bere ulei   Mod de preparare: Amestecă boiaua, cimbrul, sarea şi piperul. […]

Cotlete de porc cu porumb şi roşii

Cotlete de porc cu cimbru

Cotlete de porc cu cimbru din: cotlete de porc, cimbru, unt, vin, sare, piper. Ingrediente: 4 cotlete împănate 1-2 linguri cimbru uscat 2 linguri unt 300 ml vin alb sare piper cartofi copţi   Mod de preparare: Se rumenesc cotletele în unt pe toate părţile, începând cu partea cu grăsime. Se presară apoi cimbru, sare […]

Reteta zilei: Muschi de porc marinat

Muschi de porc marinat din: muschi de porc, usturoi, sare, ceapa verde, alge uscate, telina, creson, sos de soia, sake, mirin, limeta.   Ingrediente:  600gr muschi porc 1 catel usturoi, zdrobit 1 praf sare 4 fire ceapa verde, tocata doar partea alba 10gr alge uscate, inmuiate in apa 1 tulpina telina, tocata putin creson Ingrediente […]

Hamburger la gratar

Hamburger de porc cu varza

Hamburger de porc cu varza din: friptura de porc, varza, morcovi, maioneza, iaurt, usturoi, mustar, conopida, ardei, sare, piper. Ingrediente: 250 g friptură de porc la tavă 1/4 varză mică albă 1/4 varză mică roşie 2 morcovi 3 linguri de maioneză 1 lingură de iaurt 1 linguriţă de muştar 2 căţei de usturoi 1 conopidă mică […]

Colac cu muschi de porc

Muschi cu piper

Muschi cu piper din: muschi de porc, piper, usturoi, ulei, boia, sare. Ingrediente: 600 g muşchi de porc 60 g piper mozaic 2 căţei de usturoi 1 lingură de ulei 1 linguriţă rasă de boia sare   Mod de preparare: Muschi cu piper: Unge carnea cu ulei şi usturoi pisat. Dă-o cu sare şi boia. […]

Pulpa de porc la cuptor cu mirodenii

Pulpa de porc la cuptor cu mirodenii din: pulpa de porc, unt, miere, cimbru, ceapa, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg pulpă de porc împănată 100 g unt 2 linguri miere 2-3 crenguţe de cimbru 500 g ceapă 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Ceapa se taie peştişori, se amestecă cu ulei, […]

Rulada Padurarului

Rulada frageda

Rulada frageda din: pulpa de porc, gutui, rozmarin, miere, vin, boia, sare, piper. Ingrediente: o bucată pulpă de porc de 2 kg 2 gutui 2 crenguţe rozmarin 4 linguri miere 100 ml apă 100 mi vin alb boia sare piper 2 linguri zahăr 50 g unt zeama de la 1/2 lămâie   Mod de preparare: […]

Ciolan de porc cu varza calita

Ciolan de porc cu varza calita din: varza, untura, ciolan, vin, piper, ienubahar. Ingrediente: o varză medie, acră o lingura untură de pasăre un ciolan de porc 750 ml vin spumos boabe de piper boabe de ienibahar   Mod de preparare: Se taie varza fidelută şi apoi se pune într-o strecurătoare. Se toarnă apă clocotită […]

Reteta zilei: Escalop de porc cu mere caramelizate

Escalop de porc cu mere caramelizate din: cartofi, mar, usturoi, ou, unt, ulei de masline, prosciutto, escalop de porc, salvie, sare, piper.   Ingrediente:  2 cartofi, rasi 1 mar, ras 2 catei de usturoi, zdrobiti 1 ou, batut unt 1 lingura ulei de masline 4 felii prosciutto 4 bucati escalop de porc 4 frunze salvie […]

Muschi de porc cu unt de ciuperci

Muschi de porc iute

Muschi de porc iute din: muschi d eporc, mere, ceapa, ulei, mustar, sare, piper. Ingrediente: un muşchi de porc 3 mere 2 cepe 3 linguri ulei 2 linguri muştar iute sare piper   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi care se presară cu sare şi piper şi se ung cu muştar. Ceapa şi merele […]

Hamburgeri de pui

Burger de porc cu conopida

Burger de porc cu conopida din: carne de porc, varza, morcovi, maioneza, iaurt, usturoi, mustar, conopida, ardei, sare, piper. Ingrediente: 250 g carne de porc gatita 1/4 varză mică albă 1/4 varză mică roşie 2 morcovi 3 linguri de maioneză 1 lingură de iaurt 1 linguriţă de muştar 2 căţei de usturoi 1 conopidă mică 1 […]

Frigarui din chiftele aromate

Chiftele aromate de porc

Chiftele aromate de porc din: carne de porc, paine, lapte, ceapa, oua, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 600 g carne de porc de tocat 2 felii păine inmuiate în lapte o ceapă 2 ouă o legătură patrunjel sare piper   Mod de preparare: Chiftele aromate de porc: Carnea se trece prin maşina de tocat si, la final, […]

Mancare spaniola de legume

Mancare de porc cu legume

Mancare de porc cu legume din: ceafa de porc, ardei, ceapa, ulei, sare, piper, verdeata. Ingrediente: 4 bucăţi ceafa de porc 4 ardei graşi divers coloraţi 2 cepe rosii 3-4 fire ceapă verde 2 linguri ulei sare piper verdeaţă, după gust   Mod de preparare: Carnea se taie fâşii subţiri pe lung. Ardeii şi ceapa […]

Cotlete pane aromate

Cotlete pane aromate din: cotlete de porc, oua, faina, cascaval, ulei, sare. Ingrediente: 4 felii cotlete de porc fără os 2 ouă 5 linguri făină 50 g caşcaval ulei pentru prăjit sare     Mod de preparare: Carnea se taie în două dacă felia este prea mare şi se bate cu ciocanul special. Ouăle se bat […]

Coaste cu sos picant

Coaste cu sos picant

Coaste cu sos picant din: coaste de porc, zahar, miere, bere, usturoi, sos picant, mustar. Ingrediente: 2 bucăţi lungi de coaste de porc 100 g zahăr brun 2 linguri boia iute 250 ml bere 3 căţei usturoi o lingură miere 3 linguri sos picant o lingură muştar   Mod de preparare: Se amestecă zahărul cu […]

Friptura impanata

Friptura impanata din: muschi de porc, sorici, ceapa piper, cimbru, miere, ulei, sare. Ingrediente: o bucată muşchi file o bucată şorici cu un pic de slănină 4-5 cepe o lingură boabe de piper o lingură cimbru o lingură miere 4-5 linguri ulei sare   Mod de preparare: Ceapa se taie mare, se amestecă cu ulei […]

Carne de porc dulce-acrisoara

Carne de porc dulce-acrisoara

Carne de porc dulce-acrisoara – Carnea de porc dulce-acrişoară cunoaşte două variante distincte. Ambele sunt caracteristice bucătăriei chinezeşti, una este însă originară din China, cealaltă provine din restaurantele chinezeşti din Occident. Sosul însă e diferit, în amândouă variantele se foloseşte zahăr pentru dulceaţă şi oţet, însă reţetele occidentale apelează deseori la roşii, fie sub formă […]

Tocanita din muschi de porc in sos de smantana

Tocanita de porc cu mere

Tocanita de porc cu mere din: tarhon, smantana, ulei, spata de porc, ceapa, mere, cidru, faina, sare. Ingrediente: 1 legătură tarhon, tocat 3 linguri smântână 1 lingură ulei 2 kg spată de porc, tăiată bucăţi 1 ceapă, tocată 2 linguri făină cu un praf de sare 2 mere acre, tăiate bucăţi 500 ml cidru   […]

Pulpa de porc umpluta cu legume

Pulpa de porc umpluta cu ciuperci

Pulpa de porc umpluta cu ciuperci din: pulpa de porc, ciuperci, marar, patrunjel, oua, ceapa, ulei, sare, piper. Ingrediente: o bucata pulpa de porc de circa 1,5 kg 450 g carne tocata amestec pentru cârnati 150 g ciuperci o legatura mârar o legătură pătrunjel 2 oua 2 cepe 3 linguri ulei 100 g unt sare piper […]

Garf la cuptor cu garnitură de ţelină sotată şi coşuleţe din aluat umplute cu castraveţi in sos de friptură

Cap de porc condimentat

Cap de porc condimentat din: cap de porc, sare, piper, dafin, ceapa. Ingrediente: un cap de porc 200 g sare o lingură boabe de piper negru 5 foi dafin 3 cepe   Mod de preparare: Se taie capul de porc, înlăturând pe cât posibil oasele. Sarea se pune într-un vas suficient de mare care să […]

Cotlet de porc cu sos de smantana

Cotlet de porc cu sos de smantana din: cotlet de porc, ulei, ceapa, smantana, vin, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 4 felii cotlet de porc, fără os 5 linguri ulei 1 ceapă 200 g smântână, pentru gătit 200 ml vin alb 50 ml apă zeama de la 1 lămâie sare piper 1 praf de boia 1 […]

Ciorba ardeleneasca cu oase de porc

Ciorba ardeleneasca cu oase de porc

Ciorba ardeleneasca cu oase de porc din: oase de porc, ceapa, morcovi, cartofi, smantana, oua, faina, marar, tarhon, otet, sare, piper. Ingrediente: un kg oase afumate de porc 2 cepe 2 morcovi 4-5 cartofi 2 gălbenuşuri 125 ml smântână 2 linguriţe făină oţet tarhon 3-4 fire mărar sare   Mod de preparare: Oasele se pun […]

Muschiulet de porc la cuptor cu legume

Muschiulet de porc la cuptor cu legume

Muschiulet de porc la cuptor cu legume din: muschiulet de porc, file de porc, ciuperci, usturoi, ulei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: un muşchiuleţ subţire de porc 2 felii piept de porc proaspăt 200 g ciuperci mici 4 căţei usturoi 5 linguri ulei sare piper 3-4 fire pătrunjel   Mod de preparare: Muşchiul se taie în […]

Ciorba de porc cu smantana

Ciorba de porc cu smantana din: oase de porc, ceapa, morcovi, cartofi, smantana, oua, faina, marar, sare, piper. Ingrediente: un kg oase afumate de porc 2 cepe 2 morcovi 4-5 cartofi 2 oua 125 ml smântână 2 linguriţe făină 3-4 fire mărar sare   Mod de preparare: Ciorba de porc cu smantana: Oasele se pun la fiert […]

Friptura de porc cu salvie

Friptura de porc cu salvie din: escalop de porc, mustar, suc de mere, mere, otet, mustar, salvie, smantana. Ingrediente: 4 escalopuri de porc, de 115 g fiecare 2 linguriţe de muştar 120 ml suc limpede de mere câteva frunze proaspete de salvie, uşor zdrobite 250 g mere, decojite, fără cotor şi tocate bine 2 linguri […]