Pilaf de dovlecei cu sos de roşii

Pilaf macelaresc

Pilaf macelaresc din: ficatei, orez, ulei, ceapa, suc de rosii, piper, sare, marar, unt. Ingrediente: 2 ficaţi de purcel tânăr 300 g orez 1 pahar cu ulei 5-6 cepe potrivite 1 cană cu suc de roşii sau 3 linguri cu bulion piper boabe sare 3-4 linguri cu mărar tocat 2 linguri cu unt   Mod […]

Pui cu sos de rosii si paste

Snitele in sos de legume

Snitele in sos de legume din: carne macra de vitel, ceapa, telina, suc de rosii, patrunjel, faina, sare, piper, untura, zahar. Ingrediente: 1 kg carne macră de viţel, mânzat sau de porc 1 ceapă 1 telină 1 pahar cu suc de roşii 2 rădăcini de pătrunjel 3 linguri cu faină sare piper măcinat 2 linguri […]

Tocana din carne miel cu smantana

Tocana din carne de porc si de vita

Tocana din carne de porc si de vita din: carne de porc, carne de vita, ceapa, usturoi, bulion, vin, cimbru, piper, dafin, smantana, ulei.   Ingrediente: 500 g carne de porc (afumată sau de la borcan) 500 g carne de vită 500 g ceapă 4-5 căţei dle usturoi 2 linguri cu bulion sau 2 roşii […]

Curcan umplut cu ciuperci si carne de porc

Curcan umplut cu ciuperci si carne de porc

Curcan umplut cu ciuperci si carne de porc din: curcan, ciuperci, slanina, carne tocata de porc, oua, coniac, sare, piper, paine.   Ingrediente: 1 curcan de 4-5 kg 6-10 ciuperci (sau 3-4 trufe negre) 10-12 felii de slănină 1/2 kg carne tocată de porc 2 ouă 2-3 linguri de coniac sare piper măcinat 1 felie […]

Friptura in invelitoare

Friptura in invelitoare

Friptura in invelitoare din: carne de porc, carne de vital, slanina, frisca, ou, coniac, praz, ceapa, morcovi, telina, usturoi, dafin, cuisoare, piper, sare. Ingrediente: 1/2 kg carne de porc 1 kg carne de viţel 400 g slănină proaspătă 1 pahar cu frişcă 1 ou 1 păhărel cu coniac 1 praz 2 cepe 2 morcovi 1 […]

Pastrama de porc cu usturoi

Pastrama de porc cu boia

Pastrama de porc cu boia din: carne de porc, sare, piper, boia, cimbru, usturoi. Ingrediente: 1/2 kg carne macră de porc 1 lingură cu sare 3 g piper 1 linguriţă cu boia de ardei 1 căpăţână de usturoi 1 ramură de cimbru   Mod de preparare: Pui într-o farfurie: usturoiul pisat ca pentru mujdei, sarea, silitra, […]

Carne de porc, costita si carnati cu legume

Carne de porc, costita si carnati cu legume

Carne de porc, costita si carnati cu legume din: carne de porc, costita afumata, carnati, varza alba, telina, morcovi, fasole, ceapa, usturoi, cuisoare, sare, piper. Ingrediente: 800 g carne de porc cu os 200 g costiţă afumată 4 cărnaţi 1 varză albă 1 ţelină 4-5 morcovi 1 cană cu fasole boabe 2 cepe 2-4 căţei […]

Ficat cu sos de struguri

Ficat cu sos de struguri

Ficat cu sos de struguri din: ficat, unt, struguri, zahar, sare, otet, faina, lapte nefiert, piper, suc de rosii. Ingrediente: 1 kg ficat de porc sau viţel 3 linguri cu unt 200 g struguri albi (sau 200 g stafide) 1 lingură de zahăr 1 linguriţă cu sare 1 lingură de oţet 2 linguri cu făină […]

Cotlete de porc in "pachete"

Cotlete de porc in “pachete”

Cotlete de porc in “pachete” din: cotlete de porc, svaiter sau cascaval, lamaie, sare, piper, nucsoara. Ingrediente: (pentru patru 4 cotlete de porc) 100 g unt 100 g şvaiţer sau caşcaval o lămâie sare piper nucşoară patru bucăţele de staniol   Mod de preparare: Se despică în două, până la os, fiecare cotlet. Se desfac […]

Cotlete de porc pe “canapea”

Cotlete de porc pe “canapea” din: cotlete de porc, unt, cartofi, cascaval, smantana, usturoi, lapte, sare, piper. Ingrediente: cotlete de porc 100 g unt 1 kg cartofi 150 g caşcaval 2 linguri smântână usturoi puţin lapte fierbinte sare piper   Mod de preparare: Cotlete de porc pe “canapea”: Cartofii se fierb în apă cu sare, […]

Supa limpede de carne (Consomme)

Supa limpede de carne (Consomme) din: rasol de vita, tacamuri de pasare, carne macra, ceapa, praz, morcovi, sare, rasol de porc, telina. Ingrediente: 1 rasol de vită sau mânzat 2-3 tacâmuri de pasăre 1 kg carne macră 2 cepe 1- 2 fire de praz 2-3 morcovi sare SAU 1-2 rasoale de porc 1 rasol de […]

Snitel cu salvie şi curry

Snitel de porc pane

Snitel de porc pane din: carne macra, ulei, faina, pesmet, sare, piper. Ingrediente: 600 g carne macră ulei 2 ouă făină pesmet piper sare   Mod de preparare Snitel de porc pane: Carnea se taie în felii, care se bat până se subţiază, după care se presară cu sare şi piper pisat, se dau prin […]

Snitel parizian

Snitel de porc natur

Snitel de porc natur din: pulpa de porc, ulei, faina, sare. Ingrediente: 800 g pulpă ulei făină sare   Mod de preparare: Pentru şniţele se foloseşte carne macră din pulpă de porc (poate fi şi viţel sau mânzat). Se taie carnea în felii, care se sărează, se bat, se trec prin făină şi se pun […]

Rulada din piept de porc cu usturoi

Rulada din piept de porc cu usturoi din: piept de porc, piper, usturoi, bulion, grasime, ceapa, morcov, sare, condimente. Ingrediente: 1-2 kg piept de porc piper pisat usturoi 50 g bulion 50 g grăsime una-două cepe un morcov sare alte condimente, după preferinţă   Mod de preparare: Rulada din piept de porc cu usturoi: Coastele […]

Rulouri de porc cu ciuperci

Rulouri de porc cu ciuperci

Rulouri de porc cu ciuperci din: pulpa de porc, ciuperci, faina, smantana, lapte, grasime, patrunjel, sare, piper, ceapa, unt. Ingrediente: 1 kg carne din pulpă de porc 300 g ciuperci proaspete 50 g făină 100 g smântână 250 ml lapte 100 g grăsime pătrunjel verde sare piper 150 g ceapă 50 g unt   Mod […]

Pateu de ficatei de pui

Pasta din ficat de porc

Pasta din ficat de porc din: ficat de porc, unt, ulei, ceapa, coniac, sare, nucsoara, piper. Ingrediente: 200-300 g ficat de porc (sau fimţei de pasăre) 150-200 g unt 100 ml ulei 100 g ceapă o lingură coniac sare nucşoară piper, după preferinţă   Mod de preparare: Pasta din ficat de porc: pune la fiert […]

Pastă de sardele

Pasta de carne fiarta

Pasta de carne fiarta din: carne de porc, unt, mustar, sare, piper.   Ingrediente: 200 g carne de porc (poate fi şi de vacă sau pasăre) 100 g unt muştar, după gust sare şi piper       Mod de preparare: Carnea, după ce a fiert şi s-a răcit, se dă prin maşina de tocat […]

Muşchi la cuptor cu garnitură de cartofi ducesa, coşuleţe din foitaj umplute cu ciuperci, fasole sotată şi sos Madera

Muschiulet de porc umplut cu ciuperci si cascaval

Muschiulet de porc umplut cu ciuperci si cascaval din: muschiulet de porc, ciuperci, cascaval, unt, oua, faina, pesmet, sare, piper, ulei. Ingrediente: 600 g muşchiuleţ de porc 200 g ciuperci proaspete 100 g caşcaval 25 g unt 2 ouă o lingură de făină 300 g pesmet sare piper ulei pentru prăjit   Mod de preparare: […]

Frigarui de porc cu legume

Frigarui de porc la tava

Frigarui de porc la tava din: carne de porc, grasime, morcov, telina, ceapa, piper, usturoi, sare, condimente. Ingrediente: 1 kg carne de porc o lingură de grăsime morcov telină ceapă piper boabe 1/2 căpăţână de usturoi sare alte condimente, după preferinţă   Mod de preparare: Carnea macră (din pulpă) se sărează puţin şi se pune […]

Frigarui din carne de porc impanata

Frigarui din carne de porc impanata

Frigarui din carne de porc impanata din: carne macra, ceapa, ardei gras, slaninuta. Ingrediente: carne macră ceapă ardei gras slăninuţă   Mod de preparare: Carnea se taie în pătrăţele egale, care se sărează, se presară cu piper şi condimente, se ung puţin cu ulei, se înfig pe frigărui de lemn şi se frig pe grătarul […]

Ficat de porc prajit cu ceapa si patrunjel

Ficat de porc prajit cu ceapa si patrunjel

Ficat de porc prajit cu ceapa si patrunjel din: ficat, ceapa, ulei, faina, cartofi, patrunjel, sare, piper, vin. Ingrediente: 300 g ficat 250 g ceapă 75 ml ulei 1/2 lingură de făină 1/2 kg de cartofi pătrunjel verde sare piper 50 ml vin   Mod de preparare: Ficatul se taie felii, se dă prin făină […]

Cotlete la gratar

Cotlet de porc condimentat la gratar

Cotlet de porc condimentat la gratar din: cotlet, sare, condimente.   Ingrediente: 6 bucăţi de cotlet sare condimente, după preferinţa fiecăruia         Mod de preparare: Cotletele bat de două-trei ori uşor, se sărează, se condimentează şi se pun la fript pe un grătar încins, care se şterge, cu o hârtie dată prin […]

Cotlet de porc cu ciuperci proaspete

Cotlet de porc cu ciuperci proaspete din: cotlet de porc, ciuperci, grasime, faina, ceapa, vin, bulion, patrunjel verde, sare, piper, condimente. Ingrediente: 900 g cotlet de porc 400 g ciuperci proaspete 100 g grăsime 50 g făina una-două cepe 100 ml vin 50 g bulion pătrunjel verde sare piper condimente   Mod de preparare Cotlet […]

Ciorba cu piept de porc

Ciorba ardeleneasca cu piept de porc

Ciorba ardeleneasca cu piept de porc din: piept de porc, orez, zarzavat, ceapa, oua, smantana, otet, tarhon, sare. Ingrediente: 0,8-1 kg piept de porc cu coaste 60 g orez 500 g zarzavat (morcov, ţelină, albitură) 2 cepe 2 ouă 100 g smântână oţet tarhon şi sare, după gust   Mod de preparare: Pieptul de porc […]

Chebab din carne de porc

Chebab din carne de porc din: carne de porc, piper, ceapa, sare, cimbru, ardei iute, otet sau vin. Ingrediente: carne de porc, de vită sau de ovine piper ceapă sare cimbru ardei iuţi oţet sau vin vechi   Mod de preparare: Carnea se taie în felii subţiri, care se presară cu piper, sare şi cimbru. […]

Carne de porc prajita

Carne de porc prajita (varianta)

Carne de porc prajita In tigaie se prăjeşte numai carnea macră. Aceasta se taaie în bucăţi mărunte sau în felii subţiri, transversal, pe direcţţia fibrelor, şi se pune în tigaie cu puţină grăsime bine înfiebântată. Se prăjeşte timp de 15-20 de minute, după care se serveşte imediat. Dacă se răceşte sau dacă se mai ţine în […]

Carne de porc la tigaie (sote)

Carne de porc la tigaie (sote)

Carne de porc la tigaie (sote) din: carne, grasime, usturoi, ardei iute, sare, piper, condimente. Ingrediente: 500-900 g carne macră 30 g grăsime 2-3 căţei de ustuiroi ardei iute sare piper alte condimente   Mod de preparare: Cea mai indicată carne pentru sote este muşchiuil, muşchiuleţul şi pulpa. Se taie carnea în fâşii subţiri, se […]

Bors taranesc cu carne

Bors taranesc cu carne

Bors taranesc cu carne din: carne, telina, ceapa, patrunjel, morcov, rosii, bulion, bors, leustean, sare. Ingrediente: 1 kg carne grasă cu os (de la piept) o telină 1-2 cepe rădăcină pătrunjel un morcov 2-3 roşii o lingură de bulion 1/2 l borş sau zeamă de varză leuştean sare   Mod de preparare: Se pune la […]

Bors de perisoare din carne de porc

Bors de perisoare din carne de porc

Bors de perisoare din carne de porc din: carne macra, oase, zarzavat, ceapa, smantana, oua, orez, bors, rosii, leustean, sare, piper. Ingrediente: 300 g carne macră oase pentru zeamă 300 g zarzavat de supă 2 cepe 100 g smântână 2 ouă 60 g orez 1 l borş, sau zeamă de varză roşii sau bulion leuştean […]

Friptură de porc la cuptor cu sos de mere si coacăze

Friptura de porc cu sos de mere si busuioc

Friptura de porc cu sos de mere si busuioc din: antricot, sare, piper, mere, miere, rosii, zahar, busuioc, cimbru, ulei. Ingrediente: 6 felii de antricot cu os sare piper 4-5 mere acrişoare 2 roşii 3 linguri cu zahăr busu­ioc tocat cimbru 1 lingură cu miere ulei 1 cană cu apă   Mod de preparare: Spălaţi […]

Chiftele

Chiftelute din carne (reteta de baza)

Chiftelute din carne (reteta de baza) din: carne macra, ceapa, verdeata, oua, piper, sare, faina, ulei. Ingrediente: 500 g carne macră (poate fi combinată, porc cu vită; chiftelele nu trebuie sa iasă prea grase, mai ales că uneori se consumă şi reci, ca aperitiv) 60-100 g miez de pâine veche de 1-2 zile, dar nu […]

retete

Carnati de vita-porc afumati si uscati

Carnati de vita-porc afumati si uscati din: carne de porc, carne tocata de vita, slanina, sare, silitra, piper, usturoi, boia, apa, mate de porc. Ingrediente: 1 kg carne de porc 1 kg carne tocată de vită 500 g slănină 2 linguri rase cu sare 2 g silitră piper măcinat usturoi boia iute de ardei roşu […]