Coaste de porc glazurate cu miere și muștar la cuptor

Coaste de Porc Glazurate cu Miere și Muștar la Cuptor din: coaste de porc, miere, mustar, usturoi, boia de ardei, sare, piper, cimbru, rozmarin, ulei de masline.   Ingrediente: 1.5 kg de coaste de porc 3 linguri de miere 2 linguri de muștar 2 căței de usturoi, mărunțiți 1 linguriță de boia de ardei dulce […]

retete

Chili con carne – reteta de baza

Chili con carne din: carne tocata de vita sau porc, ceapa, usturoi, ardei iute, rosii, fasole rosie, condimente, ulei, sare, piper, branza, smantana, avocado.   Ingrediente: 500g carne tocată de vită sau porc (sau o combinație) 1 ceapă mare, tocată 2 căței de usturoi, mărunțiți 1 ardei iute sau mai mult, în funcție de preferințe […]

retete

Rețetă de Parjoale Moldovenești – Cum să prepari parjoale delicioase

Rețetă de Parjoale Moldovenești – Cum să prepari parjoale delicioase din: carne de porc, carne de vita, ceapa, usturoi, oua, pesmet, patrunjel, sare, ulei. Parjoalele sunt un fel tradițional de mâncare din bucătăria moldovenească, cunoscute pentru gustul lor delicios și textura suculentă. Aceste chiftele sunt făcute din carne de porc și vită tocată, amestecată cu […]

Rețetă delicioasă de piftie de porc – Tradiția culinară românească

Rețetă delicioasă de piftie de porc – Tradiția culinară românească din: picior de porc, capat, rinichi de porc, ceapa, usturoi, foi de dafin, boabe de piper negru, sare, otet, zeama de lamaie, apa. Ingrediente: 1 picior de porc (aproximativ 1,5 kg) 1 cap de porc (aproximativ 1 kg) 1 rinichi de porc (opțional) 2 cepe […]

retete

Ceafă de porc cu sos de miere și mustar

Ceafă de Porc Cu Sos de Miere și Mustar din: ceafa de porc, miere, mustar dijon, usturoi, ulei de masline, sare, piper, cimbru, suc de lamaie, supa de pui, unt. Această rețetă este pentru 4 porții. Ingrediente: 600g de ceafă de porc, tăiată în bucăți de 2,5 cm grosime 3 linguri de miere 2 linguri […]

retete

Tocăniță de cartofi cu carne – Rețetă tradițională și savuroasă

Tocăniță de cartofi cu carne – Rețetă tradițională și savuroasă din: cartofi, carne de porc sau vita, ceapa, usturoi, ulei de floarea soarelui, boia de ardei dulce si iute, cimbru, oregano, rosii in bulion, sare, piper, apa. Ingrediente: 4 cartofi mari, tăiați cuburi 300g carne de porc sau vită, tăiată bucăți 1 ceapă mare, tocată […]

retete

Coaste de porc la cuptor

Coaste de Porc la Cuptor din: coaste de porc, ulei de masline, usturoi, boia de ardei dulce, cimbru, oregano, sare, piper negru, suc de lamaie, vin alb sec, bulion de rosii. Această rețetă de coaste de porc la cuptor este savuroasă și bogată în arome. Coastele de porc devin fragede și suculente, iar sosul de […]

Lasagna

Lasagna clasică

Lasagna clasică din: lasagna, carne de vita, ceapa, usturoi, sos de rosii, ulei de masline, oregano, busuioc, branza ricotta, mozzarella, parmezan, sare, piper.   Ingrediente: 9 foi de lasagna uscate 500 g carne de vită sau amestec carne de vită și porc (tocată) 1 ceapă mare (tocată mărunt) 2 căței de usturoi (tocați) 800 g […]

retete

Ciorbă de Perișoare simpla si rapida

Ciorbă de Perișoare simpla si rapida din: carne de porc si vita, ceapa, morcovi, cartofi, radacina de patrunjel, telina, apa, oua, pesmet, sare, piper, ulei, zeama de lamaie.   Ingrediente: 500 g carne de porc sau amestec carne de porc și carne de vită 1 ceapă mare, tocată mărunt 2 morcovi, tăiați cubulețe 2 cartofi, […]

retete

Supa de porc cu varza

Supa de porc cu varza din: carnati, supa de vita, granule de vita, varza tocata, cartofi, ceapa, usturoi, ulei, sare, piper. O reteta usor de preparat, combinatia de carnati cu legume o transforma intr-o supa delicioasa. timp de preparare 15 minute, timp de gatire 25 minute, 4-5 portii Carnea de porc este o sursă bogată […]

retete

Ceafă de porc marinată cu miere și muștar

Ceafă de porc marinată cu miere și muștar din: ceafa de porc, miere, mustar, usturoi, ulei de masline, sare, piper, cimbru, rozmarin.   Ingrediente: 500 de grame de ceafă de porc 2 linguri de miere 2 linguri de muștar 2 căței de usturoi, zdrobiți 2 linguri de ulei de măsline Sare și piper, după gust […]

retete

Friptură de porc cu rozmarin

Friptură de porc cu rozmarin din: carne de porc, ulei de masline, rozmarin, usturoi, sare, piper negru.   Ingrediente: Carne de porc (aproximativ 800 g, tăiată în bucăți pentru friptură) Ulei de măsline (3 linguri) Rozmarin proaspăt tocat (1 lingură) Usturoi mărunțit (3 căței) Sare (1 linguriță) Piper negru măcinat (1/2 linguriță)   Mod de […]

retete

Cotlet de porc cu sos de miere și usturoi

Cotlet de porc cu sos de miere și usturoi din: cotlete de porc, miere, usturoi, sos de soia, ulei de masline, ghimbir, sare, piper. Această rețetă este o combinație delicioasă între dulce și sărat, cu o notă subtilă de condiment dată de ghimbir. Carnea de porc este gătită până devine fragedă și se topește în […]

retete

Cotlet de porc cu sos de avocado

Cotlet de porc cu sos de avocado din: cotlete de porc, avocado, usturoi, suc de lamaie, ulei de masline, sare, piper, coriandru. Cotletele de porc sunt bogate în proteine, iar avocado adaugă o cremozitate plăcută, fiind o sursă excelentă de grăsimi sănătoase. Aromele se completează reciproc, iar coriandrul proaspăt aduce o notă de prospețime.   […]

Carnea de porc – Beneficii, riscuri si retete

Carnea de porc – Beneficii, riscuri si retete. Carnea de porc este una dintre cele mai consumate tipuri de carne din lume și oferă o serie de beneficii nutriționale și gastronomice. Cu toate acestea, este important să fie consumată cu moderare și să fie preparată corespunzător pentru a evita riscul de îmbolnăvire. Beneficiile consumului de […]

retete

Cotlet de porc cu quinoa și legume la cuptor

Cotlet de porc cu quinoa și legume la cuptor din: cotlete de porc, quinoa, apa, ulei de masline, ceapa, ardei gras, dovlecel, rosie, sare, piper, oregano, cimbru, busuioc, frunze de busuioc.   Ingrediente: 2 cotlete de porc (aprox. 200g fiecare) 1 cană de quinoa 2 cani de apă 1 lingură de ulei de măsline 1 […]

retete

Ceafă de porc la grătar cu garnitură de cartofi dulci

Ceafă de porc la grătar cu garnitură de cartofi dulci din: ceafa de porc, ulei de masline, usturoi, rozmarin, suc de lamaie, sare, piper, cartofi dulci.   Ingrediente: 500 de grame de ceafă de porc, tăiată în bucăți potrivite 2 linguri de ulei de măsline 3 căței de usturoi, mărunțiți 1 linguriță de rozmarin proaspăt, […]

retete

Coaste de porc cu glazura de miere si usturoi

Coaste de porc cu glazura de miere si usturoi din: coaste de porc, ulei de masline, sare, boia dulce, piper, usturoi, miere, otet de mere. Coastele de porc sunt bogate in proteine, iar glazura de miere si usturoi adauga o nota dulce si aromata care le face deosebit de apetisante. Ingrediente: 1,5 kg de coaste […]

retete

Frittata cu carnati de porc si legume

Frittata cu carnati de porc si legume din: carne, ardei gras, ceapa rosie, parmezan, condimente, oua. Frittata este varianta italieneasca a clasicei omlete, cu diferenta ca nu se impatureste. Ingrediente: 40gr carne de carnati de porc 40gr ardei gras verde tocat 40gr ardei gras rosu tocat 40gr ceapa rosie tocata 40gr parmezan ras 1 lingurita […]

retete

Cotlet de porc si cartofi la cuptor

Cotlet de porc si cartofi la cuptor din: cotlete de porc, cartofi, ceapa, usturoi, ulei de masline, sare, piper, cimbru, rozmarin, supa de legume.   Ingrediente: 4 cotlete de porc 4 cartofi medii 1 ceapă medie 2 căței de usturoi 2 linguri de ulei de măsline Sare și piper după gust Cimbru și rozmarin uscat […]

retete

Coaste de porc la cuptor cu sos BBQ

Coaste de porc la cuptor cu sos BBQ din: coaste de porc, ceapa rosie, usturoi, boia de ardei dulce, sare, piper negru, sos bbq, miere, ulei de masline, suc de lamaie.   Ingrediente: 1,5 kg coaste de porc 1 ceapă roșie mare, tăiată în sferturi 4 căței de usturoi, zdrobiți 1 linguriță de boia de […]

Cotlete de porc la air fryer

Cotlete de porc la air fryer din: cotlete de porc, ulei de masline, parmezan, pudra de usturoi, sare, pudra de ceapa, boia afumata, piper negru. La air fryer cotletele vor fi suculente la interior si crocante la exterior. Pot fi asezonate dupa preferinta, iar timpul de gatire poate oscila de asemenea, in functie de reteta […]

Pulpa de porc la cuptor cu legume

Pulpa de porc la cuptor cu legume din: pulpa de porc fara os, morcovi, ceapa rosie, ardei gras, dovlecel, usturoi, ulei de masline, sare, piper.   Ingrediente: 500 g pulpa de porc fără os 2 morcovi, tăiați cubulețe 1 ceapă roșie, tăiată în sferturi 1 ardei gras, tăiat cubulețe 1 dovlecel, tăiat cubulețe 2 căței […]

retete

Ciorba de perisoare – reteta simpla

Ciorba de perisoare – reteta simpla din: carne tocata, ceapa, usturoi, oua, orez, sare, piper, apa, bors, morcov, telina, pastarnac, patrunjel, marar. Ciorba de perișoare este o mâncare tradițională românească, dar care se găsește și în alte bucătării tradiționale europene, precum bucătăria poloneză, cehă și ucraineană. În România, această mâncare este considerată una dintre cele […]

Supa chinezeasca iute acrisoara

Supa chinezeasca iute acrisoara din: carne de porc, orez, supa de pasare, ciuperci, muguri de bambus, radacina de ghimbir, amidon, ou, otet, ceapa verde, sare, piper, boia, ulei de susan.   Ingrediente: 250 g carne de porc 75 g orez 1 1/2 l supă de pasăre 4 ciuperci 2 linguri muguri de bambus din conservă […]

retete

Frigărui din coaste de porc

Frigărui din coaste de porc din:coaste de porc cu slanina, sos de soia, vin rosu, catei de usturoi, piper macinat, cimbru, seminte de fenicul, cartofi.   Ingrediente: 1 kg coaste de porc cu slănină, 50 ml sos de soia 150 ml vin roșu, 5 căței de usturoi, piper măcinat cimbru, semințe de fenicul 1 kg […]

retete

Vinete cu piept de porc

Vinete cu piept de porc din: piept de porc, vinete, ulei de masline, seminte de chimen macinate, sare, piper, oregano, vin si masline. Ingrediente: 200 g piept de porc 2 vinete 8 linguri ulei de măsline 1 lingură semințe de chimen măcinate sare piper oregano 100 ml vin 100 g măsline     Mod de […]

retete

Parjoale moldovenesti – gustoase si aromate

Parjoale moldovenesti – gustoase si aromate din: carne tocata de vita, carne tocata deporc, ceapa, usturoi, cartofi, paine alba, lapte, oua, sare, piper, marar, patrunjel, pesmet, malai, faina. Ingrediente: 500 g carne tocată de vită 500 g carne tocată de porc 2 cepe de mărime medie 4-5 căței de usturoi 2 cartofi 3-4 felii de […]

Sarmale traditionale cu carne de porc, slanina si sunca afumata

Sarmale traditionale cu carne de porc, slanina si sunca afumata din: orez, carne de porc, slanina, morcov, ceapa, sunca afumata, zeama de varza, rosii, boia, varza murata, frunze de dafin, cimbru, ulei, sare, piper, malai, smantana, ardei iute. Ingrediente: 250 g orez 500 g carne de porc 150 g slănină 1 morcov 2 cepe 200 […]

retete

Cotlet de porc cu telina la cuptor

Cotlet de porc cu telina la cuptor din: cotlet de porc fara os, telina, condimente, mustar, zeama de lamaie, ulei, unt, smantana, usturoi, ceapa, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cotlet fără os 700 g țelină condimente pentru carnea de porc 3 linguri muștar zeama de la 2 lămâi 4-5 linguri ulei 1 lingură unt […]

retete

Varză cu bere și ciolan de porc

Varză cu bere și ciolan de porc din: varza, ceapa, ulei, bere, boabe de piper, foi de dafin, ciolan, mustar picant, bere. Ingrediente: 1 varză 2 cepe 2 linguri ulei 200 ml bere boabe de piper 2 foi de dafin 1 ciolan 200 g muştar picant 300 ml bere     Mod de preparare: Ciolanul […]

retete

Rulada de carne de porc cu mirodenii

Rulada de carne de porc cu mirodenii din: carne de porc, apa, sare, piper, usturoi, boia de ardei dulce, foaie de dafin. Ingrediente: carne de porc (burta porcului, dar sa fie macra) doua cani de apa sare piper macinat usturoi boia de ardei dulce foaie de dafin     Mod de preparare Se face un […]