Rulou de creier

Rulou de creier

Rulou de creier din: pulpa de porc, creier de vita, morcovi, patrunjel, mazare, oua, pesmet, faina, untura, ceapa, piper, sare. Ingrediente: 0,750 kg pulpă de porc 300 g creier de vită 3 morcovi de mărime medie 1 legătură pătrunjel 1/4 cană boabe de mazăre (eventual de la conservă) 3 ouă 1/2 cană pesmet 2 linguri […]

Chiftele de porc cu cidru si scortisoara

Chiftele prajite

Chiftele prajite din: carne, ceapa, paine, verdeata, oua, ulei, piper, sare, faina. Ingrediente: 1 kg carne (amestec viţel şi porc, carne mai grasă) 2 cepe 1-2 felii de pâine verdeaţă (mărar, pătrunjel) 4 ouă crude 4-6 linguri ulei (unt sau untură) piper sare 2 linguri făină   Mod de preparare: Carnea se toacă (eventual de […]

Perisoare cu smantana

Retete romanesti: Perisoare cu smantana

Perisoare cu smantana din: carne, paine, verdeata, oua, unt, piper, cartof, sare, smantana, faina. Ingrediente: 1 kg carne (amestec de viţel şi porc) 1-2 felii de pâine verdeaţă (mărar, pătrunjel) 4 ouă 1 lingură unt de casă (sau ulei, sau untură) piper 1 cartof sare 1 /2 l smântână 1 lingură făină   Mod de […]

Tocanita de fasole verde cu bulion

Fasole cu piept de porc

Fasole cu piept de porc din: fasole, piept de porc, ceapa, rosii, bulion, ulei, sare. Ingrediente: 500 g fasole păstăi 350 g piept de porc 2 cepe 2-3 roşii bine coapte o lingură bulion 2 linguri ulei sare   Mod de preparare: In ulei se pune ceapa tocată la călit. Se presară cu sare. Se […]

Sos de roşii romanesc

Inima cu sos de rosii

Inima cu sos de rosii din: inima, rosii, ulei, piper, sare, cimbru, maghiran, coriandru, seminte de marar. Ingrediente: 1 kg inimă (de vită sau porc) 5 roşii (sau 2 linguri bulion) 2 linguri ulei piper boabe sare opţional: cimbru, maghiran, coriandru, seminţe de mărar etc.   Mod de preparare: Inima se taie iniţial în jumătate (sau […]

Rinichi de vita inabusiti

Rinichi cu vin

Rinichi cu vin din: rinichi, ceapa, ulei, faina, vin, bulion, piper, sare. Ingrediente: 4 rinichi de porc (sau 2 rinichi de vită) 3-4 cepe 2 linguri ulei (untură sau unt) 1 lingură făină 1 pahar vin 1/2 lingură bulion piper măcinat sare   Mod de preparare: Rinichii se pregătesc cu foarte multă grijă şi răbdare […]

Mici cu carne de vanat

Mititei (mici) – varianta traditionala

Mititei (mici) din: carne, seu de vita, bicarbonat, piper, usturoi, sare, maghiran, boia, cimbru. Ingrediente: 1 kg carne (amestec de porc, vită şi oaie sau batal, in părţi egale) 50-100 g seu de vită 1/2 linguriţă bicarbonat piper măcinat 10-12 căţei de usturoi sare opţional: maghiran, boia de ardei, cimbru   Mod de preparare: Carnea şi […]

Retete traditionale: Parjoale moldovenesti

Parjoale moldovenesti din: carne, paine, verdeata, oua, ulei, cartof, piper, sare, pesmet.   Ingrediente: 1 kg carne (amestec de vitel şi porc) 1-2 felii de pâine verdeată (mărar, pătrunjel) 4 ouă 4-6 linguri ulei (untură sau, cel mai bine, unt de casă) 1 cartof piper sare 2 linguri pesmet   Mod de preparare: Carnea se […]

Rulada de carne cu conopida poloneza

Rulada de carne tocata cu verdeata

Rulada de carne tocata cu verdeata din: carne, ceapa, oua, paine, verdeata, ulei, faina, piper, sare, pesmet. Ingrediente: 1 kg carne (1/2 vită, 1/2 porc – cu grăsime) 3 cepe 2 ouă 1-2 felii pâine 1 legătură verdeaţă (preferabil pătrunjel) 1 lingură ulei (sau untură) 1/2 lingură făină piper măcinat sare pesmet   Mod de […]

Cap de porc

Cap de porc

Cap de porc din: cap de porc, usturoi, otet, dafin, piper. Ingrediente: 1 cap de porc usturoi sare opţional: 1 lingură oţet, foi de dafin, boabe piper   Mod de preparare: Capul de porc (ce a mai rămas după ce s-au scos anumite părţi care interesează în mod separat, ca de exemplu urechile, limba etc.) se […]

Carne de porc cu varza dulce

Carne de porc cu varza dulce

Carne de porc cu varza dulce din: carne de porc, untura, varza, bulion, sare, mirodenii. Ingrediente: 1 kg carne de porc proaspătă (costiţe, bucăţi cu grăsime) 3 linguri untură (ulei) 1 varză crudă (mai mare) 1 lingură bulion mirodenii (piper boabe, foi de dafin, cimbru) sare   Mod de preparare: Carnea de porc se curăţă, […]

Sapte Retete gustoase si simple cu carne de porc

Retete gustoase si simple cu carne de porc: Mancare cu carne de porc si fasole verde   Mancare cu carne de porc si fasole verde din: carne de porc, fasole verde, ceapa, usturoi, sare, piper, apa incalzita, ardei gras rosu, ulei. Ingrediente: 500 g carne de porc 600 g fasole verde 1 ceapă 3-4 căţei usturoi […]

Carne de porc cu sos de soia

Carne de porc cu sos de soia

Carne de porc cu sos de soia din: carne de porc, usturoi, ulei, sos de soia, vin, faina, bicarbonat, sare. Ingrediente: 500 g carne de porc 175 g usturoi verde 2 linguri ulei de arahide 3 linguriţe sos de soia 1 lingură vin roşu 2 linguriţe făină bicarbonat 1 ou sare   Mod de preparare: […]

retete

Carne de porc cu castraveti

Carne de porc cu castraveti din: file de porc, vin, castravete, ulei, zahar, sare, sos de soia. Ingrediente: 250 g file porc 1 lingură vin 1 castravete mic 4 linguri ulei zahăr pudră sare sos de soia ulei de susan   Mod de preparare: Se taie carnea în felii cât mai subţiri şi se toarnă […]

Reteta friptura de porc crocanta

Reteta friptura de porc crocanta din: carne de porc, ceapa, bureti, ulei, sos de soia, vin, otet, faina, ghimbir, usturoi. Ingrediente: 500 g carne de porc 125 g untură de porc 1 ceapă mică 1 lingură bureţi uscaţi 2 1/2 ceşti ulei de arahide 3 linguriţe sos de soia 1 linguriţă vin 1 linguriţă oţet […]

Porc cu usturoi verde

Porc cu usturoi verde

Porc cu usturoi verde din: carne de porc, usturoi, ulei, sos de soia, sare, bicarbonat, vin, faina, ou. Ingrediente: 500 g carne de porc 175 g usturoi verde curăţat 2 linguri ulei de arahide 1 1/2 lingură sos de soia 1/2 linguriţă sare un praf de bicarbonat 1/2 lingură vin 2 linguriţe făină 1 ou […]

retete

Felii de porc in sos dulce

Felii de porc in sos dulce din: carne de porc, zahar, usturoi, vin, untura, sos de soia. Ingrediente: 200 g carne de porc 1 lingură de zahăr 50 g usturoi verde sau uscat 1 lingură vin 3 linguri untură 1 linguriţă glutamat de sodiu 1 lingură sos de soia   Mod de preparare: Se fierbe […]

Pulpa de porc cu legume, tarhon si usturoi verde

Pulpa de porc cu sos de soia

Pulpa de porc cu sos de soia din: pulpa de porc, morcov, sos de soia, sare, piper, zahar, ceapa, alune, amidon, castraveti, ulei. Ingrediente: 300 g pulpă porc 1 morcov pastă ardei iute sos soia 1/2 cană supă de legume sare zahăr alune amidon castraveţi ceapă verde piper alb, măcinat ulei floarea soarelui, pentru prăjit […]

retete

Porc cu lemongrass

Porc cu lemongrass din: carne de porc, lemongrss, ceapa, ardei, sos de peste, alune, zahar, ulei, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 350 g carne de porc 1 tulpină lemongrass 2 fire ceapă verde 1 ardei iute 1 lingură sos de peşte 25 g alune prăjite uşor 1 lingură ulei de arahide 1/2 linguriţă zahăr maro 1 […]

Chiftele de porc cu susan

Chiftele de porc cu susan

Chiftele de porc cu susan din: carne de porc, seminte de susan, faina, ou, sos de soia, bicarbonat, vin, ghimbir, ulei, piper. Ingrediente: 250 g carne grasă de porc 3 linguri seminţe susan crude 2 linguriţe făină (dizolvate într-o lingură cu apă) 1 ou 2 linguriţe sos de soia 1 linguriţă rasă bicarbonat 1 lingură […]

Retete

Carne de porc cu crevete

Carne de porc cu crevete din: carne de porc, crevete, varz, faina, oua, ghimbir, ulei. Ingrediente: 225 g carne grasă de porc 1 lingură crevete uscate, înmuiaţi 225 g inimă de varză (chinezească) 1 lingură făină dizolvată într-o lingură cu apă 2 ouă 1 lingură rădăcină ghimbir tocată 1 lingură ulei susan 4 ceşti ulei […]

Ciorbă cu carne de porc

Ciorba de porc (Bors de porc)

Ciorba de porc (Bors de porc) din: carne de porc, morcovi, ceapa, patrunjel, ardei, carza, telina, patrunjel, leustean, bors sare, rosii. Ingrediente: 0,750 kg carne de porc (oase şi carne) 2 morcovi 2 cepe 1 rădăcină pătrunjel 1 ardei gras (gogoşar sau capia) 1/4 varză 1/2 telină 1 legătură pătrunjel 1 legătură leuştean 1 I […]

Reteta zilei: Porc cu legume si fidea

Porc cu legume si fidea din: fidea, porc, ulei, ghimbir, salata verde, fasole verde, ardei iute, ardei gras, sare, piper, alge marine, sos worcestershire, sos de soia sos de stridii, zahar, piper alb.   Ingrediente:  300g fidea 200g carne de porc fără os tăiata în felii subțiri 4 1/2 linguri ulei 1 bucatica radacina ghimbir, […]

Ciorba de porc cu zeama de castraveti in saramura

Ciorba din care de porc cu zeama de varza

Ciorba din care de porc cu zeama de varza din: carne de porc, morcovi, ceapa, patrunjel, ardei, varza, telina, patrunjel, leustean, zeama de varza, sare, rosii. Ingrediente: 0,750 kg carne de porc (cu oase) 2 morcovi 2 cepe 1 rădăcină pătrunjel 1 ardei gras (gogoşar sau capia) 1/4 varză 1/2 telină 1 legătură pătrunjel 1 […]

Carne de porc cu taietei de orez

Reteta zilei: Carne de porc cu taietei de orez

Carne de porc cu taietei de orez din: porc, teietei de orez, broccoli ardei iute, ulei, usturoi, ceapa verde, iarba de lamaie, ardei gras, lapte de cocos, pasta de tomate, sos de soia, vin de orez, ghimbir.   Ingrediente:  450g file de porc 225g taietei de orez 115g broccoli 1 ardei iute rosu fara seminte […]

Friptură de porc condimentată

Friptura crocanta de porc in sos

Friptura crocanta de porc in sos din: carne de porc, untura, ceapa, bureti, ulei, sos de soia, vin, otet, faina, ghimbir, usturoi. Ingrediente: 500 g carne de porc 125 g untură de porc 1/2 ceapă mijlocie 1 linguriţă bureţi uscaţi 2 1/2 ceşti cu ulei de arahide 1 1/2 linguri sos de soia 1 linguriţă […]

Carne de porc cu taitei

Carne de porc cu taitei

Carne de porc cu taitei din: carne de porc, carne de pui, ciuperci, morcov, broccoli, taitei, sos de soia, sare, unt. Ingrediente: 200 g carne porc 200 g carne de pui 1 con­servă mică ciuperci 1 morcov 1 brocoli tăiţei din orez sos de soia sare unt   Mod de preparare: Se taie felii subţiri […]

Frigarui de porc cu sos de peste

Frigarui de porc cu sos de peste

Frigarui de porc cu sos de peste din: pulpa de porc, ulei, piper, ceapa, usturoi, zahar, sos de peste. Ingrediente: 1,5 kg pulpă de porc 50 g ulei 3 g piper negru măcinat 30 g ceapă 30 g usturoi 20 g zahăr 20 ml sos vietnamez de peşte   Mod de preparare: Din zahăr cu […]

Ciorbă de perişoare cu oase afumate

Ciorba de perisoare (Bors de perisoare)

Ciorba de perisoare (Bors de perisoare) din: carne, paine, orez, ceapa, oua, sare, piper, oase, morcov, telina, ceapa, ardei, bulion, leustean, bors. Ingrediente: Perişoarele: 1 kg carne (vită sau amestec cu porc) 2 felii de pâine 3 linguri orez 2 cepe 2 ouă sare piper măcinat Ciorba: 1-2 kg oase şi cartilagii, preferabil de vită […]

retete

Felii de porc rumenite in sos dulce

Felii de porc rumenite in sos dulce din: carne de porc, zahar, usturoi, vin, untura, sos de soia. Ingrediente: 200 g carne de porc 1 lingură de zahăr 50 g usturoi verde sau uscat 1 lingură vin 3 linguri untură 1 linguriţă glutamat de sodiu 1 lingură sos de soia   Mod de preparare: Se […]

Frigarui cu seminte de coriandru

Frigarui de porc condimentate

Frigarui de porc condimentate din: carne de porc, sos de peste, zahar, piper, condimente, usturoi, ceapa. Ingrediente: carne de porc sos de peşte zahăr piper condimente usturoi ceapă uscată ceapă verde   Mod de preparare: Se spală carnea de porc şi se taie mai întâi bucăţi, apoi în felii şi se lasă să se usuce. […]

Paine cu usturoi

Paine prajita cu usturoi si untura

Paine prajita cu usturoi si untura din: paine, usturoi, grasime de pasare sau untura de porc, sare, piper. Ingrediente:   pâine prâjită – 1 felie 1-2 căţei de usturoi circa 1/2 linguriţă grăsime de pasăre (gâscă, curcă, găină sau chiar untură de porc) sare opţional: piper   Mod de preparare: Felia de pâine bine prăjită (de […]