Cotlete de porc cu sos de ciuperci

Cotlete de porc cu ciuperci

Cotlete de porc cu ciuperci din: cotlete de porc, slanina, vin, ceapa, smantana, boia, ciuperci, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 4 cotlete de porc 30 g slănină afumată 50 g ceapă 100 ml vin alb 100 g smântână 1 praf boia dulce lămâie sare piper 400 g ciuperci   Mod de preparare: Rumeneşti uşor, la foc […]

Sos marinat pentru carne de porc, vita sau vanat

Sos marinat pentru carne de porc, vita sau vanat

Sos marinat pentru carne de porc, vita sau vanat din: otet, vin, apa, usturoi, boia, piper, sare, bulion. Ingrediente: 0,3 l oţet 0,2 l vin 0,5 l apă 1 căpăţână usturoi 1 linguriţă boia piper măcinat sare, opţional: 1 lingură bulion   Mod de preparare: Sosul se pregăteşte rece, amestecând ingredientele (usturoiul se pisează în […]

Tocanita ungureasca

Tocanita de porc cu cuscus

Tocanita de porc cu cuscus din: carne de porc, praz, dafin, ardei, pasta de rosii, busuioc, usturoi, ceapa, sare, piper, ulei, cuscus. Ingrediente: Pentru tocăniţă: 1 kg carne de porc 1 praz 1 foaie de dafin 1 ardei gras 1 lingură pastă de roşii busuioc 3 căţei de usturoi 2 cepe sare piper boabe Pentru […]

Ciolan de porc afumat cu fasole alba

Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan din: fasole, ciolan, ceapa, usturoi, dafin, pasta de ardei, bulion, morcov, faina, untura, sare piper, boia, patrunjel. Ingrediente: 500 g fasole cu bob mare 1 ciolan afumat 2 cepe 5 căţei de usturoi 2 foi de dafin 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 lingură pastă de ardei 250 ml […]

Rasol de porc cu linte

Linte verde cu rasol de porc

Linte verde cu rasol de porc din: rasol de porc, linte, praz, morcov, usturoi, patrunjel, untura, faina, zarzavat, smantana, unt, sare, piper. Ingrediente: 4 felii rasol de porc 200 g linte verde 150 g praz 1 morcov 4 căţei de usturoi 2 foi de dafin frunze de pătrunjel verde 1 lingură untură 1 lingură făină […]

Ciorba_de_creier_de_porc

Ciorba de creier de porc

Ciorba de creier de porc din: creier de porc, faina, unt, smantana, patrunjel, lamaie, sare, piper, crutoane. Ingrediente: 2 creieri de porc 2 linguri făină 2 linguri unt 1 litru supă de oase 1 gălbenuş de ou 100 ml smântână frunze de pătrunjel verde sare piper 1 lămâie 4 felii franzelă prăjită sau crutoane   […]

Rulouri de porc cu ardei iute si raita

Reteta zilei: Rulouri de porc in crusta de prosciutto

Rulouri de porc in crusta de prosciutto din: cartofi, mar, usturoi, ou, unt, ulei de masline, prosciutto, porc, salvie, sare, piper. Ingrediente:  2 cartofi, rasi 1 mar, ras 2 catei de usturoi, zdrobit 1 ou bătut unt 1 lingură ulei de măsline 4 felii de prosciutto 4 fileuri de carne de porc 4 frunze salvie […]

Supa de mazare cu rasol de porc

Rasol glasat in vin rosu

Rasol glasat in vin rosu din: rasol de porc, ceapa, usturoi, dafin, vin, ulei, mustar, ketchup, miere, sare, piper. Ingrediente: 4 felii de rasol de porc 1 ceapă 2-3 căţei de usturoi sare piper boabe 2 foi de dafin cimbru 200 ml vin roşu ulei sau untură pentru glazură 5 linguri muştar 5 linguri ketchup […]

Chiftea delicioasa

Reteta zilei: Chiftea invelita in bacon

Chiftea invelita in bacon din: unt, ceapa, usturoi, telina vita vitel, porc, oua, pesmet, patrynjel, busuioc, cimbru, sare, piper, sos worcestershire, sos chili, bacon.   Ingrediente:  2 linguri unt 1/2 ceasca ceapa tocata 2 catei de usturoi, zdrobit 50g telina tocata 450g carne de vita tocata 225g carne tocata de vitel 225g carne tocata de […]

Muschiulet de porc la gratar

Muschiulet de porc cu broccoli

Muschiulet de porc cu broccoli din: muschiulet de porc, broccoli, ridichi, morcovi, unt, mazare, smantana, cepsoara, ulei, sare, piper. Ingrediente: 800 g muşchiuleţ de porc 150 g broccoli 150 g ridichi de lună 300 g morcovi 100 g mazăre 50 g unt 65 ml smântână pentru gătit cepşoară 1 lingură ulei de măsline sare piper […]

Mancare_de_gulii_cu_piept_de_porc

Mancare de gulii cu piept de porc

Mancare de gulii cu piept de porc din: piept de porc, gulii, bulion, pasta de tomate, morcov, ceapa, zahar, ulei, sare, piper. Ingrediente: 250 g piept de porc afumat 2 gulii 100 ml bulion 2 linguri pastă de tomate 1 morcov 1 ceapă ulei 1 linguriţă zahăr sare piper oţet   Mod de preparare: Pieptul […]

Sarmale

Sarmale de porc cu slanina

Sarmale de porc cu slanina din: carne de porc, slanina, orez, ceapa, varza. Ingrediente: 1/2 kg carne de porc proaspătă 250 g carne de porc afumată 100 g slănină afumată 100 g orez 3 cepe varză murată   Mod de preparare: Sarmale de porc cu slanina: pregătesc frunzele de varză murată, se curăţă de cotoare şi […]

Toba in aspic

Toba de porc cu usturoi

Toba de porc cu usturoi din: rinichi, carne de porc, sorici, usturoi, sare, piper. Ingrediente: un stomac de porc căpăţână de porc rinichi carne proaspătă bucăţi de şorici usturoi sare piper   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală cu atenţie căpăţâna şi rinichii, în mai multe ape. Fierbem în apă cu sare căpăţâna, […]

Sangerete cu ienibahar

Retete traditionale: sangerete de porc

Sangerete de porc din: sange, carne, slanina, sorici, orez, cimbru, ienibahar, sare, piper. Ingrediente: sânge de porc carne proaspătă slănină şorici orez sare piper cimbru ienibahar   Mod de preparare: Se fierb în apă cu sare sângele, carnea, slănina şi şoricul; se răcesc sângele, carnea şi şoricul, şi apoi se dau prin maşina de tocat. […]

Fleică de porc cu sfeclă roşie în sos dulce acrişor

Fleica de porc la cuptor cu sos de prune

Fleica de porc la cuptor cu sos de prune din: fleica de porc, usturoi, salvie, unt, prune, mar, vin, zahar, otet. Ingrediente: 1,25 g fleică de porc cu os 6 căţei de usturoi, curătati şi tocaţi 12 frunze de salvie, tocate un cub mare de unt 1 ceapă, tocata mărunt 6 prune, bine coapte, tăiate […]

Supa de varza dulce cu smantana

Supa satmareana de varza

Supa satmareana de varza din: carne de vita, carne de porc, varza murata, crenwursti, smantana, pasta de rosii, ceapa, ulei, boia, sare, dafin, piper, chimen. Ingrediente: 150 g carne de vită 150 g carne de porc 400 g varză murată 2 cartofi 4 fire crenvurşti 200 ml smântână 100 g pastă de roşii 2 cepe […]

Supă de varză şi cartofi

Supa satioasa de varza

Supa satioasa de varza din: carnati Trandafir, varza murata, pulpa de porc, smantana, zeama de varza, ceapa, usturoi, supa de carne, faina, ulei, boia. Ingrediente: 150 g cârnaţi Trandafir 500 g varză murată (tăiată fideluţă) 500 g pulpă de porc 150 ml smântână 250 ml zeamă de varză 1 ceapă 3 căţei de usturoi 1 […]

Caltabosi cu stafide

Caltabos cu maghiran

Caltabos cu maghiran din: organe de porc, slanina, piper, maghiran, nucsoara, ienibahar, sare. Ingrediente: intestin gros de porc organe de porc (ficat, plaman, splina, inimă) slănină piper măghiran ienibahar nucşoară sare   Mod de preparare: Se fierb în apă cu sare: ficatul, plămânii, splina, inima şi o bucată de slănină crudă. După ce toate acestea […]

Carnati din carne de porc si oaie

Carnati de porc cu cimbru

Carnati de porc cu cimbru din: carne de porc, usturoi, cimbru, coriandru, sare, piper, boia. Ingrediente: intestine subţiri de porc carne grasă de porc usturoi pisat piper boia cimbru coriandru sare   Mod de preparare: Mai întâi, intestinul subţire al porcului tăiat se curăţă, se răzuieşte cu dosul cuţitului şi se spală bine în mai multe […]

Reteta traditionala cu carne de porc

Reteta traditionala cu carne de porc din: costita, varza, marar, cimbru, otet, smantana, condimente, sare. Ingrediente: 1 kg costiţă de porc 2 kg varză 2 legături mărar 2 crenguţe de cimbru condimente puţin oţet smântână sare   Mod de preparare: Punem să fiarbă costiţa de porc, cu atâta apă câtă să o acopere în cratiţă. […]

Carnaciori la gratar

Carnaciori falsi cu chimen

Carnaciori falsi cu chimen din: carne de porc, kaizer afumat, lapte, chifla, ou, usturoi, boia, chimen. Ingrediente: 300 g carne de porc 300 g kaizer afumat 300 ml lapte 1 chiflă 1 ou usturoi boia chimen măcinat   Mod de preparare: Se taie cuburi carnea şi kaizer-ul. Se condimentează cu saare, piper, un căţel de […]

Curcan umplut cu carne cu garnitura de sote de cartofi, dovlecei si bureti

Curcan umplut cu carne de porc

Curcan umplut cu carne de porc din: curcan, smantana, carne de porc, ciuperci, dovleci, cartofi, patrunjel, unt, ceapa, faina, vin, oua, pesmet. Ingrediente: 1 curcan de circa 3,5 kg 100 g smântână 250 g carne albă de porc 400 g ciuperci 600 g dovlecei în floare 500 g cartofi noi pătrunjel verde 150 g unt […]

Fasole verde in aluat cu bere

Fasole verde in stil frantuzesc

Fasole verde in stil frantuzesc din: orez, carnat polonez, ceapa, piper, usturoi, carne de porc tocata, fasole, ou, smantana, rosie, cascaval, patrunjel, unt, pesmet, boia, maghiran. Ingrediente: 100 g orez 100 g cârnat polonez 1 ceapă roşie piper 2 căţei de usturoi 500 g carne de porc tocată 800 g fasole păstăi 1 ou 200 […]

Fleica umpluta cu carnati

Fleica umpluta cu carnati

Fleica umpluta cu carnati din: fleica de porc, carne tocata de porc, carnat, lapte, chifla, oua, ceapa, patrunjel, ulei, lapte, pasta de ardei, sare, piper. Ingrediente: 600 g fleică de porc 150 g carne de porc tocată 1 fir cârnat 1 chiflă 300 ml lapte 2 ouă 1 ceapă pătrunjel verde ulei lapte pastă de […]

Sangerete afumat cu sorici

Mancare traditionala

Mancare traditionala din: sangerete, caltabos, carnati de casa, cotlet, cartofi, ceapa, patrunek, untura, usturoi. Ingrediente: 150 g sângerete 150 g caltaboş 150 cârnaţi de casă (neafumaţi) 2 felii cotlet (dezosat) 1 kg cartofi 1 ceapă pătrunjel verde untură usturoi   Mod de preparare: Caltaboşul şi sângeretele se prăjesc separat în 2-3 linguri de untură, timp […]

Carne cu varza si cartofi

Carne cu varza si cartofi din: slanina, cartofi, sunculita, ciolan dezosat, carnati, varza murata sau legume, tarhon, cimbru, dafin, orez, smantana. Ingrediente: 50 g slănină 300 g cartofi 150 g şunculiţă 150 g ciolan dezosat 150 g cârnaţi varză murată sau legume asortate tarhon cimbru dafin orez (opţional) smântână   Mod de preparare: La prepararea […]

Fleica de porc cu ardei gras

Fleica de porc cu ciuperci si carnati

Fleica de porc cu ciuperci si carnati din: fleica de porc, carnat afumat, ciuperci, lapte, ou, patrunjel, chifle, ceapa, ulei, vegeta, sare, usturoi. Ingrediente: 800 g fleică de porc 1 fir cârnat afumat 350 g ciuperci 300 ml lapte 1 ou 1 legătură pătrunjel verde 2 chifle 1 ceapă 50 ml ulei vegeta sare usturoi […]

Medalion de porc cu ciuperci

Cotlet umplut cu carnati picanti

Cotlet umplut cu carnati picanti din: cotlet, ceapa, ciuperci, carnat picant, ou, ulei, sare, piper, cimbru, patrunjel. Ingrediente: 800 g cotlet 1 ceapă mică 250 g ciuperci 100 cârnat picant 1 ou ulei sare piper cimbru patrunjel verde   Mod de preparare: Se taie felii groase cotletul, astfel încât să rezulte apromativ 6-7 felii. Pe […]

Ciorba de ciocanele de porc

Friptura Delicia

Friptura Delicia din: crenvursti, picioare de porc, usturoi, ketchup, pasta de ardei, mustar, cascaval. Ingrediente: 4 crenvurşti 4 picioare de porc 3 căţei de usturoi ketchup pastă de ardei muştar caşcaval   Mod de preparare: Se curăţă bine picioarele de porc şi se fierb în apă cu sare apoi se scurg şi se dezosează cu […]

Escalop din ceafa

Escalop din ceafa din: carnati, ceafa de porc, ceapa, castraveti murati, zeama de castraveti murati, faina, ulei. Ingrediente: 6 cârnaţi Debrecen 700 g ceafa de porc 1 ceapă 3-4 castraveţi bulgăreşti muraţi 50 ml zeamă de castraveţi muraţi făină ulei   Mod de preparare: taie ceafa în 4-6 felii, se bat cu ciocanul, apoi se […]

Friptură de porc condimentată

Sapte Retete de Mancare cu Carne de Porc

Retete de Mancare cu Carne de Porc: Friptura de porc cu sos la cuptor Friptura de porc cu sos la cuptor din: carne de porc, apa, vin, ulei, morcovi, mazare, fasole, faina, cartofi, patrunjel, unt, condiment. Ingrediente: 1 kg carne de porc 300 ml apă 100 ml vin 200 ml ulei 400 g morcovi 300 g […]

Muşchi de porc umplut cu gorgonzola

Muschiulet de porc umplut cu carnati

Muschiulet de porc umplut cu carnati din: muschiulet de porc, sunca presata, carnat proaspat de casa, legume mexicane, oua, cascaval, sare, piper, ulei. Ingrediente: 600 g muşchiuleţ de porc 200 g şuncă presată 300 g cârnat proaspăt de casă 300 g legume mexicane 3 ouă 100 g caşcaval sare piper ulei   Mod de preparare: […]