Bors cu afumatura de porc

Bors cu afumatura de porc

Bors cu afumatura de porc din: carne afumata de porc, ceapa, morcovi, telina, bulion, taitei de casa, ou, leustean, sare, bors. Ingrediente: 1/2 kg carne afumată de porc 1 ceapă 2 morcovi 1 telină 1 linguriţă de bulion 100 g tăiţei de casă 1 ou 2 linguri cu leuştean verde sau uscat sare 1 l […]

Supa de carne de vita la minut

Reteta zilei: Supa de legume cu carne de porc

Supa de legume cu carne de porc din: porc, pastarnac, ridiche alba, ciuperci, tofu, ulei de susan, supa, pasta miso, ceapa verde, seminte de susan.   Ingrediente:  200g carne de porc 1 pastarnac 1 ridiche alba 4 ciuperci shiitake proaspete 200gr tofu ulei de susan, pentru prăjit 600ml supa 4 1/2 lingurite pasta miso 2 […]

Friptura de porc la tava cu broccoli

Friptura de porc la tava cu broccoli

Friptura de porc la tava cu broccoli din: ceafa de porc, ulei, sare, piper, condimente, morcovi, dovlecei, cartofi, broccoli. Ingrediente: 800 g ceafă sau cotlet de porc ulei sare piper măcinat 1 pahar vin alb condimente pentru carne de porc 2 morcovi 2 dovlecei tineri 3 cartofi 300 g bucheţele de broccoli   Mod de […]

Frigarui "Aghiuta"

Frigarui cu slaninuta

Frigarui cu slaninuta din: carne de porc, slaninuta afumata, mustar, pesmet, unt, piper, sare. Ingrediente: 1/2 kg carne de porc (pulpă, muşchi) 250 g slăninută afumată 3 linguri muştar 4 linguri pesmet 3 linguri unt de casă piper măcinat sare   Mod de preparare: Carnea de porc se taie în feliuţe mici, relativ egale (orientativ: […]

Friptura de porc in sos marinat

Friptura de porc in sos marinat din: pulpa de porc, vin, otet, ceapa, morcov, patrunjel, telina, usturoi, dafin, piper, smantana, faina, sare. Ingrediente: 2 kg pulpă porc 1/4 l vin alb 1/4 I oţet de vin 2 cepe 1 morcov 1 pătrunjel 1/2 telină 1 căpăţână usturoi frunze de dafin piper boabe 1 pahar smântână […]

Muschi de porc la tava

Friptura din carne de porc la tava

Friptura din carne de porc la tava din: carne de porc, untura, usturoi, piper, sare. Ingrediente: 1 kg carne de porc (o bucată de pulpă, antricot, cotlet netranşat) 3 linguri untură (ulei) 10-12 căţei de usturoi piper boabe sare   Mod de preparare Friptura din carne de porc la tava: Carnea se spală, se curătă de […]

Cotlete de porc cu ceapă şi piersici

Porc la gratar

Porc la gratar din: carne de porc, slanina, sare. Ingrediente: 1,5 kg carne de porc (muşchi, cotlete, antricoate, garf) o feliută de slănină (pentru uns grătarul) sare   Mod de preparare: Carnea de porc se taie perpendicular pe fibră, în felii groase de circa 1,5 cm şi se sărează. Se pun apoi bucăţile pe grătarul încins, […]

Sarmale cu fasole alba

Sarmale batranesti cu untura de porc

Sarmale batranesti cu untura de porc din: carne de porc, pasat sau orez, sare, ceapa, untura de porc, varza murata, slanina, sorici, piper, bulion. Ingrediente: 1 kg de carne porc fără os 1 ceaşcă mare cu păsat sau orez sare 3 cepe 3 linguri cu untură de porc 1 varză murată 300 g slănină 100 […]

Mancare de carne de porc cu sos de rosii

Mancare de carne de porc cu sos de rosii

Mancare de carne de porc cu sos de rosii din: carne de porc, rosii, usturoi, piper, ulei, sare. Ingrediente: 1 kg carne de porc (chiar cu puţină grăsime) 1/2 kg roşii (sau roşii conservate, sau roşii în bulion) 1 căpăţână usturoi piper boabe 2 linguri ulei sare   Mod de preparare: Carnea se curătă, se spală […]

Costita negustoreasca

Costita negustoreasca din: costita afumata de porc ulei, unt, ceapa, usturoi, vin, otet, piper, sare.   Ingrediente: costiţă afumată de porc (circa 200 g de persoană) 2-3 linguri ulei (untură sau unt) 1 lingură unt 2 cepe 3 căţei de usturoi 1 cană vin negru 1 linguriţă oţet piper sare   Mod de preparare: Costita […]

Frigarui de porc

Frigarui din muschi de porc

Frigarui din muschi de porc din: carne de porc, ceapa, rosii, ardei, piper, sare, cimbru. Ingrediente: 1 kg carne de porc (de preferat muşchi) 2 cepe 2 roşii şi 2 ardei graşi (dacă este sezonul) piper măcinat sare eventual: cimbru   Mod de preparare: Se taie carnea perpendicular pe fibră în pătrate nu mai groase de […]

Mancare de carne de porc cu zarzavat de sezon

Mancare de carne de porc cu zarzavat de sezon

Mancare de carne de porc cu zarzavat de sezon din: carne de porc, cartofi, usturoi, ceapa, ardei, bulion, patrunjel, marar, untura, piper, sare. Ingrediente: 1 kg carne de porc (chiar cu grăsime) 2 cartofi mari (sau 4-5 cartofi noi) 1 căpătând usturoi (sau o legătură usturoi verde) 1 ceapă veche (sau 1-2 legături ceapă verde) […]

Rasol de pulpa de porc

Rasol de pulpa de porc

Rasol de pulpa de porc din: pulpa de porc, ceapa verde, usturoi, piper, oenibahar, dafin, cimbru, sare. Ingrediente: 1,5 kg pulpă de porc 3-4 fire ceapă verde (sau 1 ceapă veche) 3-4 fire usturoi verde (sau 3-4 căţei de usturoi) piper boabe ienibahar foi de dafin cimbru sare   Mod de preparare: Carnea se spală, se […]

Ficat de pasare la gratar

Ficat de porc la gratar (varianta)

Ficat de porc la gratar din: ficat de porc, ulei, piper, sare, verdeata.   Ingrediente: 1/2 kg ficat (de porc, vită sau oaie) 2-3 linguri ulei (sau unt) piper măcinat sare verdeaţă     Mod de preparare: Ficatul se curătă bine de diferitele vase de sânge şi de eventualii noduli, în special în cazul ficatului […]

Tocană de viţel cu legume

Pulpa de porc cu arpagic

Pulpa de porc cu arpagic din: pulpa de porc, ulei sau untura, arpagic, patrunjel, cimbru, usturoi, slanina, vin, piper, sare. Ingrediente: 0,7 kg pulpă de porc 2-3 linguri ulei sau untură 20-30 bucăţi arpagic mai mare pătrunjel cimbru 3-4 căţei de usturoi zdrobiţi ca pentru mujdei câteva bucăţele de slănină 1/2 I vin negru piper […]

Snitel din porc

Snitel din porc din: carne de porc, oua, faina, pesmet, piper, sare. Ingrediente: 1 kg carne de porc (muşchi, pulpă sau cotlet) 2 ouă 1 lingură făină 2 linguri pesmet piper măcinat sare   Mod de preparare: Snitel din porc: Carnea se curăţă de pieliţe, se spală şi se taie perpendicular pe fibra musculară, în felii […]

Orez cu ficat de pasare

Ficat cu orez

Ficat cu orez din: orez, ficat, unt sau ulei, piper, sare. Ingrediente: 1 cană orez 250 g ficat (de porc sau vită) 3-4 linguri unt sau ulei piper sare   Mod de preparare: Orezul se spală bine şi se lasă la scurs. Intr-o cratită de 2-3 l se pun 1-2 linguri de unt (ulei), se […]

Ficat prajit cu ceapa cu garnitura de legume

Ficat prajit

Ficat prajit din: ficat, faina, piper, ulei, sare.   Ingrediente: 1/2 kg ficat (de porc, vită sau oaie) 1 lingură făină piper 2 linguri ulei sare   Mod de preparare: Ficatul se curăţă, se taie în felii mai lungi, groase de 1-2 cm, şi se presară cu piper. Feliile se dau prin făină şi se […]

Dovlecei umpluti cu carne la cuptor

Retete clasice si savuroase: Dovlecei umpluti

Dovlecei umpluti din: carne, dovlecei, ceapa, paine, orez, ulei sau untura, bulion, verdeata, faina, sare, piper, rosii. Ingrediente: 1 kg carne (amestec de porc, mai gras, şi vită, carne macră) 6-8 dovlecei cruzi 3- 4 cepe 1 felie pâine albă 4 linguri orez 3-4 linguri ulei sau untură 1-2 linguri bulion 1 legătură verdeaţă (preferabil mărar) […]

Friptura rece cu mustar Dijon

Friptura rece cu mustar Dijon din: carne tocata, fleica, muschiulet sau vrabioara de vita, oua, franzela, ceapa, vin, usturoi, sare, piper, marar, patrunjel, dafin, ulei. Ingrediente: 1/2 kg carne tocată amestec 1/2 kg fleică muşchiuleţ sau vrăbioare de vită 2-3 ouă 3 felii de franzelă 2 cepe 1 l vin roşu usturoi tocat sare piper […]

Coaste cu rozmarin la gratar

Coaste cu rozmarin la gratar

Coaste cu rozmarin la gratar din: coaste de porc, miere, sos de soia, zahar, ghimbir, usturoi, pasta de roii, rozmarin, scortisoara, sare, piper. Ingrediente: un kg coaste de porc 80 ml miere 60 ml sos de soia 2 linguri zahăr brun 1/2 linguriţă ghimbir ras 3 căţei usturoi 2 linguri pastă de roşii o linguriţă […]

Friptura de carne de porc proaspata, la tigaie

Friptura de carne de porc proaspata, la tigaie din: carne de porc, sare. Ingrediente:  cam 1 kg carne porc cu putină grăsime sare       Mod de preparare: Carnea de porc proaspătă (porcul proaspăt tăiat), care are şi părţi mai grase, se taie în bucăţele mai mici (ca pentru tocană) şi se pune într-o […]

Papricas de ciuperci

Papricas din carne de porc

Papricas din carne de porc din: carne de porc, ceapa, ardei, faina, boia, bulion, ulei, sare, galuste. Ingrediente: 1 kg carne de porc 3-4 cepe 2-3 ardei graşi 1 lingură făină 1 lingură boia (dulce sau amestecată cu boia iute) 1 lingură bulion 1 lingură ulei (untură) sare 20-30 găluşte   Mod de preparare: Se […]

Purcelus de lapte umplut

Purcelus de lapte la tava

Purcelus de lapte la tava din: purcel de lapte, untura, sare, piper. Ingrediente: 1 purcel de lapte întreg (3-4 kg) 4 linguri untură sare piper măcinat   Mod de preparare: Purcelul, gata curăţat şi pârlit, se spală bine, de mai multe ori, cu apă rece. Dacă este nevoie, se mai pârleşte în locurile cu urme […]

Ciorba de porc cu tarhon si orez

Ciorba de porc cu tarhon si orez

Ciorba de porc cu tarhon si orez din: scaricica, ceapa, orez, patrunjel, pastarnac, morcovi, tarhon, otet, sare, piper. Ingrediente: 1 kg scăricică de porc, bine împănată 1 ceapă uscată mare 8-10 fire ceapă verde 5 linguri orez 1 rădăcină pătrunjel 1 păstârnac 8 morcovi noi 2linguri tarhon tocat oţet sare 2 gălbenuşuri   Mod de […]

Creier cu ceapa

Creier cu ceapa din: creier, otet, piper, ceapa, ulei, sare. Ingrediente: 2-3 creieri (de vită sau porc) 1 lingură oţet piper 1-2 cepe (sau 10-15 bucăţi arpagic) 1 lingură ulei (unt de casă) sare   Mod de preparare Creier cu ceapa: Creierul se curăţă şi se fierbe în prealabil. Separat, într-o tigaie mai mare se […]

Limba cu smantana

Limba cu smantana

Limba cu smantana din: limba, morcovi, ceapa, patrunjel, piper, sare, smantana, faina, verdeata, ulei sau unt. Ingrediente: 1 kg limbă (de porc sau vită) 2 morcovi 2 cepe 1 pătrunjel piper boabe sare 1/2 kg smântână 1/2 lingură făină 1 legătură verdeaţă (mărar sau pătrunjel) 2 linguri ulei sau unt   Mod de preparare Limba […]

Muschiulet de porc cu cartofi noi

Muschiulet de porc cu cartofi noi

Muschiulet de porc cu cartofi noi din: muschiulet de porc, ulei, usturoi, rozmarin, cimbru, cartofi, sare, piper. Ingrediente: 2 muşchiuleţi de porc 2-3 linguri ulei 3 căţei de usturoi 1 linguriţă rozmarin proaspăt tocat 2 linguriţe cimbru proaspăt tocat 2 kg cartofi noi sare piper   Mod de preparare: Incingeţi cuptorul la treapta 5. Zdrobiţi […]

Sarmale ca-n Oltenia

Sarmalute in foi de varza dulce (cruda)

Sarmalute in foi de varza dulce (cruda) din: carne, varza, ceapa, ulei, orez, piper, sare, bors, bulion, sare. Ingrediente: 1 kg carne (raport optim: 1/4 porc, 3/4 vită) 40-50 bucăţi foi de varză crudă 6 cepe 3-4 linguri ulei (sau unt) 3 linguri orez piper pisat sare 1 -2 căni borş 1- 2 linguri bulion […]

Ficatei de pui cu afumatura

Ficatei de pui cu afumatura

Ficatei de pui cu afumatura din: ficatei de pui, piept de porc sau slanina afumata, verdeata, piper, cimbru, sare. Ingrediente: 1/2 kg ficăţei de pui 200g piept de porc sau slănină afumată 1 legătură verdeaţă (mărar) piper măcinat cimbru sare   Mod de preparare: Ficăţeii de pui se spală bine, se curăţă şi se pun la […]

Limba de porc cu masline

Limba cu orez

Limba cu orez din: limba, morcovi, ceapa, patrunjel, piper, faina, ulei, branza, orez. Ingrediente: 1 kg limbă (de porc sau vită – 1-2 bucăţi) 2 morcovi 2 cepe 1 rădăcină pătrunjel piper boabe sare 1 lingură făină 3-4 linguri ulei (sau unt) 150 g brânză rasă 1 cană orez   Mod de preparare: Pentru început, […]

Inima cu sos de vin

Inima cu sos de vin

Inima cu sos de vin din: inima, ulei, vin, piper, sare. Ingrediente: 1 kg inimă (de porc sau de vită) 1 lingură ulei 1 pahar vin (roşu) piper boabe sare   Mod de preparare: Inima se taie în jumătate (sau sferturi), se curăţă de cheagurile de sânge, apoi se taie în bucăţele mici (cubuleţe de […]