Reteta zilei: Porc cu legume si paste

Porc cu legume si paste din: ulei de masline, porc, sare, piper, ceapa, telina, morcov, usturoi, ciuperci, dafin, rozmarin, cimbru, piure de rosii, vin rosu, paste.   Ingrediente:  2 linguri de ulei de masline 1 kg carne de porc fara os 1/2 lingurita sare 1/4 linguriță de piper negru 1 ceasca ceapa tocata 1 tulpină […]

Ciorba de perisoare de curcan

Ciorba de perisoare din porc

Ciorba de perisoare din porc din: carne de porc, ceapa, orez, bulion, morcov, ardei, marar, sare, ou, zeama de varza, faina. Ingrediente:  1/2 kg carne de porc  3 cepe potrivite  3 linguri orez  puţin bulion  1 morcov ras  1 ardei gras roşu  mărar sare 1 ou zeamă de varză acră puţină făină   Mod de […]

Burtă de porc roşie înăbuşită

Reteta zilei: Burta de porc cu aroma de usturoi

Burta de porc cu aroma de usturoi din: burta de porc, usturoi, vin alb, lapte, sare de mare, seminte de fenicul, condimente.   Ingrediente:  300gr burta de porc 1 capatana usturoi 120ml vin alb ½ ceașcă lapte sare de mare semințe de fenicul condimente     Mod de preparare: Inveliti burta de porc in prosoape […]

Cotlete de porc cu sos de vin roşu

Cotlet de porc cu legume asortate

Cotlet de porc cu legume asortate din: cotlet de porc, broccoli, ceapa, dovlecei, ciuperci, vin alb, ulei, piper, sare, cimbru. Ingrediente: un kg cotlet de porc 400 g broccoli 4-5 cepe (mai mici) 2 dovlecei 200 g ciuperci 200 ml vin alb dulce 30 ml ulei de floarea-soarelui sare piper cimbru verde şi uscat   […]

Retete

Retete de Snitele de Porc

Retete de Snitele de Porc: Snitele de porc cu sos   Snitele de porc cu sos din: file de porc, patrunjel, cimbru, sare, piper, faina, ou, lapte, malai, ulei, iaurt, ulei de masline, mustar, sare. Ingrediente: snitele: 400 g file de porc 4 fire patrunjel 5 fire cimbru sare piper 3-4 linguri faina de grau […]

Chiftele de porc cu sos hoisin

Chifle bao cu porc picant

Chifle bao cu porc picant din: drojdie, ulei, praf de copt, zahar, lapte praf, faina, sos de ardei iute, file de porc, ulei de susan, ceapa verde, sos hoisin, sos de soia, miere, condimente, ardei iute, amidon, otet de orez.   Ingrediente: 1 plic de 7g drojdie uscată 2 linguri de ulei 2 linguriţe praf de […]

Pachetele de primavara cu foie gras si turta dulce

Reteta pachetele de primavara

Reteta pachetele de primavara din: foi de aluat, ciuperci, taitei, spanac, carne de porc, amidon, sherry, usturoi, ghimbir, ceapa, ardei, ulei, zahar, sare, piper, sos de peste. Ingrediente: 30 de foi de aluat pentru pacheţele de primăvară 6 linguri de ciuperci uscate 100 g tăiţei de orez 150 g frunze de spanac 200 g carne […]

Porc_stir_fry_cu_caju

Porc stir-fry cu caju

Porc stir-fry cu caju din: cotlete de porc, lemongrass, sos de soia, lime, orez, ulei, ceapa, muguri de fasole, varza, caju. Ingrediente: 600 g cotlete de porc, tăiate în fâşii subţiri 2 tije de lemongrass 2 linguri sos de soia 2 limes, zeama si coaja de la 1 1/2 lime 300 g de orez basmati […]

Porc cu usturoi verde

Carne de porc cu usturoi

Carne de porc cu usturoi din: usturoi, file de porc, ulei de masline, sare, piper, sherry, pasta de masline, rosii, patrunjel. Ingrediente: 8 căţei de usturoi 500 g file de porc 3 linguri de ulei de măsline sare piper 3 linguri de sherry sec 1-2 linguri de pastă de măsline verzi 6 roşii pătrunjel cu […]

Muschi_de_porc_umplut_si _mar_copt

Muschi de porc umplut si mar copt

Muschi de porc umplut si mar copt din: muschi de porc, carne de pui, ou, ceapa, patrunjel, sare, piper, ulei, bacon, apa, mere. Ingrediente: 1 muşchiuleţ de porc 300 g carne tocată de pui 1 ou 1 ceapă 1 mână pătrunjel verde sare piper 2-3 linguri ulei 10 felii bacon 100 ml apă fiartă mere […]

Cotlet_de_porc_la_cuptor_cu_sos

Cotlet de porc la cuptor cu sos

Cotlet de porc la cuptor cu sos din: cotlet de porc, kaizer, cartofi, vin, usturoi, pasta de tomate, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cotlet de porc, fără os 6 felii kaizer 6 felii cartofi 200 ml vin roşu 3-4 căţei de usturoi 2-3 linguri pastă de tomate sare piper   Mod de preparare: Tai cotletul […]

Rulada_cu_carne_de_porc_si_ciuperci

Rulada cu carne de porc si ciuperci

Rulada cu carne de porc si ciuperci din: pulpa de porc, ciuperci, cimbru, usturoi, unt, oua, ceapa, sare, piper, bacon, ulei.   Ingrediente: 1 kg pulpă de porc 500 g ciuperci cimbru 3 căţei de usturoi 50 g unt 2 ouă 1 ceapă sare piper 10 felii bacon 2 linguri ulei   Mod de preparare: […]

Tacos cu carne de porc

Tacos cu carne de porc

Tacos cu carne de porc din: spata de porc, ceapa, usturoi, sos de ardei iute, pasta de tomate, portocale, lime, otet, oregano, ienibahar, chimion, nucsoara, cuisoare, tacos, salate, smantana, crema de branza. Ingrediente: 1,5kg spată de porc fără os, tăiată în 6 bucăţi mari 1 ceapă mare, tocată grosier Pentru marinada: 2 căţei de usturoi, […]

Friptura de porc cu vin

Friptura de porc cu vin

Friptura de porc cu vin din: ceafa de porc, cartofi, ardei, ceapa, usturoi, busuioc, cimbru, chilli, vin, zeama de lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2-3 cefe de porc dezosate 3-4 cartofi 1 ardei gras roşu 1 ardei gras verde 1 ceapă 4-5 căţei usturoi 1 linguriţă busuioc 1 linguriţă cimbru 1 linguriţă fulgi de chilli […]

Coaste_de_porc_cu_sos_tabasco

Coaste de porc cu sos tabasco

Coaste de porc cu sos tabasco din: coaste de porc, zahar, otet, mustar, ketchup, usturoi, sos tabasco, sare, piper. Ingrediente: 1,75 kg coaste de porc 2 linguri de zahăr brun 4 linguri de otet balsamic 4 linguri de muştar cu seminţe 250 ml ketchup 3 căţei de usturoi sos Tabasco sare piper   Mod de preparare: […]

Cotlet de porc in crusta de ierburi

Reteta zilei: Cotlete de porc in crusta de pesmet aromat

Cotlete de porc in crusta de pesmet aromat din: cotlete de porc, lapte batut, pesmet, sare, patrunjel, praf de usturoi, marar, piper, ulei.   Ingrediente:  4 cotlete de porc fără os ½ cana lapte bătut 1 cană de pesmet 1 linguriță de sare 1 linguriță pătrunjel uscat ¼ linguriță praf de usturoi ¼ linguriță mărar […]

Piftie de porc

Reteta traditionale: Piftie de porc

Piftie de porc din: ureche de porc, carne macra, ciolan afumat, genunchi de vita, sorici, picior de porc, ceapa, morcov, telina, dafin, usturoi, piper, coriandru, sare. Ingrediente: 1 ureche de porc 1 kg carne macră 1 ciolan afumat de porc 1 genunchi de vită 1/2 kg şorici 1 picior de porc 1 ceapă 1 morcov […]

Ceafa in vin

Ceafa in vin din: ceafa de porc, usturoi, rozmarin, vin, ceapa, ulei, boia, sare, piper. Ingrediente: 1 1/2 kg ceafă de porc 5-6 căţei de usturoi câteva frunzuliţe de rozmarin 1 pahar cu vin alb 2 cepe ulei de măsline boia dulce sare piper   Mod de preparare: Spală bine bucata de carne şi şterge-o […]

Caltabosi de casa

Retete traditionale: Caltabos cu orez si carne

Caltabos cu orez si carne din: ficat, inima, plaman, rinichi, carne, ceapa, orez, sare, piper, ulei, mat, dafin, cimbru. Ingrediente: 1/2 ficat 1/2 inimă 1 plămân 1 rinichi 1 kg carne mai grasă 3-4 cepe 3 linguri cu orez sare piper ulei maţ de la intestinul gros 2-3 frunze de dafin 1 linguriţă cu cimbru […]

Pulpa cu varza

Pulpa cu varza

Pulpa cu varza din: pulpa de porc cu sorici, varza, morcovi, vin, chimen, coriandru, ulei de masline, sare de mare, piper. Ingrediente: 2 kg pulpă de porc cu şorici 1 varză albă 1-2 morcovi 1 pahar cu vin alb chimen coriandru măcinat ulei de măsline sare de mare piper măcinat   Mod de preparare: Taie […]

Muschi de porc in sos vanatoresc

Muschi de porc in sos vanatoresc

Muschi de porc in sos vanatoresc din: muschi de porc, sunculita afumata, ceapa, usturoi, dafin, pasta de tomate, piper, sare, paprika, ciuperci, vin, ulei de masline, patrunjel. Ingrediente: 1 kg muşchi porc 200 g şunculiţă afumată 2 cepe medii 1 căpăţână de usturoi 2-3 foi de dafin 4 linguri cu pastă de tomate piper alb […]

Ciorba cu carne afumata

Ciorba cu carne afumata

Ciorba cu carne afumata din: zeama de varza, morcovi, carne afumata, cartofi, telina, patrunjel, ou, leusten, apa, sare. Ingrediente: 1 1/2 l zeamă de varză 500-700 g carne afumată 2 morcovi 2 cartofi 1 ţelină micuţă 1 legătură de pătrunjel 1 ou leuştean 2-3 l apă sare   Mod de preparare: Pune apă rece la […]

Terina de piept de pui

Terina de porc si pui cu chutney de agrise

Terina de porc si pui cu chutney de agrise din: file de porc, piept de pui, bacon, ceapa, ou, coniac, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 700 g file de porc 4 piepţi de pui fără piele 250 g bacon cu fâşii de grăsime 2 cepe mici 1 ou, bătut 45 ml coniac 7 g sare 3 […]

Friptură picantă de porc in bere

Friptura de porc picanta, cu cidru

Friptura de porc picanta, cu cidru din: ceapa, morcovi, telina, salvie, ulei de masline, bacon, dafin, carne de porc,  scortisoara, faina, pasta de tomate, paprika, supa de pui sau de porc, cidru. Ingrediente: 1 ceapă mare, curăţată şi tăiată în bucăţi mai mari 2 morcovi, tăiaţi în felii subţiri 2 tulpini de ţelină, feliate 6 frunze […]

Reteta zilei: Mix de porc cu vita in crusta de bacon

Mix de porc cu vita in crusta de bacon din: ulei de masline, ceapa, usturoi, porc, vita, oua, cimbru, condimente, otet balsamic, pesmet, bacon.     Ingrediente:  1 lingura ulei de masline 1 cană de ceapă cuburi 6 căței de usturoi tocat 1 kg carne tocata de porc 1 kg de carne de vită tocata […]

Coaste cu miere si orez

Coaste cu miere si orez

Coaste cu miere si orez din: coaste de porc, boabe de mustar, piper, coriandru, lamaie, miere, fasole, orez, ceapa, ardei gras, sare, piper, verdeata.   Ingrediente: 500 g coaste de porc 1 lingură cu boabe de muştar 1 lingură cu piper negru boabe 1 lingură cu boabe de coriandru 3 linguri cu miere zeama de […]

Slănină cu sparanghel şi şofran

Retete traditionale: Slanina fiarta cu usturoi si boia

Slanina fiarta cu usturoi si boia din: slanina impanata, sare, usturoi, piper, dafin, boia. Ingrediente: 1 kg de slănină împănată cu carne (de la piept) sare grunjoasă 1 1/2 căpăţână de usturoi piper boabe 2 frunze de dafin boia     Mod de preparare: Sărează bine slănina şi las-o câteva ore bune aşa, poate chiar […]

Carnati haiducesti cu maghiran

Carnati semiuscati

Carnati semiuscati din: carne de porc, slanina, kaizer, ienibahar, cimbru, piper, coriandru, boia, vin, usturoi, mate, sare. Ingrediente: 2 kg carne de porc 500 g slănină 500 g kaizer afumat 1 linguriţă cu ienibahar 1 linguriţă cu cimbru 1 linguriţă cu piper 1 linguriţă cu coriandru 2 linguri cu boia dulce 200 ml vin roşu […]

Carne in untura

Carne in untura

Carne in untura din: carne impanata, carne afumata, slanina, zeama de varza, telina. Ingrediente: 2 kg carne împănată 2 kg carne afumată (ciolan afumat) 2 kg slănină 1 ceaşcă de zeamă de varză 3 frunze de ţelină   Mod de preparare: Taie slănina (fără şorici) în bucăţele şi pune-o la topit într-un ceaun mare şi […]

Toba traditionala de porc

Reteta traditionala: Toba

Toba din: stomac de porc, sorici, limba de porc, inima de porc, rinichi, carne grasa de porc, splina, ficat, urechi, slanina, vin, boia, dafin, sare, piper. Ingrediente: stomac de porc 1 mână bună de şorici feliat 1 limbă de porc 1 inimă 2 rinichi 500 g carne grasă de porc 1 splină 300 g ficat […]

Lebar traditional cu slanina

Retete traditionale: Lebar

Retete traditionale: Lebar din: mate de porc, ficat de porc, splina, plaman, oua, unt, usturoi, dafin, vin, sare, piper. Ingrediente: maţe groase de porc 1 kg ficat de porc 2 spline 1 plămân 1 ou 100 g unt 4 căţei de usturoi 2 foi de dafin 1 pahar cu vin piper sare   Mod de preparare: […]

Slanina cruda sarata

Pulpa invelita in slanina

Pulpa invelita in slanina din: pulpa de porc, slanina, vin, lamaie, sare, piper, cimbrisor, rozmarin. Ingrediente: 500 g pulpă de porc 4-5 fâşii mai groase de slănina 500 ml vin alb zeama de la o lămâie sare piper proaspăt măcinat 5-6 fire de cimbrişor proaspăt tocat 3-4 fire de rozmarin   Mod de preparare: Spală […]