Ciolan de porc in aspic cu muraturi

Varza calita cu ciolan de porc

Varza calita cu ciolan de porc din: varza, untura, ienupar, vin, ciolan, sare, piper, ulei. Ingrediente: un kg varză acră 175 g untură de gâscă sau raţă 2 cepe o lingură boabe de ienupăr 500 ml vin alb sec un ciolan de porc sare piper ulei   Mod de preparare: Ciolanul se stropeste cu ulei, […]

Sarmale în foi de praz cu piept de pui

Sarmale clasice in foi de varza murata

Sarmale clasice in foi de varza murata din: varza, carne tocata, orez, morcovi, ceapa, patrunjel, sare, piper, ulei, vin, bulion, coaste de porc afumate.

Mancare de mazare cu afumatura

Mancare de mazare cu carne de porc si marar

Mancare de mazare cu carne de porc si marar din: carne de porc, mazare, ceapa, usturoi, suc de rosii, marar, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne de porc un kg mazăre congelată 2 cepe 5 căţei usturoi 200 ml suc de roşii o legătură mărar 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: […]

Pulpa de porc cu rozmarin

Cum se prepara Pulpa de porc la cuptor cu usturoi, mustar si rozmarin (VIDEO)

Cum se prepara Pulpa de porc la cuptor cu usturoi, mustar si rozmarin: Această rețetă, îmbogățită cu arome de usturoi, muștar și rozmarin, transformă o bucată obișnuită de carne într-un adevărat festin culinar. Prepararea corectă a pulpei de porc la cuptor necesită atenție la detalii și răbdare, dar rezultatul final este garantat să fie un […]

Piept de porc marinat

Piept de porc marinat, la cuptor

Piept de porc marinat, la cuptor din: piept de porc, sare, piper, cuisoare, usturoi, ceapa, supa de legume, rozmarin, cimbru, boia, dafin, vin, oregano.

Ciolan de porc in aspic cu muraturi

Ciolan de porc cu miere si vin rosu

Ciolan de porc cu miere si vin rosu din: ciolan de porc, ceapa, morcov, usturoi, miere, ulei, vin, sare, piper. Ingrediente: un ciolan de porc o ceapă un morcov 5 căţei usturoi 3 linguri miere 75 ml ulei 250 ml vin roşu sare piper   Mod de preparare: Ciolanul se pune la fiert în apă […]

Rasol de porc condimentat

Rasol aromat de porc

Rasol aromat de porc din: rasol de porc, ceapa, morcovi, dafin, sare, piper. Ingrediente: un rasol mare de porc 2 cepe 2 morcovi 4 foi dafin sare si piper   Mod de preparare: O ceapă si un morcov se taie mărunt si se pun la fiert în 2 litri de apă cu 2 foi de […]

Snitel de porc cu ciuperci

Snitele picante

Snitele picante din: cotlet de porc, bacon, mustar, cimbru, fulgi de porumb, oua, faina, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 x 150 g cotlet de porc dezosat 100 g bacon feliat 4 linguriţe cu muştar picant 2 crenguţe de cimbru 150 g fulgi de porumb 2 ouă făină sare si piper ulei   Mod de preparare: […]

Ficat de porc dat prin ou

Ficat de porc aromat

Ficat de porc aromat din: ficat, ceapa, unt, ulei, otet, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 600 g ficat de porc (sau vită) 2 cepe mari 50 g unt 4 linguri cu ulei de măsline oţet pătrunjel (opţional) sare piper   Mod de preparare: Ficat de porc aromat: Taie ceapa julien şi rumeneşte-o într-un amestec de unt […]

Spaghete cu linte si carne afumata

Spaghete cu linte si carne afumata

Spaghete cu linte si carne afumata din: carne de porc afumata, spaghete, ulei, praz, linte, bulion, sare, piper, verdeata. Ingrediente: 300 g carne de porc afumată 250 g spaghete 60 ml ulei 1 fir de praz 300 g linte roşie fiartă 4 linguri bulion sare piper verdeaţă   Mod de preparare: Tai carnea de porc […]

Turnedou de urs la gratar

Muschi de porc vanatoresc

Muschi de porc vanatoresc din: vin, otet, ceapa, sare, usturoi, dafin, piper, ienibahar, muschi de porc, rozmarin, ulei, lamaie. Ingrediente: 1 l vin roşu 1 l oţet de vin 1 l apă 2 linguri cu sare 3-4 cepe 1 căpăţână de usturoi 5-6 foi de dafin 1 pumn cu boabe de piper negru 1 pumn cu […]

Rulada cu prune

Rulada cu prune

Rulada cu prune din: cotlet de porc dezosat, prune, bacon, condimente, ulei, vin, scortisoara, zahar, pere, prune uscate, visine, struguri, zmeura, unt.   Ingrediente: 200 g cotlet de porc dezosat 200 g prune uscate, fără sâmburi 100 g bacon afumat amestec de condimente (sare, piper alb, boia, chimion măcinat, granule de usturoi) 2-3 linguri ulei […]

Cotlet la gratar cu linte

Cotlet la gratar cu linte din: linte, praz, cotlet de porc, morcovi, rosii, ulei, sare, piper, cimbru, verdeata, condiment de legume. Ingrediente: 300 g linte 1 fir de praz 500 g cotlet de porc 100 g morcovi 2-3 roşii 2-3 linguri ulei sare piper cimbru verdeaţă 1 cub condiment de legume   Mod de preparare: […]

Borş de perişoare

Ciorba de perisoare de porc cu tarhon

Ciorba de perisoare de porc cu tarhon din: carne tocata de porc, ciolan, orez, gris, oua, morcovi, patrunjel, ceapa, cartof, leustean, tarhon, otet de mere, sare, piper.   Ingrediente: 500 g carne de porc tocată 1 bucată de ciolan 3 linguri orez 2 linguri griş 2 ouă 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă […]

Friptură de primăvară

Friptura ca la Cluj

Friptura ca la Cluj din: pulpa de porc, usturoi, untura, sare, piper, boia, cimbru, ceapa, ardei, ciuperci, vin, cartofi, unt, lapte. Ingrediente: 1 kg pulpă de porc 5-6 căţei de usturoi 1 lingură untură sare piper boia iute 1 lingură cimbru 1 ceapă mare 1/2 ardei capia 300 g ciuperci 150 ml vin roşu 500 […]

Muschi de porc cu sos de prune si vin

Muschi de porc in sos de prune

Muschi de porc in sos de prune din: muschi de porc, mustar, prune, vin, miere, boia, ienibahar, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg muşchi de porc 250 g prune uscate 2 linguri cu muştar 1 lingură cu miere 300 ml vin boia dulce ienibahar sare si piper   Mod de preparare Muschi de porc in sos […]

Rulada de porc cu prune

Rulada de porc cu prune din: cotlet de porc, prune, bacon, condimente, vin, ulei, zahar, unt, zmeura, struguri, visine. Ingrediente: 200 g cotlet de porc dezosat 200 g prune uscate, fără sâmburi 100 g bacon afumat amestec de condimente (sare, piper alb, boia, chimion măcinat, granule de usturoi)  2-3 linguri ulei de măsline 400 ml vin […]

Sărmăluţe în frunze de gulie

Sarmalute cu gulii

Sarmalute cu gulii din: carne tocata, gulii, ceapa, sare, piper, ienibahar, maghiran, funze de gulii, boia, suc de rosii, bors. Ingrediente: 300 g pulpă tocată de porc sau carne tocată de vită 5 gulii 5 cepe mici sare piper ienibahar măghiran 40 frunze de gulii boia dulce 1 I suc de roşii 200 ml borş […]

Sarmale ca-n Oltenia

Sarmale ca-n Oltenia

Sarmale ca-n Oltenia din: carne tocata de porc, ceapa, orez, bulion, cimbru, sare, varza, costita afumata, dafin, bulion, ulei. Ingrediente: 1 kg carne tocată de porc 3 cepe mari 100 g orez 2-3 linguri bulion 1 lingură cimbru mărunţit sare 3-4 verze potrivite costiţă afumată sau kaizer foi de dafin 2 cepe tocate 2 linguri […]

Caltabosi cu stafide

Reteta traditionala: Caltabosi

Caltabosi din: organe si carne de porc, orez, sare, piper, ienibahar, maghiran, ceapa, untura, intestine de porc. Ingrediente: inima, plămânii, splina şi carne de la gâtul porcului 500 g orez fiert pe jumătate sare piper ienibahar maghiran ceapă prăjită untură intestine groase de porc   Mod de preparare: Fierbi organele şi carnea de porc, iar […]

Snitel sarbesc umplut cu branza si smantana

Snitel sarbesc umplut cu branza si smantana

Snitel sarbesc umplut cu branza si smantana din: muschi de porc, cartofi, ceapa, ulei, branz, smantana, sare, piper, condimente. Ingrediente: 800 g muşchi de porc 500 g cartofi 4 morcovi 3 cepe 150 ml ulei 200 g brânză sărată rasă 50 g smântână grasă sare piper condiment din legume uscate   Mod de preparare: Tai […]

Cotlet in patratele

Cotlet in patratele din: cotlet, coriandru, piper, boabe de mustar, sare, usturoi, ulei de masline. Ingrediente: 1 bucată de 1 1/2-2 kg cotlet cu os si şorici 1/2 linguriţă coriandru câteva boabe de piper 1/2 linguriţă boabe de muştar 1 linguriţă de sare mare 3-4 căţei de usturoi 2 linguri ulei de măsline   Mod […]

retete

Ciorbe de porc

Ciorbe de porc: Ciorba ardeleneasca cu piept de porc Ciorba ardeleneasca cu piept de porc din: piept de porc, orez, zarzavat, ceapa, oua, smantana, otet, tarhon, sare. Ciorba de porc cu tarhon si orez Ciorba de porc cu tarhon si orez din: scaricica, ceapa, orez, patrunjel, pastarnac, morcovi, tarhon, otet, sare, piper. Ciorba taraneasca de […]

Kaizer de casa

Kaizer de casa din: fleica, dafin, piper, ienibahar, mustar, cimbru, usturoi. Ingrediente: 1 kg fleică de porc 2-3 foi de dafin boabe de piper ienibahar muştar cimbru usturoi   Mod de preparare: Se sărează 1 kg fleică de porc şi se dă la frigider, într-un vas cu capac. A doua zi se pune la fiert […]

Carnati proaspeti de porc

Carnati de casa proaspeti

Carnati de casa proaspeti din: carne de porc, sare, piper, coriandru, ienibahar, usturoi. Ingrediente: carne de porc sare piper coriandru ienibahar usturoi   Mod de preparare Carnati de casa proaspeti: Se fierbe bine carnea de porc, în special de la gât, până cade singură de pe os. Se dă prin maşină, se adaugă sare, piper, […]

Sangerete afumat cu sorici

Retete porc: sangerete

Sangerete din: sange, cimbru, carne, orez, piper, sare, ienibahar, maghiran. Ingrediente: sange 2-3 linguri sare 1 lingură cimbru plamani, splina, carne de porc 300 g orez sare piper ienibahar maghiran   Mod de preparare: Când se taie porcul, se strânge sângele într-un lighean cu 2-3 linguri sare; cât timp curge sângele se tot amestecă, să […]

Toba traditionala de porc

Toba traditionala de porc

Toba traditionala de porc din: cap de porc, sorici, dafin, sare, piper, ienibahar. Ingrediente: cap de porc sorici dafin sare piper ienibahar   Mod de preparare Toba traditionala de porc: Se fierbe capul de porc până se separă singură carnea de pe oase. Se adaugă şorici răzuit, rinichii, inima şi limba de porc, precum şi […]

Jumari ca la Oltenita

Reteta jumari

Reteta jumari din: slanina, untura. Ingrediente: 5 kg slănină 3 linguri de untură sau 500 ml apă         Mod de preparare: Se taie cuburi 5 kg slănină, se pun în cratiţă, se adaugă sare cât se ia între 3 degete, precum şi 3 linguri de untură sau 500 ml apă. Se pun […]

Lebar traditional cu slanina

Lebar de casa

Lebar de casa din: ficat, ulei, ceapa, oua, slanina, ote, sare, piper. Ingrediente: ulei 2 cepe mari 1 kg ficat de porc 500 g slănină de porc crudă 4 ouă 700 g miez de pâine otet sare si piper   Mod de preparare: Se călesc în ulei 2 cepe mari tocate. Se dau prin maşina […]

Cotlete de porc umplute cu mazare

Cotlete de porc umplute cu mazare din: cotlete de porc, mazare, ardei, ulei, costita, patrunjel, cascaval, sare, piper, dafin, vin. Ingrediente: 2 cotlete de porc 250 g mazăre 100 ml ulei de măsline 1 ardei roşu 200 g costiţă afumată pătrunjel verde 100 g caşcaval sare piper plante aromatice de Provence 3 foi de dafin […]

Ciorba de ied

Ciorba ardeleneasca de porc

Ciorba ardeleneasca de porc din: carne de porc, morcovi, ceapa, telina, pastarnac, patrunjel, tarhon, patrunjel, oua, smantana, ardei iute. Ingrediente: 500 g carne de porc 2 morcovi 1 ceapă 1/2 rădăcină de ţelină 1 păstârnac 1 pătrunjel 2 linguri frunze tocate de ţelină tarhon în oţet 1 legătură pătrunjel verde 2 gălbenuşuri 200 g smântână […]