Muschiulet de porc cu broccoli

Muschiulet de porc cu broccoli din: muschiulet de porc, broccoli, ridichi, morcovi, unt, mazare, smantana, cepsoara, ulei, sare, piper. Ingrediente: 800 g muşchiuleţ de porc 150 g broccoli 150 g ridichi de lună 300 g morcovi 100 g mazăre 50 g unt 65 ml smântână pentru gătit cepşoară 1 lingură ulei de măsline sare piper […]

Mancare_de_gulii_cu_piept_de_porc

Mancare de gulii cu piept de porc

Mancare de gulii cu piept de porc din: piept de porc, gulii, bulion, pasta de tomate, morcov, ceapa, zahar, ulei, sare, piper. Ingrediente: 250 g piept de porc afumat 2 gulii 100 ml bulion 2 linguri pastă de tomate 1 morcov 1 ceapă ulei 1 linguriţă zahăr sare piper oţet   Mod de preparare: Pieptul […]

Sarmale

Sarmale de porc cu slanina

Sarmale de porc cu slanina din: carne de porc, slanina, orez, ceapa, varza. Ingrediente: 1/2 kg carne de porc proaspătă 250 g carne de porc afumată 100 g slănină afumată 100 g orez 3 cepe varză murată   Mod de preparare: Sarmale de porc cu slanina: pregătesc frunzele de varză murată, se curăţă de cotoare şi […]

Toba in aspic

Toba de porc cu usturoi

Toba de porc cu usturoi din: rinichi, carne de porc, sorici, usturoi, sare, piper. Ingrediente: un stomac de porc căpăţână de porc rinichi carne proaspătă bucăţi de şorici usturoi sare piper   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală cu atenţie căpăţâna şi rinichii, în mai multe ape. Fierbem în apă cu sare căpăţâna, […]

Sangerete cu ienibahar

Retete traditionale: sangerete de porc

Sangerete de porc din: sange, carne, slanina, sorici, orez, cimbru, ienibahar, sare, piper. Ingrediente: sânge de porc carne proaspătă slănină şorici orez sare piper cimbru ienibahar   Mod de preparare: Se fierb în apă cu sare sângele, carnea, slănina şi şoricul; se răcesc sângele, carnea şi şoricul, şi apoi se dau prin maşina de tocat. […]

Fleică de porc cu sfeclă roşie în sos dulce acrişor

Fleica de porc la cuptor cu sos de prune

Fleica de porc la cuptor cu sos de prune din: fleica de porc, usturoi, salvie, unt, prune, mar, vin, zahar, otet. Ingrediente: 1,25 g fleică de porc cu os 6 căţei de usturoi, curătati şi tocaţi 12 frunze de salvie, tocate un cub mare de unt 1 ceapă, tocata mărunt 6 prune, bine coapte, tăiate […]

Supa de varza dulce cu smantana

Supa satmareana de varza

Supa satmareana de varza din: carne de vita, carne de porc, varza murata, crenwursti, smantana, pasta de rosii, ceapa, ulei, boia, sare, dafin, piper, chimen. Ingrediente: 150 g carne de vită 150 g carne de porc 400 g varză murată 2 cartofi 4 fire crenvurşti 200 ml smântână 100 g pastă de roşii 2 cepe […]

Supă de varză şi cartofi

Supa satioasa de varza

Supa satioasa de varza din: carnati Trandafir, varza murata, pulpa de porc, smantana, zeama de varza, ceapa, usturoi, supa de carne, faina, ulei, boia. Ingrediente: 150 g cârnaţi Trandafir 500 g varză murată (tăiată fideluţă) 500 g pulpă de porc 150 ml smântână 250 ml zeamă de varză 1 ceapă 3 căţei de usturoi 1 […]

Caltabos cu maghiran

Caltabos cu maghiran din: organe de porc, slanina, piper, maghiran, nucsoara, ienibahar, sare. Ingrediente: intestin gros de porc organe de porc (ficat, plaman, splina, inimă) slănină piper măghiran ienibahar nucşoară sare   Mod de preparare: Se fierb în apă cu sare: ficatul, plămânii, splina, inima şi o bucată de slănină crudă. După ce toate acestea […]

Carnati din carne de porc si oaie

Carnati de porc cu cimbru

Carnati de porc cu cimbru din: carne de porc, usturoi, cimbru, coriandru, sare, piper, boia. Ingrediente: intestine subţiri de porc carne grasă de porc usturoi pisat piper boia cimbru coriandru sare   Mod de preparare: Mai întâi, intestinul subţire al porcului tăiat se curăţă, se răzuieşte cu dosul cuţitului şi se spală bine în mai multe […]

Reteta traditionala cu carne de porc

Reteta traditionala cu carne de porc din: costita, varza, marar, cimbru, otet, smantana, condimente, sare. Ingrediente: 1 kg costiţă de porc 2 kg varză 2 legături mărar 2 crenguţe de cimbru condimente puţin oţet smântână sare   Mod de preparare: Punem să fiarbă costiţa de porc, cu atâta apă câtă să o acopere în cratiţă. […]

Carnaciori la gratar

Carnaciori falsi cu chimen

Carnaciori falsi cu chimen din: carne de porc, kaizer afumat, lapte, chifla, ou, usturoi, boia, chimen. Ingrediente: 300 g carne de porc 300 g kaizer afumat 300 ml lapte 1 chiflă 1 ou usturoi boia chimen măcinat   Mod de preparare: Se taie cuburi carnea şi kaizer-ul. Se condimentează cu saare, piper, un căţel de […]

Curcan umplut cu carne cu garnitura de sote de cartofi, dovlecei si bureti

Curcan umplut cu carne de porc

Curcan umplut cu carne de porc din: curcan, smantana, carne de porc, ciuperci, dovleci, cartofi, patrunjel, unt, ceapa, faina, vin, oua, pesmet. Ingrediente: 1 curcan de circa 3,5 kg 100 g smântână 250 g carne albă de porc 400 g ciuperci 600 g dovlecei în floare 500 g cartofi noi pătrunjel verde 150 g unt […]

Fasole verde in aluat cu bere

Fasole verde in stil frantuzesc

Fasole verde in stil frantuzesc din: orez, carnat polonez, ceapa, piper, usturoi, carne de porc tocata, fasole, ou, smantana, rosie, cascaval, patrunjel, unt, pesmet, boia, maghiran. Ingrediente: 100 g orez 100 g cârnat polonez 1 ceapă roşie piper 2 căţei de usturoi 500 g carne de porc tocată 800 g fasole păstăi 1 ou 200 […]

Fleica umpluta cu carnati

Fleica umpluta cu carnati

Fleica umpluta cu carnati din: fleica de porc, carne tocata de porc, carnat, lapte, chifla, oua, ceapa, patrunjel, ulei, lapte, pasta de ardei, sare, piper. Ingrediente: 600 g fleică de porc 150 g carne de porc tocată 1 fir cârnat 1 chiflă 300 ml lapte 2 ouă 1 ceapă pătrunjel verde ulei lapte pastă de […]

Sangerete afumat cu sorici

Mancare traditionala

Mancare traditionala din: sangerete, caltabos, carnati de casa, cotlet, cartofi, ceapa, patrunek, untura, usturoi. Ingrediente: 150 g sângerete 150 g caltaboş 150 cârnaţi de casă (neafumaţi) 2 felii cotlet (dezosat) 1 kg cartofi 1 ceapă pătrunjel verde untură usturoi   Mod de preparare: Caltaboşul şi sângeretele se prăjesc separat în 2-3 linguri de untură, timp […]

Carne cu varza si cartofi

Carne cu varza si cartofi din: slanina, cartofi, sunculita, ciolan dezosat, carnati, varza murata sau legume, tarhon, cimbru, dafin, orez, smantana. Ingrediente: 50 g slănină 300 g cartofi 150 g şunculiţă 150 g ciolan dezosat 150 g cârnaţi varză murată sau legume asortate tarhon cimbru dafin orez (opţional) smântână   Mod de preparare: La prepararea […]

Fleica de porc cu ardei gras

Fleica de porc cu ciuperci si carnati

Fleica de porc cu ciuperci si carnati din: fleica de porc, carnat afumat, ciuperci, lapte, ou, patrunjel, chifle, ceapa, ulei, vegeta, sare, usturoi. Ingrediente: 800 g fleică de porc 1 fir cârnat afumat 350 g ciuperci 300 ml lapte 1 ou 1 legătură pătrunjel verde 2 chifle 1 ceapă 50 ml ulei vegeta sare usturoi […]

Medalion de porc cu ciuperci

Cotlet umplut cu carnati picanti

Cotlet umplut cu carnati picanti din: cotlet, ceapa, ciuperci, carnat picant, ou, ulei, sare, piper, cimbru, patrunjel. Ingrediente: 800 g cotlet 1 ceapă mică 250 g ciuperci 100 cârnat picant 1 ou ulei sare piper cimbru patrunjel verde   Mod de preparare: Se taie felii groase cotletul, astfel încât să rezulte apromativ 6-7 felii. Pe […]

Ciorba de ciocanele de porc

Friptura Delicia

Friptura Delicia din: crenvursti, picioare de porc, usturoi, ketchup, pasta de ardei, mustar, cascaval. Ingrediente: 4 crenvurşti 4 picioare de porc 3 căţei de usturoi ketchup pastă de ardei muştar caşcaval   Mod de preparare: Se curăţă bine picioarele de porc şi se fierb în apă cu sare apoi se scurg şi se dezosează cu […]

Escalop din ceafa

Escalop din ceafa din: carnati, ceafa de porc, ceapa, castraveti murati, zeama de castraveti murati, faina, ulei. Ingrediente: 6 cârnaţi Debrecen 700 g ceafa de porc 1 ceapă 3-4 castraveţi bulgăreşti muraţi 50 ml zeamă de castraveţi muraţi făină ulei   Mod de preparare: taie ceafa în 4-6 felii, se bat cu ciocanul, apoi se […]

Friptură de porc condimentată

Sapte Retete de Mancare cu Carne de Porc

Retete de Mancare cu Carne de Porc: Friptura de porc cu sos la cuptor Friptura de porc cu sos la cuptor din: carne de porc, apa, vin, ulei, morcovi, mazare, fasole, faina, cartofi, patrunjel, unt, condiment. Ingrediente: 1 kg carne de porc 300 ml apă 100 ml vin 200 ml ulei 400 g morcovi 300 g […]

Muşchi de porc umplut cu gorgonzola

Muschiulet de porc umplut cu carnati

Muschiulet de porc umplut cu carnati din: muschiulet de porc, sunca presata, carnat proaspat de casa, legume mexicane, oua, cascaval, sare, piper, ulei. Ingrediente: 600 g muşchiuleţ de porc 200 g şuncă presată 300 g cârnat proaspăt de casă 300 g legume mexicane 3 ouă 100 g caşcaval sare piper ulei   Mod de preparare: […]

Pogacele de conopida

Pogacele cu jumari si chimen

Pogacele cu jumari si chimen din: faina, oua, unt, drojdie, lapte, jumari, sare, chimen.   Ingrediente: 500 g făină 4 ouă 50 g unt 20 g drojdie puţin lapte 1/2 kg jumari sare chimen   Mod de preparare: Punem pe planşetă de două ori câte un sfert de kilogram faină. In primul sfert punem 3 […]

Cotlete de porc cu mazare

Cotlete de porc cu mazare

Cotlete de porc cu mazare din: cotlete de porc, mazare, morcovi, ulei, ceapa, sare, piper. Ingrediente: 4 cotlete de porc 1 kg mazăre 4 morcovi ulei 2 cepe sare piper   Mod de preparare: Condimentezi cotletele de porc cu sare şi piper, apoi le aşezi într-o tavă, torni puţin ulei şi le dai la cuptor, […]

Cap de porc cu varza

Varza cu piept de porc

Varza cu piept de porc din: varza, morcovi, ceapa, piept de porc, dafin, ulei, sare, piper. Ingrediente: o varză albă 2 morcovi 2 cepe 600 g piept de porc 2 foi dafin 2 linguri ulei sare piper boabe   Mod de preparare: Intr-o cratiţă cu ulei se pune ceapa tocată ia călit si se presară […]

Tarta_cu_smantana_si_ficat_de_porc

Tarta cu smantana si ficat de porc

Tarta cu smantana si ficat de porc din: margarina, faina, sare, oua, bulion, ficat de porc, ceapa, unt, lapte, smantana, ardei, sare, piper. Ingrediente: Pentru aluat: 150 g margarina rece 250 g făină un praf sare un ou 3 linguri bulion 2 linguri apă rece Pentru umplutura: 500 g ficat de porc 3 cepe 50 […]

Muşchi la frigare cu garnitură de legume şi salată

Muschiulet imbracat in bacon

Muschiulet imbracat in bacon din: muschiulet de porc, bacon, ceapa, ulei, vin, sare, piper. Ingrediente: o bucată muschiulet de porc 6-8 felii bacon 4 cepe mari 2 linguri ulei 250 ml vin alb sare piper   Mod de preparare: Se presară sare şi piper pe toată suprafaţa cărnii, dacă baconul nu e sărat. Apoi, se înveleşte în […]

Friptura_de_porc_in_chifle

Friptură de porc in chifle

Friptură de porc in chifle din: pulpa de porc, usturoi, ceapa, unt, apa, cimbru, sare, piper, chifle.   Ingrediente: un kg pulpă de porc 4 căţei usturoi o ceapă o lingură unt un litru apă puţin cimbru sare piper 6 chifle   Mod de preparare: Carnea se taie în mai multe locuri, se presară cu […]

Friptura de porc in sos picant

Friptura de porc in sos picant

Friptura de porc in sos picant din: pulpa de porc, condimente, ardei, rosii, ulei, ceapa, chilli, verdeata, sare, piper. Ingrediente: 700 g pulpă de porc condimente pentru friptură un ardei gras roşu 2 ardei iuţi 4 roşii bine coapte 3-4 linguri ulei o ceapă sare piper chilli verdeaţă   Mod de preparare: Se unge bine […]

Rulouri din cotlet de porc cu sos cald de hrean

Rulouri din cotlet de porc cu sos cald de hrean

Rulouri din cotlet de porc cu sos cald de hrean din: cotlet de porc, ciuperci, ardei, cascaval, unt, ulei, oua, faina, pesmet, sare, piper, hrean, smantana. Ingrediente: Rulouri: 4 felii cotlet de porc 200 g ciuperci 1 ardei gras roşu 200 g caşcaval ras 50 g unt 200 ml ulei 2 ouă 100 g făină […]

Chiftele de năut cu busuioc

Iahnie de naut cu carne de porc

Iahnie de naut cu carne de porc din: naut, carne de porc, ceapa, morcov, ardei iute, bulion, ulei, dafin, piper, sare, cimbru. Ingrediente: 300 g boabe de năut uscate 600 g carne de porc 2 cepe 1 morcov 1 ardei mic iute 2 linguri bulion 2-3 linguri ulei 2-3 foi de dafin boabe de piper sare […]