Galuste cu carne de porc

Reteta zilei: Galuste umplute cu carne de porc si sos

Galuste umplute cu carne de porc si sos  din: aluat de patiserie, carne tocata de porc, arpagic, amidon, sos de soia, otet de orez, ulei de masline, sare, piper, sos de soia, otet alb, ghimbir.   galuste: 1 pachet aluat de patiserie 1 kg carne tocata de porc arpagic 1-2 linguri de amidon 1-2 linguri […]

Pulpă cu linte

Pulpă cu linte: pulpa de porc, ceapa, morcov, telina, cartofi, usturoi, linte, ulei, foi de dafin, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 300 g pulpă de porc 2 cepe 2 morcovi 1 ţelină mică 2 cartofi 2 căţei de usturoi 200 g linte 40 ml ulei 2-3 foi de dafin sare piper 1 tegătură pătrunjel   Mod […]

Sos de cafea cu usturoi

Sos de cafea cu usturoi din: otet balsamic, piper, chilli, pudra usturoi, pudra ceapa, zahar brun, cafea, ketchup, sos de soia.   Ingrediente: 1 si 1/2 linguri otet balsamic 1 si 1/2 lingurita piper 1 lingurita pudra chilli 1 lingurita pudra usturoi 1 lingurita pudra ceapa 2 linguri zahar brun 240ml cafea 200g ketchup 1 […]

retete

Limba de porc inabusita

Limba de porc inabusita: limba de porc, ceapa, bulion, vin, ulei, sare, piper, cartofi.   Ingrediente: 2 bucăţi limbă de porc 2 cepe 1 lingură bulion 1 ceaşcă vin 2 linguri ulei sare piper cartofi   Mod de preparare: Speli bucăţile de limbă şi le fierbi în clocot 7 minute. Le scoţi din apă şi […]

Coaste de porc cu bere brună

Coaste de porc cu bere brună din: coaste de porc, bere bruna, rosii, usturoi, pasta de tomate, otet balsamic, boia dulce, ienibahar, chimen, foi de dafin, rozmarin, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg coaste de porc 350 ml bere bruna 3-4 rosii 3 catei de usturoi 2 linguri de pasta de tomate 2 linguri de […]

Costite la grătar cu salata coleslaw

Costite de porc la gratar cu portocale si ardei iute

Costite de porc la gratar cu portocale si ardei iute din: coaja de lime, coaja de lamaie, miere, coaja de portocala, seminte de chimion, fulgi de ardei iute, ulei, usturoi, sos de soia, coaste de porc. Ingrediente: coaja de la o lime coaja de la o lamaie 3 linguri miere coaja de la o portocala […]

Costite de porc la gratar cu miere si ghimbir

Costite de porc la gratar cu miere si ghimbir din: sos de soia, miere, piper, sare, zahar, ghimbir, coaste de porc, sos de peste. Ingrediente: 2 linguri sos de soia 2 linguri miere 1 lingura piper 1 lingura sare 1 lingura zahar 60g ghimbir tocat 6 catei usturoi tocati 1.2 kg coaste de porc taiate […]

Reteta zilei: Chiftelute cu porc si vita

Chiftelute cu porc si vita din: ceapa, sare, usturoi, fulgi de ardei rosu, piper, carne de vita, carne de porc, carne de vitel, oua, parmezan, patrunjel, pesmet, apa, sos de rosii, spaghete.   Ingrediente: 1/2 ceapa, tocata 1 lingura sare 4 catei de usturoi, cuburi 1/2 lingurita fulgi de ardei rosu Piper proaspat macinat, dupa […]

Coaste de porc la gratar cu piper

Coaste de porc la gratar cu piper din: sos barbecue, coaste de porc, piper, piper cayenne, paprika, mustar boabe, sare. Ingrediente: 350ml sos barbecue (cumparat) 3kg coaste de porc 1/2 lingurita piper 1/2 lingurita piper cayenne 1 lingura paprika 1 lingura mustar boabe 2 lingurite sare   Mod de preparare: Incinge cuptorul la 180C. Amesteca […]

Musaca de telina

Musaca de carne de porc si telina

Musaca de carne de porc ţelină: carne de porc, ceapa, oua, ciuperci, unt, varza, telina, paine, condimente, patrunjel, sare, piper, lapte. Ingrediente: 1 kg carne de porc fără os 2 cepe 5 ouă 200 g ciuperci (ambalate în cutie) 100 g unt 400 g varză (frunze) 200 g ţelină (dată pe râzătoare) 2 felii pâine […]

Chiftele în sos de roşii cu busuioc

Chiftele în sos de roşii cu busuioc din: carne tocata, ceapa, ou, usturoi, morcov, frunze de busuioc, patrunjel, sare, piper, ulei de masline, faina, sos de rosii, zahar brun, otet de mere, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne tocata (amestec de vita cu porc sau doar de pasare) 1 ceapa alba 1 ou 2 catei […]

Rulada de porc cu ciuperci si carnati

Rulada de porc cu ciuperci si carnati din: pulpa de porc, vin alb sec, carnati de casa, ciuperci, ulei de masline, unt, cimbru, oregano, rozmarin, menta, busuioc, usturoi, sare, piper, roez, ceapa, ardei gras, sofran. Ingrediente: 1 bucata de pulpa de porc sau cotlet fara os 200 ml vin alb sec 400 g carnati de […]

Placinte englezesti

Placinte englezesti din: carne de porc, carne de pui, ceapa, usturoi, ardei, sare, piper, verdeata, cartofi, ou, sifon, untura, margarina, otet, sare, praf de copt, faina. Ingrediente pentru umplutura: 300 g bucatele de carne de porc sau de pui 1 ceapa 3-4 catei de usturoi 1 bucata ardei sare si piper, dupa gust verdeata tocata […]

Clatite cu chiftelute si mazare

Clatite cu chiftelute si mazare din: carne tocata de porc, carne tocata de vita, morcov, rosii, oua, faina, cascaval, praz, ulei, sare, oregano, mazare, piper, apa, lapte.   Ingrediente:   400 g carne tocata de porc sau de vita 1 morcov 4 rosii 6 oua 50 g faina 120 g cascaval 2 fire de praz […]

Bucatini all’amatriciana (Paste cu gusa de porc)

Bucatini all’amatriciana din: bucatini, gusa de porc, rosii, vin alb, sare, branza de oaie, ardei iute. Ingrediente: paste gusa de porc rosii vin alb sare branza de oaie rasa ardei iute Mod de preparare: Tai guşa de porc felii subtiri si o frigi in ulei. Cand devine transparenta, o stingi cu putin vin si o […]

Reteta zilei: Cotlete de porc cu compot de rubarba

Cotlete de porc cu compot de rubarba din: cotlete de porc, zahar, sare, ceapa, rubarba, smochine uscate, zahar brun, otet de vin rosu, nuci pecan, arpagic, ulei de masline.   Ingrediente: 4 cotlete de porc 2 linguri zahar 2 linguri sare pentru compot de rubarba: 1 ceapa, cuburi 5 tulpini de rubarba ½ cana smochine […]

Colivă

Tochitură cu ciuperci

Tochitură cu ciuperci: carne de porc, ciuperci, usturoi, bulion, sare, piper, verdeata, ceapa, ulei. Ingrediente: 650 g carne de porc mai slabă 400 g ciupercuţe întregi 4 căţei de usturoi 2 linguri bulion sare piper 1 legătură verdeaţă tocată mărunt 2 cepe potrivite 1 lingură ulei   Mod de preparare: Ceapa o tai fideluţă şi […]

Ciorbă de fasole, varză si ciolan afumat

Ciorbă de fasole, varză si ciolan afumat: varza murata, ciolan de porc, sorici, cartofi, morcovi, ceapa, usturoi, boia, faina, smantana, faina, boabe de fasole neagra, bulion, foi de dafin, sare, piper, chimion, tarhon. Ingrediente: 500 g varză murată 350 g ciolan de porc afumat şorici 3 cartofi 3 morcovi 1 ceapă 2 căţei de usturoi […]

Mamaliga cu carne

Mamaliga cu carne din: malai, apa, vin rosu, pulpa de vita, pipet de porc, cascaval, ulei, ceapa, morcov, telina, foaie de dafin, bulion, supa, sare, piper. Ingrediente: 350 g malai 1,5 litri apa 300 ml vin rosu 500 g pulpa tocata de vita 300 g piept tocat de porc 200 g cascaval 50 ml ulei 1 […]

Muşchi de porc in vin roşu

Muschiulet de porc cu sos de vin

Muschiulet de porc cu sos de vin din: muschiulet de porc, ceapa, rozmarin, cimbru, vin rosu, vin alb, ulei de masline, zahar brun, rozmarin, sare, piper. fara poza Ingrediente: 1 kg muschiulet de porc 1 ceapa 2 lingurite rozmarin uscat 2 lingurite cimbru 1 pahar cu vin rosu 1 pahar cu vin alb 1 pahar […]

Cotlete umplute cu mazare

Cotlete umplute cu mazare din: cotlete de porc, mazare, ulei de masline, ardei rosu, costita afumata, patrunjel, cascaval, sare, piper, ierburi de provence, foi de dafin, piper, vin alb, legume deshidratate. Ingrediente: 2 cotlete de porc 250 g mazare 100 ml ulei de masline 1 ardei rosu 200 g costita afumata patrunjel verde 100 g […]

Muschiulet de porc cu sos gorgonzola

Muschiulet de porc cu sos gorgonzola din: muschiulet de porc, gorgonzola, smantana, unt, ulei, sare, piper, lapte, marar. Ingrediente: 500 g muschiulet de porc 100 g gorgonzola 500 g smantana 50 g unt 2 linguri ulei sare si piper, dupa gust 50 ml lapte 1 legatura marar   Mod de preparare: Muschiuletul de porc il […]

Varza acra cu cartofi

Cotlete de porc cu piure de mere

Cotlete de porc cu piure de mere din: cotlete de porc sarate, ceapa, untura, smantana, mustar, mere acrisoare, unt, apa, zahar. fara poza Ingrediente: 5 cotlete de porc sarate 5 cepe 1 lingura untura 125 g smantana 1 lingura mustar Ingrediente pentru piureul de mere: 1 kg mere acrisoare 5 g unt 1 lingura apa […]

D-ale porcului cu mămăligă

Pomana porcului cu mamaliga

Pomana porcului cu mamaliga din: ceafa de porc, spina, ficat, sorici, untura, fleica, rinichi, usturoi, vin alb, sare, boia dulce, piper. Ingrediente: 600 g ceafa de porc 500 g splina 400 g ficat 300 g sorici 100 g untura 300 g fleica 2 rinichi 5 capatani de usturoi 100 ml vin alb sare boia dulce […]

Ciorba din oase de porc

Ciorba din oase de porc din: oase de porc, orez, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa, telina, pastarnac, bors, patrunjel, leustean, sare, piper, rosii, ou. Ingrediente: 1.500 kg oase de porc 100 g orez 2 morcovi 3 radacini de patrunjel 2 cepe 1 telina 1 pastarnac 1 l bors 1 legatura patrunjel 1 legatura leustean sare […]

Toba de porc cu mirodenii

Toba de porc cu mirodenii din: cap de porc, ureche de porc, falca de porc, limba, carne, sorici, rinichi, inima, sare, piper, ienibahar, cimbru, foi de dafin, busuioc, usturoi, burta, ceapa, otet.   Ingrediente: 1/2 cap si 1 ureche de porc 1 falca, nu prea grasa 1 limba carne macra (nu prea multa) sorici rinichi […]

Caltabos cu orez – usor de preparat

Caltabos cu orez din: splina, inima, plamani, slanina de la gat, sorici, ceapa, orez, sare, piper, ienibahar, intestin gros de porc. Ingrediente: 200 g splina 250 g inima 400 g plamani 100 g slanina de la gat 100 g sorici 2 cepe 200 g orez sare piper ienibahar intestin gros de porc   Mod de […]

Muschi de porc afumat

Muschi de porc afumat din: muschi de porc, sare grunjoasa, ulei de masline, usturoi, boia de ardei dulce, piper, cimbru uscat, tarhon uscat. Ingrediente: 1,5 kg muschi de porc 1 lingura rasa de sare grunjoasa 4 linguri ulei de masline 5 catei de usturoi boia de ardei dulce piper cimbru uscat busuioc uscat tarhon uscat […]

Coaste de porc aromate

Coaste de porc aromate din: coaste de porc, mustar, ulei de masline, rozmarin, usturoi, otet balsamic, sare, boabe de piper. Ingrediente: 1 kg coaste de porc pentru marinata: 75 g mustar 4 linguri de ulei de masline 1 crenguta de rozmarin 2 catei de usturoi 1 lingura de otet balsamic sare boabe de piper   […]

Muschiulet de porc la cuptor cu legume

Reteta zilei: Muschiulet de porc la cuptor cu sos de afine

Muschiulet de porc la cuptor cu sos de afine din: muschiulet de porc, cafea macinata, piper rosu, sare, ceapa, ulei de masline, afine, otet balsamic.   muschiulet de porc: 500gr muschiulet de porc 1 lingura boabe de cafea, macinata 1/2 lingura piper rosu macinat 1 lingurita sare sos: 2 linguri ceapa, tocata 1/2 lingura ulei de […]

Ciorba cu sorici

Ciorba cu sorici si busuioc

Ciorba cu sorici si busuioc din: zeama de oase de vita, smantana, ceapa, morcovi, usturoi, galbenusuri, busuioc, sare, otet, untura. Ingrediente: 3 l zeama de oase de vita 50 g smantana 2 cepe 2 morcovi 7 catei de usturoi 4 galbenusuri 1 legatura busuioc uscat sare otet 50g untura Mod de preparare: Pregatesti zeama de […]

Muschi de porc, cu alune si mandarine

Muschi de porc, cu alune si mandarine din: muschi de porc, alune, madarine, unt, smantana, tarhon, faina, sare, piper. Ingrediente: 1 kg muschi de porc 200 g alune 5 mandarine 150 g unt 6 linguri smantana 1 legatura tarhon 1 lingura faina sare piper   Mod de preparare: Cureti de piele si tendoane muschiul, il […]