Varza cu cotlete de porc si afumatura

Cotlete de porc cu varza calita

Cotlete de porc cu varza calita din: cotlete, ceapa, varza, lamaie, untura, sare, piper, boia. Ingrediente: 900 g cotlete 2 cepe 1, 2 kg varză acră zeama de la o lămâie 2 linguri untură sare piper boia de ardei   Mod de preparare Cotlete de porc cu varza calita: Se spală cotletele, se zvântă cu […]

Ciolan de porc in aspic cu muraturi

Cap de porc pe varza

Cap de porc pe varza din: cap de porc, varza acra, rosii, sare, piper, boia, dafin, marar. Ingrediente: 1,5 kg cap de porc 2 kg varză acră 300 g roşii sare piper boia de ardei dafin mărar   Mod de preparare: Capul de porc, pârlit de eventualul păr, se spală şi se fierbe la foc […]

Cotlete de porc cu ceapă şi piersici

Cotlet de porc unguresc

Cotlet de porc unguresc din: cotlete, crenvursti, carnati afumati, ceapa, untura, sare, piper, boia. Ingrediente: 600 g cotlete (6 bucăţi) 125 g crenvurşti 250 g cârnaţi afumaţi 3 cepe 100 g untură sare piper boia de ardei   Mod de preparare: Se prăjesc cotletele pe ambele părţi în untura bine încinsă. Se scot şi, în […]

Sarmale din varza creata

Sarmale din varza creata

Sarmale din varza creata din: varza creata, carne de porc sau de manzat, untdelemn sau untura, faina, smantana, orez, sare, usturoi, marar sau maghiran. Ingrediente: o varză creaţă mijlocie (cam 1 kg) 400 g carne de porc sau de mânzat 3 linguri untdelemn sau untură 40 g făină 100 ml smântână 100 g orez sare […]

Sarmale cu carne de purcel

Sarmale cu carne de purcel

Sarmale cu carne de purcel din: varza, carne macra, slanina, paine, ceapa, orez, untura, sare, piper, marar, cimbru, rosii, bulion. Ingrediente: o varză mare sau 2 verze mijlocii 750 g carne macră câteva felii de slănină o felie de pâine 2 cepe 2 linguri de orez 100 g untură sare piper mărar tocat 0 crenguţă […]

Varza cu carne de vita sau porc

Varza cu carne de vita sau porc

Varza cu carne de vita sau porc din: varza acra, carne de vita sau porc, ceapa, untura, smantna, bulion, marar, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 2 kg varză acră 700 g carne de vită sau porc o ceapă 100 g untură 100 ml smântână 100 ml bulion de roşii mărar uscat cimbru sare piper boabe   […]

Musaca de conopidă cu ficăţei de pasăre

Varza musaca

Varza musaca din: varza, carne de porc, carne de vaca, slanina, rosii, cartofi, untura, bulion, piper, cimbru, boia, sare. Ingrediente: 1,5 kg varză murată 500 g carne de porc 500 g carne de vacă 100 g slănină 500 g roşii 100 g cartofi 100 g untură 50 g bulion de roşii piper cimbru boia de […]

Muşchi de vită cu sos brun

Sos brun pentru carne de vanat sau de porc

Sos brun pentru carne de vanat sau de porc din: unt, faina, vin negru, apa, sare, cimbru, patrunjel. Ingrediente: 1 lingură cu unt 2 linguri cu făină 1 pahar cu vin negru 1 pahar cu apă sare cimbru foi de dafin frunze de pătrunjel   Mod de preparare: Spălaţi frunzele de pătrunjel şi păstraţi şi […]

Gustare cu brânză

Slanina fiarta in zeama de varza

Slanina fiarta in zeama de varza din: slanina, zeama de varza. Ingrediente: slănină zeamă de varză   Mod de preparare: Cea mai delicioasă şuncă este aceea fiartă în zeamă de varză, căci aceasta taie tot gustul greţos al grăsimii, făcând-o plăcută la mâncat. Zeama de varză pentru fiert şunca trebuie să fie proaspăt scoasă din […]

Ciorba de ciocanele de porc

Ciorba de ciocanele de porc

Ciorba de ciocanele de porc din: picioare de porc, limba, cozi, urechi, ceapa, morcovi, telina, telina, orez, leustean, patrunjel, varza, sare. Ingrediente: 4 picioare de porc tânăr 1-2 bucăţi limbă 3-4 cozi 2 urechi 1 ceapă 2 morcovi 1 felină 3-4 tije de ţelină cu frunze 1 ceaşcă de orez leuştean şi pătrunjel tocate 1/2 […]

Fasole cu carne afumata

Bors cu carne afumata de porc

Bors cu carne afumata de porc din: carne afumata de porc, ceapa, morcovi, telina, bulion, taitei de casa, ou, leustean, sare, bors. Ingrediente: 1/2 kg carne afumată de porc 1 ceapă 2 morcovi 1 ţelină 1 linguriţă de bulion de roşii 100 g tăiţei de casă 1 ou 2 linguri cu leuştean verde sau uscat […]

Sos ragu pentru paste

Sos ragu pentru paste

Sos ragu pentru paste din: slanina, ceapa, carne de porc, carne de vitel, supa de zarzavat sau apa, salvie, busuioc, sare, piper, scortisoara. Ingrediente: 200 g slănină crudă sau sărată 50 g unt 1 ceapă mare 200 g carne de porc 300 g carne de viţel 2 căni cu supă de zarzavat sau apă caldă […]

Cuburi de carne cu mazare verde

Mazare cu afumatura de porc

Mazare cu afumatura de porc din: mazare, ceapa, afumatura, faina, ulei, sare. Ingrediente: 1 kg mazăre verde, boabe 3-4 cepe 200-300 g afumătură (ciolan, jambon, slănină) 1/2 lingură făină 1 lingură ulei sare   Mod de preparare: Intr-o cratită de circa 3 I se prăjeşte ceapa, apoi se adaugă afumătura tăiată în bucăţele mai mici. Când […]

Coaste cu sos dulce-iute

Coaste cu sos dulce-iute

Coaste cu sos dulce-iute din: scaricica, ghimbir, sare, piper, fulgi de ardei, lime, sos de ardei, ketchup, zahar. Ingrediente:   3 kg scâricică 2 linguri ghimbir proaspăt ras 1 linguriţă sare 1 linguriţă piper proaspăt măcinat 1/2 linguriţă fulgi de ardei iute 2 lime Pentru sos: 300 ml sos dulce de ardei 2 căni ketchup […]

Muschi de porc legat

Muschi de porc cu tequila

Muschi de porc cu tequila din: muschi, usturoi, ceapa, ardei, coriandru, lime, tequila, portocale, sare. Ingrediente: 1 kg muşchi file 3 căţei de usturoi tocaţi mărunt 1 fir ceapă verde, tocată mărunt 1/2 ardei iute roşu pitic, tocat 3 lingouri frunze coriandru tocate 2 linguri zeamă de lime 1 1/2 linguri tequila 1 lingură zeamă […]

Ceafă de porc cu glazură de muştar

Ceafa de porc piperata

Ceafa de porc piperata din: piper, cimbru, sare, usturoi, sare, lamaie, patrunjel, ceafa de porc, ulei. Ingrediente: 1 1/2 linguriţe piper negru prcoaspăt măcinat 1 limgură cimbru uscat 1 1/2 linguriţe sare 4 1/2 linguriţe praf de usturoi 1 1/2 linguriţe coajă de lămâie, rasă fin 1 1/2 linguriţe piper roşu bine zdrobit 1 1/2 […]

Muşchi de porc in sos de ceapă roşie

Muschi de porc file cu plante aromate

Muschi de porc file cu plante aromate din: muschi file, oregano, salvie, suc de portocale, miere, piper, sare, ulei, usturoi, lamaie. Ingrediente: 1 kg muşchi file nefeliat 1 1/4 cană oregano proaspăt 1/4 cană frunze de salvie 1 1/4 cană suc de portocale 1/4 cană miere lichidă 1 lingură piper măcinat mare 2 linguri ulei 1/4 linguriţă […]

Frigarui cu seminte de coriandru

Frigarui cu seminte de coriandru

Frigarui cu seminte de coriandru din: carne de porc, chimen, seminte de coriandru, boia, usturoi, sare, sofran, dafin, oregano, otet, ulei.   Ingrediente: 500 g carne macra de porc (preferabil muşchi file) sau miel Pentru marinada: 1/2 linguriţă seminţe de coriandru, măcinate mai mare 1/2 linguriţă chimen bine zdrobit 1/2 linguriţă seminţe de fenicul, zdrobite […]

Muschiulet de porc in crusta de seminte

Muschiulet marinat

Muschiulet marinat din: sare, zahar, otet, muschiulet de porc, paprika, piper, salvie, cimbru, usturoi, ulei. Ingrediente: 3 1/2 căni apă 1/4 cană sare 1/4 cană zahăr 1/4 cană oţet din vin 1 cană cuburi de gheaţă 3 muşchiuleţi de porc mai mari 2 linguri paprika 2 linguriţe zahăr 1 linguriţă piper proaspăt măcinat 1 linguriţă […]

Cotlet cu piersici

Cotlet cu piersici

Cotlet cu piersici din: cotlete, otet, lime, cimbru, sare, piper, piersici, zahar, spanac. Ingrediente: 4 cotlete mari fără os 4 linguri oţet balsamic 2 linguri zeamă de lime 3 linguriţe cimbru proaspăt, tocat 1/2 linguriţă sare 1/2 linguriţă piper proaspăt măcinat 4 piersici mari, decojite, tăiate în jumătăţi (scoateţi sâmburii) 1 linguriţă zahăr tos 4 […]

Frigărui cu coriandru şi cartofi falşi

Frigarui de cartofi cu piept de porc

Frigarui de cartofi cu piept de porc din: cartofi noi, piept de porc, dafin, sare, piper, ulei.   Ingrediente: 8 cartofi noi fierţi 150 g piept de porc 2-3 frunze dafin sare piper un pic de ulei   Mod de preparare: Cartofii fierţi se taie felii care se pun într-un castron. Se picură puţin ulei, […]

Cotlet dobrogean de porc

Cotlet dobrogean de porc din: cotlet de porc, ulei, faina, lapte, unt, oua, bulion, pesmet, cartofi, sare, piper. Ingrediente: 800 g cotlet de porc 120 ml ulei 3 linguri făină 800 ml lapte dulce pasteurizat 50 g unt 2 ouă 3 linguri bulion 1 lingură pesmet 1 kg cartofi sare piper negru măcinat   Mod […]

Reteta zilei: Supa de ciuperci

Supa de ciuperci din: ciuperci, ciuperci uscate, porc, amidon, apa, ulei, ceapa, supa de vita, tofu, otet, sos de soia, ou, ulei de susan, sare, piper, ceapa verde.     Ingrediente:  4-5 ciuperci 2-3 ciuperci uscate (urechi de lemn) 115g file de porc, taiat în fâșii 3 linguri de amidon 2/3 cana de apa 1-2 […]

Bors cu afumatura de porc

Bors cu afumatura de porc

Bors cu afumatura de porc din: carne afumata de porc, ceapa, morcovi, telina, bulion, taitei de casa, ou, leustean, sare, bors. Ingrediente: 1/2 kg carne afumată de porc 1 ceapă 2 morcovi 1 telină 1 linguriţă de bulion 100 g tăiţei de casă 1 ou 2 linguri cu leuştean verde sau uscat sare 1 l […]

Supa de carne de vita la minut

Reteta zilei: Supa de legume cu carne de porc

Supa de legume cu carne de porc din: porc, pastarnac, ridiche alba, ciuperci, tofu, ulei de susan, supa, pasta miso, ceapa verde, seminte de susan.   Ingrediente:  200g carne de porc 1 pastarnac 1 ridiche alba 4 ciuperci shiitake proaspete 200gr tofu ulei de susan, pentru prăjit 600ml supa 4 1/2 lingurite pasta miso 2 […]

Friptura de porc la tava cu broccoli

Friptura de porc la tava cu broccoli

Friptura de porc la tava cu broccoli din: ceafa de porc, ulei, sare, piper, condimente, morcovi, dovlecei, cartofi, broccoli. Ingrediente: 800 g ceafă sau cotlet de porc ulei sare piper măcinat 1 pahar vin alb condimente pentru carne de porc 2 morcovi 2 dovlecei tineri 3 cartofi 300 g bucheţele de broccoli   Mod de […]

Frigarui "Aghiuta"

Frigarui cu slaninuta

Frigarui cu slaninuta din: carne de porc, slaninuta afumata, mustar, pesmet, unt, piper, sare. Ingrediente: 1/2 kg carne de porc (pulpă, muşchi) 250 g slăninută afumată 3 linguri muştar 4 linguri pesmet 3 linguri unt de casă piper măcinat sare   Mod de preparare: Carnea de porc se taie în feliuţe mici, relativ egale (orientativ: […]

Friptura de porc in sos marinat

Friptura de porc in sos marinat din: pulpa de porc, vin, otet, ceapa, morcov, patrunjel, telina, usturoi, dafin, piper, smantana, faina, sare. Ingrediente: 2 kg pulpă porc 1/4 l vin alb 1/4 I oţet de vin 2 cepe 1 morcov 1 pătrunjel 1/2 telină 1 căpăţână usturoi frunze de dafin piper boabe 1 pahar smântână […]

Muschi de porc la tava

Friptura din carne de porc la tava

Friptura din carne de porc la tava din: carne de porc, untura, usturoi, piper, sare. Ingrediente: 1 kg carne de porc (o bucată de pulpă, antricot, cotlet netranşat) 3 linguri untură (ulei) 10-12 căţei de usturoi piper boabe sare   Mod de preparare Friptura din carne de porc la tava: Carnea se spală, se curătă de […]

Cotlete de porc cu ceapă şi piersici

Porc la gratar

Porc la gratar din: carne de porc, slanina, sare. Ingrediente: 1,5 kg carne de porc (muşchi, cotlete, antricoate, garf) o feliută de slănină (pentru uns grătarul) sare   Mod de preparare: Carnea de porc se taie perpendicular pe fibră, în felii groase de circa 1,5 cm şi se sărează. Se pun apoi bucăţile pe grătarul încins, […]

Sarmale cu fasole alba

Sarmale batranesti cu untura de porc

Sarmale batranesti cu untura de porc din: carne de porc, pasat sau orez, sare, ceapa, untura de porc, varza murata, slanina, sorici, piper, bulion. Ingrediente: 1 kg de carne porc fără os 1 ceaşcă mare cu păsat sau orez sare 3 cepe 3 linguri cu untură de porc 1 varză murată 300 g slănină 100 […]

Mancare de carne de porc cu sos de rosii

Mancare de carne de porc cu sos de rosii

Mancare de carne de porc cu sos de rosii din: carne de porc, rosii, usturoi, piper, ulei, sare. Ingrediente: 1 kg carne de porc (chiar cu puţină grăsime) 1/2 kg roşii (sau roşii conservate, sau roşii în bulion) 1 căpăţână usturoi piper boabe 2 linguri ulei sare   Mod de preparare: Carnea se curătă, se spală […]