Carnea de porc – Beneficii, riscuri si retete

Carnea de porc – Beneficii, riscuri si retete. Carnea de porc este una dintre cele mai consumate tipuri de carne din lume și oferă o serie de beneficii nutriționale și gastronomice. Cu toate acestea, este important să fie consumată cu moderare și să fie preparată corespunzător pentru a evita riscul de îmbolnăvire. Beneficiile consumului de […]

retete

Cotlet de porc cu quinoa și legume la cuptor

Cotlet de porc cu quinoa și legume la cuptor din: cotlete de porc, quinoa, apa, ulei de masline, ceapa, ardei gras, dovlecel, rosie, sare, piper, oregano, cimbru, busuioc, frunze de busuioc.   Ingrediente: 2 cotlete de porc (aprox. 200g fiecare) 1 cană de quinoa 2 cani de apă 1 lingură de ulei de măsline 1 […]

retete

Ceafă de porc la grătar cu garnitură de cartofi dulci

Ceafă de porc la grătar cu garnitură de cartofi dulci din: ceafa de porc, ulei de masline, usturoi, rozmarin, suc de lamaie, sare, piper, cartofi dulci.   Ingrediente: 500 de grame de ceafă de porc, tăiată în bucăți potrivite 2 linguri de ulei de măsline 3 căței de usturoi, mărunțiți 1 linguriță de rozmarin proaspăt, […]

Coaste de porc cu glazura de miere si usturoi

Coaste de porc cu glazura de miere si usturoi din: coaste de porc, ulei de masline, sare, boia dulce, piper, usturoi, miere, otet de mere. Coastele de porc sunt bogate in proteine, iar glazura de miere si usturoi adauga o nota dulce si aromata care le face deosebit de apetisante. Ingrediente: 1,5 kg de coaste […]

retete

Frittata cu carnati de porc si legume

Frittata cu carnati de porc si legume din: carne, ardei gras, ceapa rosie, parmezan, condimente, oua. Frittata este varianta italieneasca a clasicei omlete, cu diferenta ca nu se impatureste. Ingrediente: 40gr carne de carnati de porc 40gr ardei gras verde tocat 40gr ardei gras rosu tocat 40gr ceapa rosie tocata 40gr parmezan ras 1 lingurita […]

retete

Cotlet de porc si cartofi la cuptor

Cotlet de porc si cartofi la cuptor din: cotlete de porc, cartofi, ceapa, usturoi, ulei de masline, sare, piper, cimbru, rozmarin, supa de legume.   Ingrediente: 4 cotlete de porc 4 cartofi medii 1 ceapă medie 2 căței de usturoi 2 linguri de ulei de măsline Sare și piper după gust Cimbru și rozmarin uscat […]

Coaste de porc la cuptor cu sos BBQ

Coaste de porc la cuptor cu sos BBQ din: coaste de porc, ceapa rosie, usturoi, boia de ardei dulce, sare, piper negru, sos bbq, miere, ulei de masline, suc de lamaie.   Ingrediente: 1,5 kg coaste de porc 1 ceapă roșie mare, tăiată în sferturi 4 căței de usturoi, zdrobiți 1 linguriță de boia de […]

Cotlete de porc la air fryer

Cotlete de porc la air fryer din: cotlete de porc, ulei de masline, parmezan, pudra de usturoi, sare, pudra de ceapa, boia afumata, piper negru. La air fryer cotletele vor fi suculente la interior si crocante la exterior. Pot fi asezonate dupa preferinta, iar timpul de gatire poate oscila de asemenea, in functie de reteta […]

Pulpa de porc la cuptor cu legume

Pulpa de porc la cuptor cu legume din: pulpa de porc fara os, morcovi, ceapa rosie, ardei gras, dovlecel, usturoi, ulei de masline, sare, piper.   Ingrediente: 500 g pulpa de porc fără os 2 morcovi, tăiați cubulețe 1 ceapă roșie, tăiată în sferturi 1 ardei gras, tăiat cubulețe 1 dovlecel, tăiat cubulețe 2 căței […]

retete

Ciorba de perisoare – reteta simpla

Ciorba de perisoare – reteta simpla din: carne tocata, ceapa, usturoi, oua, orez, sare, piper, apa, bors, morcov, telina, pastarnac, patrunjel, marar. Ciorba de perișoare este o mâncare tradițională românească, dar care se găsește și în alte bucătării tradiționale europene, precum bucătăria poloneză, cehă și ucraineană. În România, această mâncare este considerată una dintre cele […]

Supa chinezeasca iute acrisoara

Supa chinezeasca iute acrisoara din: carne de porc, orez, supa de pasare, ciuperci, muguri de bambus, radacina de ghimbir, amidon, ou, otet, ceapa verde, sare, piper, boia, ulei de susan.   Ingrediente: 250 g carne de porc 75 g orez 1 1/2 l supă de pasăre 4 ciuperci 2 linguri muguri de bambus din conservă […]

retete

Frigărui din coaste de porc

Frigărui din coaste de porc din:coaste de porc cu slanina, sos de soia, vin rosu, catei de usturoi, piper macinat, cimbru, seminte de fenicul, cartofi.   Ingrediente: 1 kg coaste de porc cu slănină, 50 ml sos de soia 150 ml vin roșu, 5 căței de usturoi, piper măcinat cimbru, semințe de fenicul 1 kg […]

retete

Vinete cu piept de porc

Vinete cu piept de porc din: piept de porc, vinete, ulei de masline, seminte de chimen macinate, sare, piper, oregano, vin si masline. Ingrediente: 200 g piept de porc 2 vinete 8 linguri ulei de măsline 1 lingură semințe de chimen măcinate sare piper oregano 100 ml vin 100 g măsline     Mod de […]

retete

Parjoale moldovenesti – gustoase si aromate

Parjoale moldovenesti – gustoase si aromate din: carne tocata de vita, carne tocata deporc, ceapa, usturoi, cartofi, paine alba, lapte, oua, sare, piper, marar, patrunjel, pesmet, malai, faina. Ingrediente: 500 g carne tocată de vită 500 g carne tocată de porc 2 cepe de mărime medie 4-5 căței de usturoi 2 cartofi 3-4 felii de […]

Sarmale

Sarmale traditionale cu carne de porc, slanina si sunca afumata

Sarmale traditionale cu carne de porc, slanina si sunca afumata din: orez, carne de porc, slanina, morcov, ceapa, sunca afumata, zeama de varza, rosii, boia, varza murata, frunze de dafin, cimbru, ulei, sare, piper, malai, smantana, ardei iute.   Ingrediente: 250 g orez 500 g carne de porc 150 g slănină 1 morcov 2 cepe […]

retete

Cotlet de porc cu telina la cuptor

Cotlet de porc cu telina la cuptor din: cotlet de porc fara os, telina, condimente, mustar, zeama de lamaie, ulei, unt, smantana, usturoi, ceapa, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cotlet fără os 700 g țelină condimente pentru carnea de porc 3 linguri muștar zeama de la 2 lămâi 4-5 linguri ulei 1 lingură unt […]

retete

Varză cu bere și ciolan de porc

Varză cu bere și ciolan de porc din: varza, ceapa, ulei, bere, boabe de piper, foi de dafin, ciolan, mustar picant, bere. Ingrediente: 1 varză 2 cepe 2 linguri ulei 200 ml bere boabe de piper 2 foi de dafin 1 ciolan 200 g muştar picant 300 ml bere     Mod de preparare: Ciolanul […]

retete

Rulada de carne de porc cu mirodenii

Rulada de carne de porc cu mirodenii din: carne de porc, apa, sare, piper, usturoi, boia de ardei dulce, foaie de dafin. Ingrediente: carne de porc (burta porcului, dar sa fie macra) doua cani de apa sare piper macinat usturoi boia de ardei dulce foaie de dafin     Mod de preparare Se face un […]

Piftie de porc – racituri gustoase

Piftie de porc – racituri gustoase din: picioare, cap de porc, ceapa, morcovi, patrunjel, pastarnac telina, foid e dafin, boabe de ienibahar, usturoi, sare.  Cea mai gustoasa piftie este aceea pregatita din picioare de porc si urechi.   Ingrediente: 1 kg picioare sau cap de porc 1 ceapa 2 morcovi 1 patrunjel 1 pastirnac  1 […]

retete

Parjoale din ficat de porc

Parjoale din ficat de porc din: ficat de porc, ou, cartof, faina, verdeata, sare, piper. Ingredinte: 1/2 kg. ficat de porc 1 ou un cartof crud faina verdeata piper sare     Mod de preparare Se dau ficatul si cartoful crud prin masina de tocat, obtinindu-se o pasta omogena. Se adauga celelalte ingrediente. Din compozitia […]

Piftie – usor de preparat si foarte gustoasa

Piftie – usor de preparat si foarte gustoasa din: picioare de pasare, cap si sorici de porc, picioare de vaca, cap de vitel, sare, usturoi, ceapa.   Ingredinte: picioare de pasare, curcan, gasca, cocos din cap si sorici de porc din picioare de vaca si din cap de vitel sare usturoi 1-2 cepe   Mod […]

retete

Limba cu maioneza

Limba cu maioneza din: limba de porc, castraveti murati, oua, ulei, mustar uite, sare si piper.   Ingredinte: 2 buc. limba de porc 6-8 buc. castraveciori murati 2 oua 200 ml ulei 2 linguri de mustar iute pentru maioneza sare piper     Mod de preparare Limba de porc se spala foarte bine, se fierbe […]

retete

Budinca de carne cu sos de smantana

Budinca de carne cu sos de smantanadin: carne de vitel sau purcel, franzela, lapte, unt, oua sare, piper, salata si sos de smantana. Ingredinte: 1 kg carne de vitel sau de purcel 1 felie de franzela 1 ceasca lapte 75 g unt 4 oua sare piper salata sos de smintina   Mod de preparare Se […]

retete

Aperitiv delicios cu muschi de porc

Aperitiv delicios cu muschi de porc din: chifle, muschi de porc, varza, ceapa, maioneza, ketchup, ulei, usturoi si unt. Ingredinte: 6 chifle 600 gr. muschi de porc 1 buc. varza mica 2 buc. ceapa 3 linguri maioneza 3 linguri ketch-up ulei usturoi unt   Mod de preparare Carnea se taie in cuburi mai groase. Ceapa […]

Reteta zilei: Retete cu porc

Reteta zilei: Porc caramelizat Porc caramelizat din: porc, zahar brun, piper cayenne, ghimbir, piper, sare, ceapa, ulei, ceapa verde. Poate te intereseaza si Coaste de porc cu sos barbeque Ingrediente: 1,5 kg carne de porc 1/2 cană de zahăr brun 1 lingurita piper cayenne 1 lingurita praf de ghimbir 1/2 lingurita piper negru 1 linguriță […]

Reteta zilei: Salata cu porc si legume

Salata cu porc si legume din: carne de porc, ardei gras, rosie, ceapa, cartofi, oua, maioneza, sare, piper.   Ingrediente: 500gr carne de porc 1 ardei gras, taiat cuburi 1 roșie tăiată cuburi 1/2 ceapa tocata 3 cartofi 2 oua maioneză sare piper   Mod de preparare: Adaugati carnea de porc într-o oală, acoperiți cu […]

Reteta zilei: Rulouri de porc

Rulouri de porc din: cotlete de porc, oua, pesmet, faina, branza, unt, ulei, sare, piper.   Ingrediente: 8 cotlete de porc 2 oua 1/2 cană pesmet 1/2 cană de făină 1/2 cană de brânză rasă 4 linguri unt 2 linguri ulei sare si piper, după gust     Mod de preparare: Bateti cotletele cu ciocanul […]

Reteta zilei: Rulada de porc

Rulada de porc din: carne de porc, ceapa, oua, ulei de cocos, pasta de rosii, boia, oregano, mustar, piper, sare, ulei de masline.   Ingrediente: 2 kg de carne de porc tocata 2 cepe tocate 3 oua fierte 1 ou 1 linguriță ulei de cocos 1 linguriță pastă de roșii 3/4 linguriță boia 3/4 linguriță […]

Reteta zilei: Cotlete de porc cu mozzarella

Cotlete de porc cu mozzarella din: cotlete de porc, ceapa, mozzarella, maioneza, piper, sare. Ingrediente: 4 cotlete de porc 1 ceapă 1/2 cană de brânză mozzarella rasa 8 lingurițe maioneză piper si sare, dupa gust       Mod de preparare: Spălați cotletele de porc și uscați-le cu șervețele de hârtie. Condimentați ambele părți cu […]

Reteta zilei: Friptura de porc cu sos de soia

Friptura de porc cu sos de soia din: friptura de porc, sos de soia, otet balsamic, sos worchestershire, suc de lamaie, mustar dijon, piper, usturoi, ulei.   Ingrediente: 2 fripturi de porc 2 1/2 linguri sos de soia 2 linguri de oțet balsamic 2 linguri sos worcestershire 1 linguriță suc de lămâie 1 linguriță de […]

Reteta zilei: Friptura cu sos de mustar

Friptura cu sos de mustar din: porc, smantana, patrunjel, mustar, unt, ulei de masline, sare, piper.   Ingrediente: 2 fripturi de porc 5 linguri smântână 3 linguri de patrunjel tocat 1 lingură de muștar 1 lingura unt 2 linguri de ulei de măsline sare piper     Mod de preparare: Se condimenteaza fripturile cu sare […]

Reteta zilei: Chiftele cu porc si vita

Chiftele cu porc si vita din: carne de vita, carne de porc, ou, pesmet, usturoi, lapte, ceapa, marar, piper, sare, faina, ulei, apa. Ingrediente: 1/2 kg carne tocata de vita 1/2 kg carne tocata de porc 1 ou 1 cană pesmet 1 cățel de usturoi 1/2 cană de lapte 1 ceapa tocata 1/4 linguriță de […]