Cotlet de porc umplut la cuptor

Cotlet de porc umplut la cuptor

Cotlet de porc umplut la cuptor din: cotlet de porc, carne tocata, pesmet, ou, praz, morcov, mar, ceapa, cartof, ulei, cimbru, sare, piper, paprika. Ingrediente: 500 g cotlet de porc, dezosat 300 g carne tocată, de porc şi vită 100 g pesmet 1 ou 1 rădăcină de praz 1 morcov 1 măr 1 ceapă 1 […]

Ciolan de porc cu vin

Ciolan de porc la vasul roman

Ciolan de porc la vasul roman din: ciolan de porc, capatana de porc, foi de dafin, sare, piper, cimbru, condimente, usturoi, legume, vin, boia. Ingrediente: 1 ciolan de porc 1 căpăţână (să nu aibă rât) foi de dafin piper boabe cimbru condiment de frunze uscate (schinduf, leuştean, pătrunjel etc.) sare usturoi tocat mărunt legume tăiate […]

Mamaliga_cu_carnati_si_piept_de_porc

Mamaliga cu carnati si piept de porc

Mamaliga cu carnati si piept de porc din: malai, carnati, piept de porc, telemea, ou, sare, jumari. Ingrediente: 500 g mălai 180 g cârnaţi 70 g piept de porc afumat 200 g telemea de oaie/vacă câteva jumări 1 ou sare   Mod de preparare: Preîncălzeşti cuptorul. Pui apa cu sare la fiert. Intre timp, tai […]

Ciorba taraneasca cu pui

Ciorba taraneasca cu piept de porc

Ciorba taraneasca cu piept de porc din: piept, ceapa, cartofi, fasole, morcov, gogosar, taitei, bors, leustean, rosii. Ingrediente: 500 g piept de porc 1 ceapă 8 cartofi o mână fasole păstăi 1 morcov 1 gogoşar 100 g tăiţei 500 ml borş leuştean 3 l apă 4 roşii coapte   Mod de preparare: Pieptul de porc […]

Tochitura cu carnati si cas

Tochitura cu carnati si cas din: carne de porc, carnati, cas de oaie, untura, sare. Ingrediente: 600 g carne de porc 300 g cârnaţi bucovineni caş de oaie, frământat 100 g untură 50 g sare   Mod de preparare: Carnaţii tăiaţi bucăţi nu prea mari şi carnea tăiată bucăţele le pui la fiert în apă […]

Muschiulet_de_porc_rulat

Muschiulet de porc rulat

Muschiulet de porc rulat din: muschi de porc, costita, sunca, usturoi, smantana, mustar, bulion, patrunjel, cimbru, legume, sare, piper.   Ingrediente: 600 g muşchi de porc 100 g costiţă afumată 100 g şuncă de praga 4-5 căţei de usturoi 200 ml smântână 2 linguri bulion 1 linguriţă muştar iute pătrunjel cimbru sare piper legume uscate […]

Fripturi aromate

Fripturi aromate

Fripturi aromate din: pulpe de pui, piept de curcan, cotlet de porc, rozmarin, unt, sare, piper, usturoi verde, zahar brun, vin, ulei de migdale, boia, ulei de masline, oregano, cimbru, ulei de masline, salata de spanac, ardei, rosii, rosii cherry. Ingrediente: 8 pulpe superioare de pui 8 felii piept de curcan 8 felii cotlet de […]

Rulada din file de porc

Reteta rulada de porc cu ciuperci

Reteta rulada de porc cu ciuperci din: pulpa de porc, ciuperci, morcovi, ardei, muschi file, ceapa, cascaval, suc de rosii, vin, usturoi, boia, ulei, sare, piper, patrunjel.   Ingrediente: 1 pulpă de porc dezosată 1 cutie ciuperci tăiate 2 morcovi lunguieţi 1 ardei roşu 6 felii muşchi file 1 ceapă mare + 1 ceapă mai […]

Ceafa_de_porc_cu_orez_salbatic

Ceafa de porc cu orez salbatic

Ceafa de porc cu orez salbatic din: ceafa de porc, sare, piper, cimbru, vin, ulei, unt, morcovi, patrunjel, orez. Ingrediente: 800 g ceafă de porc sare piper cimbru 150 ml vin roze ulei 50 g unt 500 g morcovi 1 legătură de pătrunjel verde 200 g orez sălbatic ulei de măsline   Mod de preparare: […]

Reteta zilei: Salata de porc cu dressing picant

Salata de porc cu dressing picant din: suc de lamaie, sos de peste, ghimbir, sos de chili cu usturoi, carne de porc, usturoi, ulei de canola, ceapa rosie, morcov, coriandru, alune, orez. Carnea de porc este o sursă bogată de proteine, care sunt esențiale pentru dezvoltarea și repararea țesuturilor, menținerea sănătății sistemului imunitar și susținerea […]

Pulpa_de_porc_la_cuptor

Pulpa de porc la cuptor

Pulpa de porc la cuptor din: pulpa de porc, sare, piper, boia, ulei, vin, cimbru, mere, morcov, ceapa.   Ingrediente: pulpă porc sare piper boia de ardei dulce 1 pahar ulei 1 pahar vin cimbru mărunţit 2 mere tăiate în bucăţi mai mari 1 morcov tăiat rondele 1 ceapă tăiată în felii mai groase   […]

Felii de parizer pane

Cotlet pane cu rozmarin

Cotlet pane cu rozmarin din: pesmet, cotlet de porc, unt, sare, piper, ulei, ou, faina, rozmarin, usturoi. Ingrediente: 8 linguri pesmet de pâine 4 felii cotlet de porc (200 g/buc), fără os 40 g unt sare piper măcinat 2 linguri ulei de măsline 1 căţel de usturoi 1 ou 4 linguri făină 1 lingură rozmarin […]

Fileuri_de_porc_cu_mere_si_sos_de_smantana

Fileuri de porc cu mere si sos de smantana

Fileuri de porc cu mere si sos de smantana din: file de porc, unt, mere, sare, piper, sos bechamel, smantana, marar.   Ingrediente: 4 fileuri de porc 50 g unt 2 mere ionatane sare piper Pentru sosul de smântână: 200 ml sos Bechamel 200 g smântână sare 1 legătură mărar verde   Mod de preparare: […]

Toba_la_tava

Toba la tava

Toba la tava din: cap de porc, sorici, slanina, carne de porc, ficat, inimi, rinichi, sare, usturoi, piper. Ingrediente: 1/2 cap de porc cu ureche şi guşă 1 kg şorici de porc 1 kg carne de porc 200 g slănină 1 kg ficat de porc 3 inimi 6 rinichi 1/2 căpăţână de usturoi foi de dafin […]

Cotlet de porc umplut la cuptor

Cotlet de porc umplut

Cotlet de porc umplut din: cotlet de porc, carnati, sare, piper, untura. Ingrediente: 1 cotlet de porc (800 g) 150 g cârnaţi afumaţi sare piper măcinat 100 g untură   Mod de preparare: Speli cotletul de porc şi îl ştergi cu hârtie absorbantă. In interiorul cotletului, pe lungimea acestuia, faci o tăietură cu un cuţit […]

Ardei umpluti cu carne de porc

Ardei umpluti cu carne de porc

Ardei umpluti cu carne de porc din: ardei, rasol de porc, sorici, morcovi, ceapa, usturoi, sare, patrunjel. Ingrediente: 6-8 ardei graşi (roşii şi galbeni) 1 kg rasol de porc 200 g şorici 2 morcovi 1 ceapă 2-3 căţei de usturoi sare pătrunjel verde   Mod de preparare: Speli carnea şi şoriciul, după care le pui […]

Carnati moldovenesti cu cimbru

Carnati, coaste si carne conservate in untura

Carnati, coaste si carne conservate in untura din: carnati, coaste de porc, pulpa de porc, ulei, untura. Ingrediente: cârnati afumaţi coaste afumate pulpă de porc untură de porc ulei   Mod de preparare: Iei o oală mai mare, în funcţie de câţi cârnati, coaste si carne ai. O speli bine, o pui la uscat, apoi aşezi pe […]

Frigarui de carne cu orez

Frigarui de carne cu orez

Frigarui de carne cu orez din: carne de vita, slanina de porc, ardei, fenicul, orez brun, ulei de masline, patrunjel, rosii uscate, ceapa, usturoi, lamaie, salata verde, rosii, sare, piper. Ingrediente: 400 g carne de vită 300 g slănină de porc cu şorici doi ardei graşi un fenicul 150 g orez brun 100 ml ulei […]

Reteta zilei: Piept de porc la cuptor

Piept de porc la cuptor din: piept de porc, rozmarin, cimbru, sare, piper, seminte de coriandru, paprika, pudra de chili, ulei. Prepararea pieptului de porc la cuptor este o manifestare a artei culinare, în care simplitatea ingredientelor se îmbină cu măiestria tehnicilor de gătit pentru a crea un fel de mâncare rafinat și savuros. Utilizând […]

Jumari ca la Oltenita

Cum se prepara Jumari de porc (VIDEO)

Cum se prepara Jumari de porc – o gustare sățioasă și delicioasă, perfectă pentru a fi servită alături de pâine proaspătă, murături sau legume. Acestea sunt foarte apreciate în sezonul rece și sunt adesea preparate în gospodării, în special în perioada sărbătorilor.   Ingrediente: 1 kg de slănină de porc (preferabil cu o cantitate mică […]

Ciorba de porc cu tarhon

Ciorba acra cu creier de porc

Ciorba acra cu creier de porc din: carne de porc, ceapa, morcovi, patrunjel, telina, cartofi, zeama de varza, leustean, ardei, sare, piper. Ingrediente: 400 g creier de porc şi măduvă 300 g carne de porc 1 ceapă 3 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel o ţelină mică 2 cartofi roşii 300 ml zeamă de varză murată sare […]

Piftie tradiţională

Piftie de porc cu usturoi si morcov

Piftie de porc cu usturoi si morcov din: cap de porc, picior de porc, morcov, ceapa, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 1 cap de porc 1 picior de porc 1 morcov 2 cepe 10 căţei de usturoi sare piper     Mod de preparare: Speli carnea şi o pui la fiert în apă cât să o […]

Rulada_de_porc_cu_mere_si_nuci

Rulada de porc cu mere si nuci

Rulada de porc cu mere si nuci din: muschi de porc, sare, piper, mere, nuci, ulei, vin, ceapa, rozmarin, boia, pesmet. Ingrediente: 800 g muşchi de porc sare piper roşu şi negru 4 mere 250 g nuci coapte şi măcinate 30 ml ulei de măsline 1 legătură frunze de ţelină 100 ml vin roşu demidulce […]

Ciorba bulgareasca cu usturoi

Ciorba de porc cu castraveti murati

Ciorba de porc cu castraveti murati din: carne de porc, castraveti, bulion, ceapa, patrunjel,  morcov, marar, smantana. Ingrediente: 500-600 g carne de porc mai grasă 400 g castraveţi muraţi (în saramură) 2 linguri bulion 2 cepe 1 rădăcină pătrunjel 1 morcov 1 legătură mărar verde 200 g smântână   Mod de preparare: Tai carnea în […]

Horseradish Encrusted Pork Loin Chops

Cum se prepara Cotlet de porc la cuptor in crusta de condimente (VIDEO)

Cotlet de porc la cuptor in crusta de condimente: Ingrediente: 1,5 kg cotlet de porc cu os 2 linguriţe muştar 2 linguriţe miere 5 căţei de usturoi boabe de muştar boabe de piper verde boabe de piper roşu cimbru chimen 2-3 linguri ulei de măsline 1 pahar de vin roze Cum se prepara Cotlet de […]

Salata_cu_carne_de_porc

Salata cu carne de porc

Salata cu carne de porc din: muschiulet de porc, ceapa, usturoi, ulei, ciuperci, rosii, seminte de chimen, zeama de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 500 g muschiulet de porc 1 ceapă 5 căţei usturoi 2 linguri ulei 300 g ciuperci 2 roşii 2-3 fire ceapă verde sare piper seminţe de chimen zeamă de lămâie   Mod […]

Frigarui de porc cu vinete si sos

Frigarui de porc cu vinete si sos

Frigarui de porc cu vinete si sos din: sunca de porc, vin, ceapa, patrunjel, coriandru, vinete, ardei iuti, rosii in suc, ulei, sare, piper, ardei capia, conopida, varza.   Ingrediente: 600 g şuncă de porc feliată 200 ml vin alb sec o ceapă albă o legătură de pătrunjel 4 g coriandru măcinat două vinete o […]

Mancare de fasole la cuptor

Reteta zilei: Mancare de fasole cu coada de porc

Mancare de fasole cu coada de porc din: fasole, coada de porc, sos worcestershire, apa, supa de pui, ceapa, zahar brun, mustar, melasa, ketchup, ienibahar, nucsoara, ardei iute, otet de mere. Ingrediente:  2 cesti fasole 400gr coada de porc, taiata bucati, prefiarta 1 lingura sos Worcestershire 2 cesti de apa 3 ceasca supa de pui […]

Fleica_de_porc_cu_fasole

Fleica de porc cu fasole

Fleica de porc cu fasole din: condimente, miere, ulei, sare, fleica de porc, rozmarin, cimbru, usturoi, cidru, esalote, fasole, sos. Ingrediente: 27 g condiment de friptură picant 2 linguri miere 1 lingură ulei de măsline 1 lingură sare grunjoasă 1,3 kg fleică de porc 2 crenguţe de rozmarin şi cimbru 2 căţei de usturoi zdrobiţi […]

Rulada_cu_sos_de_vin_si_mamaliga

Rulada cu sos de vin si mamaliga

Rulada cu sos de vin si mamaliga din: malai, lapte, unt, parmezan, sare, piper, muschi de porc, prosciutto, cascaval, busuioc, ardei, vin, unt, usturoi, zahar, zeama de grepfrut, cimbru. Ingrediente: Pentru mamaliga: 150 g mălai 500 ml lapte 400 ml apă 30 g unt 40 g parmezan ras sare piper alb Pentru rulada: 500 g muşchiuleţ […]

Lebar ardelenesc condimentat

Cum se prepara Lebar de casa (VIDEO)

Cum se prepara Lebar de casa din: ficat, slanina impanata, fleica, ceapa, membrana de porc, boabe ienibahar, foi de dafin, boabe de coriandru, boabe de piper, sare. Lebar de casa: Ingrediente: 1,5 kg ficat 300 g slănină împănată 300 g fleică 1 ceapă 1 buc. membrană de porc 4-5 boabe ienibahar 3 foi de dafin […]

Reteta toba

Reteta toba din: inima, rinichi, pulpa, gusa, burta de porc, sorici, usturoi, foi de dafin, sare, piper. Ingrediente: 1 inimă 2 rinichi 500 g pulpă 500 g guşă 1 burtă de porc şorici 3 căţei de usturoi 3 foi de dafin sare piper boabe   Mod de preparare: Freacă burta cu sare, spal-o şi ţine-o […]