Frigarui

Frigarui cu carne de porc cu legume

Frigarui cu carne de porc cu legume din: carne macra de porc, ceapa, vin, usturoi, cimbru, busuioc, salvie, sare, vinete, dovlecei, cartofi. Ingrediente: 500 g carne macra de porc 1 ceapa 1 cana cu vin alb sau rosu 3-4 catei de usturoi cimbu busuioc salvie tocata sare 2 vinete 2 dovlecei 2 kg cartofi noi […]

Costita de porc picanta

Costita de porc la gratar

Costita de porc la gratar din: carne de porc, vin, ulei vegetal, mujdei, sare, piper. Ingrediente: 700 g carne de porc (costiţe) 1-2 linguri de vin 1 lingură de ulei vegetal 2-3 linguri de mujdei sare piper negru măcinat   Mod de preparare: Îndepărtaţi grăsimea în plus de pe costiţe, tăiaţi transversal fibrelor cîte un […]

Friptura de porc cu ceapa si usturoi

Friptura de porc cu ceapa si usturoi din: cotlet de porc, usturoi, ceapa, suc de rosii, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 2 bucati cotlet de porc 4 catei usturoi 3 cepe taiate in sferturi 1 cana suc de rosii patrunjel taiat marunt sare piper   Mod de preparare: Speli carnea şi o tamponezi cu un şerveţel […]

Sarmale cu afumatura in varza acra (Porumbi)

Sarmale cu afumatura in varza acra din: carne de porc, slanina afumata, orez, ceapa, untura, morcovi, suc de rosii, boia, sare, piper, varza murata, costita afumata, carnat afumat. Ingrediente: 1/2 kg carne de porc tocata 200 g slanina afumata, taiata marunt 1/4 kg orez 4 cepe mari 1 lingura untura 2 morcovi rasi 100 ml […]

Ciolan afumat de porc cu varza si cartofi

Ciolan afumat cu varză murată si smantana

Ciolan afumat cu varză murată si smantana din: ciolan afumat, varza murata, bacon, piper, marar, ulei de masline, supa de carne, smantana. Ingrediente: 1 ciolan afumat de peste 1 kg 1 kg varza murata 200 g bacon piper marar uscat ulei de masline 200 ml supa de carne sau de zarzavaturi circa 200 g smantana […]

Mamaliga rumenita cu carnati

Mamaliga rumenita cu carnati din: malai, sare, apa, untura de porc, carnati de casa, branza de burduf. Ingrediente: 300 g malai sare 1 l apa 1-2 linguri cu untura de porc sau unt 1 kg carnati de casa sau carnati afumati 400 g branza de burduf   Mod de preparare: Mamaliga rumenita cu carnati: Faceti […]

Rulada cu usturoi, piper si boia

Rulada cu usturoi, piper si boia din: pulpa de curcan, ceapa de porc, usturoi, piper, boia, sare, ulei, untura, apa, ulei. Ingrediente: pulpa de curcan (partea de sus) sau pulpa de porc (cotlet) ceafa de porc 6 catei de usturoi 1/2 lingurita piper macinat 1 lingurita boia dulce 1/2 lingurita sare ulei 100 ml untura […]

Muschi de porc aromat

Reteta zilei: Muschi de porc cu salata creata si sos aromat

Muschi de porc cu salata creata si sos aromat din: muschi de porc, nuci, usturoi, mustar de dijon, sirop de artar, otet de vin rosu, ulei de nuci, salata creata, ceapa rosie.     Ingrediente: 1 muschi de porc ¾ cana nuci, prajite 2 catei de usturoi 1 lingura mustar de Dijon ¼ cana sirop […]

Ciorbă cu creier de porc si smantana

Ciorbă cu creier de porc si smantana din: varza murata, foi de dafin, sare, piper, varza acra, ceapa, orez, carne de porc, creiere de porc, maduva de porc, ulei, boia, faina, smantana. Ingrediente: 2 l zeama de la varza murata 3-4 foi de dafin sare piper 500 g varza acra 1 ceapa 100 g orez […]

Praz cu carne de porc si morcovi

Praz cu carne de porc si morcovi din: muschi de porc, praz, morcovi, telina, ulei, usturoi, apa, sare, piper. Ingrediente: 600 g pulpa sau muschi de porc 3 fire praz 2 morcovi 2 tije telina 70 ml ulei 4 catei  usturoi apa sare piper   Mod de preparare: Speli carnea, o cureti de pielite si […]

Orez aromat cu pulpa de porc

Orez aromat cu pulpa de porc din: orez, pulpa de porc, supa de legume, morcov, ardei iute, usturoi, foaie de dafin, curry, ulei, sare, piper.   Ingrediente: 100 g orez cu bob rotund 400 g pulpa de porc 250 ml supa de legume 1 morcov 1/2 ardei iute uscat 1 catel de usturoi 1 foaie […]

Coaste la gratar in sos

Coaste la gratar in sos: coaste de miel, ceapa, usturoi, foi de dafin, cimbru, otet, coaja de lamaie, cuisoare, bulion, miere, ghimbir, mustar, sos de soia, boia de ardei iute, ulei. Ingrediente: 1 kg de coaste (porc sau miel) 1 ceapa 2 graunte de usturoi 1 foaie de dafin 1 lingurita cimbru 1 lingura de […]

Ruladă de porc cu ierburi

Ruladă de porc cu ierburi din: pulpa de porc, ceapa verde, usturoi verde, ulei, vin alb sec, usturoi, stevie, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 kg muschi sau pulpa de porc 2 legaturi ceapa verde 2 legaturi usturoi verde 100 ml ulei 400 ml vin alb sec 4 catei de usturoi 2 legaturi stevie 1 legatura […]

Guguluf umplut

Guguluf umplut din: carne de porc, carne de vita, oua, ceapa, ulei, maioneza, usturoi, sare, piper, pesmet. Ingrediente: 600 g carne de porc 400 g carne de vita 7 oua 1 ceapa 2 linguri cu ulei 3 linguri cu maioneza 3 catei de usturoi sare piper pesmet   Mod de preparare: Taie ceapa mărunt şi […]

Piept de porc la cuptor cu morcovi

Piept de porc la cuptor cu morcovi din: piept de porc, morcovi, ulei, rozmarin, bere neagra, praz, sare, piper.   Ingrediente: 800 g piept de porc 3-4 morcovi 2 linguri ulei cateva crengute rozmarin 500 ml bere neagra un fir praz sare piper   Mod de preparare: Carnea se taie, se unge cu ulei şi […]

Ruladă de porc umplută cu hribi

Rulada din muschi de porc umpluta cu legume

Rulada din muschi de porc umpluta cu legume din: muschi de porc, ciuperci, porumb, broccoli, conopida, rondele de morcovi, ulei de susan, sare, piper alb, boia dulce, oregano, vin alb.   Ingrediente: 1 kg muschi de porc 1 borcan (400 g) ciuperci conservate 200 g porumb din conserva 1 pachet (400 g) amestec de legume […]

Muşchi de porc cu sos rubiniu

Muşchi de porc cu sos rubiniu: muschi de porc, ceapa, pasta de rosii, vin, supa de carne, costita afumata, ulei, frunza de dafin, sare, piper. Ingrediente: 750 g muşchi de porc 2 cepe 50 g pastă de roşii 150 ml vin negru 1 pahar supă sau zeamă de carne 100 g costiţă afumată 100 ml […]

Cas ardelenesc

Cas ardelenesc: carne de porc, ceapa, oua, marar, sare, piper, smantana, faina,  cascaval, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne de porc semigrasă 2 cepe 4 ouă 3 legături mărar sare piper Ingrediente gratinat: 300 g smântână 2 ouă 2 linguri făină 200 g caşcaval ras sare piper   Mod de preparare: Treci carnea şi ceapa […]

Frigarui de porc cu cartofi

Frigarui de porc cu cartofi din: muschi de porc, cartofi, ardei grasi, ceapa, sare, piper. Ingrediente: 300 g muschi de porc 3 cartofi 2 ardei grasi 2 cepe sare piper Mod de preparare: Tai carnea bucatele cu diametrul de 2-3 cm, la fel si cartofii. Tai ardeii si cepele bucatele potrivite, ca sa nu cada […]

Sarmale in frunze de varza sau de stevie

Sarmale in frunze de varza sau de stevie din: carne tocata, orez, ceapa, cimbru, piper, sare, marar, frunze de varza sau de stevie, sunca, bulion. Ingrediente: 1 kg carne tocata amestec de porc si vita 2 linguri orez 2 cepe tocate cimbru, piper macinat sare marar 1 ou frunze de varza murata sau de stevie […]

Jambon de porc cu sos de ananas

Reteta zilei: Jambon de porc in sos de mustar

Jambon de porc in sos de mustar din: jambon de porc, cuisoare, zahar brun, mustar, dr. pepper, otet de mere.   Ingrediente: 1 buc jambon de porc fiert Cuisoare intregi 3 cesti zahar brun 1/2 cana mustar 1 cutie dr pepper 3 linguri de otet de mere   Mod de preparare: incalzeste cuptorul la 170C. […]

Reteta zilei: Cotlete de porc cu aroma de ceapa si usturoi

Cotlete de porc cu aroma de ceapa si usturoi din: cotlete de porc, sare, piper, unt, usturoi, ceapa, vin alb, ulei de masline, condimente, boia de ardei, supa de pui.   Ingrediente: 2 cotlete de porc Sare si piper 1/4 pachet de unt 1 lingurita usturoi 1/4 ceasca ceapa tocata 1/4 ceasca de vin alb […]

Pulpa de porc cu ceapa si ardei

Pulpa de porc cu ceapa si ardei din: pulpa de porc, ceapa, ardei capia, sare, piper, miere, boia de ardei, cimbru, unt, ulei de masline, vin. Ingrediente: 800 g pulpă de porc 6 cepe mari 4-5 ardei capia sare piper 1 lingura miere sare piper boia de ardei cimbru 50 g unt 3-4 linguri ulei de măsline 1 cana vin   Mod […]

Porc cu sos

Porc cu sos din: piept de porc, usturoi, cimbru, unt, caise uscate, miere, sos de soia, vin, piper, ceapa. Ingrediente: 1 kg piept de porc fără os 4 căţei de usturoi 1 lingura cimbru uscat 25 g unt Pentru sos: 25 g unt sare 15 cana caise uscate 2 caise din compot 1 lingurita miere 1 lingurita sos de soia 150 ml vin alb piper […]

Paste cu friptura de porc si legume

Paste cu friptura de porc si legume din: carne de porc, dovlecel, ardei gras, fasole, mazare, paste, ulei, sare, piper. Ingrediente: 200 g carne de porc 1 bucata dovlecel 1 bucata ardei gras rosu 1 bucata mâna de fasole conservata 100 g mazare congelata 400 g paste spirale 1 lingura ulei 1 prafuri sare, piper   Mod de preparare: Carnea se porţioneaza si […]

Porc înăbuşit cu chorizo

Friptura de porc inabusita cu legume

Friptura de porc inabusita cu legume din: ceafa de porc, cimbru verde, ulei, ceapa rosie, usturoi, vin alb, sare, piper, varza de bruxelles, fasole verde. Ingrediente: 1 kg ceafa de porc fara os 1/2 legatura cimbru verde 3 linguri ulei 2 cepe rosii taiate in opt 1 capatana de usturoi intreaga 450 ml vin alb […]

Tochitura bucovineana

Tochitura cu slanina si ardei iute

Tochitura cu slanina si ardei iute din: pulpa de porc, ficat, carnati afumat, rinichi, slanina, oua, usturoi, ardei iute, branza, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc 1/2 kg ficat 1 carnat afumat 1 rinichi 1 fasie slanina 6-10 oua 1 capatana de usturoi 1 ardei iute 4-5 linguri branza framantata sau de […]

Varza calita cu carnati afumati de porc

Varza calita cu carnati afumati de porc din: varza murata, ceapa, piper, ulei, marar, pasta de rosii, carnati afumati de porc, foi de dafin. Ingrediente: 1 kg varză murată 1-2 cepe piper boabe şi măcinat 50 ml ulei pentru călit 2 legaturi mărar 2 linguri pastă de roşii 500 g cârnaţi afumaţi de porc 2 foi dafin   Mod de preparare: Se […]

Tochitură moldovenească cu mamaliga

Tochitura moldoveneasca cu mamaliguta

Tochitura moldoveneasca cu mamaliguta din: carne de porc, carnati afumati, ficat de porc, rinichi de porc, usturoi, sare, piper, mamaliguta. Ingrediente: 500 g carne de porc 250 g carnati afumati 250 g ficat de porc doi rinichi de porc 10 catei de usturoi sare piper mamaliguta Mod de preparare: Mai intai se curata si se […]

Rulade de porc umplute cu varză murată

Rulade de porc cu garnitură de orez

Rulade de porc cu garnitură de orez din: muschi de porc, usturoi, bacon, patrunjel, ulei, bulion, supa de carne, ciuperci, unt, smantana, orez, ceapa. Ingrediente: 8 felii muschi de porc 1 catel de usturoi 8 felii bacon 3 fire patrunjel 3 linguri ulei 2 linguri bulion 300 ml supa de carne 250 g ciuperci champignon […]

Friptura de porc cu ceapa si mujdei de usturoi

Friptura de porc cu ceapa si mujdei de usturoi din: pulpa de porc, ceapa, untura, cartofi, pasta de rosii, usturoi, cimbru, patrunjel, sare, piper.   Ingrediente: 700 g pulpa de porc 5 cepe mari 3 linguri untura 6 cartofi potriviti 2 linguri pasta de rosii 4 catei de usturoi 1 lingurita cimbru 1 legatura patrunjel […]

Salata de fasole cu bacon afumat

Salata de fasole cu bacon afumat din: fasole uscata, ceapa rosie, salata, zeama de lamaie, ulei de masline, bacon afumat, cascaval, crutoane de paine, sare, piper. Ingrediente: 600 g fasole uscată 1 ceapă roşie 1 salată verde zeamă de lămâie 2 linguri ulei de măsline 200 g piept de porc afumat sau 200 g de bacon afumat 100 g caşcaval 50 g […]