Cap de porc

Cap de porc

Cap de porc din: cap de porc, usturoi, otet, dafin, piper. Ingrediente: 1 cap de porc usturoi sare opţional: 1 lingură oţet, foi de dafin, boabe piper   Mod de preparare: Capul de porc (ce a mai rămas după ce s-au scos anumite părţi care interesează în mod separat, ca de exemplu urechile, limba etc.) se […]

Carne de porc cu varza dulce

Carne de porc cu varza dulce

Carne de porc cu varza dulce din: carne de porc, untura, varza, bulion, sare, mirodenii. Ingrediente: 1 kg carne de porc proaspătă (costiţe, bucăţi cu grăsime) 3 linguri untură (ulei) 1 varză crudă (mai mare) 1 lingură bulion mirodenii (piper boabe, foi de dafin, cimbru) sare   Mod de preparare: Carnea de porc se curăţă, […]

Sapte Retete gustoase si simple cu carne de porc

Sapte Retete gustoase si simple cu carne de porc – Carnea de porc este extrem de versatilă și poate fi folosită în diverse preparate care sunt atât rapide, cât și delicioase. Iată 7 rețete simple și gustoase care pun în valoare carnea de porc și sunt perfecte pentru orice masă. 1. Friptură de Porc la […]

Carne de porc cu sos de soia

Carne de porc cu sos de soia

Carne de porc cu sos de soia din: carne de porc, usturoi, ulei, sos de soia, vin, faina, bicarbonat, sare. Ingrediente: 500 g carne de porc 175 g usturoi verde 2 linguri ulei de arahide 3 linguriţe sos de soia 1 lingură vin roşu 2 linguriţe făină bicarbonat 1 ou sare   Mod de preparare: […]

retete

Carne de porc cu castraveti

Carne de porc cu castraveti din: file de porc, vin, castravete, ulei, zahar, sare, sos de soia. Ingrediente: 250 g file porc 1 lingură vin 1 castravete mic 4 linguri ulei zahăr pudră sare sos de soia ulei de susan   Mod de preparare: Se taie carnea în felii cât mai subţiri şi se toarnă […]

Reteta friptura de porc crocanta

Reteta friptura de porc crocanta din: carne de porc, ceapa, bureti, ulei, sos de soia, vin, otet, faina, ghimbir, usturoi. Ingrediente: 500 g carne de porc 125 g untură de porc 1 ceapă mică 1 lingură bureţi uscaţi 2 1/2 ceşti ulei de arahide 3 linguriţe sos de soia 1 linguriţă vin 1 linguriţă oţet […]

Porc cu usturoi verde

Porc cu usturoi verde

Porc cu usturoi verde din: carne de porc, usturoi, ulei, sos de soia, sare, bicarbonat, vin, faina, ou. Ingrediente: 500 g carne de porc 175 g usturoi verde curăţat 2 linguri ulei de arahide 1 1/2 lingură sos de soia 1/2 linguriţă sare un praf de bicarbonat 1/2 lingură vin 2 linguriţe făină 1 ou […]

Felii de porc in sos dulce

Felii de porc in sos dulce din: carne de porc, zahar, usturoi, vin, untura, sos de soia. Ingrediente: 200 g carne de porc 1 lingură de zahăr 50 g usturoi verde sau uscat 1 lingură vin 3 linguri untură 1 linguriţă glutamat de sodiu 1 lingură sos de soia   Mod de preparare: Se fierbe […]

Pulpa de porc cu legume, tarhon si usturoi verde

Pulpa de porc cu sos de soia

Pulpa de porc cu sos de soia din: pulpa de porc, morcov, sos de soia, sare, piper, zahar, ceapa, alune, amidon, castraveti, ulei. Ingrediente: 300 g pulpă porc 1 morcov pastă ardei iute sos soia 1/2 cană supă de legume sare zahăr alune amidon castraveţi ceapă verde piper alb, măcinat ulei floarea soarelui, pentru prăjit […]

retete

Porc cu lemongrass

Porc cu lemongrass din: carne de porc, lemongrss, ceapa, ardei, sos de peste, alune, zahar, ulei, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 350 g carne de porc 1 tulpină lemongrass 2 fire ceapă verde 1 ardei iute 1 lingură sos de peşte 25 g alune prăjite uşor 1 lingură ulei de arahide 1/2 linguriţă zahăr maro 1 […]

Chiftele de porc cu susan

Chiftele de porc cu susan

Chiftele de porc cu susan din: carne de porc, seminte de susan, faina, ou, sos de soia, bicarbonat, vin, ghimbir, ulei, piper. Ingrediente: 250 g carne grasă de porc 3 linguri seminţe susan crude 2 linguriţe făină (dizolvate într-o lingură cu apă) 1 ou 2 linguriţe sos de soia 1 linguriţă rasă bicarbonat 1 lingură […]

Retete

Carne de porc cu crevete

Carne de porc cu crevete din: carne de porc, crevete, varz, faina, oua, ghimbir, ulei. Ingrediente: 225 g carne grasă de porc 1 lingură crevete uscate, înmuiaţi 225 g inimă de varză (chinezească) 1 lingură făină dizolvată într-o lingură cu apă 2 ouă 1 lingură rădăcină ghimbir tocată 1 lingură ulei susan 4 ceşti ulei […]

Ciorbă cu carne de porc

Ciorba de porc (Bors de porc)

Ciorba de porc (Bors de porc) din: carne de porc, morcovi, ceapa, patrunjel, ardei, carza, telina, patrunjel, leustean, bors sare, rosii. Ingrediente: 0,750 kg carne de porc (oase şi carne) 2 morcovi 2 cepe 1 rădăcină pătrunjel 1 ardei gras (gogoşar sau capia) 1/4 varză 1/2 telină 1 legătură pătrunjel 1 legătură leuştean 1 I […]

Reteta zilei: Porc cu legume si fidea

Porc cu legume si fidea din: fidea, porc, ulei, ghimbir, salata verde, fasole verde, ardei iute, ardei gras, sare, piper, alge marine, sos worcestershire, sos de soia sos de stridii, zahar, piper alb.   Ingrediente:  300g fidea 200g carne de porc fără os tăiata în felii subțiri 4 1/2 linguri ulei 1 bucatica radacina ghimbir, […]

Ciorba de porc cu zeama de castraveti in saramura

Ciorba din care de porc cu zeama de varza

Ciorba din care de porc cu zeama de varza din: carne de porc, morcovi, ceapa, patrunjel, ardei, varza, telina, patrunjel, leustean, zeama de varza, sare, rosii. Ingrediente: 0,750 kg carne de porc (cu oase) 2 morcovi 2 cepe 1 rădăcină pătrunjel 1 ardei gras (gogoşar sau capia) 1/4 varză 1/2 telină 1 legătură pătrunjel 1 […]

Carne de porc cu taietei de orez

Reteta zilei: Carne de porc cu taietei de orez

Carne de porc cu taietei de orez din: porc, teietei de orez, broccoli ardei iute, ulei, usturoi, ceapa verde, iarba de lamaie, ardei gras, lapte de cocos, pasta de tomate, sos de soia, vin de orez, ghimbir.   Ingrediente:  450g file de porc 225g taietei de orez 115g broccoli 1 ardei iute rosu fara seminte […]

Friptură de porc condimentată

Friptura crocanta de porc in sos

Friptura crocanta de porc in sos din: carne de porc, untura, ceapa, bureti, ulei, sos de soia, vin, otet, faina, ghimbir, usturoi. Ingrediente: 500 g carne de porc 125 g untură de porc 1/2 ceapă mijlocie 1 linguriţă bureţi uscaţi 2 1/2 ceşti cu ulei de arahide 1 1/2 linguri sos de soia 1 linguriţă […]

Carne de porc cu taitei

Carne de porc cu taitei

Carne de porc cu taitei din: carne de porc, carne de pui, ciuperci, morcov, broccoli, taitei, sos de soia, sare, unt. Ingrediente: 200 g carne porc 200 g carne de pui 1 con­servă mică ciuperci 1 morcov 1 brocoli tăiţei din orez sos de soia sare unt   Mod de preparare: Se taie felii subţiri […]

Frigarui de porc cu sos de peste

Frigarui de porc cu sos de peste

Frigarui de porc cu sos de peste din: pulpa de porc, ulei, piper, ceapa, usturoi, zahar, sos de peste. Ingrediente: 1,5 kg pulpă de porc 50 g ulei 3 g piper negru măcinat 30 g ceapă 30 g usturoi 20 g zahăr 20 ml sos vietnamez de peşte   Mod de preparare: Din zahăr cu […]

Ciorbă de perişoare cu oase afumate

Ciorba de perisoare (Bors de perisoare)

Ciorba de perisoare (Bors de perisoare) din: carne, paine, orez, ceapa, oua, sare, piper, oase, morcov, telina, ceapa, ardei, bulion, leustean, bors. Ingrediente: Perişoarele: 1 kg carne (vită sau amestec cu porc) 2 felii de pâine 3 linguri orez 2 cepe 2 ouă sare piper măcinat Ciorba: 1-2 kg oase şi cartilagii, preferabil de vită […]

retete

Felii de porc rumenite in sos dulce

Felii de porc rumenite in sos dulce din: carne de porc, zahar, usturoi, vin, untura, sos de soia. Ingrediente: 200 g carne de porc 1 lingură de zahăr 50 g usturoi verde sau uscat 1 lingură vin 3 linguri untură 1 linguriţă glutamat de sodiu 1 lingură sos de soia   Mod de preparare: Se […]

Frigarui cu seminte de coriandru

Frigarui de porc condimentate

Frigarui de porc condimentate din: carne de porc, sos de peste, zahar, piper, condimente, usturoi, ceapa. Ingrediente: carne de porc sos de peşte zahăr piper condimente usturoi ceapă uscată ceapă verde   Mod de preparare: Se spală carnea de porc şi se taie mai întâi bucăţi, apoi în felii şi se lasă să se usuce. […]

Paine cu usturoi

Paine prajita cu usturoi si untura

Paine prajita cu usturoi si untura din: paine, usturoi, grasime de pasare sau untura de porc, sare, piper. Ingrediente:   pâine prâjită – 1 felie 1-2 căţei de usturoi circa 1/2 linguriţă grăsime de pasăre (gâscă, curcă, găină sau chiar untură de porc) sare opţional: piper   Mod de preparare: Felia de pâine bine prăjită (de […]

Tartine cu şunca

Tartine cu pasta de sunca sau de pastrama

Tartine cu pasta de sunca sau de pastrama din: sunca sau pastrama de porc, ou, unt sau margarina, piper, mirodenii. Ingrediente: 150 g şuncă sau pastramă de porc 1 ou fiert tare 4 linguri unt (sau margarină) piper, alte mirodenii (opţional)   Mod de preparare: Şunca sau pastrama (eventual friptură rece) se trece prin maşina […]

Burgoo

Tocana de mistret

Tocana de mistret din: carne de mistret, ardei, ceapa, boia, dafin, vin, piper, sare, ulei. Ingrediente: 1 kg carne de mistreţ 2-3 buc. de ardei gras 4 cepe 1 linguriţă de boia dulce 3 frunze de dafin 1 pahar de vin piper sare ulei   Mod de preparare: Tocana de mistret: Carnea de mistreţ, scoasă […]

Şniţel caramelizat

Snitel de mistret

Snitel de mistret din: pulpa de mistret, faina, vin, untura. Ingrediente: pulpă de mistreţ făină 3-4 linguri de vin untură   Mod de preparare: Carnea de mistreţ tânăr se prepară ca cea de porc, însă carnea bătrână trebuie să fie marinată. Pentru şniţele, se taie felii carne de la pulpă şi se bate cu bătătorul […]

Frigarui de mistret cu salam, bureti si arpagic cu garnitura de varza rosie brezata

Frigarui de mistret

Frigarui de mistret din: carne de mistret, sare, piper. Ingrediente: carne de mistret sare piper   Mod de preparare: Pentru a pregăti frigărui, se pot folosi frigări din metal sau de lemn, în care se înfig cubuleţele de carne, fie singure, fie alternativ cu rondele sau feliuţe de legume. Carnea moale de mistreţ se taie […]

Salata de arpagic

Salata de arpagic

Salata de arpagic din: arpagic, sare, otet, ulei. Ingrediente: circa 10 bucăţi arpagic mai mare (de persoană) sare oţet ulei   Mod de preparare: Se curăţă arpagicul şi fiecare bucată se striveşte cu mâna (nu prea tare, pentru a nu-l sfărâma). Arpagicul spart este pudrat cu sare, ca să intre în interiorul său. Se lasă […]

Cotlet de porc cu garnitură de varză roşie

Reteta zilei: Cotlete de porc cu carnati si sos de rosii

Cotlete de porc cu carnati si sos de rosii din: ulei de masline, cotlete de porc, carnati de porc, ceapa usturoi, vin alb, rosii uscate dafin, patrunjel, sare, piper cartofi copti, salata.   Ingrediente:  2 linguri ulei de măsline 4 cotlete de porc 4 carnati de porc 1 ceapa, tocata 2 catei de usturoi, tocat […]

Cartofi cu carnati de oaie

Reteta zilei: Carnati de porc cu cartofi si bacon

Carnati de porc cu cartofi si bacon din: ulei, bacon, ceapa, usturoi, carnati de porc, cartofi, sare, piper, crutoane. Ingrediente:  1 lingura ulei 4 felii bacon, tăiat în bucăți 2 cepe mari, tocate 2 catei de usturoi, zdrobit 8 cârnați de porc 4 cartofi 1/4 lingurița salvie proaspata 300ml supa de pui sare si piper […]

Friptura_spaniola_de_porc_cu_orez

Friptura de porc cu orez si legume

Friptura de porc cu orez si legume din: ulei, spata de porc, ceapa, usturoi, faina, rosii, vin, ardei, masline, busuioc, unt, sofran, orez, sare, piper.   Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 900 gr spată de porc dezosată, tăiată bucăţi o ceapă mare, tăiată rondele 2 căţei de usturoi o lingură făină 450 gr roşii, […]

Cotlet_cu_sunca_si_conopida

Cotlet cu sunca si conopida

Cotlet cu sunca si conopida din: cotlet de porc, conopida, sunca, oua, pesmet, patrunjel, sare, piper, ulei. Ingrediente: 8 felii cotlet de porc dezosate 1 conopidă mică 3 ouă 100 g pesmet 100 g şuncă 1 legătură pătrunjel sare piper ulei salată de legume   Mod de preparare: Speli carnea apoi acoperi fiecare felie cu folie […]