Salata de cuscus cu nuci si fructe uscate

Salata de cuscus cu nuci si fructe uscate din: bulgur, cuscus, ulei de masline, nuci, fructe uscate, lamaie, menta, patrunjel, usturoi, branza feta, miel, porc. Ingrediente:  100g de bulgur 100g de cuscus 6 linguri ulei de masline 200g amestec de nuci, tocate (orice mix de migdale, alune de padure, nuci, nuci pecan, fistic) 200g amestec […]

Reteta zilei: Porchetta cu cimbru si rozmarin

Porchetta cu cimbru si rozmarin din: pulpa de porc, salvie, cimbru, rozmarin, usturoi, fenicul, sare de mare, piper, ulei de masline, vin.   Ingrediente: 1 bucata pulpa de porc 20 de frunze de salvie proaspete 3 frunze crengute de cimbru proaspat, frunze eliminate 3 frunze crengute de rozmarin 2 catei de usturoi, decojit si tocat […]

Placinta cu carne de porc si oregano

Placinta cu carne de porc si oregano din: apa, drojdie, sare, faina, carne de porc, ulei, ceapa, usturoi, oua, oregano, sare, piper. Ingrediente: 400 ml apa 20 g drojdie 1 praf de sare faina cat cuprinde (circa 500 g) pentru umplutura: 700 g carne de porc tocata 1 lingura de ulei 2 cepe 1 catel […]

Friptura de porc la tigaie cu sote de cartofi

Reteta zilei: Friptura de porc la tigaie cu sote de cartofi

Friptura de porc la tigaie cu sote de cartofi din: friptura de porc, sare, unt, patrunjel, cartofi rosii, ulei de rapita, usturoi.     Ingrediente: 1 bucata friptura de porc sare 1 lingurita unt patrunjel proaspat tocat, dupa gust 500gr cartofi rosii, mici 1-2 lingurite ulei de rapita patrunjel tocat si usturoi, pentru servire   […]

Snitel cu sos de vin

Snitel cu sos de vin: carne de porc, ceapa, sare, piper, faina, vin, ulei. Ingrediente: 1 kg carne macră de porc sau vită 1/2 kg ceapă 1 pahar ulei sare piper 2 linguri făină 1 pahar vin   Mod de preparare: Tai carnea felii, o baţi cu ciocanul de şniţele şi laşi feliile 1 oră […]

Tocăniţă cu carne si cartofi

Tocăniţă cu carne si cartofi: pulpa de porc, cartofi, morcov, ceapa, pasta de tomate, patrunjel, sare, ulei, piper. Ingrediente: 1 kg pulpă de porc fără os 500 g cartofi 1-2 morcovi 1 ceapă 1 lin­gură pastă de tomate 1 legătură pătrunjel sare ulei piper   Mod de preparare: Ceapa o tai mărunt şi o căleşti […]

Porc copt cu fenicul şi piper negru

Friptura de porc cu ardei copti

Friptura de porc cu ardei copti din: cotlete de porc, ardei gras, sare, rozmarin, masline. Ingrediente: 2 cotlete de porc 4 ardei grasi sau capia sare piper rozmarin proaspat masline   Mod de preparare: Speli carnea si apoi o tamponezi cu hartie absorbanta pentru a elimina surplusul de apa. Incingi grătarul. Speli ardeii, îi pui […]

Reteta zilei: Sandwich-uri picante cu carne de porc

Sandwich-uri picante cu carne de porc din: friptura de porc, apa, otet de cidru de mere, praf de chili, boia de ardei, sare de mare, piper, chimen, frunze de oregano, ceapa, usturoi, chifle, branza, cascaval, ardei iute. Ingrediente pentru carnea de porc la tigaie: 1 bucata friptura de porc 1 cana cu apa 1 lingura […]

retete

Plăcintă moldovenească cu carne si hribi

Plăcintă moldovenească cu carne si hribi: faina, iaurt, sare, praf de copt, ulei, carne de porc, hribi, piper, ceapa, oua, verdeata. Ingrediente foaie: 300 g făină 200 g iaurt de casă sare 1/2plic praf de copt 100ml ulei Ingrediente umplutură: 500 g carne tocată de porc 400-500 g hribi sare piper 5 cepe 2 ouă […]

Sarmale cu păsat

Sarmale cu păsat: pasat, carne de porc, slanina afumata, ceapa, boia de ardei, cimbru, untura, sare, piper, murata. Ingrediente Sarmale cu păsat: 500 g păsat 500 g carne de porc afumată 200-300 g slănină afumată 3 cepe 1 linguriţă boia de ardei 1 legătură cimbru 50 ml untură sau 100 ml ulei sare piper varză […]

Reteta zilei: Noodles cu cotlete de porc

Noodles cu cotlete de porc din: noodles, tamarind, otet de orez, sos de peste, zahar, boia de ardei, ulei de masline, usturoi, tofu, cotlet de porc, ou, muguri de fasole, arahide, coriandru, limeta. Ingrediente: 200gr noodles 1/3 cana de tamarind 2 linguri de otet de orez 2 linguri sos de peste 2 linguri zahar 1/2 […]

Porc stir-fry

Porc stir-fry din: ulei de floarea soarelui, sos de soia, usturoi, seminte de susan, praf de chilli, pasta de chilli, porumb, ardei gras, ceapa verde, carne de porc, orez brun, ulei de susan. Ingrediente: 2 linguri ulei de floarea soarelui 3 linguri sos de soia 4 catei de usturoi, zdrobit 1 lingurita seminte de susan […]

Spata de porc la cuptor

Spate de porc la cuptor din: seminte de fenicul, sare, boia dulce, spata de porc, chifle. Ingrediente: 2 lingurite seminte de fenicul 1 lingurita sare 1 lingura boia dulce 33-5 kg spate de porc, cu os, soriciul crestat chifle pentru servit   Mod de preparare: Zdrobeşte seminţele şi sarea într-un mortar şi apoi adaugă boiaua […]

Cotlete la gratar, cu ciuperci

Cotlete la gratar, cu ciuperci din: cotlete de porc, ciuperci, ardei gras, usturoi, sare, piper, cimbru, ulei. Ingrediente: 4 cotlete de porc 1 kg ciuperci champignon 1 ardei gras rosu 4 catei de usturoi sare piper cimbru 3 linguri ulei   Mod de preparare: Baţi puţin cotletele, cu ajutorul ciocanului pentru şniţele. Le ungi cu […]

Rulada cu ficat

Rulada cu ficat din: carne de porc, carne de vitel, ficat de pui, ceapa, untura, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne de porc sau vitel 300 g ficat de pui 2 cepe 1 lingura untura sare piper   Mod de preparare: Speli carnea si o bati cu ciocanul pentru snitele, pana vei obtine o bucata […]

Ciorba picanta cu ciuperci

Ciorba picanta cu ciuperci din: carne de porc cu os, ciuperci, cartofi, morcovi, radacina de patrunjel, telina, conopida, ceapa, ardei gras, ardei iute, piper, boia, ulei, smantana.   Ingrediente: 800 g carne de porc cu os 300 g ciuperci 3 cartofi noi 3 morcovi 2 radacini de patrunjel cu frunze 1 telina mai mica 3-4 […]

Tochitura cu vitel

Tochitura cu vitel din: vitel, porc, oaie, piper, dafin, sare, cimbru, busuioc, vin rosu. fara poza Ingrediente: carne de vitel carne de oaie carnati de porc boabe de piper 1 foaie de dafin piper macinat sare 1 lingurita praf de cimbru 1 lingurita praf de busuioc 200 ml vin rosu Mod de preparare: Carnea de […]

Carnati in aluat

Carnati in aluat din: faina, sare, oua, lapte, apa, ulei, carnati de porc, salvie, inele de mere prajite. fara poza Ingrediente: 150 g faina 1/2 lingurita sare 2 oua 175 ml lapte 60 ml apa 2 linguri ulei 450 g carnati de porc frunze proaspete de salvie inele de mere prajite, pentru ornat   Mod […]

Ciorba de oase de porc

Ciorba de oase de porc din: oase de porc, dovlecel, morcov, ardei gras, telina, fidea, ceapa, bors, oua, leustean, bulion, apa.   Ingrediente:  4-5 oase cu carne (prajite si pastrate in untura) 1 dovlecel 2 morcovi 1 ardei gras 1/2 telina 2 gramajoare fidea 1 ceapa 1 l bors 2 oua leustean 2 linguri bulion […]

Cotlete de porc la gratar cu garnitura si sos

Cotlete de porc la gratar cu garnitura si sos din: cotlete de porc, ceapa verde, usturoi, ardei gras, chili, ulei de masline, lamaie, sare, piper, cimbru, cartofi, usturoi, ulei, sare, rosii, bob, iaurt, lamaie, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 4 cotlete de porc cu oase (200-250 g) 2 cepe verzi 3 catei de usturoi 1 ardei […]

Rulouri de porc cu prune

Rulouri de porc cu prune din: prune, ulei de masline, anason, ghimbir, cuisoare, zahar brun, spata de porc, sare, piper, coriandru, ceapa verde, sos de soia.   Ingrediente:  10 prune 2 linguri ulei de masline 2 stelute de anason 2 bucati de marimea unui deget dintr-un rizom proaspat de ghimbir, decojit si ras marunt 2 […]

Picior de porc

Picior de porc marinat în bere

Picior de porc marinat în bere din: picioare de porc, sare, foi de dafin, boabe de ienibahar, boabe de piper, ceapa, usturoi, bere neagra, mirodenii, usturoi. Ingrediente: 2 picioare de porc taiate sferturi sare 2 foi de dafin 5 boabe de ienibahar 3 boabe de ienupar 6 boabe de piper 1 lingurita cimbru 1 ceapa […]

Reteta zilei: Cotlete de porc cu sos

Cotlete de porc cu sos din: cotlete de porc, ceapa, ardei rosu, usturoi, rozmarin, ulei de masline, vin alb, supa de pui, apa, sare, piper.   Ingrediente: 4 cotlete de porc 1 ceapa, felii groase 1 ardei rosu, taiat fasii groase 4 catei de usturoi, zdrobit 1 1/2 lingurite de rozmarin proaspat, tocat 2 linguri […]

Gratar mixt

Gratar mixt din: carnati de porc, ceafa de porc, piept de porc, cotlete de porc, frigarui de vita, ardei gras, ceapa, ciuperci, ulei de masline, zeama de lamaie, bere neagra, oregano, cimbru, maghiran, frunze de salvie, sare, piper, ardei iute, usturoi, ceapa verde. Ingrediente:  carnati de porc piept sau ceafa de porc cotlete de porc […]

Frigarui de purcel cu legume

Frigarui de purcel cu legume din: scaricica de porc, dovlecei, ardei grasi, lamaie, ulei de masline, rozmarin, cimbru, sare, piper. Ingrediente: frigarui: 400 g scaricica de porc 2 dovlecei 2 ardei grasi rosii marinata: 1 lamaie 4 linguri ulei de masline 1 lingurita verdeata tocata (rozmarin, cimbru) 1 lingura mustar sare piper   Mod de […]

Cotlete de porc cu cimbru si lamaie

Cotlete de porc cu lamaie si cimbru

Cotlete de porc cu lamaie si cimbru din: vinete, ulei de masline, sare, piper, rosii, cotlete de porc, coaja rasa de lamaie.   Ingrediente: 2 vinete 4 linguri ulei de masline sare piper 350 g rosii 4 cotlete de porc (de circa 200 g) coaja rasa de lamaie   Mod de preparare: Se curăță verdețurile […]

Reteta zilei: Supa Miso cu carne de porc

Supa Miso cu carne de porc: buta de porc, carne tocata de porc, sos hoisin, usturoi, fidea, supa de pui, condimente, sos de soia, pasta miso, ciuperci, muguri de bambus, porumb, muguri de fasole, ceapa verde, alge marine.   Ingrediente: 1/2 kg burta de porc, felii 1/3 ceasca de carne tocata de porc 1 lingura […]

Friptura de porc cu sos de castraveti murati

Friptura de porc cu sos de portocale – reteta gustoasa

Friptura de porc cu sos de portocale din: pulpa de porc dezosata, ceapa, suc de lamaie, suc de portocala, usturoi, ulei, turmeric, boia dulce, dafin, rozmarin, cimbru, boabe de piper, vin alb, sare, piper, smantana lichida, vin dulce.   Ingrediente: 1,5 kg de pulpa de porc dezosata Ingrediente marinada: 1 ceapa tocata sucul de la […]

Placinta cu carne si branza

Placinta cu carne si branza din: aluat, carne tocata de porc si vita, spanac, branza dulce, smantana, oua, ulei, marar, patrunjel, ceapa, praz, piper, sare.   Ingrediente: 1 pachet aluat pentru foitaj cate 400 g carne tocata de porc si vita 300 g spanac 300 g branza dulce 4 linguri smantana 2 oua 2 linguri […]

File de porc cu rubarba

File de porc cu rubarba din: salvie, usturoi, ulei de masline, file de porc, sare de mare, piper, prosciutto, rubarba. Ingrediente: 1 mana de frunze proaspete de salvie 2 catei de usturoi, decojit ulei de masline 2 fileuri de porc sare de mare si piper negru proaspat macinat 10 felii de prosciutto sau sunca 12 […]

Porc in vin alb cu usturoi

Porc in vin alb cu usturoi din: spata de porc, sare, piper, seminte de fenicul, unt, ulei de masline, usturoi, rozmarin, dafin, fenicul, vin alb. Ingrediente:  1,5 kg spata de porc, fara os si piele sare si piper negru proaspat macinat 1 lingura de seminte de fenicul 2-3 cuburi de unt ulei de masline 8 […]

Rulouri cu carne de viţel in frunze de viţă

Rulouri cu carne de porc si quinoa

Rulouri cu carne de porc si quinoa din: ou, salvie, patrunjel, salota, mustar, quinoa, carne tocata de porc, carne tocata de carnati, foitaj, unt. Ingrediente: 1 ou 5 frunze salvie tocate 1 legatura patrunjel tocat 1 salota (hasma) tocata 1 lingura mustar 100g quinoa gatita 150g carne tocata de porc 150g carne tocata de carnati […]