Costita negustoreasca

Costita negustoreasca din: costita afumata de porc ulei, unt, ceapa, usturoi, vin, otet, piper, sare.   Ingrediente: costiţă afumată de porc (circa 200 g de persoană) 2-3 linguri ulei (untură sau unt) 1 lingură unt 2 cepe 3 căţei de usturoi 1 cană vin negru 1 linguriţă oţet piper sare   Mod de preparare: Costita […]

Frigarui de porc

Frigarui din muschi de porc

Frigarui din muschi de porc din: carne de porc, ceapa, rosii, ardei, piper, sare, cimbru. Ingrediente: 1 kg carne de porc (de preferat muşchi) 2 cepe 2 roşii şi 2 ardei graşi (dacă este sezonul) piper măcinat sare eventual: cimbru   Mod de preparare: Se taie carnea perpendicular pe fibră în pătrate nu mai groase de […]

Mancare de carne de porc cu zarzavat de sezon

Mancare de carne de porc cu zarzavat de sezon

Mancare de carne de porc cu zarzavat de sezon din: carne de porc, cartofi, usturoi, ceapa, ardei, bulion, patrunjel, marar, untura, piper, sare. Ingrediente: 1 kg carne de porc (chiar cu grăsime) 2 cartofi mari (sau 4-5 cartofi noi) 1 căpătând usturoi (sau o legătură usturoi verde) 1 ceapă veche (sau 1-2 legături ceapă verde) […]

Rasol de pulpa de porc

Rasol de pulpa de porc

Rasol de pulpa de porc din: pulpa de porc, ceapa verde, usturoi, piper, oenibahar, dafin, cimbru, sare. Ingrediente: 1,5 kg pulpă de porc 3-4 fire ceapă verde (sau 1 ceapă veche) 3-4 fire usturoi verde (sau 3-4 căţei de usturoi) piper boabe ienibahar foi de dafin cimbru sare   Mod de preparare: Carnea se spală, se […]

Ficat de pasare la gratar

Ficat de porc la gratar (varianta)

Ficat de porc la gratar din: ficat de porc, ulei, piper, sare, verdeata.   Ingrediente: 1/2 kg ficat (de porc, vită sau oaie) 2-3 linguri ulei (sau unt) piper măcinat sare verdeaţă     Mod de preparare: Ficatul se curătă bine de diferitele vase de sânge şi de eventualii noduli, în special în cazul ficatului […]

Tocană de viţel cu legume

Pulpa de porc cu arpagic

Pulpa de porc cu arpagic din: pulpa de porc, ulei sau untura, arpagic, patrunjel, cimbru, usturoi, slanina, vin, piper, sare. Ingrediente: 0,7 kg pulpă de porc 2-3 linguri ulei sau untură 20-30 bucăţi arpagic mai mare pătrunjel cimbru 3-4 căţei de usturoi zdrobiţi ca pentru mujdei câteva bucăţele de slănină 1/2 I vin negru piper […]

Snitel din porc

Snitel din porc din: carne de porc, oua, faina, pesmet, piper, sare. Ingrediente: 1 kg carne de porc (muşchi, pulpă sau cotlet) 2 ouă 1 lingură făină 2 linguri pesmet piper măcinat sare   Mod de preparare: Snitel din porc: Carnea se curăţă de pieliţe, se spală şi se taie perpendicular pe fibra musculară, în felii […]

Orez cu ficat de pasare

Ficat cu orez

Ficat cu orez din: orez, ficat, unt sau ulei, piper, sare. Ingrediente: 1 cană orez 250 g ficat (de porc sau vită) 3-4 linguri unt sau ulei piper sare   Mod de preparare: Orezul se spală bine şi se lasă la scurs. Intr-o cratită de 2-3 l se pun 1-2 linguri de unt (ulei), se […]

Ficat prajit cu ceapa cu garnitura de legume

Ficat prajit

Ficat prajit din: ficat, faina, piper, ulei, sare.   Ingrediente: 1/2 kg ficat (de porc, vită sau oaie) 1 lingură făină piper 2 linguri ulei sare   Mod de preparare: Ficatul se curăţă, se taie în felii mai lungi, groase de 1-2 cm, şi se presară cu piper. Feliile se dau prin făină şi se […]

Dovlecei umpluti cu carne la cuptor

Retete clasice si savuroase: Dovlecei umpluti

Dovlecei umpluti din: carne, dovlecei, ceapa, paine, orez, ulei sau untura, bulion, verdeata, faina, sare, piper, rosii. Ingrediente: 1 kg carne (amestec de porc, mai gras, şi vită, carne macră) 6-8 dovlecei cruzi 3- 4 cepe 1 felie pâine albă 4 linguri orez 3-4 linguri ulei sau untură 1-2 linguri bulion 1 legătură verdeaţă (preferabil mărar) […]

Friptura rece cu mustar Dijon

Friptura rece cu mustar Dijon din: carne tocata, fleica, muschiulet sau vrabioara de vita, oua, franzela, ceapa, vin, usturoi, sare, piper, marar, patrunjel, dafin, ulei. Ingrediente: 1/2 kg carne tocată amestec 1/2 kg fleică muşchiuleţ sau vrăbioare de vită 2-3 ouă 3 felii de franzelă 2 cepe 1 l vin roşu usturoi tocat sare piper […]

Coaste cu rozmarin la gratar

Coaste cu rozmarin la gratar

Coaste cu rozmarin la gratar din: coaste de porc, miere, sos de soia, zahar, ghimbir, usturoi, pasta de roii, rozmarin, scortisoara, sare, piper. Ingrediente: un kg coaste de porc 80 ml miere 60 ml sos de soia 2 linguri zahăr brun 1/2 linguriţă ghimbir ras 3 căţei usturoi 2 linguri pastă de roşii o linguriţă […]

Friptura de carne de porc proaspata, la tigaie

Friptura de carne de porc proaspata, la tigaie din: carne de porc, sare. Ingrediente:  cam 1 kg carne porc cu putină grăsime sare       Mod de preparare: Carnea de porc proaspătă (porcul proaspăt tăiat), care are şi părţi mai grase, se taie în bucăţele mai mici (ca pentru tocană) şi se pune într-o […]

Papricas de ciuperci

Papricas din carne de porc

Papricas din carne de porc din: carne de porc, ceapa, ardei, faina, boia, bulion, ulei, sare, galuste. Ingrediente: 1 kg carne de porc 3-4 cepe 2-3 ardei graşi 1 lingură făină 1 lingură boia (dulce sau amestecată cu boia iute) 1 lingură bulion 1 lingură ulei (untură) sare 20-30 găluşte   Mod de preparare: Se […]

Purcelus de lapte la tava

Purcelus de lapte la tava din: purcel de lapte, untura, sare, piper. Ingrediente: 1 purcel de lapte întreg (3-4 kg) 4 linguri untură sare piper măcinat   Mod de preparare: Purcelul, gata curăţat şi pârlit, se spală bine, de mai multe ori, cu apă rece. Dacă este nevoie, se mai pârleşte în locurile cu urme […]

Ciorba de porc cu tarhon si orez

Ciorba de porc cu tarhon si orez

Ciorba de porc cu tarhon si orez din: scaricica, ceapa, orez, patrunjel, pastarnac, morcovi, tarhon, otet, sare, piper. Ingrediente: 1 kg scăricică de porc, bine împănată 1 ceapă uscată mare 8-10 fire ceapă verde 5 linguri orez 1 rădăcină pătrunjel 1 păstârnac 8 morcovi noi 2linguri tarhon tocat oţet sare 2 gălbenuşuri   Mod de […]

Creier cu ceapa

Creier cu ceapa din: creier, otet, piper, ceapa, ulei, sare. Ingrediente: 2-3 creieri (de vită sau porc) 1 lingură oţet piper 1-2 cepe (sau 10-15 bucăţi arpagic) 1 lingură ulei (unt de casă) sare   Mod de preparare Creier cu ceapa: Creierul se curăţă şi se fierbe în prealabil. Separat, într-o tigaie mai mare se […]

Limba cu smantana

Limba cu smantana

Limba cu smantana din: limba, morcovi, ceapa, patrunjel, piper, sare, smantana, faina, verdeata, ulei sau unt. Ingrediente: 1 kg limbă (de porc sau vită) 2 morcovi 2 cepe 1 pătrunjel piper boabe sare 1/2 kg smântână 1/2 lingură făină 1 legătură verdeaţă (mărar sau pătrunjel) 2 linguri ulei sau unt   Mod de preparare Limba […]

Muschiulet de porc cu cartofi noi

Muschiulet de porc cu cartofi noi

Muschiulet de porc cu cartofi noi din: muschiulet de porc, ulei, usturoi, rozmarin, cimbru, cartofi, sare, piper. Ingrediente: 2 muşchiuleţi de porc 2-3 linguri ulei 3 căţei de usturoi 1 linguriţă rozmarin proaspăt tocat 2 linguriţe cimbru proaspăt tocat 2 kg cartofi noi sare piper   Mod de preparare: Incingeţi cuptorul la treapta 5. Zdrobiţi […]

Sarmale ca-n Oltenia

Sarmalute in foi de varza dulce (cruda)

Sarmalute in foi de varza dulce (cruda) din: carne, varza, ceapa, ulei, orez, piper, sare, bors, bulion, sare. Ingrediente: 1 kg carne (raport optim: 1/4 porc, 3/4 vită) 40-50 bucăţi foi de varză crudă 6 cepe 3-4 linguri ulei (sau unt) 3 linguri orez piper pisat sare 1 -2 căni borş 1- 2 linguri bulion […]

Ficatei de pui cu afumatura

Ficatei de pui cu afumatura

Ficatei de pui cu afumatura din: ficatei de pui, piept de porc sau slanina afumata, verdeata, piper, cimbru, sare. Ingrediente: 1/2 kg ficăţei de pui 200g piept de porc sau slănină afumată 1 legătură verdeaţă (mărar) piper măcinat cimbru sare   Mod de preparare: Ficăţeii de pui se spală bine, se curăţă şi se pun la […]

Limba de porc cu masline

Limba cu orez

Limba cu orez din: limba, morcovi, ceapa, patrunjel, piper, faina, ulei, branza, orez. Ingrediente: 1 kg limbă (de porc sau vită – 1-2 bucăţi) 2 morcovi 2 cepe 1 rădăcină pătrunjel piper boabe sare 1 lingură făină 3-4 linguri ulei (sau unt) 150 g brânză rasă 1 cană orez   Mod de preparare: Pentru început, […]

Inima cu sos de vin

Inima cu sos de vin

Inima cu sos de vin din: inima, ulei, vin, piper, sare. Ingrediente: 1 kg inimă (de porc sau de vită) 1 lingură ulei 1 pahar vin (roşu) piper boabe sare   Mod de preparare: Inima se taie în jumătate (sau sferturi), se curăţă de cheagurile de sânge, apoi se taie în bucăţele mici (cubuleţe de […]

Rulou de creier

Rulou de creier

Rulou de creier din: pulpa de porc, creier de vita, morcovi, patrunjel, mazare, oua, pesmet, faina, untura, ceapa, piper, sare. Ingrediente: 0,750 kg pulpă de porc 300 g creier de vită 3 morcovi de mărime medie 1 legătură pătrunjel 1/4 cană boabe de mazăre (eventual de la conservă) 3 ouă 1/2 cană pesmet 2 linguri […]

Chiftele de porc cu cidru si scortisoara

Chiftele prajite

Chiftele prajite din: carne, ceapa, paine, verdeata, oua, ulei, piper, sare, faina. Ingrediente: 1 kg carne (amestec viţel şi porc, carne mai grasă) 2 cepe 1-2 felii de pâine verdeaţă (mărar, pătrunjel) 4 ouă crude 4-6 linguri ulei (unt sau untură) piper sare 2 linguri făină   Mod de preparare: Carnea se toacă (eventual de […]

Perisoare cu smantana

Retete romanesti: Perisoare cu smantana

Perisoare cu smantana din: carne, paine, verdeata, oua, unt, piper, cartof, sare, smantana, faina. Ingrediente: 1 kg carne (amestec de viţel şi porc) 1-2 felii de pâine verdeaţă (mărar, pătrunjel) 4 ouă 1 lingură unt de casă (sau ulei, sau untură) piper 1 cartof sare 1 /2 l smântână 1 lingură făină   Mod de […]

Tocanita de fasole verde cu bulion

Fasole cu piept de porc

Fasole cu piept de porc din: fasole, piept de porc, ceapa, rosii, bulion, ulei, sare. Ingrediente: 500 g fasole păstăi 350 g piept de porc 2 cepe 2-3 roşii bine coapte o lingură bulion 2 linguri ulei sare   Mod de preparare: In ulei se pune ceapa tocată la călit. Se presară cu sare. Se […]

Sos de roşii romanesc

Inima cu sos de rosii

Inima cu sos de rosii din: inima, rosii, ulei, piper, sare, cimbru, maghiran, coriandru, seminte de marar. Ingrediente: 1 kg inimă (de vită sau porc) 5 roşii (sau 2 linguri bulion) 2 linguri ulei piper boabe sare opţional: cimbru, maghiran, coriandru, seminţe de mărar etc.   Mod de preparare: Inima se taie iniţial în jumătate (sau […]

Rinichi de vita inabusiti

Rinichi cu vin

Rinichi cu vin din: rinichi, ceapa, ulei, faina, vin, bulion, piper, sare. Ingrediente: 4 rinichi de porc (sau 2 rinichi de vită) 3-4 cepe 2 linguri ulei (untură sau unt) 1 lingură făină 1 pahar vin 1/2 lingură bulion piper măcinat sare   Mod de preparare: Rinichii se pregătesc cu foarte multă grijă şi răbdare […]

Mici cu carne de vanat

Mititei (mici) – varianta traditionala

Mititei (mici) din: carne, seu de vita, bicarbonat, piper, usturoi, sare, maghiran, boia, cimbru. Ingrediente: 1 kg carne (amestec de porc, vită şi oaie sau batal, in părţi egale) 50-100 g seu de vită 1/2 linguriţă bicarbonat piper măcinat 10-12 căţei de usturoi sare opţional: maghiran, boia de ardei, cimbru   Mod de preparare: Carnea şi […]

Retete traditionale: Parjoale moldovenesti

Retete traditionale: Parjoale moldovenesti – gustul autentic al tradiției. Pârjoalele moldovenești sunt un preparat tradițional românesc care aduce pe masă un gust bogat și savuros, rezultat din combinația perfectă de carne, mirodenii și tehnici culinare transmise din generație în generație. Acestea sunt crocante la exterior și suculente în interior, fiind o alegere excelentă pentru prânzuri […]

Rulada de carne cu conopida poloneza

Rulada de carne tocata cu verdeata

Rulada de carne tocata cu verdeata din: carne, ceapa, oua, paine, verdeata, ulei, faina, piper, sare, pesmet. Ingrediente: 1 kg carne (1/2 vită, 1/2 porc – cu grăsime) 3 cepe 2 ouă 1-2 felii pâine 1 legătură verdeaţă (preferabil pătrunjel) 1 lingură ulei (sau untură) 1/2 lingură făină piper măcinat sare pesmet   Mod de […]