Potârniche Umplută cu Orez și Fructe Uscate

Potârniche Umplută cu Orez și Fructe Uscate. Această rețetă combină delicatețea cărnii de potârniche cu dulceața fructelor uscate și textura plăcută a orezului, oferind o explozie de arome și texturi care va impresiona orice oaspete. Ingrediente: 4 potârnichi, pregătite pentru gătit: Carnea de potârniche este fragedă și aromată, fiind o sursă excelentă de proteine slabe. […]

Potârniche cu Sos de Afine și Vin Roșu

Potârniche cu Sos de Afine și Vin Roșu: un preparat rafinat, perfect pentru ocazii speciale sau pentru a impresiona oaspeții la o cină elegantă. Carnea fragedă de potârniche, în combinație cu sosul bogat și fructat de afine și vin roșu, creează un echilibru armonios între dulce și sărat, între suculență și aromă intensă. Această rețetă […]

Potarniche cu Sos de Merisoare si Portocale

Potarniche cu Sos de Merisoare si Portocale: Dacă ești în căutarea unei rețete deosebite pentru o cină specială sau o ocazie festivă, potarnichea cu sos de merișoare și portocale este alegerea perfectă. Această rețetă combina gustul rafinat al potarnichii cu dulceața acrișoară a merișoarelor și aroma vibrantă a portocalelor, oferindu-ți o explozie de arome și […]

Ragu de potârniche

Ragu de potârniche – Rețetă savuroasă. Carnea de potârniche, fragedă și aromată, se îmbină perfect cu un sos bogat de legume și vin roșu, creând un fel de mâncare complex și savuros. Această rețetă este ideală pentru o cină specială sau pentru a impresiona oaspeții cu o experiență culinară unică. Ingrediente 2 potârnichi, tranșate 2 […]

Potârniche cu Fasole Albă și Rozmarin

Potârniche cu Fasole Albă și Rozmarin – Gătirea lentă permite aromelor să se combine și să se intensifice, rezultând într-un preparat delicios și bine echilibrat.   Ingrediente: Potârniche – 2 bucăți: Potârnichea este ingredientul principal, oferind un gust delicat și textură fragedă. Fasole albă – 400 g (conservă): Fasolea albă adaugă cremozitate și proteine. Rozmarin […]

Potârniche la Cuptor cu Ierburi Aromatice

Potârniche la Cuptor cu Ierburi Aromatice – este un preparat perfect pentru mesele festive sau ocaziile speciale. Carnea de potârniche este mai slabă și mai bogată în proteine comparativ cu alte tipuri de carne de pasăre, fiind ideală pentru o dietă sănătoasă. Oferă proteine de înaltă calitate, esențiale pentru menținerea și creșterea masei musculare. Este […]

Potârniche la cuptor cu usturoi și lămâie

Potârniche la cuptor cu usturoi și lămâie – Această rețetă este ideală pentru cinele speciale sau pentru a impresiona oaspeții cu un preparat deosebit. Potârnichea este considerată un simbol al norocului și prosperității în multe culturi? Carnea de potârniche este apreciată pentru gustul său fin și textura fragedă, fiind o delicatesă vânătorească. Ingrediente: 2 potârnichi […]

Potarniche Prajita cu Sos de Afine

Potarniche Prajita cu Sos de Afine – Combinatia de carne frageda de potarniche si sosul dulce-acrisor de afine creeaza un echilibru perfect de arome si texturi. Aceasta reteta impresioneaza prin gustul sau bogat si aspectul elegant, fiind o alegere excelenta pentru a surprinde oaspetii. Urmeaza pasii de mai jos pentru a pregati aceasta delicatesa culinara […]

Potarniche cu Sos de Lamaie si Patrunjel

Potarniche cu Sos de Lamaie si Patrunjel – Aceasta reteta combina gustul carnii de potarniche cu aroma proaspata a lamaii si a patrunjelului, rezultand un fel de mancare elegant si plin de savoare. Prepararea acestui fel de mancare necesita putina atentie la detalii, dar rezultatul final va impresiona cu siguranta. Ingrediente: 4 potarnichi 3 linguri […]

Carnea de potârniche: Beneficii pentru sănătate, contraindicații si Retete

Carnea de potârniche: Beneficii pentru sănătate, contraindicații si Retete – Carnea de potârniche este o opțiune alimentară delicioasă și sănătoasă, adesea apreciată pentru gustul său distinctiv și pentru numeroasele beneficii nutriționale. Aceasta carne de vânat este nu doar o sursă excelentă de proteine, dar oferă și o gamă largă de vitamine și minerale esențiale. Beneficiile […]

Potârniche cu Piure de Mazăre și Cartofi

Potârniche cu Piure de Mazăre și Cartofi – Potârnichea este o delicatesă rară, apreciată pentru carnea sa fragedă și aromată. Împreună cu un piure cremos de mazăre și cartofi, acest fel de mâncare devine un adevărat festin culinar. Această rețetă este ideală pentru o cină elegantă sau o ocazie specială, aducând la masă o combinație […]

Potarniche cu sos picant

Potarniche cu sos picant din: potarnichi, slanina, morcovi, ceapa, unt, vin, faina, piper, sare. Ingrediente: 2 potârnichi 2 lămâi 200 g de slănină 2 morcovi o ceapă 2 linguri de unt 250 ml de vin alb o linguriţă rasă de făină piper sare   Mod de preparare: Potârnichile, curăţate, se umplu cu o lingură de […]

Potarniche in sos picant

Potarniche in sos picant din: potarnichi, slanina, morcovi, ceapa, unt, vin, faina, piper, sare. Ingrediente: 2 potârnichi 2 lămâi 200 g de slănină 2 morcovi o ceapă 2 linguri de unt 250 ml de vin alb o linguriţă rasă de făină piper sare   Mod de preparare: Potârnichile, curăţate, se umplu cu o lingură de […]

retete

Potarniche la cuptor cu garnitura de mere coapte

Potarniche la cuptor cu garnitura de mere coapte din: potarnichi, slanina, boia, smantana, mere, varza, cartofi, ceapa. Ingrediente: 2 potarnichii 200g slănină afumată 1 linguriţă boia 2 linguri sos de vînat 3 linguri smantană sare 7 mere 1 kg varză roşie 500 g cartofi 6 fire de ceapă verde 1/2 1 apă   Mod de […]

Potarnichi in sos picant

Potarnichi in sos picant din: potarnichi, slanina, morcovi, ceapa, unt, vin, faina, piper, sare. Ingrediente: 2 potârnichi 2 lămâi 200 g de slănină 2 morcovi o ceapă 2 linguri de unt 250 ml de vin alb o linguriţă rasă de făină piper sare   Mod de preparare: Potârnichile, curăţate, se umplu cu o lingură de […]

Potarniche cu orez

Potarniche cu orez din: potarniche, ceapa, orez, oua, sare si piper. Ingrediente: 1 potarniche 1 ceapă 1 ceaşcă de orez 2 ouă sare piper   Mod de preparare: Incălzim vasul şi frigem în el,  potârnichea cu măruntaiele, până când se rumeneşte pe toate părţile. Măruntaiele le scoatem mai devre­me decât potârnichea. Peste potârniche turnăm ceapa […]

Carnea de potarniche

Carnea de potarniche – Potârnichea scoţiană este unică în Marea Britanie, fiind o rudă îndepărtată a potârnichii obişnuite. Potârnichea scoţiană se hrăneşte cu lăstarii de iarbă-neagră care acoperă în timpul verii ţinuturile din partea de nord a Scoţiei. Majoritatea potârnichilor scoţiene se găsesc în ţinuturile mlăştinoase din comitatul Yorkshire. Mulţi cunoscători consideră că aroma cărnii […]

Potarnichi cu sos picant

Potarnichi cu sos picant din: potarnichi, slanina, morcovi, ceapa, unt, vin, faina, piper, sare. Ingrediente: 2 potârnichi 2 lămâi 200 g de slănină 2 morcovi o ceapă 2 linguri de unt 250 ml de vin alb o linguriţă rasă de făină piper sare   Mod de preparare: Potârnichile, curăţate, se umplu cu o lingură de […]

Ficat in aspic

Potarnichi cu sos alb

Potarnichi cu sos alb din: potarnichi, ceapa, lapte, unt, faina, lamaie, piper, sare. Ingrediente: 2 potârnichi o ceapă mare 200 ml de lapte 50 g de unt o linguriţă de făină zeamă de lămâie piper sare   Mod de preparare: Potârnichile, curăţate, se taie în sferturi şi se rumenesc în unt împreună cu ceapa tăiată […]

Potarnichi la cuptor cu garnitura de mere coapte, varza rosie brezata si sote de cartofi cu ceapa

Potarniche fripta cu sos de patrunjel

Potarniche fripta cu sos de patrunjel din: potarnichi, sare, piper, unt, cartofi, fasole verde, smantana, patrunjel, nucsoara, lamaie, lapte. Ingrediente: 2 potârnichi curăţate sare şi piper negru măcinat 1 lingură cu unt piure de cartofi şi fasole vede, pentru a servi Pentru sosul de patrunjel: 150 ml smântână 30 g frunze de pătrunjel, tăiate mărunt […]

Paste cu ciuperci sau masline

Potarniche si iepure cu cimbrisor si boia de ardei

Potarniche si iepure cu cimbrisor si boia de ardei din: potâmiche roşie, iepure de câmp, iepure de casă, pui, ulei de măsline, ceapa usturoi, ardei verde, cimbrişor, frunze de dafin, boia de ardei, ghimbir, cuişoare, sos de tomate, apă, biscufi cu hrişcă. Ingrediente: 1 potâmiche roşie dezosată 250 g carne de iepure de câmp 250 g carne de iepure de casă 260 g carne de pui 500 ml […]

Potarnichi la cuptor

Potarnichi la cuptor: Incinge cuptorul la 7/220C. Pune 400 g cepe mici (salote), curatate, si 4 pere, curatate de cotor si taiate sferturi, intr-o tava de copt. Stropeste-le cu 1 lingura ulei de masline si presara 2 linguri cimbru. Asezoneaza si da la cuptor 10 minute. Unge cu ulei 4 potarnichi de circa 500 g […]

Potarniche rumenita

Potarniche rumenita din: potarnichi, ulei de masline, ulei de masline, sare, piper, nucsoara, bulion de pui, vin alb sec si jeleu de mure. Ingrediente: 4 potarnichi, curatate, de aproximativ 350 g fiecare 2 linguri ulei de masline sare si piper negru un praf de nucsoara macinata 300 ml bulion de pui 100 ml vin alb […]

Potarniche cu rozmarin

O reteta de potarniche cu rozmarin din: miere, crema de aceto balsamico, vin alb, potarnichi, ceapa, usturoi, vinete, ardei gras, rozmarin, ulei de masline, sare, piper, boia si salam italian. Ingrediente: 3 linguri miere 4 lingurite crema de aceto balsamico 250 ml vin alb 4 potarnichi (a circa 400 g) 4 cepe 2 catei de […]

Potarniche cu rizoto

Potarniche cu rizoto din: potarniche, ceapa, orez, oua, sare si piper. Ingrediente: 1 potarniche 1 ceapă 1 ceaşcă de orez 2 ouă sare piper   Mod de preparare: Potarniche cu rizoto: Incălzim vasul şi frigem în el,  potârnichea cu măruntaiele, până când se rumeneşte pe toate părţile. Măruntaiele le scoatem mai devre­me decât potârnichea. Peste […]

Potarnichi cu legume

Potarnichi cu legume din: potarnichi, cuisoare, sare, vin, bureti, arpagic, rosii, marar, oua, supa, ardei iute, cimbru, lamaie. Ingrediente: 2 potarnichii 4 bucăţi cuişoare sare 1/41 vin 250 g bureţi uscaţi 300 g arpagic 300 g roşii 1 legătură mărar 4 ouă 1/21 supă 200 g ulei 1 ardei iute cimbru 1 lămaie   Mod […]

Ficat in aspic

Potarnichi in aspic cu garnitura de oua umplute cu mus de ficat si salata de sezon

Potarnichi in aspic cu garnitura de oua umplute cu mus de ficat si salata de sezon Ingrediente: 2 potarnichi 7-8 foi gelatină sare piper cimbru 1/2 pahar vin roşu 4 ouă 1 albuş 250 g ficat de pasăre sau porc 100 gunt ciuperci cîteva ridichii verdeaţă   Mod de preparare: Se prepară potarnichile, şi se […]

Supa de potarnichi

Supa de potarnichi din: potarnichi, sare, piper, taitei de casa, bureti, coniac, ceapa, unt, smantana, cimbru, galbenus. Ingrediente: 2 potarnichi mici sare piper 100 g tăiţei de casă 250 g bureţi 1 pahar coniac 1 ceapă 30 g unt 3 linguri smantană cimbru 31 apă 1 gălbenuş   Mod de preparare: Potarnichile bine curăţate se […]

Potarnichi fripte

Potarnichi fripte Ingrediente: 3 potîrnichi 50 g slănină 50 g unt apă sare pi­per 5 linguri smintîna Mod de preparare: Potarnichi fripte: Pîrlim potîrnichile, le curăţăm de intes­tine printr-o deschizătură făcută la gît, le spălăm şi după ce le învelim în slă­nină, le legăm. Apoi le sărăm pe di­năuntru şi le frigem cu 15-20 minute […]

Potarnichi la frigare

Potarnichi la frigare  din: potarnichi, frunze de vita, slanina, paine, unt.   Ingrediente: 3 potârnichi frunze de viţă 200 g slănină 6 felii de pâine 1 lingură unt sare     Mod de preparare Potarnichi la frigare: Înainte de a fi jumulite, potârnichile trebuie ţinute 24 de ore, după ce au fost împuşcate, dar nu […]