Sarmale

Sărmăluţe cu multă verdeaţă

Sărmăluţe cu multă verdeaţă: carne de vita, carne de porc, orez, ceapa, ceapa verde, pasta de tomate, morcov, faina de porumb, telina, marar, patrunjel, sare, piper, cimbru verde, bors, ulei, frunze de vita-de-vie. Ingrediente: 800 g carne tocată amestec vită şi porc 1 ceaşcă orez cu bob rotund 3 cepe uscate 4 fire ceapă verde […]

Reteta zilei: Burta de porc in sos aromat

Burta de porc in sos aromat din: burta de porc, sos de soia, sherry, vin de orez, zahar pudra, arde iute, anason stelat, condimente chinezesti, usturoi, ghimbir, apa, ulei, orez prajit cu ou.   Ingrediente: 500g burta de porc, fara piele, tăiata bucăți 100ml sos de soia 100ml sherry sau vin de orez 1 lingură […]

Vinete cu carne de vita si usturoi

Mancare de vinete cu carne de porc

Mancare de vinete cu carne de porc din: vinete, carne de porc, ceapa, pasta de rosii, supa de carne, rosii, usturoi, ulei, cascaval, ardei, sare, piper. Ingrediente: 2 vinete potrivite 500 g carne de porc 2 cepe mari 3 linguri pasta de rosii 400 ml supa strecurata de carne 2 rosii bine coapte 2 catei […]

Budinca de creier de porc cu dovlecei

Budinca de creier de porc cu dovlecei din: creier de porc, ceapa, unt, cascaval, smantana, dovlecel, sare, piper, concentrat de legume. Ingrediente: 300 g creier de porc 1 ceapă 50 g unt 150 g caşcaval 100 ml smântână 1 dovlecel sare piper concentrat de legume   Mod de preparare: Pui creierul de porc la foc, […]

Mancare de varza cu cotlet de porc

Mancare de varza cu cotlet de porc din: varza, cotlet de porc, cimbru, oregano, boia dulce, pasta de ardei, piper, ulei, ceapa, usturoi, vin alb, marar. Ingrediente: 1 varză 500 g cotlet de porc cimbru oregano 1 linguriţă boia iute sare boia dulce 2-3 linguri pastă de ardei piper măcinat 30 ml ulei 2 cepe […]

Reteta zilei: Supa de porc cu fidea de orez

Supa de porc cu fidea de orez din: carne de porc, usturoi, ghimbir, fulgi de ardei rosu, chimen, ulei de susan, supa de pui, salata verde, frunze de sfecla, praz, sos de soia, sos de peste, sare, piper, fidea de orez.   Ingrediente: 500gr carne de porc 2 catei de usturoi, tocat 2 lingurite ghimbir […]

Reteta zilei: Muschi de porc umplut

Muschi de porc umplut din: ulei de masline, usturoi, rosii uscate, masline, parmezan, nuci de pin, muschi de porc, bacon.   Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 catel de usturoi, zdrobit 6 rosii uscate, fărâmițate 6 masline verzi, tocate 25g parmezan, ras 2 linguri nuci de pin 500gr muschi file de porc 2-4 felii […]

Porc cu morcovi si nuci de Caju

Porc cu morcovi si nuci de Caju din: fleica de porc, sare de mare, scortisoara, usturoi, ghimbir, ras el hanout, miere, supa de pui, morcov, ceapa, prune uscate, nuci de caju.   Ingrediente: 2×500 g fleica de porc 1 lingura sare de mare 1 baton de scortisoara 3 catei de usturoi, zdrobiti 1 cm ghimbir, […]

Reteta zilei: Porc in sos de bere

Porc in sos de bere din: faina, sare de mare, piper, porc, ulei de masline, ceapa, morcovi, mere, usturoi, dafin, rosii, supa de pui, bere, zahar brun, taitei de ou cu unt.   Ingrediente: 1/2 cană făină 1/2 linguriță sare de mare 1/8 linguriță de piper negru 1 kg carne de porc, cuburi 6 linguri […]

Friptura de porc cu sos de mustar si garnitura de orez

Friptura de porc cu sos de coacaze

Friptura de porc cu sos de coacaze din: seminte de fenicul, boabe de piper, usturoi, portocala, rozmarin, ulei de masline, spata de porc, muschi de porc, ceapa, vin alb, jeleu de coacaze. Ingrediente:  2 linguriţe seminţe de fenicul 1 linguriţă boabe de piper negru 2 căţei de usturoi, tocat 1 portocală, coaja rasa de la […]

retete

Mititei de casa

Mititei de casa din: porc, vita, seu de oaie, usturoi, cimbru, sare, piper, ienibahar, bicarbonat. O legendă spune că mititeii ar fi fost inventați în secolul al XIX-lea într-o seară la hanul La Iordachi din București, binecunoscut pentru cârnații săi, când bucătăria a rămas fără învelișuri. Dovedit, ei au fost mai întâi oferiți, în 1902, […]

retete

Cotlet de porc la cuptor cu snitele de cartofi

Cotlet de porc la cuptor cu snitele de cartofi din: cotlet de porc, slanina, usturoi, busuioc, cimbu, maghiran, sare, piper, vin rosu, mustar cu boabe, cartofi, oua. Ingrediente: 1 kg cotlet de porc câteva feliuţe de slănină 3-4 căţei de usturoi 4-5 crenguţe de busuioc cimbru maghiran sare şi piper 100 ml vin roşu 2 […]

Tocana picanta de porc

Reteta zilei: Tocana picanta de porc

Tocana picanta de porc din: pormb, carne de porc, sare, piper, ulei de arahide, ceapa, usturoi, chili, chimen, oregano, dafin, scortisoara, ardei iute, bere, verdeata, lamaie verde, coriandru. Ingrediente: 300gr porumb 3 kg carne de porc fără os cap la cap, taiata cuburi 1 lingura sare 1 lingurita piper negru 3 linguri de ulei arahide […]

Chutney de prune si mure

Chutney de prune cu ghimbir

Chutney de prune cu ghimbir din: prune, ceapa, radacina de ghimbir, usturoi, ulei, ardei iute, otet, apa, zahar brun, sos de soia, scortisoara, seminte de fenicul, anason, piper rosu. Se potriveste cu friptura de porc si de pui. Ingrediente: 2 kg prune 1 ceapa mare 5 cm radacina de ghimbir 3 catei de usturoi 100 […]

retete

Rulada de porc umpluta cu ficat de pui

Rulada de porc umpluta cu ficat de pui din: carne de porc, ficat de pui, ceapa, untura, sare, piper. Carnea de porc este o sursă bună de proteine și nutrienți, inclusiv fier, zinc, seleniu, fosfor și vitamina B12. Cu toate acestea, carnea de porc poate fi și bogată în grăsimi saturate, deci trebuie consumată cu […]

Vinete umplute in stil grecesc

Vinete umplute in stil grecesc din: vinete, carne de porc, ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, oregano, busuioc, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 3 vinete de marime medie, drepte si suple 300 g carne de porc slaba 3 linguri ulei de masline 2 cepe potrivite 3 catei de usturoi 3 rosii bine coapte 1 legatura de […]

Carnati de porc in aluat

Carnati de porc in aluat din: faina, sare, oua, lapte, apa, ulei, carnati de porc, salvie, inele de mere prajite. Ingrediente: 150 g făină 1/2 linguriţă sare 2 ouă 175 ml lapte 60 ml apă 2 linguri ulei 450 g cârnaţi de porc frunze proaspete de salvie inele de mere prăjite, pentru ornat   Mod […]

Oase afumate

Ciorba de legume cu oase de porc

Ciorba de legume cu oase de porc din: oase de porc, dovlecel, morcovi, ardei gras, telina, fidea, ceapa, bors, oua, leustean, bulion, apa. Ingrediente:  4-5 oase de porc cu carne 1 dovlecel 2 morcovi 1 ardei gras 1/2 ţelină 2 grămăjoare fidea 1 ceapă mare 1 l borş de putină (sau după gust) 2 ouă […]

Varza cu carnati si carne

Varza cu carne de porc si carnati

Varza cu carne de porc si carnati din: picior de porc, carnati, varza, ceapa, morcovi, usturoi, vin alb sec, cimbru, foaie de dafin, untura de gasca, sare, piper.   Ingrediente: un picior mic, neafumat, de porc 250 g carnati 2 verze medii 3 cepe 2 morcovi 3 catei de usturoi 100 ml vin alb sec […]

Ceafa de porc cu salata

Ceafa de porc cu salata din: busuioc, unt, sare, piper, ciabatta, ceapa, rosii, otet de vin rosu, zahar, ulei de masline, ceafa de porc. Ingrediente: 10 fire busuioc 125 g unt sare piper 200 g ciabatta 2 cepe frantuzesti 800 g rosii mici 4 linguri otet de vin rosu 1 lingurita zahar 10 linguri ulei […]

Şniţel cu parmezan şi piure de cartofi

Şniţel cu parmezan şi piure de cartofi din: cartofi, sare, snitele de porc, piper, oua, pesmet, parmezan, faina, ulei, unt, lapte, nucsoara. Ingrediente: 1 kg cartofi albi sare 4 nistele de porc (a 160 g) piper 2 oua 2 linguri pesmet 180 g parmezan ras 4 linguri faina 8 linguri ulei 40 g unt 200 […]

Cotlete gratinate cu gorgonzola

Cotlete gratinate cu gorgonzola din: cimbru, ulei, cotlete de porc, sare, piper, gorgonzola. Ingrediente: 2 fire cimbru 1-2 linguri ulei 4 cotlete de porc (a 180 g) sare piper 200 g branza albastra gorgonzola   Mod de preparare: rup frunzuliţele de cimbru şi se amestecă în ulei. spală cotletele, se şterg şi se ung cu […]

Reteta zilei: Chiftelute de porc cu sos cald

Chiftelute de porc cu sos cald din: carne de porc, usturoi, ghimbir, ceapa, coriandru, sos de soia, seminte de chia, legume prajite, otet de orez, sos sriracha.   Ingrediente: 1 kg carne tocata de porc 3 catei de usturoi, tocat 1 ½ linguri Ghimbir ras 1/3 cană de ceapă tocată ¼ cana coriandru proaspat, tocat […]

Porc cu castraveti

File de porc în manta de slăninuţă

File de porc în manta de slăninuţă din: file de porc, sare, sos de chili, bacon.   Ingrediente: 600 g file de porc (2 fileuri a 300 g) sare 250 ml sos de chili cu ardei gras 125 g bacon     Mod de preparare: Se spală şi se şterge carnea; se sărează şi se […]

Reteta zilei: Sandwich cu burta de porc caramelizata si muraturi

Sandwich cu burta de porc caramelizata si muraturi din: zahar, apa, burta de porc, ceapa, ulei, usturoi, sos de peste, piper, bagheta, morcovi si ridiche alba murate. sos caramel: 3 linguri zahăr 2 linguri de apă burta de porc: 1,5 kg burta de porc, tăiata cuburi 2 cepe, tocate ulei 2 catei de usturoi, tocat […]

Rosii umplute cu carne tocata si orez

Rosii umplute cu carne tocata si orez din: rosii, carne tocata, praz, ceapa, sare, piper, marar, patrunjel, orez, ulei. Ingrediente: 8 rosii 500 g carne tocata (amestec vita cu porc) 1 praz 1 ceapa tocata sare piper 1 legatura marar taiat 1 legatura patrunjel maruntit 1 mana orez spalat ulei   Mod de preparare: Roşiile […]

Chiftelute marinate

Chiftelute marinate cu sos

Chiftelute marinate cu sos din: carne tocata, cartofi, oua, usturoi, morcov, ceapa, marar, paine, faina, sare, piper, ulei, suc de rosii, zahar, otet, usturoi, foi de dafin. Ingrediente: 500 g carne tocata amestec de vita cu porc 2 cartofi 2 oua 4 catei de usturoi 1 morcov 1 ceapa 1 legatura marar 1 felie paine […]

Legume cu carne la cuptor

Legume cu carne la cuptor din: pulpa de porc, rosii, dovlecei, masline, usturoi, cimbru, ulei, sare, piper.   Ingrediente: 800 g pulpa de porc 3 rosii 2 dovlecei 1 mana de masline 2 catei de usturoi 1 fir cimbru 4 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Tai carnea cuburi, o condimentezi cu sare […]

Cotlete cu rozmarin

Cotlete cu rozmarin din: cotlet de porc, ulei, rozmarin, sare, piper, ulei, apa, otet de vin, ceapa, cimbru, dafin, boabe de piper, usturoi. Ingrediente: 1 kg cotlet de porc 50 ml ulei pentru sosul marinat: rozmarin sare piper 1 pahar ulei 2 pahare apa 1 pahar otet de vin 2 cepe rondele cimbru dafin boabe […]

Cotlet de porc cu porumb

Cotlet de porc cu porumb din: cotlet de porc, porumb, ceapa, rozmarin, sare, piper, unt, ulei.   Ingrediente: 2 bucati cotlet de porc 2 bucati porumb fiert 1 ceapa rozmarin sare piper 20 g unt 1 lingura ulei   Mod de preparare: Cureţi porumbul şi îl pui la fiert în apă cu sare. Il laşi […]

Muschi de porc la cuptor cu chiftele si sos

Muschi de porc la cuptor cu chiftele si sos din: ulei de masline, muschi de porc, ceapa, mere, smochine, pesmet, salvie, ou, coaja de lamaie, supa de pui, otet balsamic, gem de gutui, fasole verde, morcovi. Ingrediente:  2 linguri ulei de masline 600g muschi de porc, fara grasime Ingrediente chiftele: 2 cepe, tocate 2 mere, […]