Tochitura cu carne si carnat

Tochitura mocaneasca

Tochitura mocaneasca din: carne grasa de porc, ficat de porc, carnati afumati, ficat de porc, carnati afumati, branza de burduf, oua, usturoi, untura, sare, mamaliga, vin.   Ingrediente: 500 g carne grasă de porc de la ceafa sau de pe coaste 250 g ficat de porc 2-3 cârnaţi afumaţi 200 g brânză de burduf 6-8 […]

Friptura umpluta

Friptura umpluta din: carne de porc, carne tocata de porc, ciuperci, ceapa, ou, verdeata, lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 kg carne macră şi 200 g carne tocată de porc 5-10 ciuperci 1 ceapă 1 ou verdeaţă tocată 1 lingură cu răzătură de lămâie 1 ceaşcă de ulei sare piper boabe şi măcinat   Mod […]

Costita afumata cu tarhon si cartofi

Costita afumata cu tarhon si cartofi din: cartofi, costita afumata, morcovi, ceapa, pastarnac, patrunjel, bulion, tarhon, piper, sare, dafin, cimbru, ulei. Ingrediente: 2 kg cartofi 1/2 kg costiţă afumată (sau 1 kg coaste de porc afumate) 2 morcovi 2 ccepe 1 păstămac 2 rădăcini de pătrunjel 2 linguri cu bulion de roşii 1 lingură cu […]

Ciolan cu fasole

Fasole boabe cu ciolan afumat

Fasole boabe cu ciolan afumat din: ciolan afumat, fasole, ceapa, morcovi, telina, bulion de rosii, cimbru, dafin, piper, sare, ulei. Ingrediente: 1 ciolan afumat 1/2 kg fasole boabe 2 cepe 2 morcovi 1 ţelină 2 linguri cu bulion de roşii 2 crenguţe de cimbru 2 foi de dafin piper boabe sare 4 linguri cu ulei […]

Placinta cu varza acra

Placinta de carne cu sunca

Placinta de carne cu sunca din: carne de porc, sunca, slanina afumata, oua, mustar, sare, piper, pesmet, unt. Ingrediente: 500 g carne de porc (pulpă sau came de pe burtă) 200 g şuncă fiartă 200 g slănină afumată 4 ouă 2 linguri cu muştar sare piper măcinat 2-3 linguri cu pesmet 1 lingură cu unt […]

Carnati cu sange (Blutwurst – Sangerete)

Carnati cu sange (Blutwurst – Sangerete) din: carne de porc, sange de porc, organe de porc, sorici, sare, condimente, mate de porc. Ingrediente: 1 kg carne de porc cu grăsime 1 pahar cu sânge de porc organe de porc (plămâni, inimă, rinichi) şorici sare condimente maţe de porc   Mod de preparare: Toci carnea folosind […]

Retete traditionale de porc: Slanina afumata

Slanina afumata             Ţii bucăţile de slănină cu sare pe ele 3-4 zile. Le cureţi de sare, le străpungi la un capăt, le legi cu sfoară şi le atârni de un băţ curat în cămara rece pentru 1 zi, apoi agăţi băţul cu bucăţile de slănină în pod, la fum […]

Gustare cu brânză

Slanina cruda sarata

Slanina cruda sarata din: slanina groasa, sare, salpetru. Ingrediente: slanina groasa sare salpetru   Mod de preparare: Tai slănina în fâşii înguste şi lungi, o freci bine cu sare grunjoasă, o aşezi în vas de lemn sau de plastic în care ai pus şipci de scândură. Aşezi bucăţile unele peste altele fără goluri între ele, […]

Sunca de Westfalia

Sunca de Westfalia – Şunca este o bucată de came de porc împănată cu grăsime. Se lasă cu şoriciul atunci când se pregăteşte. Iei bucăţile de şuncă cele mai frumoase, le freci bine cu sare, silitră şi coriandru, le pui să stea la loc răcoros în vas acoperit cel puţin 10 zile. Intorci la 3-4 […]

Toba cu usturoi si dafin

Toba cu aspic

Toba cu aspic din: stomacul porcului, carne slaba, sorici, slanina, picioare de porc, limba de porc. Ingrediente: stomacul porcului (sau băşica udului) 1 kg carne slabă (de la curăţarea muşchiului) şorici slănină picioare de porc limbă   Mod de preparare: Pârleşti picioarele de porc, înlături unghiile cornoase, le freci uşor cu mălai, le pui la […]

Tochitură dobrogeană de miel

Tochitura moldoveneasca (varianta)

Tochitura moldoveneasca din: carne de porc, slanina, muschi, ficat, rinichi, ceafa de porc, usturoi, cimbru, sare, piper, vin alb. Ingrediente: 1/2 kg carne proaspătă de porc: bucăţi mici luate de pe slănină capete de muşchi carne de pe burtă 200 g ficat 1 rinichi 200 g carne de la ceafă 1 bucată de slănină de […]

Friptura de porc picanta

Friptura de porc picanta din: pulpa de porc, slanina afumata, cascaval, usturoi, boia, smantana, sare, ulei, piper. Ingrediente: 1 pulpă de porc 200 g slănină afumată 200 g caşcaval ras 8-10 căţei de usturoi 1 linguriţă cu boia dulce de ardei 1 cană cu smântână sare 2 linguri cu ulei piper măcinat   Mod de […]

Costita afumata cu varza

Costita afumata cu varza din: costita afumata de porc, varza murata, untura, rosii in bulion, dafin, sare, piper, ceapa. Ingrediente: 1/2 kg costiţă afumată de porc 1 varză murată de 2 kg 2 linguri cu untură 2-3 roşii în bulion sau 2-3 linguri cu bulion 2 foi de dafin sare piper boabe 2 cepe   […]

Tocanita de miel cu bacon

Tocanita de legume cu muschiulet de porc

Tocanita de legume cu muschiulet de porc din: muschiulet, unt, ardei, morcovi, cartofi, ardei iute, usturoi, apa, sare, piper. Ingrediente: 2 muşchiuleţi de porc 2 linguri cu unt 2-3 ardei graşi proaspeţi sau congelaţi 2-3 morcovi mari 4-5 cartofi mici 1 ardei iute 4-6 căţei de usturoi 2 căni cu apă caldă sare piper boabe […]

retete

Cap de porc fiert

Cap de porc fiert din: cap de porc, sare, otet, hrean, piper, ceapa, mustar, morcovi, patrunjel. Ingrediente: 1 cap de porc (aprox. 2-3 kg) 2 linguri cu sare 4 linguri cu oţet 2 linguri cu hrean ras piper boabe 1 ceapă 2-3 linguri cu muştar 2 morcovi 1 legătură de pătrunjel verde   Mod de […]

Costita afumata cu fasole boabe

Costita afumata cu fasole boabe din: fasole boabe, costita afumata, morcovi, ceapa, pastarnac, bulion, tarhon, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1/2 kg fasole boabe (albă sau pestriţă) 300 g costiţă afumată 2 morcovi 1 cceapă 1 păstămac 2 linguri cu bulion de roşii 2 linguri cu tarhon uscat sare piper boabe 2-3 linguri cu ulei   […]

Cotlet de porc cu sos de legume

Cotlet de porc cu sos de legume din: cotlet, untura, ceapa, ardei, telina, rosii, slanina afumata, smantana, cartofi, sare, verdeata. Ingrediente: 1 kg cotlet întreg 1 pahar cu untură proaspătă 3 cepe 3 ardei graşi sau 2-3 ţeline mici 2 roşii sau 2 linguri cu bulion 3-4 felii de slănină afumată 1 pahar cu smântână […]

Tochitura cu branza de oi

Tochitura cu branza de oi din: carne grasa de porc, ficat, rinichi, usturoi, branza de burduf, untura, sare. Ingrediente: 1 kg carne grasă de porc 200 g ficat 2 rinichi 4-6 căţei de usturoi 200 g brânză de burduf 2 linguri cu untură sare   Mod de preparare: Tochitura cu branza de oi: Curăţaţi carnea […]

Friptura de antricot cu varza

Friptura de antricot cu varza

Friptura de antricot cu varza din: antricoate de porc, unt, sare, piper, varza, ceapa, rosii, ulei, sare grunjoasa, dafin, cimbru. Ingrediente: 6 antricoate de porc 1 lingură cu unt sare piper măcinat (sau alt condiment) 1 varză albă de 2 kg 1 ceapă 3 roşii 1 pahar cu ulei 1 lingură cu sare grunjoasa 2 foi […]

Tochitura bucovineana

Tochitura taraneasca – usor de preparat

Tochitura taraneasca din: carne grasa de porc, ficat de porc, rinichi, muschiulet, ceapa, untura, sare, praz, bulion. Ingrediente: 500 g carne grasă de porc (de pe burtă, de la ceafă sau de pe coaste) 1/2 ficat de porc 2 rinichi 1/2 muşchiulef 2 cepe mari 1 lingură cu untură sare 1 praz 2 linguri cu […]

Toba cu sorici

Toba cu sorici din: carne de porc, slanina, inima, ficat, rinichi, sorici, urechi, picioare, capatana de porc, sare, foi de dafin, piper, stomac de porc. Ingrediente: 1 kg carne de porc de la ceafă 250 g slănină 1/2 ficat 1/2 inimă rinichi şorici urechi picioare căpăţâna cu limba sare foi de dafin piper măcinat 1 […]

Tochitura olteneasca

Tochitura olteneasca

Tochitura olteneasca din: carne de porc, slanina, ceapa, usturoi, bulion, sare, piper, ardei iute, vin. Ingrediente: 700 g carne proaspătă de porc 200 g slănină 500 g ceapă 2-3 căţei de usturoi 2 linguri cu bulion de roşii 1 linguriţă cu sare 1/2 linguriţă cu piper măcinat 1 ardei iute 1 pahar cu vin alb […]

Carne de porc cu varza

Carne de porc cu varza

Carne de porc cu varza din: carne de porc cu os, varza, unt, vin rosu, sare, piper, zahar. Ingrediente: 1,5 kg carne de porc cu os 2 kg varză roşie 50 g unt 1 pahar cu vin roşu sare 20 boabe piper 1 lingură cu zahăr   Mod de preparare: Curăţaţi varza de foile uscate […]

Friptura de porc cu legume si boabe de porumb

Friptura de porc cu fructe uscate

Friptura de porc cu fructe uscate din: cotlet de porc, prune uscate, caise uscate, ceapa, nuca, unt, scortisoara, sare, piper, vin. Ingrediente: 1,5 kg cotlet de porc 20 prune uscate 14-16 caise uscate 2 cepe 200 g miez de nucă 2 linguri cu unt 1 lingură cu scorţişoară pulbere 1 linguriţă cu sare 1 linguriţă […]

Friptura de purcel de lapte

Friptura de purcel de lapte din: purcel de lapte, supa de carne, vin, sare, piper, ienibahar, malai, sare, usturoi. Ingrediente: 1 purcel de lapte 1 l supă de carne 2-3 pahare cu vin alb sare piper boabe ienibahar mălai + sare grunjoasă pentru curăţarea şoricului 2 căpăţăni de usturoi   Mod de preparare: Purcelul întreg […]

Pilaf de dovlecei cu sos de roşii

Pilaf macelaresc

Pilaf macelaresc din: ficatei, orez, ulei, ceapa, suc de rosii, piper, sare, marar, unt. Ingrediente: 2 ficaţi de purcel tânăr 300 g orez 1 pahar cu ulei 5-6 cepe potrivite 1 cană cu suc de roşii sau 3 linguri cu bulion piper boabe sare 3-4 linguri cu mărar tocat 2 linguri cu unt   Mod […]

Pui cu sos de rosii si paste

Snitele in sos de legume

Snitele in sos de legume din: carne macra de vitel, ceapa, telina, suc de rosii, patrunjel, faina, sare, piper, untura, zahar. Ingrediente: 1 kg carne macră de viţel, mânzat sau de porc 1 ceapă 1 telină 1 pahar cu suc de roşii 2 rădăcini de pătrunjel 3 linguri cu faină sare piper măcinat 2 linguri […]

Tocana din carne miel cu smantana

Tocana din carne de porc si de vita

Tocana din carne de porc si de vita din: carne de porc, carne de vita, ceapa, usturoi, bulion, vin, cimbru, piper, dafin, smantana, ulei.   Ingrediente: 500 g carne de porc (afumată sau de la borcan) 500 g carne de vită 500 g ceapă 4-5 căţei dle usturoi 2 linguri cu bulion sau 2 roşii […]

Curcan umplut cu ciuperci si carne de porc

Curcan umplut cu ciuperci si carne de porc

Curcan umplut cu ciuperci si carne de porc din: curcan, ciuperci, slanina, carne tocata de porc, oua, coniac, sare, piper, paine.   Ingrediente: 1 curcan de 4-5 kg 6-10 ciuperci (sau 3-4 trufe negre) 10-12 felii de slănină 1/2 kg carne tocată de porc 2 ouă 2-3 linguri de coniac sare piper măcinat 1 felie […]

Friptura in invelitoare

Friptura in invelitoare

Friptura in invelitoare din: carne de porc, carne de vital, slanina, frisca, ou, coniac, praz, ceapa, morcovi, telina, usturoi, dafin, cuisoare, piper, sare. Ingrediente: 1/2 kg carne de porc 1 kg carne de viţel 400 g slănină proaspătă 1 pahar cu frişcă 1 ou 1 păhărel cu coniac 1 praz 2 cepe 2 morcovi 1 […]

Pastrama de porc cu usturoi

Pastrama de porc cu boia

Pastrama de porc cu boia din: carne de porc, sare, piper, boia, cimbru, usturoi. Ingrediente: 1/2 kg carne macră de porc 1 lingură cu sare 3 g piper 1 linguriţă cu boia de ardei 1 căpăţână de usturoi 1 ramură de cimbru   Mod de preparare: Pui într-o farfurie: usturoiul pisat ca pentru mujdei, sarea, silitra, […]

Carne de porc, costita si carnati cu legume

Carne de porc, costita si carnati cu legume

Carne de porc, costita si carnati cu legume din: carne de porc, costita afumata, carnati, varza alba, telina, morcovi, fasole, ceapa, usturoi, cuisoare, sare, piper. Ingrediente: 800 g carne de porc cu os 200 g costiţă afumată 4 cărnaţi 1 varză albă 1 ţelină 4-5 morcovi 1 cană cu fasole boabe 2 cepe 2-4 căţei […]