Prajitura cu branza, caise si nuci
PrinteazaPrajitura cu branza, caise si nuci din: faina, zhar pudra, unt, oua, branza de vaci, sare, lapte, caise, praf de budincă de vanilie, zahar, nuci.
Ingrediente:
- 240 g făină
- 140 g zahăr pudră
- 150 g unt
- 2 ouă
- 250 g brânză de vaci
- un praf de sare
- 300 ml lapte
- 300 g caise
- un plic de praf de budincă de vanilie
- 100 g zahăr
- 150 g nuci
Mod de preparare:
Cemeţi făina, presăraţi 80 g zahăr pudră, apoi adăugaţi peste amestec un praf de sare, un ou şi untul moale.
Toate ingredientele se amestecă, la final obţinându-se un aluat moale.
Se înveleşte aluatul în folie alimentară şi se dă la rece 30 de minute. Se prepară budinca şi se lasă la răcit.
Peste budincă se adaugă un ou, 60 g de zahăr pudră şi brânza de vaci, amestecându-se uşor.
Caisele se spală şi se taie în cubuleţe. Din aluatul răcit se taie două treimi şi se formează un cerc de mărimea vasului de tartă, care se dă la cuptorul preîncălzit, 15 minute.
Aluatul rămas se modelează într-o fâşie circulară.
Fâşia se lipeşte pe marginea aluatului, după ce se scoate tava din cuptor.
Se toarnă jumătate din compoziţie în tavă, se adaugă caisele tăiate, se completează cu umplutura şi se coace 20 de minute, la foc mic.
Se amestecă nucile pisate şi zahărul şi se ornează tarta, apoi se dă iar la cuptor, 15 minute. Se serveşte rece.
Prajitura cu branza, caise si nuci
Pofta buna!