Muschi de porc cu conopida pe pat de crutoane

Muschi de porc in sos de prune si miere

Muschi de porc in sos de prune si miere din: muşchi de porc, prune us­cate sau proaspete, ceapa, mustar, miere, vin, ienibahar, boia dulce, sare, piper. Carnea de porc este o sursă bogată de proteine, care sunt esențiale pentru dezvoltarea și repararea țesuturilor, menținerea sănătății sistemului imunitar și susținerea creșterii musculare. Conținut de vitamine și minerale: Carnea […]

Cotlete de porc pe pat de risotto

Cotlete de porc pe pat de risotto din: unt, cotlete de porc, ceapa, ciuperci, sare, piper, supa de pasare, orez arborio, parmezan. Ingrediente:   1 lingură unt 4 cotlete groase de cca 1,5 cm 4 cepe 8 ciuperci champignon sare, piper Ingrediente risotto: 5 ceşti supă de pasăre 2 cepe 100 g unt 1 ceaşcă […]

Cotlete in crusta de pesmet cu salata de cruditati

Cotlete in crusta de pesmet cu salata de cruditati din: cotlete de porc, pesmet, cimbru, faian, oua, parmezan, varza alba, morcovi, ceapa verde, ulei de masline, otet, seminte de fenicul, sare, piper. Ingrediente:  4 x 150 g cotlete de porc 1 ceaşcă pesmet 2 linguri cimbru tocat 2 linguri făină 2 ouă 40 g parmezan […]

Rulada de porc cu garnitura de cartofi

Rulada de porc cu slaninuta impanata

Rulada de porc cu slaninuta impanata din: carne de porc, untura, ceapa, usturoi, mustar dijon, slaninuta impanata, spanac, cartofi, mere. Ingrediente:  1400 g carne de porc s 2 linguri untură de porc 1 ceapă 3 căţei de usturoi 2 linguri muştar de Dijon 100 g slăninuţă împănată 2 legături frunze de spanac 8 cartofi 2 […]

Cotlete de porc cu prune coapte pe gratar si cimbru

Cotlete de porc cu prune coapte pe gratar si cimbru din: cimbru usacat sau verde, ienibahar, sare, cotlete de porc, prune roşii, ulei de măsline extravirgin. Ingrediente: 1 lingură de cimbru proaspăt tocat sau 1 linguriţă de cimbru uscat 3/4 linguriţă de ienibahar 3/4 linguriţă de sare 4 cotlete de porc tăiate pe jumătate (circa 180 g pentru fiecare porţie) […]

retete

Cartofi la tava cu file de porc si ceapa verde

Cartofi la tava cu file de porc si ceapa verde din: ceapă verde, cartofi, ulei, sare, piper, boia de ardei, file de porc, roşii cherry, cimbru.   Ingrediente:  4 fire ceapă verde 1 kg cartofi 4 linguri ulei sare piper boia de ardei 4 porţii de file de porc(cca 150 g fiecare) 500 g roşii cherry 2 […]

Gulii umplute cu carne, orez si marar

Gulii umplute cu carne, orez si marar

Gulii umplute cu carne, orez si marar din: gulii, carne tocată de porc, pâine, ceapa, orez, marar, sare, piper, unt, făină, bulion, zahăr. Ingrediente: 12 gulii 400 g carne tocată de porc 1 felie de pâine 1 ceapă 1 lingură orez 1 lingură mărftr tocat sare piper Pentru sos: 2 linguri unt 1 lingură bulion 1/2 lingură făină 2 linguri sare piper […]

Retete

Musaca de vara cu muschi de porc, cartofi si rosii

Musaca de vara cu muschi de porc, cartofi si rosii din: cartofi noi, muşchi de porc, ardei graşi, rosii, patrunjel, brânză topită feliată, margarina sau unt, sare, piper negru, condimente. Ingrediente: 1,5 kg cartofi noi 1 kg muşchi de porc 2 ardei graşi 4-5 roşii coapte 1 legătură pătrunjel 1 pachet brânză topită feliată margarină sau unt sare […]

retete

Tocana sarbeasca cu ardei copti si carne de porc

Tocana sarbeasca cu ardei copti si carne de porc din: fleică de porc, vin alb dulce, ulei de masline, unt,  usturoi verde, ardei capia, ardei iuti, cimbru uscat şi măcinat, piper, rosu si negru, sare grunjoasa. Ingrediente:        800 g fleică de porc 100 ml vin alb dulce 50 ml ulei de masline […]

Reţete de supe

Ciorba de legume cu oase de porc si verdeata

Ciorba de legume cu oase de porc si verdeata din: oase de porc, rosii, cartofi, morcovi, ardei gras, dovlecel, telina, fasole verde, mazăre, sare, ceapa, sare de lamaie, ulei, patrunjel, leustean. Ingrediente: 1 kg oase de porc 500 g roşii 300 g cartofi 3 morcovi 3 ardei graşi 1 dovlecel 1 ţelină mică 150 g fasole verde […]

retete

Varza cu carne, rosii si ardei gras

Varza cu carne, rosii si ardei gras din: carne de porc (coastă cu os, cap de piept sau pulpă cu grăsime), cârnaţi afumaţi, varză natur sau acră, morcovi, ceapă, pătrunjel rădăcină, ardei gras, roşii, sare, piper, dafin, cimbru, măghiran, busuioc.   Ingrediente:  1,5 kg carne de porc (coastă cu os, cap de piept sau pulpă […]

Reteta zilei: Tocana de legume pe pat de orez

Tocana de legume pe pat de orez din: supa de legume, soia, naut, ceapa, telina, morcovi, dovlecel, sare, piper, chimen, marar, coriandru, suc de lamaie, orez.   Ingrediente: 5 cani supa de legume 1 cană bucati de soia 1 cutie năut 1 ceapa, tocata 1 telina, tocata 2 morcovi, tocati 1 dovlecel, tocat 1 linguriță […]

Carne la cuptor cu mere si nuca

Carne la cuptor cu mere si nuca din: cartofi, carne de pui sau de porc, ceapă, ardei gras roşu, mere acrişoare, nucă, cabanos, smântână, caşcaval ras sau caş. Ingrediente: 600 g cartofi 5-6 bucăţi de carne de pui sau de porc 1 ceapă 1 ardei gras roşu 2 mere acrişoare 2 linguri nucă 150 g cabanos […]

Retete

Sos brun cu bulion si rozmarin

Sos brun cu bulion si rozmarin din: oase de porc fără măduvă, bulion, morcov, ceapă, ţelină, păstârnac, făină, sare, piper, rozmarin. Ingrediente: 2 kg oase de porc fără măduvă 200 ml bulion 200 g morcov 200 g ceapă 100 g ţelină 100 g păstârnac 200 g făină sare piper rozmarin Mod de preparare: Oasele se sparg şi […]

Ardei umpluti cu sarmalute delicioase

Ardei umpluti cu sarmalute delicioase din: ardei graşi, sare, piper boabe si macinat, foi de dafin, ulei, carne amestec (sau de pui, porc sau vită, simplă), orez, ceapa, foi de viţă de vie, foi de varză acrăsau de varză dulce opărită. Ingrediente: 4-5 ardei graşi mari,diferiţi la culoare sare piper boabe piper măcinat foi de dafin 2-3 linguri ulei 400 […]

Mancare de gulii cu morcov si ardei gras

Mancare de gulii cu morcov si ardei gras din: gulie, morcovi, ardei gras verde, ceapa, orez, pătrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 gulie mare crudă 2 morcovi 1 ardei gras verde 2 cepe 3 pumni mici de orez frunze de pătrunjel sare piper Mod de preparare: Cureţi ceapa şi o tai mărunt. într-o tigaie mare, căleşti ceapa în puţin ulei, apoi […]

Rulada de porc cu caise si sos de mure

Rulada de porc cu caise si sos de mure din: fleică de porc, conopida, caise tari, broccoli, sos de mure, unt, ulei, zeama de lămâie, sare, piper. Carnea de porc este o sursă bogată de proteine, care sunt esențiale pentru dezvoltarea și repararea țesuturilor, menținerea sănătății sistemului imunitar și susținerea creșterii musculare. Conținut de vitamine […]

retete

Extract de porc cu morcov si pastarnac

Extract de porc cu morcov si pastarnac din: oase de porc fără măduvă, morcov, ceapă întreagă, păstârnac, piper boabe, pătrunjel verde, sare. Ingrediente: 4 kg oase de porc fără măduvă 300 g morcov 200 g ceapă întreagă 50 g păstârnac piper boabe pătrunjel verde (buchet) sare   Mod de preparare: Toate produsele se pun la fiert într-o oală […]

retete

Ceafa la cuptor cu chimion

Ceafa la cuptor cu chimion din: ceafa fara os, sare, piper, chimion. Ingrediente: o ceafă întreagă fără os (2,2- 2,5 kg) sare piper chimion Mod de preparare: Ceafa se unge din belşug cu ulei se freacă cu sare şi piper, amestecate. Se aşază într-o tavă în care se toarnă apă în aşa fel încât ceafa […]

Rulada cu muschi de porc, sunca presata si cascaval

Rulada cu muschi de porc, sunca presata si cascaval din: muşchi de porc, şuncă presată,  caşcaval,  ciuperci din conservă, făină, ulei, castraveţi muraţi, muştar, ouă, lămâie, tarhon,  iaurt, ulei, sare, piper.   Ingrediente: 400 g muşchi de porc 120 g şuncă presată 200 g caşcaval 200 g ciuperci din conservă 80 g făină 40 ml […]

Friptura de porc cu bureti si sos de salvie

Friptura de porc cu bureti si sos de salvie din: pulpă de porc, ulei, ceapa, morcov, bureţi „gălbiori”, usturoi, sare, vin alb, zeamă de lămâie, frunze de salvie proaspete sau uscate, piper, cartofi. Ingrediente: 600 g pulpă de porc 3 linguri ulei 1 ceapă mică 1 morcov 3-4 bureţi „gălbiori” 2-3 căţei de usturoi sare […]

Rulouri din muschi de porc cu struguri si cascaval

Rulouri din muschi de porc cu struguri si cascaval din: ciorchine de strugure, muschi de porc, sunca de Praga, cascaval, supa de legume sau de carne, vin, rozmarin, unt, sare, piper. Ingrediente: 1 ciorchine de strugure 400g muschi de porc 4 felii sunca de Praga 4 felii cascaval 1 cescuta cu supa de legume/ de carne 1 cana cu […]

Cum se prepara Cotlet de porc cu mamaliguta si cartofi (VIDEO)

Cum se prepara Cotlet de porc cu mamaliguta si cartofi – servit alături de mămăliguță și cartofi este o mâncare tradițională românească, potrivită pentru mesele de familie sau ocazii speciale. Friptura suculentă, completată de mămăliguța moale și cartofii crocanți, este un preparat sățios și plin de arome. Ingrediente Pentru cotlet de porc: 4 cotlete de […]

Retete

Purcelus umplut cu ierburi aromatice si curmale

Purcelus umplut cu ierburi aromatice si curmale din: purcel, plante aromatice, mirodenii şi pulpă de curmale, ulei de măsline. Ingrediente: purcel plante aromatice mirodenii pulpă de curmale ulei de măsline   Mod de preparare: Se umple purcelul cu plante aromatice, mirodenii şi pulpă de curmale. Se pune la fript în frigare, fără ca flăcările să fie prea mari, […]

Retete

Momite de purcel de lapte cu crevete si vin rosu

Momite de purcel de lapte cu crevete si vin rosu din: momite de purcel de lapte, testicule de cocoş, praz, crevete roz, frunză de mentă, ulei de măsline, vin roşu spumos, sardea, miere, pâine,  sare, piper. Ingrediente: momite de purcel de lapte testicule de cocoş 1 praz 1 crevete roz 1 frunză de mentă ulei de măsline vin roşu spumos 1 sardea miere bucăţi de pâine […]

retete

Carnati in aluat cu salvie si mere

Carnati in aluat cu salvie si mere din: faina, sare, oua, lapte, apa, ulei, canrati de porc, frunze de salvie, mere. Ingrediente: 150 g făină 1/2 linguriţă sare 2 ouă mari 175 ml lapte 60 ml apă 2 linguri ulei 450 g cârnaţi de porc frunze proaspete de salvie inele de mere prăjite pentru ornat […]

Pateuri umplute cu carne

Pateuri umplute cu carne din: lapte, zahar, drojdie, faina, sare, unt topit, oua, chimen, sare, ceapa, ulei, carne tocata, cartof, piper.   Ingrediente aluat: 90 ml lapte călduţ 1 linguriţă zahăr 20 g drojdie 200 g făină 1 linguriţă sare 100 g unt topit 2 ouă chimen sare Ingrediente umplutură: 1 ceapă 1 lingură ulei […]

retete

Rulada cu ficat si ceapa

Rulada cu ficat si ceapa din: carne de porc sau viţel, ficat de pui, ceapa, untura, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne de porc sau viţel 300 g ficat de pui 2 cepe 1 lingură untură sare piper   Mod de preparare: Speli carnea şi o baţi cu ciocanul pentru şniţele, până vei obţine o bucată […]

Ciorba de porc cu dovlecel, morcov si bors

Ciorba de porc cu dovlecel, morcov si bors din: oase cu carne, dovlecel, morcovi, ardei gras, telina, fidea sau taitei, ceapa, bors de putina, oua, lestean, bulion, apa. Ingrediente: 4-5 oase cu carne 1 dovlecel 2 morcovi 1 ardei gras 1/2 ţelină mică 2 grămăjoare fidea/tăiţei 1 ceapă mare 1 l borş de putină (sau […]

Reteta zilei: Mancare de fasole verde cu carne de porc

Mancare de fasole verde cu carne de porc din: fasole verde, ceapa, usturoi, piper, sare, ulei de masline, ardei iute, apa, carne de porc. Poate te intereseaza si Mancare de fasole cu vita, porc si curcan   Ingrediente: 1 kg fasole verde 1 ceapa mica 3 catei de usturoi 1/8 linguriță piper 1/2 linguriță sare […]

Cum se prepara Praznicul porcului (VIDEO)

Cum se prepara Praznicul porcului. Acest eveniment este nu doar un prilej de festin, dar și o ocazie de a aduce familia și prietenii împreună pentru a se bucura de preparate gustoase, specifice bucătăriei românești. Preparatele includ o varietate de piese de carne de porc, preparate la grătar, înăbușite sau prăjite, și servite cu diferite […]

Mici de oaie

Mici cu cimbru si ienibahar

Mici cu cimbru si ienibahar din: carne de porc (ceafă), carne de vită (pulpă), seu de oaie, usturoi, cimbru, sare, piper, boabe ienibahar, bicarbonat. Ingrediente: 1 kg carne de porc (ceafă) 1 kg carne de vită (pulpă) 125 g seu de oaie 10 căţei de usturoi 1 linguriţă cimbru sare piper 4 boabe ienibahar 1 linguriţă bicarbonat   Mod de preparare: […]