Reteta zilei: Rasol de porc

Rasol de porc din: porc, sare, piper. Este un preparat tradițional, iubit în multe culturi pentru simplitatea și savoarea sa. Acest fel de mâncare este adesea asociat cu mesele în familie și sărbătorile, fiind preparat din carne de porc fiartă lent, până când devine incredibil de fragedă și suculentă. Carnea este de obicei servită alături […]

Reteta zilei: Chiftele cu orez

Chiftele cu orez din: porc, orez, varza, ceapa, ghimbir, usturoi, ceapa verde, coriandru, ou, sos de soia, ulei de susan, piper alb, otet.   Ingrediente: 1kg carne de porc, tocata 2 cești orez, înmuiat peste noapte foi de varza 1 ceapa, tocata 1 lingură de ghimbir, tocat 1 lingura usturoi, tocat 2 lingurițe ceapă verde, […]

Reteta zilei: Supa de porc cu ardei iute

Supa de porc cu ardei iute din: supa, porumb, rosii, carne de porc, cartofi, ceapa, usturoi, ardei iute, coriandru, lamaie, tortilla.   Ingrediente: 4 cani supa 1 cutie porumb 1 cutie roșii zdrobite 2 cani carne de porc gatita 2 cartofi 1 ceapă 3 catei usturoi 2 linguri de ardei iuti coriandru, dupa gust felii […]

Reteta zilei: Cotlete de porc la cuptor

Cotlete de porc la cuptor din: pesmet, cotlete de porc, sare, piper, faina, oua, varza, sos iute, ceapa verde.   Ingrediente: 1½ ceasca pesmet 4 cotlete de porc 1½ linguriță sare ¾ linguriță piper alb ¼ ceasca faina 2 ouă 2 cesti varza tocata 2 linguri de sos iute ¼ ceasca ceapă verde tocata Mod […]

Reteta zilei: Chitelute de porc

Chitelute de porc din: porc, ceapa rosie, usturoi, ghimbir, ulei, galbenus, ulei de susan, seminte de susan, sos de soia, pesmet, amidon, ulei de susan, sos hoisin, orez.   Ingrediente pentru chifteluțe: 500gr de carne tocată de porc 1 ceapa rosie, tocata 2 catei de usturoi, tocat 1 lingura ghimbir tocat 1 lingura ulei 1 […]

Carnati cu ficat

Carnati cu ficat – usor de preparat

Carnati cu ficat din: ficat, carne, condimente, sare, slanina, ceapa, usturoi. Ingrediente: 1 ficat de porc 1 ficat de vită carne condimente sare 1 kg slănină 1 ceapă usturoi   Mod de preparare: Fierbeţi timp de 10 minute ficatul, slănina şi carnea, apoi scoateţi-le, răciţi-le şi daţi- le prin maşina de tocat. Adăugaţi la amestec […]

Lebar traditional de porc

Lebar traditional de porc 

Lebar traditional de porc din: ficat, sare, piper, dafin, carne de porc, slanina, ceapa. Ingrediente: ficat sare 1 lingură boabe de piper 4 foi de dafin 700 g carne de porc 300 g slănină sare piper foi de dafin 4 cepe ulei   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală maţele groase de porc; se […]

Sarmale cu ficat si orez

Sarmale cu ficat si orez

Sarmale cu ficat si orez din: varza, ciolan, ficat, oua, carne de porc, smantana, ceapa, vanata, orez, gris, ulei, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 1 varză murată 1 ciolan afumat de porc 200 g smântână 2 ouă 500 g carne porc 300 g ficat 2 cepe 1 vânătă (de la congelator) 200 g orez 100 g gris […]

Lebar ardelenesc condimentat

Lebar ardelenesc condimentat

Lebar ardelenesc condimentat din: ficat de porc, rinichi, slanina, mate de porc, foi de dafin, cuisoare, seminte de ienibahar, boabe de piper, ulei, sare, boia dulce si maghiran.   Ingrediente: 1 kg ficat de porc 4 rinichi 200 g slănină 1 ceapă maţe de porc foi de dafin cuişoare 1 lingură cu seminţe de ienibahar […]

Rasol de porc cu costita

Rasol de porc cu costita

Rasol de porc cu costita din: rasol de porc, costita, coriandru, maghiran, usturoi, vin, rozmarin, foi de dafin, piper si sare. Ingrediente: 1 rasol de porc fasii de costita cat sa acoperi carnea 1 lingura de coriandru 1 lingura cu maghiran 1 capatana de usturoi 1 cana cu vin alb 1 fir de rozmarin 1-2 […]

Fleica de porc cu ardei gras

Fleica de porc cu ardei gras

Fleica de porc cu ardei gras din:fleica, morcovi, ardei gras, ceapa, piper boabe, usturoi, vin si sare. Ingrediente: 1 kg fleica 4-5 morcovi 1 ardei gras 3-4 cepe potrivite 1 lingura cu piper boabe 4-5 catei de usturoi 1 cana cu vin alb sare   Mod de preparare: Fasonează fleica, să fie ca un dreptunghi. […]

Toba cu sorici si slanina

Toba cu sorici si slanina

Toba cu sorici si slanina din: carne de porc, sorici, slanina, sare, piper, dafin. Ingrediente: 2 picioare inferioare de porc o bucată de carne slabă sorici slanina piper dafin sare   Mod de preparare: Se pun la fiert 2 picioare inferioare de porc, o bucată de carne slabă de la capul muşchiului sau limbă, şorici […]

Friptura de porc cu sos de zmeura

Friptura de porc cu sos de zmeura

Friptura de porc cu sos de zmeura din: fileuri de porc, zmeura, mustar, cimbru, ulei, zahar, sare, piper. Ingrediente: 2 fileuri de porc 200 g zmeură 1 limetă 1 lingură muştar 2 fire de cimbru 100 ml ulei de măsline 1 linguriţă de zahăr sare şi piper negru după gust   Mod de preparare: Pasaţi […]

Ceafa de porc cu ierburi

Ceafa de porc cu ierburi

Ceafa de porc cu ierburi din: ceafa de porc, sare, piper, rozmarin, cimbru, vin, oua, ceapa, smantana, cartofi. Ingrediente: 1 kg ceafă de porc sare piper făină rozmarin verde cimbru verde 1 pahar vin 1 ou 1 ceapă 150 ml smântână pentru gătit 1 kg cartofi   Mod de preparare: Presari ceafa cu sare, piper măcinat, […]

Reteta zilei: Coaste de porc la cuptor

Coaste de porc la cuptor din: coaste de porc, sare, piper, sos barbeque, limeta.   Ingrediente:  2 kg coaste de porc sare și piper, dupa gust sos barbeque limete, feliate ceapa verde si coriandru, dupa gust     Mod de preparare: Preincalziti cuptorul la 60C. Crestati coastele. Presarati cu sare si piper. Asezati intr-o tava. […]

Gulas cu ciolan

Gulas cu ciolan

Gulas cu ciolan din: varza, carne de porc, ciolan afumat, slanina afumata, cimbru, smantana, sare, piper. Ingrediente: 2 verze acre 1 kg carne de porc 1 ciolan afumat 2-3 bucăţi de slănină afumată cimbru smântână sare  piper   Mod de preparare: Toci varza cât mai mărunt, iar carnea de porc o tai în bucăţi mici. Intr-o […]

Coaste de porc glazurate cu mustar

Coaste de porc glazurate cu mustar

Coaste de porc glazurate cu mustar din: zahăr brun, paprika afumată, muştar, pudră de ceapă şi de usturoi, coaste de porc, muştar, oţet de mere, melasă, sos Worchestershire, sos de ardei iute, pudră de ardei iute.   Ingrediente: 150g de zahăr brun 2 linguri de paprika afumată 2 linguri pudră de muştar câte 1 linguriţă pudră de ceapă şi de usturoi 4 bucăţi coaste […]

Ceafa de porc condimentata

Ceafa de porc condimentata

Ceafa de porc condimentata din: ceafa de porc, carne tocata, orez, legume, ulei, cimbru, boia dulce, piper, sare, ceapa, concentrat de legume. Ingrediente: 1 kg ceafă de porc 500 g carne tocată 1 lingură orez 100 g ames­tec legume congelate 50 ml ulei 1 linguriţă cimbru 1/2 linguriţă boia dulce 1/2 linguriţă piper 1 linguriţă sare […]

Muschi de porc cu piper

Muschi de porc cu piper

Muschi de porc cu piper din: muschi de porc, piper, usturoi, ulei, boia, sare. Ingrediente: 500 g muşchi de porc 50 g piper mozaic 2 căţei de usturoi 1 lingură de ulei 1 linguriţă rasă de boia sare   Mod de preparare: Unge carnea cu ulei şi usturoi pisat. Dă-o cu sare şi boia. Rumeneşte-o în […]

Kebab de porc cu curry

Kebab de porc cu curry

Kebab de porc cu curry din: file de porc, pasta curyy thai, zahar, iaurt natural degresat, ulei de floarea soarelui, orez basmati, porumb, ciuperci, magetout, boia de ardei, lamaie.   Ingrediente: 1 linguriţă pastă curry Thai 1 linguriţă zahăr muscovado 2 x 125 g cutii iaurt natural degresat 400 g file slab de porc, tăiat cuburi […]

Piftie de porc cu ciuperci si usturoi

Piftie de porc cu ciuperci si usturoi din: picioare de porc, ciuperci, usturoi, morcovi, oua, sare, gelatina. Ingrediente: 1 1/2 kg picioare de porc 500 g ciuperci 1 căpăţână mare de usturoi 2 morcovi 2 ouă sare 2-3 foi de gelatină   Mod de preparare: Piftie de porc cu ciuperci si usturoi: Cureţi picioarele de porc, […]

Toba cu usturoi si dafin

Toba cu usturoi si dafin

Toba cu usturoi si dafin din: organe de porc, burta de vita, usturoi, gelatina, malai, sare, piper, foi de dafin. Ingrediente: 1 kg organe de porc 500 g burtă de vită 20 g usturoi 10 g gelatină mălai sare grunjoasă piper foi de dafin   Mod de preparare: Pui organele la fiert în apă cu sare, […]

Muschiulet de porc in crusta de seminte

Muschiulet de porc in crusta de seminte

Muschiulet de porc in crusta de seminte din: muschi de porc, seminte, miez de nuca, oua, faina, ulei, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 800 g muşchi file 2 linguri seminţe de floarea-soarelui, decojite 2 linguri seminţe de dovleac, decojite 2 linguri miez de nucă sfărâmat 1 lingură seminţe de susan 1 lingură seminţe de mac 2 ouă […]

Lebar traditional cu slanina

Lebar traditional cu slanina

Lebar traditional cu slanina din: ficat, sare, piper, dafin, carne de porc, slanina, ceapa. Ingrediente: ficat sare 1 lingură boabe de piper 4 foi de dafin 700 g carne de porc 300 g slănină sare piper foi de dafin 4 cepe ulei   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală maţele groase de porc; […]

Carnati de porc proaspeti

Carnati de porc proaspeti

Carnati de porc proaspeti din: carne de porc, sare, piper, coriandru, ienibahar, usturoi. Ingrediente: carne de porc sare piper coriandru ienibahar usturoi   Mod de preparare: Se fierbe bine carnea de porc, până cade de pe os. Se dă prin maşină, se adaugă sare, piper, coriandru şi ienibahar. Se pisează câteva căpăţâni de usturoi şi […]

Carnati haiducesti de porc

Carnati haiducesti de porc

Carnati haiducesti de porc din: carne de porc, slanina, sare, piper, maghiran, coriandru.   Ingrediente: 2 kg carne de porc 500 g slanina boia sare si piper maghiran coriandru   Mod de preparare: Se toacă mărunt carnea de porc. Se taie slănină în cubuleţe. Se amestecă totul, se adaugă boia de ardei iute, sare, piper, măghiran […]

Toba in aspic

Toba in aspic

Toba in aspic din: stomacul porcului, carne slaba, sorici, slanina, picioare de porc, limba de porc. Ingrediente: stomacul porcului 1 kg carne slabă de porc şorici slănină picioare de porc limbă   Mod de preparare: Pârleşti picioarele de porc, înlături unghiile cornoase, le freci uşor cu mălai, le pui la fiert în apă care clocoteşte. […]

Toba traditionala de porc – usor de preparat

Toba traditionala de porc din: capatana de porc, carne de porc, limba de porc, otet, stomac de porc, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 1/4 căpăţână de porc 300 g carne de porc o limbă porc 2 linguri oţet un stomac porc sare piper cimbru   Mod de preparare: Stomacul se pune în apă rece cu oţet si […]

Ciorba cu rasol de porc

Ciorba cu rasol de porc 

Ciorba cu rasol de porc din: rasol de porc, picioare de porc, fleica, oua, smantana, morcov, otet, sare, usturoi.   Ingrediente: 1 rasol şi 2 picioare de porc 1 kg de carne 10 ouă 1 kg smântână 1 morcov oţet sare 2-3 căţei de usturoi   Mod de preparare: Fierbi carnea ca pentru piftie. Strecori zeama, […]

Ciolan de porc cu miere

Ciolan de porc cu miere

Ciolan de porc cu miere din: ciolan de porc, ceapa, morcov, usturoi, miere, ulei, vin, sare, piper. Ingrediente: un ciolan de porc o ceapă un morcov 5 căţei usturoi 3 linguri miere 75 ml ulei 250 ml vin roşu sare piper   Mod de preparare: Ciolanul se pune la fiert în apă rece. După ce s-a […]

Cotlet in crusta de ierburi

Cotlet in crusta de ierburi

Cotlet in crusta de ierburi din: ulei de masline, usturoi, patrunjel, frunze de salvie, rozmarin, sare, fulgi de ardei, piper, cotlete de porc. Ingrediente: ¼ cana ulei de masline 10 catei de usturoi, tocati ¼ ceasca patrunjel tocat 1 lingura frunze de salvie tocate ¾ lingurita cimbru tocat ¾ lingurita de rozmarin tocat 1 ½ […]

Creier de porc cu sos de lamaie

Creier de porc cu sos de lamaie din: creier, ulei, lamaie, verdeata, otet, sare. Ingrediente: 1,5 kg creier 200 ml ulei 200 g lămâie 2 legături verdeaţă 25 ml oţet sare   Mod de preparare: Creierul, curăţat bine de sânge şi pieliţă, se pune la fiert în apă clocotită cu puţină sare şi oţet. După fierbere, […]