Prăjitură cu aluat ras

Printeaza

Prăjitură cu aluat ras: oua, ulei, zahar, praf de copt, faina, dulceata, nuci.

Ingrediente:

  • 2 ouă
  • 2 căni ulei
  • 1 cană zahăr
  • 1 plic praf de copt
  • 500 g făină
  • 400 g dulceaţă acrişoară
  • 100 g nuci sau alune

 

Mod de preparare:

Prăjitură cu aluat ras: Freci ouăle cu zahărul, până vei obţine o cremă al­bicioasă. Adaugi uleiul ca la maioneză, apoi praful de copt şi făina. Coca o împărţi în două părţi. Dintr-oparte de aluat întinzi o  foaie pe care o pui într-o  tavă neunsă.

Deasupra foii pui dulceaţă în strat uniform şi peste dulceaţă presari nucile sau alunele tocate mărunt. Peste nuci razi pe răzătoarea mare coca rămasă. Ca să o razi mai uşor, poţi să adaugi puţină făină în cocă.

Coci prăjitura în cuptorul încins dinainte, până când se rumeneşte uniform. O tai în romburi şi o pudrezi cu zahăr praf, înainte de servire.

 

Pofta buna!

 

 

 

Macroul: Beneficii, Contraindicații, Rețete și Valori Nutriționale – Ghid Complet

Ghid Complet. Macroul este un pește marin aparținând familiei Scombridae, care include și alte specii cunoscute, cum ar fi tonul și bonito. Denumirea științifică a macroului comun este “Scomber scombrus“. Familia: Scombridae Genul: Scomber Specii: Scomber scombrus (macroul comun) Aspectul Fizic Caracteristic Macroul este cunoscut pentru corpul […]

Paste cu Somon, Lămâie și Capere: Ușor de Pregătit

Ușor de Pregătit din: paste, somon afumat, zeama si coaja de lamaie, capere, smantana, piper negru, sare, patrunjel. Această rețetă de paste cu somon afumat, lămâie și capere este o combinație excepțională de arome și texturi. Somonul afumat aduce o notă de lux și savoare, în […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.