Chiftele in aluat

Chiftele in aluat din: faina, apa calda, ulei de masline, iaurt, drojdie, sare, zahar, ou, seminte de mac, porc, vita, ceapa, cartof, patrunjel, ulei, piper. Ingrediente aluat:  1 kg făină 600 ml apă caldă 3 linguri ulei de măsline 175 g iaurt 40 g drojdie 1 linguriţă sare 1 linguriţă zahăr 1 ou pentru uns […]

Rulouri de porc cu ciuperci

Rulou de porc cu oua si marar

Rulou de porc cu oua si marar din: pulpa de porc, marar verde, oua fierte, ulei, piper, cimbru, sare. Ingrediente:  1,600 kg pulpă de porc 800 g mărar verde 4 ouă fierte tari 100 ml ulei piper, cimbru, sare   Mod de preparare: Ouăle, fierte tari, le tai în cuburi, le pui într-un castron şi […]

Rulada cu morcovi si pulpa de porc

Rulada de porc cu morcovi

Rulada de porc cu morcovi din: pulpa de porc, morcovi, praz, unt, coriandru, supa de legume, vin alb, sare, piper, zahar. Ingrediente:  600 g pulpă de porc 500 g morcovi 2 fire de praz 2 linguri unt coriandru uscat 150 ml supă de legume 50 ml vin alb sec sare, piper 1 linguriţă zahăr Mod […]

Vindaloo de porc pe pat de orez

Vindaloo de porc pe pat de orez din: porc, ulei, ceapa, ardei iute, supa de pui, coriandru, orez basmati, cardamom, piper, otet de vin rosu, ghimbir, usturoi, zahar, ardei iute, cuisoare, coriandru, chimion, turmeric. Ingrediente:  1 kg spată de porc, curăţată de grăsime şi tăiată în cuburi 3 linguri de ulei 2 cepe mari, tocate […]

Reteta zilei: Muschiulet de porc la tigaie cu legume pe pat de orez

Muschiulet de porc la tigaie cu legume pe pat de orez din: usturoi, sos de stridii, sos de soia, sare de mare, amidon, muschiulet de porc, telina, bok choy, ulei de susan, pastai de mazare, ciuperci, ceapa, ardei gras, muguri de fasole, castane de apa, muguri de bambus, supa de pui, piper, orez fiert. Poate […]

Tigaie de porc picant

Tigaie de porc picant din: ulei de arahide, spata de porc, ceapa, ghimbir, ardei iute, zahar brun, sos de peste, sos de ardei iute, ceapa verde, orez fiert, pak choi. Ingrediente:  2 linguri ulei de arahide 500g spată de porc, tăiată in bucăţi 1 ceapă, tocată fin 1 lingură de ghimbir ras 1 ardei iute […]

Rulada de piept de porc

Rulada de piept de porc din: piept de porc, mere, ceapa, carnati de porc, pesmet, seminte de fenicul, coaja de nucsoara, miez de nuca, ulei, faina, cidru, supa de pui, miere, cartofi copti. Ingrediente:  2 kg piept de porc rulat, cu şoriciul străpuns în câteva locuri, apoi legat cu sfoară alimentară 6 mere mici 6 […]

Pulpa de porc cu legume la cuptor

Pulpa de porc cu legume la cuptor din: pulpa de porc, cartofi, morcovi, ceapa, usturoi, praz, dovleac, cimbru, supa de legume, vin rosu, faina, ulei, bulion, boia, sare, piper. Ingrediente:  700 g pulpă de porc 500 g cartofi 2 morcovi 2 cepe 4 căţei usturoi 2 fire praz 1 dovleac 4 fire cimbru 500 ml […]

Supa de fasole cu linte rosie si ciolan

Reteta zilei: Supa de fasole cu linte rosie si ciolan

Supa de fasole cu linte rosie si ciolan din: fasole, linte rosie, ciolan, ceapa, rosii, praf de chili, lamaie, usturoi, telina, morcovi, supa de pui, piper, sare.   Ingrediente: 600gr fasole, înmuiata in apa rece peste noapte 1 cana linte roșie, înmuiate in apa rece peste noapte 1 os de ciolan 1 ceasca ciolan, cuburi […]

Ficat de porc cu dovlecel si usturoi

Ficat de porc cu dovlecel si usturoi din: dovlecel, ficat de porc, oua, faina, pesmet, ulei, sare, maghiran, unt, usturoi, iaurt, zahar. Ingrediente: 1 dovlecel lung 150 g ficat de porc 3 ouă făină pesmet ulei sare 1 linguriţă maghiran 1 cub unt 3 căţei de usturoi 1 iaurt puţin zahăr Mod de preparare: Cureţi […]

Carnati de casa cu cimbru si boia

Carnati de casa cu cimbru si boia din: porc, vita, piper, boia, cimbru, apa minerala, mate de porc.   Ingrediente: 500g carne tocată (amestec porc şi vită) 30 g sare 30 g piper 10 g boia 5 g cimbru 500 ml apă minerală maţe de porc curăţate   Mod de preparare: Amesteci carnea tocată cu […]

Coasta de porc cu sirop de capsuni si garnitura

Coasta de porc cu sirop de capsuni si garnitura din: coasta de porc, cartofi, ulei, sare, piper, tarhon, sirop de capsuni. Ingrediente: 1 kg coasta de porc proaspata 1 kg cartofi de marime medie ulei sare piper tarhon sirop de capsuni (aproximativ 200 ml) 1 cana cu apa (200 ml)   Mod de preparare: Tai […]

Cartofi umpluti cu carne de porc si vita

Cartofi umpluti cu carne de porc si vita din: cartofi, vita, porc, ceapa, ou, paine, usturoi, ulei, patrunjel, marar, sare, piper, bulion, faina. Ingrediente: 10-12 cartofi 1/2 kg carne tocată amestec (porc şi vită) 1 ceapă 1 ou 1 felie pâine 2-3 căţei de usturoi 2-3 linguri ulei pătrunjel mărar sare piper 2 linguri bulion […]

Friptura de porc cu sos gustos

Friptura de porc cu sos gustos din: file de porc, unt, sare, piper, bulion, rosii, morcov. Ingrediente: 1,2 kg file de porc 150 g unt sare piper pentru sos: 2 linguri bulion 4 rosii bine coapte un morcov   Mod de preparare: Carnea bine spalata si uscata apoi  pe un prosop absorbant de bucătărie se […]

Muschiulet de porc cu prune

Muschiulet de porc cu prune din: muschi de porc, sare, piper, mustar cu boabe, prune uscate, bacon, smantana, iaurt degresat, suc de lamaie, margarina, zahar. Ingrediente: 500 g muschi de porc (bucata intreaga) sare piper 4 linguri mustar cu boabe 125 g prune uscate 10 felii de bacon (circa 100 g) 100 g smantana dulce […]

Muschiulet de porc in manta crocanta cu garnitura

Muschiulet de porc in manta crocanta cu garnitura din: foi de aluat, muschiulet de porc, miere, patrunjel, sare, piper, galbenus. Ingrediente: 4 foi de aluat congelat 2 muschiuleti de porc (circa 600 g) 20 g unt 2-3 linguri miere fluida 3 linguri patrunjel tocat sare piper 1 galbenus   Mod de preparare: Se încinge cuptorul […]

Cum se prepara Porc cu nuci si portocala (video)

Cum se prepara Porc cu nuci si portocala – un fel de mâncare delicios, cu arome care se combină armonios pentru a crea un preparat sofisticat și aromat. Această rețetă este perfectă pentru o cină specială sau pentru sărbători. Iată cum să o prepari: Ingrediente: 800 g de mușchi de porc (sau altă parte fragedă) […]

Mancarica de porc cu ceapa si usturoi verde

Mancarica de porc cu ceapa si usturoi verde din: pulpa de porc, cartofi noi, usturoi verde, ceapa verde, ardei gras, rosii, patrunjel, ulei, piper, sare. Ingrediente: 1 kg pulpă de porc 5 cartofi noi 1 legătură usturoi verde 1-2 legături ceapă verde 3 ardei graşi 4-5 roşii coapte 1 legătură pătrunjel verde ulei piper boabe […]

retete

Cum se prepara Medalion de porc cu gorgonzola si garnitura de ciuperci cu spanac (video)

Retetele reprezintă ghiduri culinare care descriu pas cu pas modul de preparare a diferitelor mâncăruri sau băuturi. Ele pot fi simple sau complexe, în funcție de ingredientele și tehniciile culinare implicate. Retetele pot fi transmise din generație în generație, aducând în bucătărie tradiția și cultura unui anumit loc sau grup de oameni. O retetă bine […]

Limba de porc cu pere si ceapa

Limba de porc cu pere si ceapa din: pere, limba de porc, morcov, ceapa, foi de dafin, sare, piper boabe, galbenus, telina, lamaie, praf de usturoi, ulei.   Ingrediente: 2 pere 1 limba de porc (200 g) 1 morcov 2 cepe 2 foi de dafin sare piper boabe 1 galbenus fiert 1 galbenus nefiert 1/2 […]

Reteta zilei: Sandwich-uri cu sunca, branza si muraturi

Sandwich-uri cu sunca, branza si muraturi din: ciabatta, mustar, muraturi, sunca, carne de porc, branza, unt.   Ingrediente: 1 paine ciabatta 30gr muștar 4 felii de muraturi 8 felii de sunca 6 felii carne de porc prăjită 4 felie de brânză 30gr de unt   Mod de preparare: Feliati ciabatta, ungeti cu mustar, unt si […]

Medalioane de porc în sos picant de smântână cu ciuperci

Medalioane de porc in sos de galbiori

Medalioane de porc in sos de galbiori din: iutari, ceapa, unt, vin alb sec, cimbru, rozmarin, supa de carne, suc de lamaie, sare, piper, verdeata, medalioane de porc, bacon, ulei. Ingrediente: 300 g iutari galbiori 1 ceapa mica 80 g unt 60 ml vin alb sec 2 fire de cimbru 1 fir de rozmarin 200 […]

Reteta zilei: Paste cu carne tocata

Paste cu carne tocata din: ulei de masline, pancetta, ceapa, usturoi, morcov, telina, carne de vita, carne de porc, lapte, vin alb, rosii, frunze de dafin, oregano, praf de ardei iute, sare, piper, smantana, parmezan, paste. Ingrediente: 3 linguri ulei de măsline 50g pancetta, fin tocata 1 ceapa, tocata marunt 1 cățel de usturoi, tocat […]

Tocana de porc cu conopida

Tocana de porc cu garnitura de conopida

Tocana de porc cu garnitura de conopida din: muschi de porc, pudra de curry, otet de vin rosu, ulei de rapita, ceapa, ghimbir, fenicul, chimion, rosii, linte rosie, vanata, supa de legume, conopida, coriandru. Ingrediente:  400g muşchi de porc fără grăsime, tăiat în cuburi 2 linguri pudră de curry 2 linguri oţet din vin roşu […]

Medalioane de purcel cu taitei si sos de struguri

Medalioane de purcel cu taitei si sos de struguri din: struguri, file de porc, sare, piper, ulei, vin rosu, supa de carne, scortisoara, cuisoare, taitei, zahar, unt, faina. Ingrediente: 400 g struguri rosii 400 g struguri negri 1 muschi file de porc (circa 600 g) sare piper 2 linguri ulei 150 ml vin rosu 200 […]

Tocanita picanta de porc cu galuste

Tocanita picanta de porc cu galuste din: spata de porc, ulei, ceapa, telina, dafin, oregano, chimion, coriandru, ienibahar, supa, rosii tocate, pudra de cacao, zahar brun, otet de vin rosu, portocale, ardei iute, ceapa verde, cartofi dulci, ardei gras, fasole rosie, unt, faina, praf de copt, malai, bicarbonat, porumb, lapte batut, ou.   Ingrediente:  900g […]

Carnati cu sos de mustar in aluat

Carnati cu sos de mustar in aluat din: ulei, miere, ketchup, mustar cu boabe, porc, aluat pentru croissant. Ingrediente:  ulei, pentru uns 1 lîngură de miere 1 lingură de ketchup 2 linguriţe de muştar cu boabe 12 cârnaţi de porc cu ierburi 6 aluaturi pentru croissant   Mod de preparare: Incinge cuptorul la 200°C şi […]

Piept de porc la cuptor cu salata de legume

Piept de porc la cuptor cu salata de legume din: piept de porc, zahar brun, sos de peste, sos de soia, otet de orez, anason, condimente chinezesti, papaya verde, usturoi, ardei iute, morcov, fasole verde, zahar de palmier, zahar brun, zeama de lime, arahide, caju. Ingrediente pentru porc:  1 kg piept de porc, şoriciul îndepărtat, […]

Salata cu carne de porc si nuca

Salata cu carne de porc si nuca din: ulei de rapita, otet de vin rosu, mustar cu boabe, sirop de artar, rosie, caise uscate, ceapa, miez de nuca, patrunjel, porc.   Ingrediente:  2 linguriţe ulei de rapiţă 1 lingură de oţet de vin roşu 1/4 linguriţă de muştar cu boabe 2 linguriţe sirop de arţar […]