Porc cu legume caramelizate

Porc cu legume caramelizate

Porc cu legume caramelizate din: pulpa de porc, morcov, ardei, broccoli, ceapa, orez, sare, ulei, zahar, pasta de tomate, lamaie. Ingrediente: 1 kg pulpă de porc 1 morcov 2 ardei graşi 1 broccoli 2 cepe 1 ceşcuţă orez sare ulei 100 g zahăr 2 linguri pastă de tomate 1 lămâie   Mod de preparare: Intr-un […]

Fleica umpluta cu carnati

Fleica umpluta cu ciuperci

Fleica umpluta cu ciuperci din: fleica, ciuperci, ceapa, oua, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 bucată fleică de 1 kg 200 g ciuperci champignon 1 ceapă medie 3 ouă 4-5 linguri ulei sau 2-3 linguri untură sare piper   Mod de preparare: Cu un cuţit bine ascuţit, crestezi fleica pentru a putea fi umplută. O condimentezi după […]

Retete culinare

Cocos si porc in sos de vin

Cocos si porc in sos de vin din: cocos, ceapa, morcovi, usturoi, telina, patrunjel, frunze de dafin, piper, ulei, carne de porc, cimbru, vin, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 cocoş 2 cepe 2 morcovi 2 căţei de usturoi 1 ţelină mică 1 rădăcină de pătrunjel 2-3 frunze de dafin 1 linguriţă piper boabe 100 ml ulei […]

Toba cu usturoi

Toba cu usturoi din: organe de porc, burta de vita, usturoi, gelatina, malai, sare, piper, foi de dafin. Ingrediente: 1 kg organe de porc 400 g burtă de vită 20 g usturoi 10 g gelatină mălai sare grunjoasă piper foi de dafin   Mod de preparare: Pui organele la fiert în apă cu sare, piper, […]

Ciorba_de_porc_si_pui

Ciorba de porc si pui

Ciorba de porc si pui din: carne de pui, oase de porc, ceapa, telina, ardei, morcovi, rosii, cartofi, ou, bors, sare, leustean. Ingrediente: 500 g carne de pui (aripi, pulpe inferioare) 500 g oase de porc 3 cepe 1/2 ţelină 2 ardei roşii 2 morcovi 1 conservă roşii întregi 4 cartofi 1 ou borş (după […]

Muşchi de porc cu andive

Muschi de porc in crusta de seminte

Muschi de porc in crusta de seminte din: muschi de porc, seminte, miez de nuca, oua, faina, ulei, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 800 g muşchi file (bucată întreagă) 2 linguri seminţe de floarea-soarelui, decojite 2 linguri seminţe de dovleac, decojite 2 linguri miez de nucă sfărâmat 1 lingură seminţe de susan 1 lingură seminţe de mac […]

Tochitura de porc cu salata

Tochitura cu carne de porc si cimbru

Tochitura cu carne de porc si cimbru din: carne de porc, carnati, ceapa, usturoi, bulion, piper, cimbru, boia, ulei. Ingrediente: 600-700 g carne de porc 4-5 cârnaţi afumaţi 2 cepe 4 căţei de usturoi 3-4 linguri de bulion 3-4 roşii în bulion foi de dafin piper cimbru boia 3 linguri ulei de măsline   Mod […]

Ficat_de_porc_cu_porumb

Ficat de porc cu porumb

Ficat de porc cu porumb din: sfecla, porumb, castraveciori, otet de mere, ulei, ficat, usturoi, chimen, sare, piper. Ingrediente: 2 sfecle roşii de dimensiune medie 2 linguri porumb din conservă 2 castraveciori muraţi în oţet 1-2 linguri oţet de mere 2 linguri ulei de măsline 200 g ficat de porc 1 căţel de usturoi 1/2 […]

Ciorba_de_porc_cu _iaurt

Ciorba de porc cu iaurt

Ciorba de porc cu iaurt din: coaste de porc, sira, ceapa, morcovi, patrunjel, cartofi, ulei, varza, orez, sare, iaurt, piper, leustean. Ingrediente: 1 kg şiră sau coaste de porc (proaspete sau afumate) 2 cepe mari 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 4 cartofi 2 linguri ulei 1/4 varză murata 2 linguri orez sare piper negru […]

Muschi_de_porc_cu_fructe.jpg

Muschi de porc cu fructe

Muschi de porc cu fructe din: muschiulet de porc, pere, gutui, prune, caise, cuisoare, bulion, vin, sare, piper, ulei.   Ingrediente: 2 bucăţi muşchiuleţ de porc 2 pere 2 gutui 12 prune afumate 12 caise uscate 4 cuişoare 1 lingură bulion 1 pahar vin roşu sare piper 5 linguri ulei   Mod de preparare: Cureţi […]

Drob de miel pentru Paşte

Drob din porc

Drob din porc din: ceapa verde, oua, ceapa portrivita, carne tocata, organe de porc, prapor, boia, sare, piper.   Ingrediente: 6-7 legături de ceapă verde 7 ouă 2 cepe potrivite 750 g de carne tocată (porc/vită) 750 g de organe (400 g ficat porc, 200 g inimă porc, 200 g plămâni porc, 150 g rinichi porc) […]

Cotlet de porc umplut la cuptor

Cotlet de porc umplut la cuptor

Cotlet de porc umplut la cuptor din: cotlet de porc, carne tocata, pesmet, ou, praz, morcov, mar, ceapa, cartof, ulei, cimbru, sare, piper, paprika. Ingrediente: 500 g cotlet de porc, dezosat 300 g carne tocată, de porc şi vită 100 g pesmet 1 ou 1 rădăcină de praz 1 morcov 1 măr 1 ceapă 1 […]

Ciolan de porc cu vin

Ciolan de porc la vasul roman

Ciolan de porc la vasul roman din: ciolan de porc, capatana de porc, foi de dafin, sare, piper, cimbru, condimente, usturoi, legume, vin, boia. Ingrediente: 1 ciolan de porc 1 căpăţână (să nu aibă rât) foi de dafin piper boabe cimbru condiment de frunze uscate (schinduf, leuştean, pătrunjel etc.) sare usturoi tocat mărunt legume tăiate […]

Mamaliga_cu_carnati_si_piept_de_porc

Mamaliga cu carnati si piept de porc

Mamaliga cu carnati si piept de porc din: malai, carnati, piept de porc, telemea, ou, sare, jumari. Ingrediente: 500 g mălai 180 g cârnaţi 70 g piept de porc afumat 200 g telemea de oaie/vacă câteva jumări 1 ou sare   Mod de preparare: Preîncălzeşti cuptorul. Pui apa cu sare la fiert. Intre timp, tai […]

Ciorba taraneasca cu pui

Ciorba taraneasca cu piept de porc

Ciorba taraneasca cu piept de porc din: piept, ceapa, cartofi, fasole, morcov, gogosar, taitei, bors, leustean, rosii. Ingrediente: 500 g piept de porc 1 ceapă 8 cartofi o mână fasole păstăi 1 morcov 1 gogoşar 100 g tăiţei 500 ml borş leuştean 3 l apă 4 roşii coapte   Mod de preparare: Pieptul de porc […]

Porc cu mamaliguta

Tochitura cu carnati si cas

Tochitura cu carnati si cas din: carne de porc, carnati, cas de oaie, untura, sare. Ingrediente: 600 g carne de porc 300 g cârnaţi bucovineni caş de oaie, frământat 100 g untură 50 g sare   Mod de preparare: Carnaţii tăiaţi bucăţi nu prea mari şi carnea tăiată bucăţele le pui la fiert în apă […]

Muschiulet_de_porc_rulat

Muschiulet de porc rulat

Muschiulet de porc rulat din: muschi de porc, costita, sunca, usturoi, smantana, mustar, bulion, patrunjel, cimbru, legume, sare, piper.   Ingrediente: 600 g muşchi de porc 100 g costiţă afumată 100 g şuncă de praga 4-5 căţei de usturoi 200 ml smântână 2 linguri bulion 1 linguriţă muştar iute pătrunjel cimbru sare piper legume uscate […]

Fripturi aromate

Fripturi aromate

Fripturi aromate din: pulpe de pui, piept de curcan, cotlet de porc, rozmarin, unt, sare, piper, usturoi verde, zahar brun, vin, ulei de migdale, boia, ulei de masline, oregano, cimbru, ulei de masline, salata de spanac, ardei, rosii, rosii cherry. Ingrediente: 8 pulpe superioare de pui 8 felii piept de curcan 8 felii cotlet de […]

Rulada din file de porc

Reteta rulada de porc cu ciuperci

Reteta rulada de porc cu ciuperci din: pulpa de porc, ciuperci, morcovi, ardei, muschi file, ceapa, cascaval, suc de rosii, vin, usturoi, boia, ulei, sare, piper, patrunjel.   Ingrediente: 1 pulpă de porc dezosată 1 cutie ciuperci tăiate 2 morcovi lunguieţi 1 ardei roşu 6 felii muşchi file 1 ceapă mare + 1 ceapă mai […]

Ceafa_de_porc_cu_orez_salbatic

Ceafa de porc cu orez salbatic

Ceafa de porc cu orez salbatic din: ceafa de porc, sare, piper, cimbru, vin, ulei, unt, morcovi, patrunjel, orez. Ingrediente: 800 g ceafă de porc sare piper cimbru 150 ml vin roze ulei 50 g unt 500 g morcovi 1 legătură de pătrunjel verde 200 g orez sălbatic ulei de măsline   Mod de preparare: […]

Reteta zilei: Salata de porc cu dressing picant

Salata de porc cu dressing picant din: suc de lamaie, sos de peste, ghimbir, sos de chili cu usturoi, carne de porc, usturoi, ulei de canola, ceapa rosie, morcov, coriandru, alune, orez. Carnea de porc este o sursă bogată de proteine, care sunt esențiale pentru dezvoltarea și repararea țesuturilor, menținerea sănătății sistemului imunitar și susținerea […]

Pulpa_de_porc_la_cuptor

Pulpa de porc la cuptor

Pulpa de porc la cuptor din: pulpa de porc, sare, piper, boia, ulei, vin, cimbru, mere, morcov, ceapa.   Ingrediente: pulpă porc sare piper boia de ardei dulce 1 pahar ulei 1 pahar vin cimbru mărunţit 2 mere tăiate în bucăţi mai mari 1 morcov tăiat rondele 1 ceapă tăiată în felii mai groase   […]

Felii de parizer pane

Cotlet pane cu rozmarin

Cotlet pane cu rozmarin din: pesmet, cotlet de porc, unt, sare, piper, ulei, ou, faina, rozmarin, usturoi. Ingrediente: 8 linguri pesmet de pâine 4 felii cotlet de porc (200 g/buc), fără os 40 g unt sare piper măcinat 2 linguri ulei de măsline 1 căţel de usturoi 1 ou 4 linguri făină 1 lingură rozmarin […]

Fileuri_de_porc_cu_mere_si_sos_de_smantana

Fileuri de porc cu mere si sos de smantana

Fileuri de porc cu mere si sos de smantana din: file de porc, unt, mere, sare, piper, sos bechamel, smantana, marar.   Ingrediente: 4 fileuri de porc 50 g unt 2 mere ionatane sare piper Pentru sosul de smântână: 200 ml sos Bechamel 200 g smântână sare 1 legătură mărar verde   Mod de preparare: […]

Toba_la_tava

Toba la tava

Toba la tava din: cap de porc, sorici, slanina, carne de porc, ficat, inimi, rinichi, sare, usturoi, piper. Ingrediente: 1/2 cap de porc cu ureche şi guşă 1 kg şorici de porc 1 kg carne de porc 200 g slănină 1 kg ficat de porc 3 inimi 6 rinichi 1/2 căpăţână de usturoi foi de dafin […]

Cotlet de porc umplut la cuptor

Cotlet de porc umplut

Cotlet de porc umplut din: cotlet de porc, carnati, sare, piper, untura. Ingrediente: 1 cotlet de porc (800 g) 150 g cârnaţi afumaţi sare piper măcinat 100 g untură   Mod de preparare: Speli cotletul de porc şi îl ştergi cu hârtie absorbantă. In interiorul cotletului, pe lungimea acestuia, faci o tăietură cu un cuţit […]

Ardei umpluti cu carne de porc

Ardei umpluti cu carne de porc

Ardei umpluti cu carne de porc din: ardei, rasol de porc, sorici, morcovi, ceapa, usturoi, sare, patrunjel. Ingrediente: 6-8 ardei graşi (roşii şi galbeni) 1 kg rasol de porc 200 g şorici 2 morcovi 1 ceapă 2-3 căţei de usturoi sare pătrunjel verde   Mod de preparare: Speli carnea şi şoriciul, după care le pui […]

Carnati moldovenesti cu cimbru

Carnati, coaste si carne conservate in untura

Carnati, coaste si carne conservate in untura din: carnati, coaste de porc, pulpa de porc, ulei, untura. Ingrediente: cârnati afumaţi coaste afumate pulpă de porc untură de porc ulei   Mod de preparare: Iei o oală mai mare, în funcţie de câţi cârnati, coaste si carne ai. O speli bine, o pui la uscat, apoi aşezi pe […]

Frigarui de carne cu orez

Frigarui de carne cu orez

Frigarui de carne cu orez din: carne de vita, slanina de porc, ardei, fenicul, orez brun, ulei de masline, patrunjel, rosii uscate, ceapa, usturoi, lamaie, salata verde, rosii, sare, piper. Ingrediente: 400 g carne de vită 300 g slănină de porc cu şorici doi ardei graşi un fenicul 150 g orez brun 100 ml ulei […]

Reteta zilei: Piept de porc la cuptor

Piept de porc la cuptor din: piept de porc, rozmarin, cimbru, sare, piper, seminte de coriandru, paprika, pudra de chili, ulei. Prepararea pieptului de porc la cuptor este o manifestare a artei culinare, în care simplitatea ingredientelor se îmbină cu măiestria tehnicilor de gătit pentru a crea un fel de mâncare rafinat și savuros. Utilizând […]

Jumari ca la Oltenita

Cum se prepara Jumari de porc (VIDEO)

Cum se prepara Jumari de porc – o gustare sățioasă și delicioasă, perfectă pentru a fi servită alături de pâine proaspătă, murături sau legume. Acestea sunt foarte apreciate în sezonul rece și sunt adesea preparate în gospodării, în special în perioada sărbătorilor.   Ingrediente: 1 kg de slănină de porc (preferabil cu o cantitate mică […]

Ciorba de porc cu tarhon

Ciorba acra cu creier de porc

Ciorba acra cu creier de porc din: carne de porc, ceapa, morcovi, patrunjel, telina, cartofi, zeama de varza, leustean, ardei, sare, piper. Ingrediente: 400 g creier de porc şi măduvă 300 g carne de porc 1 ceapă 3 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel o ţelină mică 2 cartofi roşii 300 ml zeamă de varză murată sare […]