Rulada din muschi de porc cu pancetta

Rulada din muschi de porc cu pancetta din: muşchi de porc, pancetta, ciuperci, nucă, ulei, unt, piper negru, piper roşu, pătrunjel, sare. Ingrediente: 1 kg muşchi de porc 8 felii de pancetta 200 g ciuperci proaspete 75g nucă 1 ceapa 2 linguri cu ulei 50 g unt 1 lingură cu piper negru 1 lingură cu piper roşu 2-3 fire de pătrunjel sare   Mod […]

retete

Rulouri din pulpă de porc cu ciuperci

Rulouri din pulpă de porc cu ciuperci din: porc, ciuperci, faina, smantana, lapte, grasime, patrunjel, sare, piper, ceapa, unt. Ingrediente: 1 kg carne din pulpă de porc 300 g ciuperci proaspete 50 g făină 100 g smântână 250 ml lapte 100 g grăsime pătrunjel verde sare, piper 150 g ceapă 50 g unt   Mod […]

Picior de porc marinat in bere si miere

Picior de porc marinat in bere si miere din: picioare de porc, sare, foi de dafin, boabe de ienibahar, boabe de ienupăr, boabe de piper, cimbru, ceapă, usturoi, bere neagră, miere fluidă, mirodenii pentru vânat.   Ingrediente: 2 picioare de porc tăiate sferturi sare 2 foi de dafin 5 boabe de ienibahar 3 boabe de ienupăr 6 boabe de piper 1 linguriţă cimbru 1 ceapă […]

Frigărui de porc cu dovlecei

Frigarui de porc cu dovlecel si ardei gras

Frigarui de porc cu dovlecel si ardei gras din: scăricică de porc, dovlecei, ardei graşi roşii, lămâie, ulei de măsline, verdeaţă tocată, muştar, sare, piper. Ingrediente: 400 g scăricică de porc 2 dovlecei 2 ardei graşi roşii Ingrediente pentru marinată: 1 lămâie 4 linguri ulei de măsline 1 lingură verdeaţă tocată (rozmarin, cimbru) 1 lingură muştar sare, piper Mod de preparare: […]

Sote de rinichi

Sote de rinichi din: rinichi de porc, grasime, ceapa, faina, boia de ardei dulce, bulion.   Ingrediente: rinichi de porc grăsime ceapă 20-30 g făină 1 linguriţă boia de ardei dulce sau 30 g bulion   Mod de preparare: Se taie rinichiul în două, pe lungime, se curăţă de fibre se spală în mai multe […]

Cotlet delicios de porc la grătar

Cotlet delicios de porc la grătar din: porc, sare, condimente. Cotlet de porc cu morcovi copti Cotlete de porc cu rozmarin la gratar Cotlete de porc cu legume la gratar     Ingrediente: 6 bucăţi de cotlet de porc sare condimente, după preferinţa       Mod de preparare: Cotletele se bat de două-trei ori […]

Şniţel natur de porc

Şniţel natur de porc din: pulpa de porc, ulei, faina, sare.   Ingrediente: 800 g pulpă de porc ulei făină sare   Mod de preparare: Pentru şniţele se foloseşte carne macră din pulpă de porc. Se taie carnea în felii, care se sărează, se bat, se trec prin făină şi se pun la prăjit într-o […]

Frigărui din carne de porc cu ceapa

Frigărui din carne de porc cu ceapa din: porc, ceapa, ardei gras, slaninuta. Ingrediente: carne de porc ceapă ardei gras slăninuţă   Mod de preparare: Carnea se taie în pătrăţele egale, care se sărează, se presară cu piper şi condimente, se ung puţin cu ulei, se înfig pe frigărui de lemn şi se frig pe […]

Sote de ficat de porc

Ficatul de porc se taie cubuleţe şi se pune la prăjit în grăsime încinsă, la foc iute, ca să se facă repede. Se amestecă mereu. Când ficatul începe să lucească, este gata. Mijlocul trebuie să rămână puţin roz. Dacă se prăjeşte prea tare, se va întări şi nici nu va avea un aspect plăcut. Se […]

Ruladă din piept de porc

Ruladă din piept de porc din: piept de porc, piper, usturoi, bulion, grasime, ceapa, morcov, sare, condimente. Ingrediente: 1-2 kg piept de porc piper pisat usturoi 50 g bulion 50 g grăsime 1-2 cepe 1 morcov sare si alte condimente, după preferinţă   Mod de preparare: Coastele de la pieptul de porc se scot, carnea […]

Friptură de porc la tavă cu legume

Friptură de porc la tavă cu legume din: porc, grasime, morcov, telina, ceapa, piper, usturoi, sare, condimente.   Ingrediente: 1 kg carne de porc 1 lingură de grăsime morcov telină 1 ceapă piper boabe 1/2 căpăţână de usturoi sare alte condimente, după preferinţă Mod de preparare: Carnea macră (din pulpă) se sărează puţin şi se […]

Creier de porc

Creier de porc

Creierul de porc se prepară în mai multe feluri: rasol, pane, sote. Inainte de a se pregăti, se ţine câteva ore în apă rece, apoi se curăţă de pieliţă şi se pune la  fiert într-un vas cu apă în care s-a pus zarzavat, pentru gust: ceapă, morcov, ţelină, o foaie de dafin, câteva boabe de […]

Friptură de porc înăbuşită

Friptură de porc înăbuşită: Carnea se taie în bucăţi potrivite sau în felii (nu se sărează), se pune într-o cratiţă cu puţină grăsime bine înfierbântată şi se lasă la foc potrivit până începe să prindă crustă. Se întoarce pe toate părţile. După ce s-a rumenit puţin, se adaugă 1/2 pahar cu apă caldă, se acoperă […]

Grătar de porc – delicios si gustos

Specialităţile de carne pentru fript pe grătar sunt mai fragede decât cele fripte la cuptor, dar cele fripte pe grătar trebuie servite imediat ce sunt luate de pe grătar, punându-se pe un platou sau o farfurie bine încălzită, altfel friptura se răceşte şi se întăreşte. Carnea se curăţă de pieliţe şi de vene şi se […]

retete

Muşchiuleţ de porc umplut

Muşchiuleţ de porc umplut din: muschiulet de porc, ciuperci proaspete, cascaval, unt, oua, faina, pesmet, sare, piper, ulei.   Cum se prepara Mușchi de porc cu cartofi (VIDEO) Muschi de porc cu legume si usturoi la cuptor Muschi de porc cu sos de soia si ardei iute   Ingrediente: 600 g muşchiuleţ de porc 200 […]

Limbă de porc cu măsline si legume

Limbă de porc cu măsline si legume din: limba de porc, masline, ulei, bulion, ceapa, telina, vin, piper, dafin, sare. Ingrediente: 1 kg limbă de porc 150 g măsline 100 ml ulei 50g bulion 1 ceapa 1 ţelină 100 ml vin piper boabe 1 foaie de dafin sare Mod de preparare: Limba se spală bine […]

Pastă de carne de porc fiartă

Pastă de carne de porc fiartă din: carne de porc, unt, mustar, sare, piper. Burgeri cu carne de porc, pasta de curry si ceapa rosie  Rulada de porc Supa de porc cu ardei iute   Ingrediente: 200 g carne de porc 100 g unt muştar, după gust sare şi piper     Mod de preparare: […]

retete

Crenvursti preparati in casa

Crenvursti preparati in casa din: carne de vita, carne de porc, slanina, sare, boia de ardei dulce, piper, nucsoara, chimen, mate de oaie. Ingrediente: 500 g carne de vita tanara 400 g carne de porc 300 g slanina 30 g sare boia de ardei dulce piper nucsoara chimen mate de oaie   Mod de preparare: […]

Cotlete de porc la gratar cu cartofi si rosii

Cotlete de porc la gratar cu cartofi si rosii din: cotlete de porc cu oase, ceapa verde, usturoi, ardei gras rosu, chili, ulei de masline, lamai, sare, piper, cimbru, cartofi roşii, usturoi, ulei, roşii, bob, iaurt, pătrunjel. Ingrediente: 4 cotlete de porc cu oase (200-250 g) 2 cepe verzi 3 căţei de usturoi 1 ardei gras roşu 1 linguriţă chili 100 ml ulei […]

Reteta zilei: Porc caramelizat

Porc caramelizat din: porc, zahar brun, piper cayenne, ghimbir, piper, sare, ceapa, ulei, ceapa verde. Poate te intereseaza si Coaste de porc cu sos barbeque Ingrediente: 1,5 kg carne de porc 1/2 cană de zahăr brun 1 lingurita piper cayenne 1 lingurita praf de ghimbir 1/2 lingurita piper negru 1 linguriță de sare 1 ceapa […]

Carnati taranesti

Carnati taranesti  din: carne de porc macra, slanina, usturoi, coriandru, cimbru, sare, piper, mate. Ingrediente: 1 kg carne de porc macra 250 g slanina frageda 1/2 capatana de usturoi coriandru ciimbru sau maghiran sare piper pisat mate subtiri   Mod de preparare: Carnea se dă prin maşina de tocat. Slănina se taie cubuleţe, se amestecă […]

Borş ţărănesc cu carne de porc

Borş ţărănesc cu carne de porc din: porc, telina, ceapa, patrunjel, morcov, rosii, bulion, bors, zeama de varza, leustean, sare. Ingrediente: 1 kg carne grasă de porc cu os (de la piept) 1 telină 1-2 cepe 1 rădăcină pătrunjel 1 morcov 2-3 roşii 1 lingură de bulion 1/2 l borş sau zeamă de varză leuştean […]

Carne de porc la tigaie – usor de preparat

Carne de porc la tigaie din: muschi porc, grasime, usturoi, ardei iute, sare, piper. Ingrediente: 500-900 g muschi porc 30 g grăsime 2-3 căţei de usturoi ardei iute sare piper alte condimente, dupa preferinta   Mod de preparare: Se taie carnea în fâşii subţiri, se sărează, se condimentează şi se pune la prăjit într-o tigaie […]

retete

Chebab de porc

Chebab de porc din: carne de porc, piper, ceapa, sare, cimbru, ardei iuti, otet, vin. Ingrediente: carne de porc piper ceapă sare cimbru ardei iuţi oţet sau vin Mod de preparare: Chebab de porc: Carnea se taie în felii subţiri, care se presară cu piper, sare şi cimbru. Se pun feliile într-un vas şi se […]

retete

Borş de perişoare cu smantana

Borş de perişoare cu smantana din: porc, oase, zarzavat pentru supa, ceapa, smantana, oua, orez, bors, zeama de varza, rosii, bulion, leustean, sare, piper. Ingrediente: 300 g carne de porc oase pentru zeamă 300 g zarzavat de supă 2 cepe 10gr smântână 2 ouă 60 g orez 1 l borş sau zeamă de varză roşii […]

retete

Cotlet de porc în aspic

Cotlet de porc în aspic din: cotelete de porc, sare, ulei, aspic, castraveciori, gogosari murati.   Ingrediente: 6 cotlete de porc sare ulei aspic castraveciori gogoşari muraţi   Mod de preparare: După ce i se scoate şira spinării, cotletul se sărează şi se prăjeşte într-o tigaie cu ulei încins şi câteva linguri de apă. Când […]

Şniţel pane

Şniţel pane din: carne de porc, ulei, oua, faina, pesmet, piper, sare. Ingrediente: 600 g carne de porc ulei 2 ouă făină pesmet piper sare Mod de preparare: Carnea se taie în felii, care se bat până se subţiază, după care se presară cu sare şi piper pisat, se dau prin făină, ou bătut, pesmet […]

retete

Carnaţi proaspeţi, pentru folosire imediată

Carnaţi proaspeţi, pentru folosire imediată din: carne de porc, carne de vita, sare, piper, usturoi, apa calduta. Ingrediente: 1 kg carne de porc 400 g carne de vita (poate fi si de oaie) 25 g sare piper usturoi 1/2 pahar de apa calduta   Mod de preparare: Acest tip de cârnaţi se prepară astfel: carnea […]

Cotlet de porc cu ciuperci

Cotlet de porc cu ciuperci din: cotlet de porc, ciuperci, grasime, faina, ceapa, vin, bulion, patrunjel, sare, piper, condimente. Ingrediente: 900 g cotlet de porc 400 g ciuperci proaspete 100 g grăsime 50 g făină 1-2 cepe 100 ml vin 50 g bulion pătrunjel verde sare piper condimente Mod de preparare: Se taie cotletul în […]

retete

Carnati haiduceşti (carne de porc în mate de oaie)

Carnati haiduceşti din: carne de porc, slanina afumata, sare, piper, ardei iute, maghiran, coriandru, condimente, mate de oaie. Ingrediente: 1 kg carne de proc 200 g slanina afumata 25 g sare piper ardei iute maghiran coriandru alte condimente dupa preferinta mate de oaie   Mod de preparare: Carnea de porc se toacă cu satârul, după […]

retete

Ciorbă ardelenească din piept de porc

Ciorbă ardelenească din piept de porc din: pipet de porc, orez, morcov, telina, albitura, ceapa, oua, smantana, otet, tarhon, sare. Ingrediente: 1 kg piept de porc cu coaste 60 g orez 500 g zarzavat (morcov, telină, albitură) 2 cepe 2 ouă 100 g smântână oţet tarhon sare, după gust     Mod de preparare: Pieptul […]

Caltabos

Caltaboşi-sângerete

Caltaboşi-sângerete din: slanina, franzela, sange de porc, ceapa, grasime, condimente. Ingrediente: 1 kg slanina de pe burta 500 g franzela veche de 2-3 zile 0,5-1 l sange colectat dupa injunghierea porcului 300 g ceapa 200 g grasime condimente dupa preferinta fiecaruia       Mod de preparare: Caltaboşi-sângerete: Franzela se taie cubuleţe şi se amestecă […]