Bors cu carnati afumati

Bors cu carnati afumati

Bors cu carnati afumati din: oase de porc, piept de porc, carnati afumati, zarzavat, ceapa, unt, dafin, bulion, varza acra, sfecla, costita afumata, bors, otet, zahar, patrunjel. Ingrediente: 1 kg oase de porc 800 g piept de porc 180 g cârnaţi 250 g zarzavat de supă 2 cepe 50 g unt 2 foi de dafin […]

Rasol cu afumatura

Reteta zilei: Rasol de porc la cuptor

Rasol de porc la cuptor din: rasol de porc, condimente, ulei de masline.     Ingrediente:  rasol de porc fara os condimente, dupa preferinta ulei de masline           Mod de preparare: Se spala foarte bine carnea de porc. Crestati din loc in loc carnea. Amestecati condimentele cu ulei si umpleti carnea […]

Muschi de porc in bacon

Muschi de porc in bacon

Muschi de porc in bacon din: muschi de porc, bacon, vin, cimbru, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 400-500 g muşchi de porc 10 felii bacon ulei vin alb cimbru rozmarin sare piper   Mod de preparare: Pregăteşti o marinată din ulei, sare, cimbru, rozmarin şi piper, pui în acest amestec muşchiul şi îl laşi la macerat […]

Muschiulet de porc in bacon

Muschiulet de porc in bacon

Muschiulet de porc in bacon din: muschi de porc, bacon, vin, cimbru, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 400-500 g muşchi de porc 10 felii bacon ulei vin alb cimbru rozmarin sare piper   Mod de preparare: Pregăteşti o marinată din ulei, sare, cimbru, rozmarin şi piper, pui în acest amestec muşchiul şi îl laşi la macerat […]

Piftie din cap de porc

Piftie delicioasa de porc

Piftie delicioasa de porc din: pulpa de porc, picioare de porc, hrean, usturoi, morcovi, apa, marar, sare, piper. Ingrediente: 2 kg pulpă de porc 4 picioare de porc 150 g hrean 1 căpăţână usturoi 2 morcovi 10 litri apă 2 legături mărar sare piper negru   Mod de preparare: Cureţi carnea, speli pi­cioarele de porc […]

Carnati de porc in vin

Carnati de porc cu fenicul

Carnati de porc cu fenicul din: fleica de porc, slanina, usturoi, boia de ardei iute, sare, piper, mate de porc, seminte de fenicul. Ingrediente: 8 kg fleică de porc 2 kg slănină 200 g usturoi pisat (4 căpăţâni) 100 g boia de ardei iute 200 g sare 50 g piper negru maţe groase de porc […]

Cotlet de porc cu portocale

Cotlet de porc cu portocale

Cotlet de porc cu portocale din: cotlet de porc, bacon, portocale, sare, piper, salvie, cimbru, usturoi, apa, vin, ulei. Ingrediente: 1 kg codet de porc 10 felii bacon 2 portocale sare piper salvie cimbru 1 căţel usturoi sucul de la 1 portocală 1 pahar apă 100 ml vin alb 4 linguri ulei   Mod de […]

Sarmale de post din varza acra cu orez

Reteta sarmale in foi de varza

Sarmale in foi de varza din: carne de porc, carne de vita, praz, costita afumata, ceapa, bulion, sorici, orez, sare, piper, dafin, varza murata.   Ingrediente: 1 kg carne grasă de porc 500 g came de vită 1 praz 300 g costiţă afumată 2 cepe mari 2 linguri bulion 1 felie şorici 1 pahar orez […]

Bors_de_sfecla_cu_carne_de_porc

Bors de sfecla cu carne de porc

Bors de sfecla cu carne de porc din: sfecla, carne de porc, apa, otet, ulei, faina, cartofi, morcov, patrunjel, ceapa, loboda, spanac, oua, smantana, marar, ardei, sare, piper.   Ingrediente: 2 sfecle roşii 500 g carne de porc 3 l apă 1 lingură oţet 4 linguri ulei 1 lingură făină 5 cartofi 1 morcov 1 […]

Ciorba de porc cu tarhon

Reteta ciorba de porc cu tarhon

Reteta ciorba de porc cu tarhon din: carne de porc, zer, ou, cartofi, morcov, pastarnac, telina, ceapa, tarhon, smantana, sare, piper.   Ingrediente: 200 g carne proaspătă de porc 300 g carne de porc afumată 500 ml zer 1 ou 500 g cartofi 1 morcov 1 pastârnac 1 ţelină 1 ceapă 1 legătură tarhon verde […]

Chiftelute de porc cu hribi

Chiftelute de porc cu hribi

Chiftelute de porc cu hribi din: carne de porc, hribi, ceapa, chifle, cartofi, usturoi, ulei, patrunjel, marar, sare, piper, cimbru, boia. Ingrediente: 1 kg carne slabă de porc 400 g hribi congelaţi 2 cepe mari 2 chifle 2 cartofi 3 ouă 1 căpăţână de usturoi 200 ml ulei 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar sare […]

Reteta_ciorba_de_coaste_de_porc

Reteta ciorba de coaste de porc

Reteta ciorba de coaste de porc din: coaste de porc, oua, telina, morcovi, ceapa, bors, leustean, rosii, sare, condiment. Ingrediente: 1 kg scăriţă (coaste) de porc 2 ouă 1 ţelină 2 morcovi 2 cepe 1 l borş 1 legătură leuştean 2-3 roşii sare condiment din legume   Mod de preparare: Speli coastele de porc şf […]

Friptura_de_porc_cu_paste

Friptura de porc cu paste

Friptura de porc cu paste din: cotlete de porc, salvie, ceapa, morcov, telina, pasta de rosii, ardei, masline, paste, sare, piper. Ingrediente: 4 cotlete de porc 6 frunze de salvie 1 ceapă roşie, tocată mărunt 1 morcov, tocat mărunt 1 codită de ţelinâ, tocată mărunt 3 linguri pastă de roşii deshidratate 1 ardei gras, tocat […]

retete

Musaca cu sos Bechamel

Musaca cu sos Bechamel din: cartofi, lapte, unt, sare, piper, carne tocata amestec, vin, ceapa, rosii din conserva, cimbruy, ulei, cascaval, faina. Ingrediente: Pentru piure: 1 kg cartofi lapte unt sare piper Pentru sosul de carne: 500 g carne tocată amestec vită/porc vin roşu sec 1 ceapă 400 g roşii din conservă sare piper cimbru […]

Limba umpluta cu ciuperci

Limba umpluta cu ciuperci din: limba, paine, ou, ciuperci, lapte, sare, piper, verdeata, ulei, faina, smantana. Ingrediente: 1 limbă de vită sau porc miez de pâine 1 ou 100 g ciuperci 1/2 ceaşcă cu lapte sare piper verdeaţă Pentru sos: 100 ml ulei 2 linguri cu făină 150 g smântână 150 ml zeamă de supă […]

Costiţe marinate la gratar

Reteta costite de porc

Reteta costite de porc din: costite porc, miere, mustar, otet balsamic, ulei, pasta de rosii, sare, piper, chilli, cartofi, boia, rozmarin. Ingrediente: 300 g costiţe de porc 2 linguri miere 1 lingură muştar 1 lingură oţet balsamic 1 lingură ulei de floarea-soarelui 2 linguri pastă de roşii sare piper chilli sau sos Tabasco Pentru cartofi: […]

Chec cu carne tocata

Chec cu carne tocata

Chec cu carne tocata din: faina, oua, unt, apa, otet, sare, carne tocata, ulei, ceapa, oua, paine, sunca, patrunjel, sare, piper, marar. Ingrediente: Pentru aluat 300 g făină 2 gălbenuţuri 150gunt 3 linguri apă 1 linguriţă oţet 1 praf de sare Pentru umplutură 500 g carne tocată vită şi porc 3 linguri ulei 1 ceapă 2 […]

Caltabosi cu stafide

Reteta caltabosi afumati

Reteta caltabosi afumati din: carne de porc, ficat, ceapa, sare, piper, ienibahar, cuisoare, condimente. Ingrediente: 2 kg carne de porc de la ceafă şi de la guşă 500 g ficat 200-300 g ceapă sare piper măcinat ienibahar cuişoare condimente   Mod de preparare: Carnea şi ficatul, tăiate bucăţi, şe dau prin maşina de tocat. Ceapa […]

Muşchi de porc în foitaj

Muschiulet de porc in foitaj

Muschiulet de porc in foitaj  din: muschiulet de porc, ficatei de pui, ceapa, usturoi, unt, vin, sare, piper, aluat foitaj, ou. Ingrediente: 1 muşchiuleţ de porc 400-500 g fîcăţei de pui 2 cepe 2-3 căţei de usturoi 100 g unt 100 ml vin alb sare piper o foaie aluat foitaj 1 ou pentru uns   […]

Cotlet cu bere si legume

Cotlet cu bere si legume

Cotlet cu bere si legume din: cotlet de porc, bere, ceapa, morcovi, telina, usturoi, ulei, otet balsamic, pasta de rosii, sare, foaie de dafin, rozmarin, chimen, ienibahar, boia. Ingrediente: o bucată cotlet de porc de 1,5-2 kg o sticlă bere neagră 1-2 cepe mari 2 morcovi puţină ţelină câţiva căţei de usturoi 3 linguri ulei […]

Reteta_sarmale

Reteta sarmale

Reteta sarmale din: varza acra, carne de porc, ceafa de porc, orez, ulei, ceapa, sare, piper, ienibahar, suc de rosii, foi de dafin, cimbru, marar.   Ingrediente: 1,5 kg varza acra 500 carne de porc 200 g ceafă de porc afumată 100 g orez 2 linguri ulei 100 g ceapă piper măcinat sare piper boabe […]

Tochitură dobrogeană de miel

Reteta tochitura

Reteta tochitura din: ceafa de porc, ficat, carnati, branza de burduf, oua, usturoi, untura, sare, piper, vin, zer sau lapte, malai. Ingrediente: 500 g ceafă de porc 150 g ficat 2-3 cârnaţi afumaţi 200 g brânză de burduf 6-8 ouă 6 căţei de usturoi 1 lingură untură sare piper 1 pahar vin Pentru mămăligă: 2 […]

Friptura_impanata_la_cuptor

Friptura impanata la cuptor

Friptura impanata la cuptor din: carne de porc, usturoi, morcovi, gutuie, vin rosu, ulei de masline, mustar, condimente. Ingrediente: 1 kg carne de porc 1 căpăţână de usturoi 3 morcovi 1 gutuie vin rosu sec sau demisec ulei de măsline mustar amestec de condimente pentru friptură (bola dulce sau lute, cimbru,  oregano, busuioc, rozmarin)   […]

Reteta zilei: Chiftele de porc cu aroma de salvie

Chiftele de porc cu aroma de salvie din: carne de porc, sare, piper salvie praf de usturoi, ulei. Ingrediente:  1 kg carne tocata de porc 2/3 linguriță sare 1/3 linguriță piper 2/3 lingurita salvie 1/3 lingurita praf de usturoi ulei pentru prajit         Mod de preparare: Se amestecă foarte bine toate ingredientele. […]

Carne_de_porc_cu_verdeata

Carne de porc cu verdeata

Carne de porc cu verdeata din: pulpa de porc, carnati, creier, ciuperci, usturoi, vin, suc de rosii, sare, piper, verdeata. Ingrediente: 750 g pulpă de porc proaspătă 500 g cârnaţi olteneşti 500 g creier 1/2 kg ciuperci proaspete 1-2 căpăţâni de usturoi 200 ml vin alb 1 pahar suc de roşii sare piper verdeaţă   […]

Caltabosi in zeama proprie

Reteta caltabosi cu orez

Reteta caltabosi cu orez din: carne de porc, organe, ceapa, orez, mate, sare, piper.   Ingrediente: 1 kg carne de porc rămasă de la fasonare sau de la ceafă 1,5 kg organe (ficat, inimă, plămâni, splină) 300 g ceapă 100 g orez maţe groase sare piper măcinat   Mod de preparare: Pentru aceasta reteta se […]

Piftie de porc cu ciuperci

Piftie de porc cu ciuperci

Piftie de porc cu ciuperci din: picioare de porc, ciuperci, usturoi, morcovi, oua, sare, gelatina. Ingrediente: 1 1/2 kg picioare de porc 500 g ciuperci 1 căpăţână mare de usturoi 2 morcovi 2 ouă sare 2-3 foi de gelatină   Mod de preparare: Cureţi picioarele de porc, le opăreşti, le speli şi le pui la […]

Coaste de porc rumenite in sos barbeque

Reteta zilei: Coaste de porc rumenite in sos barbeque

Coaste de porc rumenite in sos barbeque din: coaste de porc, sos barbeque.   Ingrediente:  2 kg coaste de porc sos barbeque, dupa preferinta             Mod de preparare: Clătiți bine coastele. Asezati intr-o tava, in care ati pus 3 cani de apa. Ungeti pe deasupra cu sos barbeque. La fel […]

Muschiulet cu salata verde

Muschiulet de porc cu garnitura de legume

Muschiulet de porc cu garnitura de legume din: caise, ghimbir, muschi de porc, piper, sare, ulei de masline, bame, ceapa, oregano, porumb, otet de mere, zahar, busuioc, sare. Ingrediente: Pentru prepararea carnii de porc: 1/4 cană de caise din compot 1 lingură de ghimbir proaspăt, ras 450 g de muşchi file de porc, fără grăsime […]

Cum se prepara Fasole la ceaun cu ciolan afumat si carnati de casa

Cum se prepara Fasole la ceaun cu ciolan afumat si carnati de casa (VIDEO)

Cum se prepara Fasole la ceaun cu ciolan afumat si carnati de casa. Prepararea fasolei la ceaun cu ciolan afumat și cârnați de casă este o tradiție culinară bogată, reprezentând esența bucătăriei rustice și autentice. Acest fel de mâncare combină textura cremoasă a fasolei bine fierte cu aroma intensă a ciolanului afumat și gustul distinct […]

Pasta banateana de ficat

Pasta banateana de ficat din: ficat de porc, smantana, ceapa, ou, unt, untura, piper, boia de ardei, sare. Ingrediente: 400 g ficat de porc 60 g smântână 35 g ceapă 1 ou 60 g unt 35 g untură piper boia de ardei sare   Mod de preparare: Cureţi ficatul, îl speli, îl tai în bucăţi […]

Osso buco delicios

Osso buco delicios

Osso buco delicios din: rasoluri, morcovi, telina, vin, supa concentrata, faina, ulei, sare, piper, cimbru, orez. Ingrediente: 2-3 rasoluri mici 150 g morcovi 1 ţelină  2 paharele de vin alb 2 păhărele de supă concentrată 1/2 lingură făină 3 linguri ulei sare piper cimbru 250 g orez   Mod de preparare: Când cumperi rasolurile, cere […]