Piftie tradiţională

Piftie de porc cu usturoi si morcov

Piftie de porc cu usturoi si morcov din: cap de porc, picior de porc, morcov, ceapa, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 1 cap de porc 1 picior de porc 1 morcov 2 cepe 10 căţei de usturoi sare piper     Mod de preparare: Speli carnea şi o pui la fiert în apă cât să o […]

Rulada_de_porc_cu_mere_si_nuci

Rulada de porc cu mere si nuci

Rulada de porc cu mere si nuci din: muschi de porc, sare, piper, mere, nuci, ulei, vin, ceapa, rozmarin, boia, pesmet. Ingrediente: 800 g muşchi de porc sare piper roşu şi negru 4 mere 250 g nuci coapte şi măcinate 30 ml ulei de măsline 1 legătură frunze de ţelină 100 ml vin roşu demidulce […]

Ciorba bulgareasca cu usturoi

Ciorba de porc cu castraveti murati

Ciorba de porc cu castraveti murati din: carne de porc, castraveti, bulion, ceapa, patrunjel,  morcov, marar, smantana. Ingrediente: 500-600 g carne de porc mai grasă 400 g castraveţi muraţi (în saramură) 2 linguri bulion 2 cepe 1 rădăcină pătrunjel 1 morcov 1 legătură mărar verde 200 g smântână   Mod de preparare: Tai carnea în […]

Horseradish Encrusted Pork Loin Chops

Cum se prepara Cotlet de porc la cuptor in crusta de condimente (VIDEO)

Cotlet de porc la cuptor in crusta de condimente: Ingrediente: 1,5 kg cotlet de porc cu os 2 linguriţe muştar 2 linguriţe miere 5 căţei de usturoi boabe de muştar boabe de piper verde boabe de piper roşu cimbru chimen 2-3 linguri ulei de măsline 1 pahar de vin roze Cum se prepara Cotlet de […]

Salata_cu_carne_de_porc

Salata cu carne de porc

Salata cu carne de porc din: muschiulet de porc, ceapa, usturoi, ulei, ciuperci, rosii, seminte de chimen, zeama de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 500 g muschiulet de porc 1 ceapă 5 căţei usturoi 2 linguri ulei 300 g ciuperci 2 roşii 2-3 fire ceapă verde sare piper seminţe de chimen zeamă de lămâie   Mod […]

Frigarui de porc cu vinete si sos

Frigarui de porc cu vinete si sos

Frigarui de porc cu vinete si sos din: sunca de porc, vin, ceapa, patrunjel, coriandru, vinete, ardei iuti, rosii in suc, ulei, sare, piper, ardei capia, conopida, varza.   Ingrediente: 600 g şuncă de porc feliată 200 ml vin alb sec o ceapă albă o legătură de pătrunjel 4 g coriandru măcinat două vinete o […]

Mancare de fasole la cuptor

Reteta zilei: Mancare de fasole cu coada de porc

Mancare de fasole cu coada de porc din: fasole, coada de porc, sos worcestershire, apa, supa de pui, ceapa, zahar brun, mustar, melasa, ketchup, ienibahar, nucsoara, ardei iute, otet de mere. Ingrediente:  2 cesti fasole 400gr coada de porc, taiata bucati, prefiarta 1 lingura sos Worcestershire 2 cesti de apa 3 ceasca supa de pui […]

Fleica_de_porc_cu_fasole

Fleica de porc cu fasole

Fleica de porc cu fasole din: condimente, miere, ulei, sare, fleica de porc, rozmarin, cimbru, usturoi, cidru, esalote, fasole, sos. Ingrediente: 27 g condiment de friptură picant 2 linguri miere 1 lingură ulei de măsline 1 lingură sare grunjoasă 1,3 kg fleică de porc 2 crenguţe de rozmarin şi cimbru 2 căţei de usturoi zdrobiţi […]

Rulada_cu_sos_de_vin_si_mamaliga

Rulada cu sos de vin si mamaliga

Rulada cu sos de vin si mamaliga din: malai, lapte, unt, parmezan, sare, piper, muschi de porc, prosciutto, cascaval, busuioc, ardei, vin, unt, usturoi, zahar, zeama de grepfrut, cimbru. Ingrediente: Pentru mamaliga: 150 g mălai 500 ml lapte 400 ml apă 30 g unt 40 g parmezan ras sare piper alb Pentru rulada: 500 g muşchiuleţ […]

Lebar ardelenesc condimentat

Cum se prepara Lebar de casa (VIDEO)

Cum se prepara Lebar de casa din: ficat, slanina impanata, fleica, ceapa, membrana de porc, boabe ienibahar, foi de dafin, boabe de coriandru, boabe de piper, sare. Lebar de casa: Ingrediente: 1,5 kg ficat 300 g slănină împănată 300 g fleică 1 ceapă 1 buc. membrană de porc 4-5 boabe ienibahar 3 foi de dafin […]

Reteta toba

Reteta toba din: inima, rinichi, pulpa, gusa, burta de porc, sorici, usturoi, foi de dafin, sare, piper. Ingrediente: 1 inimă 2 rinichi 500 g pulpă 500 g guşă 1 burtă de porc şorici 3 căţei de usturoi 3 foi de dafin sare piper boabe   Mod de preparare: Freacă burta cu sare, spal-o şi ţine-o […]

Reteta_piftie

Reteta piftie

Reteta piftie din: picioare de porc, ciolan, pulpa, usturoi, morcov, ceapa, telina, pastarnac, sare, piper.   Ingrediente: 2 picioare de porc 1 ciolan de porc 500 g pulpă de porc 1/2 căpăţână de usturoi 1 morcov mare 1 ceapă 1 ţelină 1 păstârnac 2 foi de dafin 1 linguriţă de piper boabe sare   Mod […]

Coaste de miel in alcool aromat

Coaste la gratar

Coaste la gratar din: coaste de porc, zahar, boia, pudra de usturoi, pudra de ceapa, piper, sos.   Ingrediente: 2 kg coaste de porc 100 g zahăr brun o linguriţă boia o linguriţă pudră de usturoi o linguriţă pudră de ceapă 1/2 linguriţă piper negru măcinat 300 ml sos de grătar   Mod de preparare: […]

Friptura_cu_sos_alb

Friptura cu sos alb

Friptura cu sos alb din: muschi de porc, unt, usturoi, cartofi, sos, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 600 g muşchi file de porc 100 g unt 4 căţei usturoi un kilogram cartofi 300 ml sos alb cimbru sare piper   Mod de preparare: Untul foarte moale şi usturoiul pisat se amestecă, se adaugă sare şi piper […]

Cotlete de porc cu legume

Cotlete de porc cu legume

Cotlete de porc cu legume din: cotlete de porc, usturoi, rosii cherry, ceapa verde, patrunjel, portocala, ulei, sare, piper, lamaie. Ingrediente: 2 cotlete de porc 3 căţei usturoi zdrobiţi 200 g roşii cherry 2-3 fire ceapă verde 2-3 fire pătrunjel coajă de portocală răzuită, optional ulei sare piper zeamă de lămâie, după gust   Mod […]

Muşchi de porc cu andive

Muschi de porc in crusta de migdale si citrice

Muschi de porc in crusta de migdale si citrice din: muschi de porc, fulgi de migdale, vin, portocale, mandarine, zahar, ulei, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 2 kg muşchi de porc 200 g fulgi de migdale 200 ml vin alb sec/vermut 4 portocale 4 mandarine 1-2 linguriţe cu zahăr brun ulei sare piper cimbru   Mod […]

Muşchi cu ciuperci cu foitaj cu garnitură de cartofi ducesa, ciuperci prăjite pe crutoane şi salată brezată

Muschiulet cu sos de prune

Muschiulet cu sos de prune din: muschiulet de porc, portocala, limeta, anason, usturoi, ulei, sare, piper.   Ingrediente: 1 muşchiulet de porc Pentru marinada: 1 portocală 1 limetă 1 foaie de dafin 1/4 linguriţă anason 2 căţei de usturoi ulei sare piper Pentru sosul de prune: 500 g prune 100 g zahăr brun 60 ml […]

Placinta cu jambon

Placinta cu jambon de porc si telina Apio

Placinta cu jambon de porc si telina Apio din: unt, ceapa, telina Apio, faina, lapte, jambon de porc, tarhon, ou, aluat de foitaj, mazare. Ingrediente: 50g de unt 1 ceapă, tocată 2 tulpini de ţelină Apio, tocate 50g de făină 600ml de lapte 90g jambon de porc 1 legătură mică de tarhon, doar frunzele păstrate […]

Reteta zilei: Chiftelute de vita si porc pe pat de piure de cartofi

Chiftelute de vita si porc pe pat de piure de cartofi din: unt, ceapa, pesmet, apa vita, porc, sare, ienibahar, piper alb, zahar, supa de vita, piure de cartofi. Ingrediente:  1 lingura unt 1 lingura ceapa tocată 2/3 ceașcă pesmet 1 cană apă 1 kg carne de vită tocata 500gr carne de porc tocata 1 […]

Reteta_friptura_frageda

Reteta friptura frageda

Reteta friptura frageda din: pulpa de porc, zahar, mustar, ardei, frunze de busuioc, ceapa, rozmarin, ulei, sare, piper.   Ingrediente: o pulpă de porc din spate 450 g zahăr brun 120 ml muştar 2 ardei capia 2-3 frunze busuioc proaspăt 2 cepe rozmarin ulei sare piper   Mod de preparare: Carnea se curăţă de pielite […]

Rulada cu varza rosie

Rulada din carne de porc cu varza rosie

Rulada din carne de porc cu varza rosie din: pulpa de porc, varza rosie, ulei, orez, sare, piper. Ingrediente: 1 kg pulpă de porc (bucată întreagă) 500 g varză roşie 150 ml ulei 2 linguri orez sare piper   Mod de preparare: Toci varza roşie mărunt, o freci cu puţină sare grunjoasă şi o căleşti […]

Ceafa de porc aromata

Ceafa de porc aromata din: melasa, otet, paprika, chimion, pudra de mustar, pudra de ardei iute, ceafa de porc fara os. Ingrediente: 1 linguriţă de melasă (o găseşti în magazinele naturiste) 2 linguri oţet de mere 2 linguriţe paprika afumată 1 linguriţă de chimion măcinat 1 linguriţă pudră de muştar 1 linguriţă pudră de ardei […]

Coaste la gratar in sos picant

Reteta zilei: Coaste de porc marinate la gratar

Coaste de porc marinate la gratar din: coaste de porc, lamaie verde, ceapa verde, miere, sos de soia, sos de peste, condimente pentru porc, usturoi, ghimbir zahar brun.   Ingrediente:  2 kg coaste de porc felii de lamaie verde si ceapa verde, pentru servire Ingrediente marinată: 4 linguri de miere 2 linguri de sos de […]

Chiftele de porc cu sos hoisin

Reteta zilei: Chiftele de porc cu verdeata

Chiftele de porc cu verdeata din: paine, lapte, apa, porc, ceapa, usturoi, patrunjel, ou coriandru, scortisoara, sare, piper, ulei de masline – reprezintă un preparat culinar clasic, apreciat de generații întregi pentru savoarea și textura lor inconfundabile. Originare din bucătăria tradițională românească, aceste chiftele combină carnea suculentă de porc cu arome delicate și puternice de […]

Muşchi file cu alune şi portocale

Reteta muschi de porc cu varza de Bruxelles

Reteta muschi de porc cu varza de Bruxelles din: muschi de porc, amidon, sos de soia, otet, zahar, orez, ulei, alune, varza de bruxelles, ghimbir, usturoi, ardei, ulei de susan. Ingrediente: 1 bucată de muşchi de porc (400-450g) 1 lingură de amidon 5 linguri sos de soia 2 linguri de oţet balsamic 2 linguri de […]

Hamburgeri de vita cu mozzarella

Burgeri de porc

Burgeri de porc din: carne de porc, sos de stridii, ceapa, ghimbir, fulgi de ardei, lime, ulei, salata, chifle, alune, maioneza sau sos dulce. Ingrediente: 500 g carne tocată de porc 2 linguri sos de stridii 6 cepe verzi, tocate fin 0 bucată mica de ghimbir, ras fin 1/2-1 linguriţă fulgi de ardei iute 1 […]

Reteta zilei: Cotlete de porc rumenite in tigaie

Cotlete de porc rumenite in tigaie din: porc, apa, telina, ceapa, ghimbir, sos de soia, sare, zahar, piper alb, piper negru, usturoi, bicarbonat, amidon, ulei de canola, chifle, maioneza, mustar. Ingrediente saramura:  2 cotlete de porc 2 cani (500 ml) de apă 1/2 tulpină de țelină 2 felii de ghimbir 4 cepe 1 lingura sos […]

Chiftele

Chiftele de porc cu sos guacamole

Chiftele de porc cu sos guacamole din: carne de porc, pesmet, pudra de ardei, sare de mare, lime, ceapa, pudra de turmeric, chimion si coriandru, ulei, avocado, usturoi, ardei iute. Ingrediente: 500 g carne tocată de porc 50 g de pesmet proaspăt 1/2 linguriţă pudră de ardei iute 1/2 linguriţă sare de mare fină coaja de […]

Cum se prepara Iahnie de fasole cu ciolan afumat

Fasole cu carne de porc

Fasole cu carne de porc din: ulei de masline, usturoi, paparika, cotlete de porc, fasole, pasta de rosii, pasta de ardei, zahar, ciolan afumat, paine, patrunjel.   Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 2 căţei de usturoi, zdrobiţi 2 linguri de paprika afumată 500 g de cotlete de porc fără os, tăiate în 4 2 […]

Reteta zilei: Pulpa de porc cu ierburi aromate la cuptor

Pulpa de porc cu ierburi aromate la cuptor din: pulpa de porc, sare de mare, ulei de masline, usturoi, rozmarin, salvie, cimbru – este un preparat clasic și rafinat, care aduce împreună tradiția gătitului lent și folosirea unor ingrediente de calitate pentru a obține un gust desăvârșit. Această rețetă este un exemplu perfect de cum […]

Sarmale de porc fierte in vin

Cum se prepara Sarmale din varza acra si carne de porc (VIDEO)

Sarmale din varza acra si carne de porc: Ingrediente: 2 verze acre mari 750 g carne de porc 4-5 linguri bulion (150 g) 3 cepe albe 1 ceaşcă orez (4-5 linguri) 1 pahar de vin (250 ml) 1 linguriţă piper negru măcinat seminţe de mărar boabe de piper negru boabe de piper roşu 3-4 foi […]