Sarmale de zarzavat

Sarmale in foi de carne

Sarmale in foi de carne din: carne de porc sau de manzat, orez, ceapa, slanina, bulion, marar, patrunjel, smantana. Ingrediente: 1/2 kg carne de porc sau de mânzat 1 pahar de orez 2-3 cepe 200 g slănină 1 pahar smântână 1 linguriţă bulion 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Tai carnea […]

Lebar_de_porc

Lebar de porc

Lebar de porc din: ficat de porc, carne de porc, ceapa, intestine de porc, grasime, piper, foi de dafin. Ingrediente: 1 kg ficat de porc 500 g carne de porc 4 cepe mari intestine de porc grăsime piper foi de dafin   Mod de preparare: Pui la fiert carnea în apă cu sare şi foi […]

Cum se prepara Tochitura de porc cu carnaciori

Tochitura delicioasa

Tochitura delicioasa din: ceafa de porc, splina, fleica, ficat, sorici, rinichi, usturoi, untura, vin. Ingrediente: 350 g ceafă 350 g splină 350 g fleică 250 g ficat 150 g şorici 150 g rinichi 3 căpăţâni de usturoi 3 linguri untură 1 pahar cu vin alb   Mod de preparare: Speli carnea şi măruntaiele şi le […]

Caltabosi in zeama proprie

Caltabos delicios

Caltabos delicios din: carne de porc, slanina, orez, boia, piper, ceapa, intestine de porc, sare. Ingrediente: 1 kg carne de porc slabă 150 g slănină 100 g orez 1 linguriţă boia dulce 1 linguriţă piper boabe 1 ceapă piper măcinat intestine groase de porc sare   Mod de preparare: Tai carnea, o toci şi o […]

Toba de porc cu ienibahar

Toba ardeleneasca

Toba ardeleneasca din: carne, limbi, urechi, slanina, sare, piper, frunze de dafin, paprika, vin. Ingrediente: 1 stomac bine curăţat sau un maţ gros 500 g carne fleică 2 limbi urechile 250 g slănină cu şorici 2 rinichi sare piper piper boabe 2-3 frunze de dafin 1 linguriţă de paprika 1 pahar cu vin   Mod […]

Friptura de porc crocanta

Friptura de porc cu ciuperci

Friptura de porc cu ciuperci din: pulpa de porc, untura, ceapa, boia, costita, faina, ciuperci, smantana, vin, usturoi, sare, patrunjel. Ingrediente: 1 kg pulpă de porc 120 g untură 1 ceapă 3-4 linguri de boia dulce 150 g costiţă afumată 1-2 linguri făină 300 g ciuperci 6 linguri de smântână 100 ml vin 7-8 căţei usturoi […]

Scarita_umpluta_la_tava

Scarita umpluta la tava

Scarita umpluta la tava din: scarita de porc, carnati, carne tocata. Ingrediente: 1 kg scăriţă (coastă) de porc (lată de 10 cm) 1 kg cârnaţi de porc 300 – 400 g carne tocată       Mod de preparare: Speli scăriţa (coasta) şi o usuci cu o cârpă curată. Tai bucăţi potrivite pentru a construi […]

Gulas cu ciolan

Gulas din carne de porc

Gulas din carne de porc din: carne de porc, ceapa, untura, boia, rosii, usturoi, chimen, morcov, patrunjel, sare, piper, cartofi, smantana, zahar, apa. Ingrediente: 500 g carne de porc 4 cepe 100 g untură 1 linguriţă boia 3 roşii 2 căţei de usturoi chimen morcov pătrunjel sare piper 1 kg cartofi 100 g smântână zahăr […]

Castraveti acri cu carne

Porc cu castraveti acri si galuste

Porc cu castraveti acri si galuste din: carne de porc, praz, ardei gras, morcovi, usturoi, ceapa, smantana, castraveti acri, ulei, sare, piper, marar, cimbru, dulceata, faina, oua, branza de vaci.   Ingrediente: 500 g carne de porc pentru gătit 1 fir de praz 1 ardei gras roşu 2 morcovi potriviţi 1 căţel de usturoi 2 […]

Porc_cu_ciuperci_si_smantana

Porc cu ciuperci si smantana

Porc cu ciuperci si smantana din: carne de porc, ciuperci, unt, faina, smantana, usturoi, ulei, sare, piper, negru, piaper alb.   Ingrediente: 500 g carne macră de porc tăiată cubuleţe 1 kg ciuperci champignon 100 g unt 2-3 linguri cu făină 200 ml smânână 2-3 căţei de usturoi 1 lingură cu ulei sare piper negru […]

Aperitiv_cu_friptura_de_porc

Aperitiv cu friptura de porc

Aperitiv cu friptura de porc din: carne de porc, sare, piper, usturoi, faina, apa. Ingrediente: 400 g carne tocată de porc 400 g carne de porc (bucată întreagă) sare piper usturoi 250 g făină 100 ml apă   Mod de preparare: Prepari carnea tocată ca pentru cârnaţi, o sărezi după gust, adaugi piper şi puţin […]

Curry de porc cu coriandru si ciuperci

Curry de porc cu coriandru si ciuperci

Curry de porc cu coriandru si ciuperci din: muschiulet de porc, orez, ciuperci, curry, coriandru, sare, fulgi de ardei iute, smantana.   Ingrediente: un muşchiuleţ de porc orez basmati ciuperci curry coriandru sare fulgi de ardei iute smântână dulce   Mod de preparare Curry de porc cu coriandru si ciuperci: Se pune orezul la fiert intr-o […]

Ciolan de porc cu miere

Ciolan de porc cu sos de hrean

Ciolan de porc cu sos de hrean din: ciolan de porc, usturoi, scortisoara, cimbru, cuisoare, chimen, piper, ulei, hrean. Ingrediente: 1 ciolan de porc 4 căţei de usturoi scorţişoară cimbru cuişoare chimen piper ulei hrean ras   Mod de preparare: Puneţi ciolanul afumat în apă împreună cu 4 căţei de usturoi, un băţ de scorţişoară, […]

Porc_cu_smochine_si_salata_cu_ulei_de_nuca

Porc cu smochine si salata cu ulei de nuca

Porc cu smochine si salata cu ulei de nuca din: muschi de porc, smochine, dulceata de smochine, ardei, ceapa, salata verde, ulei de nuca, otet balsamic. Ingrediente: un muşchi de porc de 450-500 g două smochine dulceata de smochine un ardei iute o jumătate de ceapă albă salata verde ulei de nuca otet balsamic   […]

Ruladă de carne de porc cu hrean

Rulada de porc cu carne tocata

Rulada de porc cu carne tocata din: muschi de porc, carne de porc tocata, praz, morcovi, oua, ceapa, cartofi, smantana, mustar, cimbru, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: un kilogram muşchi de porc 500 g carne de porc tocată două fire de praz 3 morcovi 3 ouă două cepe roşii 600 g cartofi 100 ml smântână […]

Fudulii de porc cu mamaliga si sos picant

Fudulii de porc cu mamaliga si sos picant

Fudulii de porc cu mamaliga si sos picant din: fudulii de porc, usturoi, lamai, ceapa, rosii, coriandru, cimbru, ulei, vin alb, ardei, apa, malai, sare, piper.   Ingrediente: 800 g fudulii de porc 10 căţei de usturoi o lămâie o ceapă 4 roşii o lingură cu coriandru o lingură cu cimbru 100 ml ulei de […]

Ciorba_picanta_cu_porc

Ciorba picanta cu porc

Ciorba picanta cu porc din: carne de porc, ceapa, morcov, telina, usturoi, rosii, ciuperci, pasta de ardei, tortellini, marar, patrunjel, ulei, salvie. Ingrediente: 500 g carne de porc slabă o ceapă un morcov o ţelină mică un căţel de usturoi 5 roşii 100 g ciuperci uscate 20 g pastă de ardei iute 400 g tortellini […]

Muschi de porc umplut cu bacon

Muschi de porc impanat cu salvie

Muschi de porc impanat cu salvie din: muschi de porc, mere, cimbrisor, cartofi, salvie, sare, piper, boia, ulei, vin alb, usturoi. Ingrediente: 2 kg muşchi de porc un kg mere 2-3 crenguţe cimbrişor proaspăt 8 cartofi 3-4 frunze salvie sare grunjoasă piper boabe şi măcinat o lingură boia dulce o lingură boia iute 150 ml […]

Ciolan cu fasole

Ciolan cu fasole

Ciolan cu fasole din: cilan de porc, fasole, ceapa, morcov, bulion, faina, foi de dafin, sare, piper, patrunjel, boia dulce. Ingrediente: 4 ciolane afumate de porc, mai mici 500 g fasole boabe 1 ceapă mare 1 morcov 2 linguri bulion sau pasta de tomate 2 linguri faina 2 foi de dafin sare piper boabe ulei […]

Gulas de gaina cu mamaliguta

Gulas de porc cu chimen

Gulas de porc cu chimen din: pulpa de porc, ulei, ceapa, morcovi, cartofi, smantana, faina, boia, sare, piper, chimen. Ingrediente: 500 g pulpă de porc 50 ml ulei 2 cepe 2 morcovi 3 cartofi 250 ml smântână 3 linguri făină 3 linguri boia dulce 1/2 linguriţă boia iute sare chimen piper   Mod de preparare: […]

Lasagna cu legume

Lasagna cu carne

Lasagna cu carne din: carne tocata, foi lasagna, ulei, rosii, supa de carne, telemea, parmezan, usturoi, vin, sare, piper, rozmarin, nucsoara. Ingrediente: 500 g carne tocată (amestec vită cu porc) 1 pachet foi de lasagna 2 linguri ulei 500 ml sos de roşii 250 ml supă de carne 400 g telemea 100 g parmezan 2 […]

Ceafa de porc in vin

Specialitate poloneza

Specialitate poloneza din: ceafa de porc, varza, ceapa, usturoi, carnaciori, sunca, ulei, mere, rosii, dafin, ciuperci, sare, piper, maghiran.   Ingrediente: 600 g ceafă de porc fără os 1 varză albă mare 2 cepe tăiate mărunt 4 căţei de usturoi tăiaţi mărunt 200 g cârnăciori tăiaţi felii 150 g cubuleţe de şuncă 4 linguri ulei […]

Ardei_pregatiti_taraneste

Ardei pregatiti taraneste

Ardei pregatiti taraneste din: ardei grasi, carne de porc, carne de vita, ceapa, rosii, untura, smantana, marar, sare.   Ingrediente: 14 ardei grasi 250 g carne de porc 250 g carne de vită, fără oase 2 cepe 1/2 kg roşii 1 lingură untură 3 linguri smântână 1 legătură de mărar sare   Mod de preparare: […]

Cotlet de porc cu cartofi si smantană

Cotlet de porc cu nectarine fripte

Cotlet de porc cu nectarine fripte din: cotlet de porc, nectarine, otet, lamaie, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 4-6 cotlete (felii) de porc 2 linguri oţet balsamic 1 lingură zeamă de lămâie 1 crenguţă de cimbru sare piper 4-6 nectarine   Mod de preparare: Feliile de cotlet le pui pentru 30 de minute în marinata formată […]

Rulada_de_carne_cu_struguri

Rulada de carne cu struguri

Rulada de carne cu struguri din: ceapa, usturoi, pulpa de porc, vin, marar, patrunjel, rozmarin, piper, sare, struguri. Ingrediente: 1 ceapă 6 căţei de usturoi 500 g pulpă de porc 250 ml vin roşu mărar pătrunjel rozmarin piper sare struguri   Mod de preparare: Baţi cu ciocanul bucata de pulpă, pentru a o întinde cât […]

Mititei cu carne de vita

Mititei de casa la gratar

Mititei de casa la gratar din: carne de vita, carne de porc sau de oaie, supa din oase de vita, usturoi, bicarbonat de sodiu, cimbru, boia, piper, sare.   Ingrediente: 500 g carne de vită 250 g carne de porc sau oaie 150 ml supă concentrată din oase de vită (degresată şi nesărată) 3 căţei […]

Cum se prepara Gulas de porc la ceaun (VIDEO)

Cum se prepara Gulas de porc la ceaun – un fel de mâncare consistent și aromat, popular în bucătăria maghiară și românească. Acesta este preparat cu carne de porc, legume și condimente, fiind ideal pentru zilele răcoroase sau pentru ocazii speciale. Ingrediente: 1 kg carne de porc (de preferat pulpa sau spată), tăiată în cuburi […]

Cum se prepara Pulpa de porc la cuptor (VIDEO)

Pulpa de porc la cuptor: Ingrediente: 1,5 kg pulpă de porc 1 ceapă 4 linguri ulei de măsline 1 linguriţă oţet balsamic 1 pahar vin alb 1 linguriţă sare boabe de piper roşu coriandru cuişoare 2 steluţe anason Cum se prepara Pulpa de porc la cuptor:

Chifteluţe cu creveţi şi porumb

Chiftele din tofu, carne si creveti

Chiftele din tofu, carne si creveti din: tofu, carne de porc, creveti, praz, salata, ceapa, usturoi, amidon, sare, vin. Ingrediente: 200 g brânză de soia (tofu) 100 g carne de porc degresată 8 creveţi 50 g praz verde 200 g salată câteva fâşii subţiri de ceapă usturoi pisat amidon sare vin   Mod de preparare: […]

Cotlete_crocante

Cotlete crocante

Cotlete crocante din: cotlet de porc, fulgi de porumb, boia, oua, sare, ulei.   Ingrediente: 4 felii cotlet de porc fără os 5 linguri fulgi de porumb 1/2 linguriţă boia iute sau dulce 2 ouă un praf sare ulei       Mod de preparare: Fulgii se pun într-o pungă de plastic şi se mărunţesc […]

Varza a la Cluj cu smantana

Varza a la Cluj cu carne de porc

Varza a la Cluj cu carne de porc din: varza, ceapa, ulei, cimbru, orez, apa, carne de porc, smantana, marar, sare, piper. Ingrediente: o varză mare 4 cepe 4 linguri ulei cimbru 200 g orez un litru apă un kg carne de porc tocată 300 g smântână grasă o legătură mărar sare piper   Mod […]

Snitel_de_porc_cu_salsa_si_mere

Snitel de porc cu salsa si mere

Snitel de porc cu salsa si mere din: pulpa de porc, oua, pesmet, salvie, ceapa, mere, menta, lamaie, otet, sare, piper, ulei.   Ingrediente: 600 g pulpă de porc 2 ouă 200 g amestec pentru şniţele, cu pesmet, salvie si ceapă 2 mere verzi 1 lingură mentă proaspătă 1 lingură zeamă de lămâie 1 linguriţă oţet de […]