Snitel de porc cu ciuperci

Snitele picante

Snitele picante din: cotlet de porc, bacon, mustar, cimbru, fulgi de porumb, oua, faina, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 x 150 g cotlet de porc dezosat 100 g bacon feliat 4 linguriţe cu muştar picant 2 crenguţe de cimbru 150 g fulgi de porumb 2 ouă făină sare si piper ulei   Mod de preparare: […]

Ficat de porc dat prin ou

Ficat de porc aromat

Ficat de porc aromat din: ficat, ceapa, unt, ulei, otet, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 600 g ficat de porc (sau vită) 2 cepe mari 50 g unt 4 linguri cu ulei de măsline oţet pătrunjel (opţional) sare piper   Mod de preparare: Ficat de porc aromat: Taie ceapa julien şi rumeneşte-o într-un amestec de unt […]

Spaghete cu linte si carne afumata

Spaghete cu linte si carne afumata

Spaghete cu linte si carne afumata din: carne de porc afumata, spaghete, ulei, praz, linte, bulion, sare, piper, verdeata. Ingrediente: 300 g carne de porc afumată 250 g spaghete 60 ml ulei 1 fir de praz 300 g linte roşie fiartă 4 linguri bulion sare piper verdeaţă   Mod de preparare: Tai carnea de porc […]

Muschi de porc vanatoresc

Muschi de porc vanatoresc din: vin, otet, ceapa, sare, usturoi, dafin, piper, ienibahar, muschi de porc, rozmarin, ulei, lamaie. Ingrediente: 1 l vin roşu 1 l oţet de vin 1 l apă 2 linguri cu sare 3-4 cepe 1 căpăţână de usturoi 5-6 foi de dafin 1 pumn cu boabe de piper negru 1 pumn cu […]

Rulada cu prune

Rulada cu prune

Rulada cu prune din: cotlet de porc dezosat, prune, bacon, condimente, ulei, vin, scortisoara, zahar, pere, prune uscate, visine, struguri, zmeura, unt.   Ingrediente: 200 g cotlet de porc dezosat 200 g prune uscate, fără sâmburi 100 g bacon afumat amestec de condimente (sare, piper alb, boia, chimion măcinat, granule de usturoi) 2-3 linguri ulei […]

Cotlet la gratar cu linte

Cotlet la gratar cu linte din: linte, praz, cotlet de porc, morcovi, rosii, ulei, sare, piper, cimbru, verdeata, condiment de legume. Ingrediente: 300 g linte 1 fir de praz 500 g cotlet de porc 100 g morcovi 2-3 roşii 2-3 linguri ulei sare piper cimbru verdeaţă 1 cub condiment de legume   Mod de preparare: […]

Borş de perişoare

Ciorba de perisoare de porc cu tarhon

Ciorba de perisoare de porc cu tarhon din: carne tocata de porc, ciolan, orez, gris, oua, morcovi, patrunjel, ceapa, cartof, leustean, tarhon, otet de mere, sare, piper.   Ingrediente: 500 g carne de porc tocată 1 bucată de ciolan 3 linguri orez 2 linguri griş 2 ouă 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă […]

Friptură de primăvară

Friptura ca la Cluj

Friptura ca la Cluj din: pulpa de porc, usturoi, untura, sare, piper, boia, cimbru, ceapa, ardei, ciuperci, vin, cartofi, unt, lapte. Ingrediente: 1 kg pulpă de porc 5-6 căţei de usturoi 1 lingură untură sare piper boia iute 1 lingură cimbru 1 ceapă mare 1/2 ardei capia 300 g ciuperci 150 ml vin roşu 500 […]

Muschi de porc cu sos de prune si vin

Muschi de porc in sos de prune

Muschi de porc in sos de prune din: muschi de porc, mustar, prune, vin, miere, boia, ienibahar, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg muşchi de porc 250 g prune uscate 2 linguri cu muştar 1 lingură cu miere 300 ml vin boia dulce ienibahar sare si piper   Mod de preparare Muschi de porc in sos […]

Rulada de porc cu prune

Rulada de porc cu prune din: cotlet de porc, prune, bacon, condimente, vin, ulei, zahar, unt, zmeura, struguri, visine. Ingrediente: 200 g cotlet de porc dezosat 200 g prune uscate, fără sâmburi 100 g bacon afumat amestec de condimente (sare, piper alb, boia, chimion măcinat, granule de usturoi)  2-3 linguri ulei de măsline 400 ml vin […]

Sarmalute cu gulii

Sarmalute cu gulii din: carne tocata, gulii, ceapa, sare, piper, ienibahar, maghiran, funze de gulii, boia, suc de rosii, bors. Ingrediente: 300 g pulpă tocată de porc sau carne tocată de vită 5 gulii 5 cepe mici sare piper ienibahar măghiran 40 frunze de gulii boia dulce 1 I suc de roşii 200 ml borş […]

Sarmale ca-n Oltenia

Sarmale ca-n Oltenia

Sarmale ca-n Oltenia din: carne tocata de porc, ceapa, orez, bulion, cimbru, sare, varza, costita afumata, dafin, bulion, ulei. Ingrediente: 1 kg carne tocată de porc 3 cepe mari 100 g orez 2-3 linguri bulion 1 lingură cimbru mărunţit sare 3-4 verze potrivite costiţă afumată sau kaizer foi de dafin 2 cepe tocate 2 linguri […]

Reteta traditionala: Caltabosi

Reteta traditionala: Caltabosi din: organe si carne de porc, orez, sare, piper, ienibahar, maghiran, ceapa, untura, intestine de porc. Ingrediente: inima, plămânii, splina şi carne de la gâtul porcului 500 g orez fiert pe jumătate sare piper ienibahar maghiran ceapă prăjită untură intestine groase de porc   Mod de preparare: Reteta traditionala: Caltabosi: Fierbi organele […]

Snitel sarbesc umplut cu branza si smantana

Snitel sarbesc umplut cu branza si smantana

Snitel sarbesc umplut cu branza si smantana din: muschi de porc, cartofi, ceapa, ulei, branz, smantana, sare, piper, condimente. Ingrediente: 800 g muşchi de porc 500 g cartofi 4 morcovi 3 cepe 150 ml ulei 200 g brânză sărată rasă 50 g smântână grasă sare piper condiment din legume uscate   Mod de preparare: Tai […]

Cotlet in patratele

Cotlet in patratele din: cotlet, coriandru, piper, boabe de mustar, sare, usturoi, ulei de masline. Ingrediente: 1 bucată de 1 1/2-2 kg cotlet cu os si şorici 1/2 linguriţă coriandru câteva boabe de piper 1/2 linguriţă boabe de muştar 1 linguriţă de sare mare 3-4 căţei de usturoi 2 linguri ulei de măsline   Mod […]

retete

Ciorbe de porc

Ciorbe de porc: Ciorba ardeleneasca cu piept de porc Ciorba ardeleneasca cu piept de porc din: piept de porc, orez, zarzavat, ceapa, oua, smantana, otet, tarhon, sare. Ciorba de porc cu tarhon si orez Ciorba de porc cu tarhon si orez din: scaricica, ceapa, orez, patrunjel, pastarnac, morcovi, tarhon, otet, sare, piper. Ciorba taraneasca de […]

Kaizer de casa

Kaizer de casa din: fleica, dafin, piper, ienibahar, mustar, cimbru, usturoi. Ingrediente: 1 kg fleică de porc 2-3 foi de dafin boabe de piper ienibahar muştar cimbru usturoi   Mod de preparare: Se sărează 1 kg fleică de porc şi se dă la frigider, într-un vas cu capac. A doua zi se pune la fiert […]

Carnati proaspeti de porc

Carnati de casa proaspeti

Carnati de casa proaspeti din: carne de porc, sare, piper, coriandru, ienibahar, usturoi. Ingrediente: carne de porc sare piper coriandru ienibahar usturoi   Mod de preparare Carnati de casa proaspeti: Se fierbe bine carnea de porc, în special de la gât, până cade singură de pe os. Se dă prin maşină, se adaugă sare, piper, […]

Sangerete afumat cu sorici

Retete porc: sangerete

Sangerete din: sange, cimbru, carne, orez, piper, sare, ienibahar, maghiran. Ingrediente: sange 2-3 linguri sare 1 lingură cimbru plamani, splina, carne de porc 300 g orez sare piper ienibahar maghiran   Mod de preparare: Când se taie porcul, se strânge sângele într-un lighean cu 2-3 linguri sare; cât timp curge sângele se tot amestecă, să […]

Toba traditionala de porc

Toba traditionala de porc

Toba traditionala de porc din: cap de porc, sorici, dafin, sare, piper, ienibahar. Ingrediente: cap de porc sorici dafin sare piper ienibahar   Mod de preparare Toba traditionala de porc: Se fierbe capul de porc până se separă singură carnea de pe oase. Se adaugă şorici răzuit, rinichii, inima şi limba de porc, precum şi […]

Jumari ca la Oltenita

Reteta jumari

Reteta jumari din: slanina, untura. Ingrediente: 5 kg slănină 3 linguri de untură sau 500 ml apă         Mod de preparare: Se taie cuburi 5 kg slănină, se pun în cratiţă, se adaugă sare cât se ia între 3 degete, precum şi 3 linguri de untură sau 500 ml apă. Se pun […]

Lebar traditional cu slanina

Lebar de casa

Lebar de casa din: ficat, ulei, ceapa, oua, slanina, ote, sare, piper. Ingrediente: ulei 2 cepe mari 1 kg ficat de porc 500 g slănină de porc crudă 4 ouă 700 g miez de pâine otet sare si piper   Mod de preparare: Se călesc în ulei 2 cepe mari tocate. Se dau prin maşina […]

Cotlete de porc umplute cu mazare

Cotlete de porc umplute cu mazare din: cotlete de porc, mazare, ardei, ulei, costita, patrunjel, cascaval, sare, piper, dafin, vin. Ingrediente: 2 cotlete de porc 250 g mazăre 100 ml ulei de măsline 1 ardei roşu 200 g costiţă afumată pătrunjel verde 100 g caşcaval sare piper plante aromatice de Provence 3 foi de dafin […]

Ciorba de ied

Ciorba ardeleneasca de porc

Ciorba ardeleneasca de porc din: carne de porc, morcovi, ceapa, telina, pastarnac, patrunjel, tarhon, patrunjel, oua, smantana, ardei iute. Ingrediente: 500 g carne de porc 2 morcovi 1 ceapă 1/2 rădăcină de ţelină 1 păstârnac 1 pătrunjel 2 linguri frunze tocate de ţelină tarhon în oţet 1 legătură pătrunjel verde 2 gălbenuşuri 200 g smântână […]

Fasole cu afumatura si vin rosu

Ciorba de fasole cu ciolan

Ciorba de fasole cu ciolan din: fasole, ceapa, morcovi, patrunjel, dafin, ciolan, suc de rosii, cimbru, sare, piper.   Ingrediente: 500 g fasole boabe 2 cepe 2 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel 2 foi de dafin 400 g ciolan afumat suc de roşii sare cimbru uscat   Mod de preparare: Fasolea se pune la înmuiat […]

Tartelete cu rinichi şi carne de porc

Sanger de porc

Sanger de porc din: pulpa de porc, slanina, piper, sare, ceapa, cimbru, boia. Ingrediente: 10 kg pulpă de porc 2 kg slănină tare 15 cepe albe 50 g piper 50 g cimbru uscat boia sare   Mod de preparare: Se dau prin maşina de tocat, numărul 12 sau 15, 10 kg pulpă de porc, 2 […]

Toba cu usturoi si dafin

Toba cu dafin

Toba cu dafin din: capatana, urechi de porc, sorici, dafin, piper, ienibahar, sare. Ingrediente: sare apa 1 căpăţână de porc 2 urechi 1 limbă de porc 200 g şorici 2-3 frunze de dafin boabe de piper ienibahar   Mod de preparare: Se pun la fiert în apă cu sare 1 căpăţână, 2 urechi, 1 limbă […]

Caltabos

Caltabos de casa

Caltabos de casa din: ficat de porc, plamani, splina, orez, ceapa, sare, piper, ienibahar, cimbru. Ingrediente: 1,5 kg ficat 400 g plămâni 200 g splină 700 g inimă de porc 100 g orez ceapa sare piper ienibahar cimbru   Mod de preparare: Caltabos de casa: pun la fiert într-o oală 1,5 kg ficat, 400 g […]

Tocana de porc in dovleac

Tocana de porc in dovleac din: dovleac, ceapa, gogosar, carne de porc, ulei, rosii, chimen, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 1 dovleac mic, pentru plăcintă 3 cepe 1 gogoşar sau ardei gras 500 g carne de porc 3-4 linguri ulei 200 g roşii cubuleţe în bulion 1 linguriţă chimen pisat 1 linguriţă cimbru uscat mărunţit sare […]

Lebar condimentat

Lebervurst cu ghimbir

Lebervurst cu ghimbir din: ficat, inima, splina, sare, ceapa, untura, piper, ienibahar, maghiran, zahar, ghimbir. Ingrediente: 200 g ficat 1 inimă 1 splină de porc 50 g slănină sare 1-2 cepe 2 linguri de untură piper ienibahar măghiran 1/2 linguriţă zahăr brun 2 linguri ghimbir   Mod de preparare: Se pun la fiert, în apă […]

Carnati haiducesti de porc

Carnati de porc haiducesti

Carnati de porc haiducesti din: carne de porc, slanina, sare, piper, maghiran, coriandru. Ingrediente: 2 kg carne de porc 500 g slanina boia sare si piper maghiran coriandru   Mod de preparare: Se toacă mărunt cu satârul 2 kg carne de porc. Se taie cu cuţitul 500 g slănină, în cubuleţe. Se amestecă totul, se […]

Jambon traditional

Jambon traditional din: jambon, zeama de varza, piper, dafin, usturoi. Ingrediente: 2 l de zeama de varză cimbru boabe de piper dafin usturoi jambon   Mod de preparare Jambon traditional: Se pun 2 l de zeama de varză într-o oală încăpătoare, cu 1 fir cimbru, 1 lingură boabe de piper negru, 2 frunze de dafin […]