Prajitura Capsunica
PrinteazaPrajitura Capsunica din: oua, lapte, zahar, ulei, capsune, faina, esenta de rom, praf de copt.
- 2 ouă
- 1 pahar lapte
- 2 pahare zahăr
- 1 pahar ulei
- 1/2 kg căpşune
- făină cât cuprinde
- esenţă de rom
- 1 praf de copt
Mod de preparare:
Intr-un castron, amesteci ouăle cu zahărul, până totul devine o spumă. Adaugi apoi laptele, uleiul, esenţa de rom şi făina. Amesteci în continuare foarte bine cu mixerul. într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină, pui compoziţia şi o dai la cuptor pentru 20 de minute.
Intre timp, speli căpşunele şi le rupi codiţa. Când prăjitura s-a copt, o scoţi din cuptor, şi, caldă, o tai în bucăţi. Deasupra fiecărei bucăţi aşezi o căpşună, când încă prăjitura este călduţă.
Serveşti după ce s-a răcit.
Pofta buna!