Carne de porc prăjită

Carne de porc prăjită din: carne de porc, ulei, grasime.   Ingrediente: carne de porc ulei sau grasime           Mod de preparare: In tigaie se prăjeşte numai carnea macră. Aceasta se taie în bucăţi mărunte sau în felii subţiri, transversal, pe direcţia fibrelor şi se pune în tigaie cu puţină grăsime […]

File de porc in sos de vin cu cimbru

File de porc in sos de vin cu cimbru din: ceapa, cartofi noi, rosii cherry, ulei, sare, piper, muschi de porc, cimbru, vin alb, supa de legume, mozzarella, rozmarin.   Ingrediente: 2 cepe 600 g cartofi noi 250 g roşii cherry 4 linguri ulei sare, piper 6 felii subţiri muşchi de porc 2 fire cimbru […]

retete

Cum se prepara Gulas traditional din carne de porc (video)

Gulas traditional din carne de porc: Cum se prepara Gulas traditional din carne de porc:   Pofta buna!     Gulas cu soia si ardei iute   Gulas cu soia si ardei iute din: soia cuburi, ceapa, ardei kapia, morcovi, rosii, patrunjel, chimen, tarhon, ulei, boia, ardei iute, sare. Ingrediente: 1 pachet soia cuburi 1 […]

Caltabos

Cum se prepara Caltabosul (video)

Cum se prepara Caltabosul – un preparat tradițional românesc, cunoscut în special pentru gustul său autentic și textura suculentă. De obicei, este realizat din carne de porc, orez, sânge și condimente, iar procesul de preparare implică umplerea mațelor de porc cu amestecul rezultat, urmat de fierbere și, opțional, afumare. Căltaboșul este adesea preparat în cadrul […]

Reteta zilei: Friptura de porc in crusta

Friptura de porc in crusta din: porc, ciuperci uscate, usturoi, rozmarin, ulei de masline, sare, piper. Poate te intereseaza si Ceafă de porc in marinata picanta cu carnati picanti   Ingrediente: 1 bucata pulpa de porc 10gr praf de ciuperci uscate 5 catei de usturoi, tocat 1 lingura de frunze de rozmarin proaspete 3-4 linguri […]

Mancare de porc cu tortilla

Mancare de porc cu tortilla din: ulei de masline, ceapa, usturoi, chimion, paprika, scortisoara, ardei iute, porc, chorizo, rosii, supa de pui, ardei gras, fasole alba, coriandru, branza de vaci, ou, tortilla de porumb, cascaval, salata verde.   Ingrediente:  1 lingură ulei de măsline 2 cepe mari, feliate subţire 3 căţei de usturoi, tocaţi 1 […]

retete

Caltaboşi în zeama proprie

Caltaboşi în zeama proprie din: carne de porc, ficat, orez, ceapa, pasta de tomate, piper boabe, frunze de dafin, sare, piper, mirodenii. Ingrediente: 1 kg carne de porc 300 g ficat 200 g orez 100 g ceapa 50 g pasta de tomate piper boabe frunze de dafin sare piper pisat alte mirodenii, dupa gust si […]

retete

Caltaboşi afumaţi

Caltaboşi afumaţi din: carne de porc, ficat, ceapa, sare, piper, ianibahar, cuisoare, condimente. Ingrediente: 2 kg carne de la ceafa si de la gusa 500 g ficat 200-300 g ceapa sare piper macinat ienibahar cuisoare alte condimente, dupa preferinta   Mod de preparare: Carnea şi ficatul, tăiate bucăţi, şe dau prin maşina de tocat. Ceapa […]

retete

Prepararea şuncilor prin sărare sau prin afumare

Pulpa din spate, căreia i se scoate osul principal şi se taie piciorul de la încheietură în jos reprezintă şunca propriu- zisă. Spata este piciorul din faţă, căruia i se scot toate oase-le împreună cu „lopăţica“. Şunca din pulpă se prepară cu şoriciul pe ea. Cea de pe spată, din care se prepară rulada, se […]

retete

Carnati afumati si uscati

Carnati afumati si uscati din: carne de porc, carne de vita, slanina, sare, piper, usturoi. Ingrediente: 1 kg carne de porc 1 kg carne de vita (poate fi si de oaie) 500 g slanina 40 g sare 2-3 g pipepr pisat usturoi dupa preferinta   Mod de preparare: Carnea de vită (sau de oaie) se […]

Caltabos

Caltaboşi cu organe

Caltaboşi cu organe din: carne de porc, organe de porc, ceapa, orez, mate groase, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne ramasa de la fasonare sau de la ceafa 1,5 kg organe (ficat, inima, plamani, splina) 300 g ceapa 100 g orez mate groase sare piper macinat   Mod de preparare: Caltaboşi cu organe: Organele se […]

Retete Traditionale de Porc pentru Masa de Craciun

Tăierea, parlirea sau opărirea porcului

Tăierea, parlirea sau opărirea porcului: Cum se alege porcul destinat tăierii: Cei mai potriviţi porci pentru carne sunt cei din rasa York , cu capul mare, părul lins şi rar, iar pentru grăsime, rasa Mangaliţa – albi, cu părul creţ. Cei din rasa Bazna – de culoare neagră, cu o dungă lată pe spate, care […]

File de porc cu ardei gras, cimbru si lamaie

File de porc cu ardei gras, cimbru si lamaie din: muşchi file de porc, ardei roşu, ardei verde, praz, cimbru verde, suc de lamaie, ulei de masline, otet de mere cu miere, sare, piper. Ingrediente: 250 g muşchi file de porc 1 ardei roşu 1 ardei verde 100 g praz 1 fir de cimbru verde zeama de […]

Reteta zilei: Coaste de porc cu sos barbeque – Reteta Gustoasa

Coaste de porc cu sos barbeque din: coaste de porc, nucsoara, ienibahar, ghimbir, zahar brun, cimbru, sare, piper, boia iute, sos barbeque.   Poate te intereseaza si: Coaste de porc la gratar cu sos barbeque   Ingrediente: 1 rand coaste de porc 1/2 linguriță nucșoară 1/2 linguriță ienibahar 1/2 linguriță ghimbir 1 varf de lingura […]

Paste cu muşchi de porc

Reteta zilei: Paste de orez cu carne de porc

Paste de orez cu carne de porc din: paste de orez, sos de stridii, sos de peste, suc de lamaie, sos sriracha, ulei, usturoi, porc, oua, ceapa, ardei gras, coriandru. Poate te intereseaza si Salata de paste cu pui fript Ingrediente: 1 pachet paste de orez ¼ cană sos de stridii 1 lingura sos de […]

Cotlete umplute cu branza proaspata

Cotlete umplute cu pesto de busuioc si mascarpone

Cotlete umplute cu pesto de busuioc si mascarpone din: cotlete de porc fără os, pesto de busuioc, mascarpone, ulei de măsline, sare, piper, rosii. Ingrediente: 4 cotlete de porc fără os (cca 2 cm grosime) 3 linguri pesto de busuioc 90 g mascarpone 4 linguri ulei de măsline sare, piper 8 roşii mici     Mod de preparare: Cu […]

Frigarui Hawaii cu ananas si lamaie

Frigarui Hawaii cu ananas si lamaie din: pulpă de porc, amestec de mirodenii pentru grill,  amestec de 5 mirodenii chinezeşti, sos dulce de chili, sare, ananas, limettă sau lămâie, ulei de arahide. Ingrediente: 400 g pulpă de porc tăiată bucăţele 1 lingură amestec de mirodenii pentru grill 2 linguriţe amestec de 5 mirodenii chinezeşti 150 ml sos dulce de chili sare 1/2 ananas, […]

Reteta zilei: Muschi de porc la cuptor cu rosii si ceapa

Muschi de porc la cuptor cu rosii si ceapa din: ulei de masline, praf de usturoi, sare, piper, muschi de porc, ceapa verde, rosii, ceapa, otet de vin rosu, fulgi chili, usturoi, oregano, patrunjel. Poate te intereseaza si Muschi de porc umplut   Ingrediente: 2 linguri de ulei de măsline 1.5 lingurita praf de usturoi […]

Steak la gratar cu unt aromat si verdeturi

Steak la gratar cu unt aromat si verdeturi din: ceafă sau scăricică de porc, ulei, suc de lămâie, sare de mare, unt, verdeturi, usturoi. Ingrediente pentru friptura:   4 felii de ceafă sau scăricică de porc (200 g fiecare)  2 linguri ulei  1 lingurita suc de lămâie Ingrediente pentru unt aromat:  1/2  linguriţă sare de mare  100 g unt moale  3 […]

Ostropel de miel

Cum se prepara Ostropel cu carne de porc și garnitură de cartofi natur (video)

Cum se prepara Ostropel cu carne de porc și garnitură de cartofi natur – Ostropelul de porc este o rețetă tradițională românească, apreciată pentru gustul său bogat și aromele intense de usturoi și roșii. Combinată cu cartofii natur, această mâncare devine un prânz sau o cină echilibrată, perfectă pentru toți membrii familiei. Este ușor de […]

Reteta zilei: Sandwich-uri cu chiftelute de porc

Sandwich-uri cu chiftelute de porc din: maioneza, ceapa verde, sos chili, carne de porc, busuioc, usturoi, sos de peste, zahar, amidon, piper, sare, morcov, ridichie alba, otet de orez, ulei de susan, mini-baghete, ardei iute, coriandru. Poate te itnereseaza si Sandwich cu piept de pui si sos pesto sos de maioneza: 2/3 ceasca maioneza 2 […]

Ceafă de porc in marinata picanta cu carnati picanti

Ceafă de porc in marinata picanta cu carnati picanti din: ceafă de porc, cârnăciori picanţi, graşi roşii si galbeni, ceapa, cartofi, muştar de Dijon, ketchup, usturoi, ardei iute, sare, piper.   Ingrediente: 1 bucată întreagă de ceafă de porc (2-3 kg), fără oase sare, pipe 3 cârnăciori picanţi 2 ardei graşi roşii 2 ardei graşi […]

Pachetele de primavara cu parizer si sos dulce-acrisor

Pachetele de primavara cu parizer si sos dulce-acrisor din: morcov, oua, castravete, parizer, taitei de orez, salata, aluat de orez, sare, piper, limeta, zahar, sos de peste, usturoi, adrei iute. Ingrediente pentru pacheţele: 1 morcov 1 ou 1 castravete 3 felii parizer (preferabil din carne de porc sau vegetal) 50 g tăiţei de orez 2-3 frunze de […]

Ceafa de porc cu ceapa, pere si portocale

Ceafa de porc marinata cu boia dulce si chili

Ceafa de porc marinata cu boia dulce si chili din: ceafă de porc, boia dulce, praf de chili, ulei de măsline, ceapa, vodca, sare, piper.   Ingrediente:  800 g ceafă de porc  1 linguriţă boia dulce 1/2 linguriţă praf de chili  100 ml ulei de măsline  2 cepe  150 ml vodcă  sare, piper       Mod de preparare: […]

Costite de porc cu legume la cuptor

Costite de porc cu rozmarin, salvie si focaccia

Costite de porc cu rozmarin, salvie si focaccia din: costiţe, ulei de măsline, suc de lamaie, usturoi, rozmarin, salvie, sare, piper, lamaie, faina, drojdie uscată, zahăr, măsline verzi. Ingrediente pentru costiţe: 2 seturi de costiţe fasonate pentru grătar 6 linguri ulei de măsline extra-virgin sucul de la 1 lămâie 4 căţei de usturoi pisaţi 4 […]

Kavarma cu carne de porc si untura

Kavarma cu carne de porc si untura din:  pulpă de porc,  ficat de vitel, untură, ceapă, ciuperci, vin roşu, ardei iuti, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 750 g pulpă de porc 500 g ficat de vitel 100 g untură 250 g ceapă 250 g ciuperci 50 ml vin roşu 5 ardei iuti sare piper pătrunjel pentru servit Mod de […]

Purcel Vindaloo in sos picant

Purcel Vindaloo in sos picant din: ulei, usturoi, roşii, ardei iuţi, pulpa de porc, bulion, chili, sare, piper, cumin, scorţişoară, boabe de muştar, boabe de coriandru, curcuma, pastă Garam Maşala, piper de Cayenne, oţet de vin alb, zahăr, ghimbir. Ingrediente pentru mancare: 150 ml ulei 4-8 căţei de usturoi pisaţi 3 cepe roşii tocate 4 ardei iuţi tocaţi 500 g pulpă de porc tăiată cuburi 500 g roşii tocate 1-2 […]

Mici bulgaresti cu chimen si ceapa (Kebapcheta)

Kebapcheta, mici bulgaresti cu chimen si ceapa din: carne tocata, ceapa, chimen, piper, sare. Ingrediente: un kg carne tocată amestec (60% porc şi 40% oaie sau 40% porc, 30% oaie şi 30% vitel) o ceapă 3 g chimen 3 g piper negru 20 g sare     Mod de preparare: Carnea se presară cu sare […]

Scaricica marinata cu sos picant

Scaricica marinata cu sos picant din: coastă împănată de porc, apa, vina rosu, ketchup, otet din vin rosu, sos picant, mustar, unt, sare, piper.   Ingrediente: 1,5 kg coastă împănată de porc 350 ml + 100 ml apă 350 ml vin roşu 100 ml ketchup 100 ml otet din vin roşu 2 linguri sos picant 2 linguri […]

Reteta zilei: Curry de porc

Curry de porc din: carne de porc, coriandru, pudra de curry, chimen, ardei gras, sare, rosie, ceapa verde, ghimbir ras,usturoi, ketchup, ulei, ceapa, piper, apa, ardei iute. Poate te intereseaza si Curry cu porc, porumb si arahide   Ingrediente: 1 kg carne de porc, cuburi 1 lingura coriandru tocat 2 linguri pudra de curry 1/2 […]

Supa de fasole cu ciolan de porc afumat

Reteta zilei: Supa de fasole cu ciolan de porc afumat

Supa de fasole cu ciolan de porc afumat din: ciolan de porc, ceapa, telina, usturoi, fasole, dafin, oregano, piper. Poate te intereseaza si Ciorba de fasole cu costita afumata si paste   Ingrediente: 2 ciolane de porc, afumate 1 ceapa, tocata 2 tulpini de telina tocata 6 catei de usturoi, tocat 3 căni de fasole, […]

Cum se prepara Moussaka (video)

Cum se prepara Moussaka – un preparat tradițional din bucătăria grecească, apreciat pentru straturile sale bogate de carne tocată, legume și sos cremos de bechamel. Există multe variații ale acestui preparat, dar cea mai cunoscută versiune include vinete, carne de miel (sau vită), cartofi și sos de roșii. Moussaka este ideal pentru o masă de […]