Tartine cu şunca

Tartine cu pasta de sunca sau de pastrama

Tartine cu pasta de sunca sau de pastrama din: sunca sau pastrama de porc, ou, unt sau margarina, piper, mirodenii. Ingrediente: 150 g şuncă sau pastramă de porc 1 ou fiert tare 4 linguri unt (sau margarină) piper, alte mirodenii (opţional)   Mod de preparare: Şunca sau pastrama (eventual friptură rece) se trece prin maşina […]

Burgoo

Tocana de mistret

Tocana de mistret din: carne de mistret, ardei, ceapa, boia, dafin, vin, piper, sare, ulei. Ingrediente: 1 kg carne de mistreţ 2-3 buc. de ardei gras 4 cepe 1 linguriţă de boia dulce 3 frunze de dafin 1 pahar de vin piper sare ulei   Mod de preparare: Tocana de mistret: Carnea de mistreţ, scoasă […]

Şniţel caramelizat

Snitel de mistret

Snitel de mistret din: pulpa de mistret, faina, vin, untura. Ingrediente: pulpă de mistreţ făină 3-4 linguri de vin untură   Mod de preparare: Carnea de mistreţ tânăr se prepară ca cea de porc, însă carnea bătrână trebuie să fie marinată. Pentru şniţele, se taie felii carne de la pulpă şi se bate cu bătătorul […]

Frigarui de mistret cu salam, bureti si arpagic cu garnitura de varza rosie brezata

Frigarui de mistret

Frigarui de mistret din: carne de mistret, sare, piper. Ingrediente: carne de mistret sare piper   Mod de preparare: Pentru a pregăti frigărui, se pot folosi frigări din metal sau de lemn, în care se înfig cubuleţele de carne, fie singure, fie alternativ cu rondele sau feliuţe de legume. Carnea moale de mistreţ se taie […]

Salata de arpagic

Salata de arpagic

Salata de arpagic din: arpagic, sare, otet, ulei. Ingrediente: circa 10 bucăţi arpagic mai mare (de persoană) sare oţet ulei   Mod de preparare: Se curăţă arpagicul şi fiecare bucată se striveşte cu mâna (nu prea tare, pentru a nu-l sfărâma). Arpagicul spart este pudrat cu sare, ca să intre în interiorul său. Se lasă […]

Cotlet de porc cu garnitură de varză roşie

Reteta zilei: Cotlete de porc cu carnati si sos de rosii

Cotlete de porc cu carnati si sos de rosii din: ulei de masline, cotlete de porc, carnati de porc, ceapa usturoi, vin alb, rosii uscate dafin, patrunjel, sare, piper cartofi copti, salata.   Ingrediente:  2 linguri ulei de măsline 4 cotlete de porc 4 carnati de porc 1 ceapa, tocata 2 catei de usturoi, tocat […]

Cartofi cu carnati de oaie

Reteta zilei: Carnati de porc cu cartofi si bacon

Carnati de porc cu cartofi si bacon din: ulei, bacon, ceapa, usturoi, carnati de porc, cartofi, sare, piper, crutoane. Ingrediente:  1 lingura ulei 4 felii bacon, tăiat în bucăți 2 cepe mari, tocate 2 catei de usturoi, zdrobit 8 cârnați de porc 4 cartofi 1/4 lingurița salvie proaspata 300ml supa de pui sare si piper […]

Friptura_spaniola_de_porc_cu_orez

Friptura de porc cu orez si legume

Friptura de porc cu orez si legume din: ulei, spata de porc, ceapa, usturoi, faina, rosii, vin, ardei, masline, busuioc, unt, sofran, orez, sare, piper.   Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 900 gr spată de porc dezosată, tăiată bucăţi o ceapă mare, tăiată rondele 2 căţei de usturoi o lingură făină 450 gr roşii, […]

Cotlet_cu_sunca_si_conopida

Cotlet cu sunca si conopida

Cotlet cu sunca si conopida din: cotlet de porc, conopida, sunca, oua, pesmet, patrunjel, sare, piper, ulei. Ingrediente: 8 felii cotlet de porc dezosate 1 conopidă mică 3 ouă 100 g pesmet 100 g şuncă 1 legătură pătrunjel sare piper ulei salată de legume   Mod de preparare: Speli carnea apoi acoperi fiecare felie cu folie […]

Ardei umplut cu orez, bucatele de pui si carnaciori

Ardei umpluti cu carne de porc si orez

Ardei umpluti cu carne de porc si orez din: ardei, carne de porc tocata, orez, ou, ceapa, morcov, faina, sare, piper, patrunjel, pasta de tomate, ulei, rosii, apa. Ingrediente: 7-8 ardei 500 g carne de porc tocată 100 g orez 1 ou 5-6 cepe 2 morcovi 1 lingură făină sare piper pătrunjel 4 linguri pastă […]

Rata pe varza calita

Rata (sau purcel) pe varza acra

Rata (sau purcel) pe varza acra din: varza acra, rata, slanina afumata, piper, dafin.   Ingrediente: o varză acră o raţă 100 g slănină afumată boabe de piper o frunză dafin   Mod de preparare Rata (sau purcel) pe varza acra: Se curăţă şi se spală raţa. Varza se desface foi şi se spală în […]

Cotlet_de_porc_cu_menta

Cotlet de porc cu menta

Cotlet de porc cu menta din: cotlet, ulei, ceapa, menta, unt, sare, piper. Ingrediente: 2 cotlete 1 lingură ulei sare şi piper 4 fire ceapă verde 1 legătură mentă unt   Mod de preparare: Ungi cotletele cu ulei şi presari pe ambele părţi sare şi piper, apoi le dai la rece. Incingi grătarul şi le […]

Coaste de porc cu legume si bere

Coaste de porc cu legume si bere

Coaste de porc cu legume si bere din: coaste de porc, bere, ceapa, ardei, masline, usturoi, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1 kg coaste de porc 500 ml bere brună 2 cepe 1 ardei gras roşu 2 ardei graşi verzi 100 g măsline 3 căţei de usturoi salată verde zeamă de lămâie ulei sare   Mod […]

Piept de porc cu sos de portocale

Piept de porc cu sos de portocale din: piept de porc, ceapa, usturoi, slanina, vin, ulei, portocale, lamaie, unt, busuioc, rozmarin, salvie, boia, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de porc(1 kg) 2 cepe 1 căpăţână mică de usturoi 50 g slănină afumată 1 pahar cu vin alb sec 4 linguri cu ulei de măsline sare […]

Pulpa_de_porc_cu_mere_si_legume

Pulpa de porc cu mere si legume

Pulpa de porc cu mere si legume din: pulpa de porc, salvie, ceapa, ulei, cartofi, pastarnac, mere, lamaie, zahar, afine, unt.   Ingrediente: o pulpă de porc crestată în 4 şi sărată 4 frunze proaspete de salvie 2 cepe mici, necurăţate, tăiate în sferturi 2 linguri cu ulei 500 g cartofi mici 4 morcovi mici, curăţaţi […]

Cotlete de porc cu germeni de soia

Reteta zilei: Cotlete de porc la gratar cu sos picant

Cotlete de porc la gratar cu sos picant din: ulei, suc de lamaie, chimion, oregano, cotlete de porc, ardei iute, ardei gras, rosie, ceapa, ceapa verde, ardei iute murat, otet.   Ingrediente:  2 linguri de ulei 1 lingura de suc proaspat de lamaie 2 lingurite chimion 1 linguriță de oregano uscat 8 cotlete de porc […]

Carnati la gratar cu piure

Reteta zilei: Carnati la gratar cu piure de cartofi si sos de ceapa

Carnati la gratar cu piure de cartofi si sos de ceapa din: carnati de porc, sare, piper, ulei de masline, unt, ceapa, zahar pudra, faina, supa, cartofi, smantana, mustar.   Ingrediente:  12 carnati de porc sare și piper negru măcinat Ingrediente pentru sosul de ceapa: 2 linguri ulei de masline 2 linguri unt 8 cepe […]

Falci_de_porc_confiate

Falci de porc confiate

Falci de porc confiate din: falci de porc, vin, usturoi, cimbrisor, untutra, sare, piper. Ingrediente: 2 falci de porc 100 ml vin alb 4 căţei usturoi 2 crenguţe rozmarin cimbrişor 1 kg untură sare piper   Mod de preparare: Fălcile se pun într-un vas, se adaugă usturoiul curăţat, rozmarinul şi cimbrişorul, se toarnă vinul şi […]

Salam de casa cu porc

Salam de toba

Salam de toba din: cap de porc, ceapa, usturoi, sare, piper, boia, maghiran, ienibahar, maghiran. Ingrediente: 1 cap de porc 1 ceapă 1 căpăţână de usturoi sare piper boia dulce ienibahar maghiran maţe groase de porc   Mod de preparare: Capul de porc tăiat în patru sau în bucăţi potrivite cât să încapă în oală […]

Cotlete de porc cu ceapă şi piersici

Reteta zilei: Cotlete de porc la gratar cu sos picant de nectarine

Cotlete de porc la gratar cu sos picant de nectarine din: suc de portocale, ulei de masline, usturoi, chimen, piper, cotlete de porc ardei iute, nectarine, miere, suc de lamaie, supa de pui, usturoi, ceapa, ghimbir, sare, coriandru.   Ingrediente:  250ml suc de portocale 3 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi 1 linguriță […]

Caltabosi cu orez

Caltabos cu orez

Caltabos cu orez din: ficat de porc, plamani de porc, orez, untura, ceapa, sare, piper. Ingrediente: 1 kg ficat de porc 1 kg plămâni de porc 500 g guşă de porc 300 g orez 1 lingură untură 2 cepe mari sare piper maţe de porc   Mod de preparare: Ficatul se pune în apă fierbinte […]

Rulada de porc cu orez

Rulada de porc cu usturoi si boia

Rulada de porc cu usturoi si boia din: pulpa de porc, fleica, usturoi, sare, piper, boia.   Ingrediente: 1-1,2 kg pulpă de porc 700 g fleică 5 căţei usturoi sare piper boia dulce       Mod de preparare: Usturoiul pisat se freacă cu aproximativ 18-20 g sare, se adaugă 100 ml apa rece şi […]

Reteta piftie de porc

Reteta piftie de porc din: ciolan, picioare de porc, cap de porc, sorici, sare, piper, usturoi. Ingrediente: 1 ciolan crud 4 picioruşe de porc 1/4 de cap de porc cu ureche 500 g şoric de porc sare 1 lingură piper boabe 1 căpăţână de usturoi   Mod de preparare: Reteta piftie de porc: curăţă, se […]

Limba de porc cu masline

Limba de porc cu boia

Limba de porc cu boia din: limba de porc, ceapa, usturoi, sare, piper, boia, dafin. Ingrediente: 2-3 bucăţi limbă de porc 1 ceapă 10+5 căţei usturoi sare piper boabe 2-3 linguri boia dulce sau iute 2-3 foi dafin   Mod de preparare: Limba de porc se spală în mai multe rânduri de apă, apoi se […]

Chisca moldoveneasca cu cimbru

Retete ardelenesti: Chisca

Retete ardelenesti: Chisca din: carne, cimbru, orez, sare, piper, mat gros de porc.   Ingrediente: carnea de pe osânză sare piper pisat cimbru 100 g orez prefiert sau păsat maţ gros de porc   Mod de preparare: Se taie părţile cărnoase de pe osânză, se trage pieliţa de pe came, apoi carnea se taie grosier. Se […]

Spic de muschi cu slanina afumata

Rulada cu muschiulet de porc

Rulada cu muschiulet de porc din: fleica, muschiulet, usturoi, chimen, sare, piper, boia. Ingrediente: 1,5 kg fleică 1 muşchiuleţ 10 căţei de usturoi 1 linguriţă chimen măcinat sare piper boia dulce o foaie de 50×60 cm de prapur   Mod de preparare: Usturoiul pisat se freacă cu aproximativ 25-30 g sare, se adaugă 150 ml apă […]

Ciorba ardeleneasca cu costita de porc

Ciorba ardeleneasca cu costita de porc

Ciorba ardeleneasca cu costita de porc din: costita, morcovi, patrunjel, ardei, ceapa, orez, ulei, sare, leustean, smantana, varza murata. Ingrediente: 400 g costiţă de porc afumată 4 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel 1 ardei capia 1 ceapă 40 g orez 4 linguri ulei sare leuştean 100 ml smântână 100-150 ml zeamă de varză murată   […]

Friptură de porc condimentată

Friptura de porc cu mere

Friptura de porc cu mere din: cotlet sau pulpa de porc, mere, mustar, cimbrisor, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 kg cotlet sau pulpă de porc 7-8 mere sare piper 2 linguri muştar cimbrişor 2-3 linguri ulei   Mod de preparare: Carnea de porc se taie în felii groase de 1,5-2 cm, astfel încât partea de […]

Porc cu legume

Ceafa de porc cu legume

Ceafa de porc cu legume din: ceafa de porc, mustar, zahar, bere, cimbru, cartofi, morcovi, praz.   Ingrediente: 1,5 kg ceafă de porc 1 lingură cu muştar 2 linguri cu zahăr brun 600 ml bere blondă 3 crenguţe de cimbru 500 g cartofi noi 3 morcovi medii, curăţaţi si tăiati în bucăţi mari 3 fire de […]

Cap de porc cu varza

Carne de porc cu varza dulce sau acra

Carne de porc cu varza dulce sau acra din: carne de porc, rosii, sare, piper, ardei, untura sau untdelemn, bors, ceapa. Ingrediente: 1 kg carne de porc o varză 500 g roşii sare piper un ardei gras 2 linguri untură sau untdelemn o ceaşcă borş 2 cepe Mod de preparare: Carnea, după ce a fost […]

Cotlete de porc cu miere si fructe

Carne de porc cu ceapa si cartofi

Carne de porc cu ceapa si cartofi din: carne de porc, ceapa, cartofi, ardei, rosii, patrunjel, sare, untdelemn. Ingrediente: 500 g carne de porc 2 cepe 6 cartofi 2 ardei graşi 3 roşii pătrunjel verde sare untdelemn   Mod de preparare: Se spală şi se taie carnea bucăţi. Se taie ceapa felii subţiri şi se […]

Cotlete de porc cu porumb şi roşii

Cotlete cu ceapa si smantana

Cotlete cu ceapa si smantana din: cotlete, untdelemn, faina, ceapa, smantana, sare, piper. Ingrediente: 3-4 cotlete 4 linguri untdelemn 2 linguri faină 2 cepe 200 ml smântână sare piper   Mod de preparare: Se curăţă cotletele, se spală, se sărează şi se piperează, se bat şi se pun într-o cratiţă cu untdelemn şi puţină apă […]