Ghid Complet. Macroul este un pește marin aparținând familiei Scombridae, care include și alte specii cunoscute, cum ar fi tonul și bonito. Denumirea științifică a macroului comun este “Scomber scombrus“. Familia: Scombridae Genul: Scomber Specii: Scomber scombrus (macroul comun) Aspectul Fizic Caracteristic Macroul este cunoscut pentru corpul […]
Prăjitură cu aluat ras
PrinteazaPrăjitură cu aluat ras: oua, ulei, zahar, praf de copt, faina, dulceata, nuci.
Ingrediente:
- 2 ouă
- 2 căni ulei
- 1 cană zahăr
- 1 plic praf de copt
- 500 g făină
- 400 g dulceaţă acrişoară
- 100 g nuci sau alune
Mod de preparare:
Prăjitură cu aluat ras: Freci ouăle cu zahărul, până vei obţine o cremă albicioasă. Adaugi uleiul ca la maioneză, apoi praful de copt şi făina. Coca o împărţi în două părţi. Dintr-oparte de aluat întinzi o foaie pe care o pui într-o tavă neunsă.
Deasupra foii pui dulceaţă în strat uniform şi peste dulceaţă presari nucile sau alunele tocate mărunt. Peste nuci razi pe răzătoarea mare coca rămasă. Ca să o razi mai uşor, poţi să adaugi puţină făină în cocă.
Coci prăjitura în cuptorul încins dinainte, până când se rumeneşte uniform. O tai în romburi şi o pudrezi cu zahăr praf, înainte de servire.
Pofta buna!
Paste cu Somon, Lămâie și Capere: Ușor de Pregătit
Ușor de Pregătit din: paste, somon afumat, zeama si coaja de lamaie, capere, smantana, piper negru, sare, patrunjel. Această rețetă de paste cu somon afumat, lămâie și capere este o combinație excepțională de arome și texturi. Somonul afumat aduce o notă de lux și savoare, în […]