Fleica de porc la cuptor cu sos de prune si vin de Porto

Fleica de porc la cuptor cu sos de prune si vin de Porto

Fleica de porc la cuptor cu sos de prune si vin de Porto din: fleica de porc, usturoi, salvie, unt, ceapa, prune, mar, vin de Porto, zahar brun, otet. Ingrediente: 1,25 g fleică de porc cu os 6 căţei de usturoi, curăţaţi şi tocaţi 12 frunze de salvie, tocate un cub mare de unt 1 […]

Coaste fripte cu legume

Coaste fripte glazurate

Coaste fripte glazurate din: supa de vita, usturoi, condimente, coaste de purcelus, usturoi, ardei iute, ketchup, mustar, miere, otet, sos Worcestershire. Ingrediente: 100 ml supă limpede de vită 4 căţei de usturoi, zdrobit 1 lingură condiment pentru friptură 800 g coaste de purceluş de lapte Pentru sos: 1 căţel de usturoi, zdrobit 16 ardei iute, […]

Cotlet de porc la cuptor cu rosii

Cotlete de porc la cuptor cu crochete de cartofi

Cotlete de porc la cuptor cu crochete de cartofi din: cotlete de porc, usturoi, sare, piper, mazare, ulei, morcovi, cartofi, faina, pesmet, marar, patrunjel. Ingrediente: Pentru cotlete: 4-5 căţei de usturoi 4 cotlete de porc, fără os sare piper 450 g mazăre 2-3 linguri ulei 200 g morcovi 200 ml supă de legume Pentru crochete: 500 […]

D:\WORK\Retete Corina si Alex - spetembrie\Bucataria de azi 4 august\Ciorba de perisoare de porc.jpg

Ciorba de perisoare de porc

Ciorba de perisoare de porc din: cartofi, morcovi, ceapa, telina, rosii, oua, smantana, bors, leustean, carne de porc, paine, orez, sare, piper. Ingrediente: 3 cartofi 2 morcovi 2 cepe 1 ţelină 3 roşii 1 gălbenuş 2 linguri cu smântână 1 I borş leuştean Pentru perisoare: 500 g carne de porc potrivit de grasă (cu os) […]

Varză umplută murată

Varza umpluta cu carne

Varza umpluta cu carne din: varza, carne tocata, ceapa, ardei, ulei, cimbru, dafin, morcovi, cartof, ceapa verde, sare, piper. Ingrediente: 1 varză potrivită 500 g carne tocată (vită cu porc) 1 ceapă roşie 1 ardei capia 4 linguri cu ulei 1/2 linguriţă cu cimbru 1 foaie de dafin 2-3 morcovi mici 1 cartof tăiat cuburi […]

Varza cu legume la cuptor

Varza cu legume si carne

Varza cu legume si carne din: varza, ardei, ceapa, morcovi, carne de porc, usturoi, pasta de tomate, ulei, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 1 varză albă, mare 1 ceapă medie 1 ardei gras, portocaliu sau roşu 2 morcovi 500 g carne de porc, tăiată în bucăţele 2 căţei de usturoi 100 ml pastă de tomate 50 […]

Rulada de porc cu castraveti

Rulada de porc cu smochine

Rulada de porc cu smochine din: pulpa de porc, prune, smochine, stafide, nuci, alune, vin, coniac, sare, piper. Ingrediente: 800 g pulpă de porc 100 g prune uscate 100 g smochine 100 g stafide aurii 100 g nuci 100 g alune 200 ml vin alb dulce 50 ml coniac sare piper   Mod de preparare: Carnea […]

Tochitura cu carne si carnat

Tochitura cu carne si carnat

Tochitura cu carne si carnat din: ulei, carne, carnat, ceapa, ardei, boia, bulion, smantana, sare, piper, branza. Ingrediente: 150 ml ulei sau untură porc 2 kg carne de porc 500 g piept de pui 500 g cârnat crud 3-4 cepe albe 1 ardei roşu 1 lingură boia 200 g bulion sau pastă de roşii sare […]

Rulada picanta de porc

Rulada din pulpa de porc

Rulada din pulpa de porc din: pulpa de porc, caise, prune, smochine, stafide, nuci, alune, vin, coniac, sare, piper. Ingrediente: 800 g pulpă de porc 150 g caise uscate 100 g prune uscate 100 g smochine 100 g stafide aurii 100 g nuci 100 g alune 200 ml vin alb dulce 50 ml coniac sare […]

Rulada de porc cu praz

Rulada de porc cu praz din: muschi de porc, praz, unt, mustar, sunca, spanac, smantana, chili, otet, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 8 fire de praz 2 linguri unt 1 muşchi de porc 4 linguri muştar iute 4 felii şuncă afumată 8 frunze de spanac 2 linguri ulei de măsline 200 ml smântână 400 ml supă de […]

Dovlecei umpluti cu carne tocata

Dovlecei umpluti cu carne tocata

Dovlecei umpluti cu carne tocata din: dovlecei, carne tocata, ceapa, ulei, suc de rosii, condimente, patrunjel, kaizer, cascaval. Ingrediente: 3 dovlecei mari, tineri 300 g carne tocată amestec (porc şi vită) 1 ceapă sare ulei de măsline 250 ml suc de roşii amestec de condimente (cimbrişor, maghiran, dafin, busuioc, piper) 1 legătură pătrunjel verde 1 […]

Friptura de porc cu garnitura

Friptura de porc cu boia

Friptura de porc cu boia din: pulpa de porc, slanina, cascaval, usturoi, sare, boia, piper, smantana. Ingrediente: 1 pulpă 200 g slănină afumată 200 g caşcaval ras usturoi sare boia dulce de ardei piper 1 cană cu smântână   Mod de preparare: Curăţaţi carnea de pieliţe, desfaceţi-o de pe os, bateţi-o puţin cu lama cuţitu­lui, […]

Friptură de porc condimentată

Friptura din piept

Friptura din piept din: piept de porc, supa, cimbru, piper, usturoi, cartofi, vin, muraturi. Ingrediente: piept de porc 1 cană de supă sau de apă caldă cimbru piper usturoi vin cartofi muraturi   Mod de preparare Friptura din piept: Curăţaţi carnea de oase, spălaţi-o sub un jet de apă rece, lăsaţi-o să se zvânte 15 […]

Chisca moldoveneasca cu cimbru

Chisca umpluta cu ficat

Chisca umpluta cu ficat din: carne, slanina, sare, piper, cuisoare, nucsoara, dafin, ficat, condimente. Ingrediente: 1 stomac de purcel 2 kg carne macră 200 g slănină proaspătă sare piper cuişoare nucşoară foaie de dafin 500 g ficat condimente   Mod de preparare: Pregătiţi stomacul de purcel pentru umplut astfel: spălaţi-l în mai multe ape, curăţaţi-l […]

Jambon glazurat cu cuisoare

Reteta jambon

Reteta jambon din: picior de porc, sare, silitra, zahar. Ingrediente: 1 picior de porc (din faţă sau din spate) sare silitră zahăr     Mod de preparare: Curăţaţi grăsimea de pe pulpa porcului, iar carnea zvântaţi-o la rece 3-4 zile. Puneţi-o apoi într-un vas de lemn şi peste ea turnaţi o saramură pregătită astfel: la […]

ficat de porc cu bacon si ciuperci

Ficat de porc cu bacon si ciuperci

Ficat de porc cu bacon si ciuperci din: ficat de porc, ciuperci, bacon, ulei, patrunjel, usturoi, vin, sare, piper. Ingrediente: 500 g ficat de porc 250 g bacon 10 ciuperci albe 2 linguri ulei o legătură pătrunjel 2 căţei usturoi 100 ml vin alb sare piper   Mod de preparare: Ficatul se curătă foarte bine […]

Friptură de porc condimentată

Friptura de porc cu smantana

Friptura de porc cu smantana din: pulpa de porc, slanina, cascaval, usturoi, sare, boia, piper, smantana. Ingrediente: 1 pulpă 200 g slănină afumată 200 g caşcaval ras usturoi sare boia dulce de ardei piper 1 cană cu smântână   Mod de preparare: Puneţi carnea în tava de friptură cu 1 ceaşcă de apă caldă. Cât este […]

Friptura de porc cu usturoi la gratar

Friptura de porc cu usturoi la gratar

Friptura de porc cu usturoi la gratar din: carne de porc, ulei, sare, cimbru, usturoi, mustar. Ingrediente: 6 felii de carne macră de la ceafă sau de muşchi 1 lingură cu ulei sare cimbru ustu­roi muştar   Mod de preparare: Spălaţi carnea, ştergeţi-o cu un prosop curat, bateţi uşor fiecare felie cu lama cuţi­tului, ungeţi-o cu […]

Friptura de porc marinata la gratar

Friptura de porc cu cascaval

Friptura de porc cu cascaval din: pulpa de porc, slanina, cascaval, usturoi, sare, boia, piper. Ingrediente: 1 pulpă 200 g slănină afumată 200 g caşcaval ras usturoi sare boia dulce de ardei piper 1 cană cu smântână   Mod de preparare: Curăţaţi carnea de pieliţe, desfaceţi-o de pe os, bateţi-o puţin cu lama cuţitu­lui, apoi puneţi […]

Cap de porc fiert cu sos de hrean

Cap de porc fiert cu sos de hrean

Cap de porc fiert cu sos de hrean din: porc, sare, otet, hrean, piper, ceapa, mustar, morcovi, patrunjel.   Ingrediente: 1 cap de porc (aprox. 2-3 kg), 2 linguri cu sare 4 linguri cu oţet 2 linguri cu hrean ras piper boabe 1 ceapă 2-3 linguri cu muştar 2 morcovi 1 legătură de pătrun­jel verde […]

Ficat galatean

Ficat de purcel cu pilaf

Ficat de purcel cu pilaf din: ficat de purcel, orez, ulei, ceapa, suc de rosii, sare, piper, marar, unt. Ingrediente: 2 bucati ficat de purcel tânăr 300 g orez 1 pahar cu ulei 5-6 cepe potrivite 1 cană cu suc de roşii sau 3 linguri cu bulion piper boabe sare 3-4 linguri cu mărar tocat […]

Costita de porc cu usturoi la cuptor

Costita de porc cu usturoi la cuptor

Costita de porc cu usturoi la cuptor din: coasta de porc, usturoi, ulei, unt, boia, cimbru, legume. Ingrediente: 1,5 kg coastă de porc usturoi sare 1 ceaşcă mare cu ulei 1 lingură cu unt boia de ardei cimbru legume fierte   Mod de preparare Costita de porc cu usturoi la cuptor: Costiţa, fară grăsime, se […]

Costita de porc picanta

Costita de porc la cuptor

Costita de porc la cuptor din: coasta de porc, usturoi, ulei, unt, boia, cimbru, legume. Ingrediente: 1,5 kg coastă de porc usturoi sare 1 ceaşcă mare cu ulei 1 lingură cu unt boia de ardei cimbru legume fierte   Mod de preparare: Costiţa, fară grăsime, se pune la cuptor, cu boia de ardei şi sare, […]

Costita de porc picanta

Costita de porc picanta

Costita de porc picanta din: coasta de porc, usturoi, ulei, unt, boia, cimbru, legume. Ingrediente: 1,5 kg coastă de porc usturoi sare 1 ceaşcă mare cu ulei 1 lingură cu unt boia de ardei cimbru legume fierte   Mod de preparare Costita de porc picanta: Costiţa, fară grăsime, se pune la cuptor, cu boia de ardei […]

retete

Chisca umpluta

Chisca umpluta din: stomac de purcel, carne macra de porc, slanina, sare, piper, cuisoare, nucsoara, foaie de dafin, ficat de porc, condimente. Ingrediente: 1 stomac de purcel 2 kg carne macră de porc 200 g slănină proaspătă sare piper cuişoare nucşoară foaie de dafin 1/2 kg ficat de porc condimente   Mod de preparare: Pregăteşti […]

retete

Muschiulet fiert in vin

Muschiulet fiert in vin   Scoţi muşchii spatelui cu atenţie, îi pui la fiert în apă caldă, cu sare şi condimente. Când apa a scăzut cu două degete sub nivelul iniţial, adaugi 1 l de vin alb şi continui fierberea. Atârni muşchiuleţul în cui, afară sau în curent de aer şi-l laşi să se usuce […]

Pastrama de porc cu usturoi si cimbru

Pastrama de porc cu usturoi si cimbru din: carne macra de porc, sare, piper, silitra Ingrediente: 1/2 kg carne macră de porc 1 lingură cu sare 3 g piper lg silitră 1 linguriţă cu bioia de ardei 1 căpăţână de usturoi 1 ramură de cimbru   Mod de preparare: Pastrama de porc cu usturoi si […]

Toba de curcan

Toba din capatana de porc cu sange

Toba din capatana de porc cu sange din: capatana de porc, sorici, untura, dafin, ceapa, sange, orez, piper, sare. Ingrediente: 1/2 căpăţână de porc 300 g şorici 100 g untură foi de dafin 2 cepe 1/2 l sânge 200 g orez 1 linguriţă cu piper măcinat sare Facultativ: 2-3 morcovi, 1 ceapă   Mod de […]

Friptura la gratar

Friptura la gratar

Friptura la gratar din: carne macra, muschi sau cotlet de porc, ulei, mustar, sare, cimbru, uturoi. Ingrediente: 6-8 felii de carne macră muşchi sau cotlet de porc 1 lingură cu ulei 1 lingură cu muştar sare cimbru 1 căpăţână de usturoi   Mod de preparare: Spălaţi carnea, uscaţi în prosop curat, bateţi fiecare felie cu […]

Caltabos cu gusa de porc

Caltabos cu orez sau crupe de mei

Caltabos cu orez sau crupe de mei din: cap de porc, ficat de porc, sorici, splina, ceapa, orez, mei, untura, supa de oase, piper, ienibahar, sare, mat gros de porc, mate subtiri. Ingrediente: 1/2 cap de porc 1 kg ficat de porc 250 g şorici 1 splină 2 cepe 1/2 kg orez sau mei măcinat […]

Carnati proaspeti de casa

Carnati proaspeti de casa

Carnati proaspeti de casa din: carne de porc, carne de vita, sare, piper, usturoi, apa, mate, slanina. Ingrediente: 1 kg carne de porc 500 g carne de vită sau viţel 1 lingură cu sare piper măcinat usturoi tocat 1 ceaşcă mică de apă caldă maţe de porc spălate şi curăţate 200 g slănină   Mod […]

Jambon

Jambon din: picior de porc, sare, silitra, zahar. Jambonul de porc are rădăcini adânci în tradițiile culinare ale multor culturi din întreaga lume. Primele mențiuni despre conservarea cărnii de porc prin sărare și uscare datează din antichitate. Romanii, de exemplu, aveau metode sofisticate de preparare a jambonului, iar în Evul Mediu, această practică s-a răspândit […]