Prajitura cu branza de vaci si vanilie
PrinteazaPrajitura cu branza de vaci si vanilie din: faina, zahar, unt, oua, branza, lapte, frisca, vanilie.
Branza de vaci este realizată prin coagularea laptelui de vaca, de obicei cu ajutorul acidului lactic sau al unui coagulant enzimatic, cum ar fi renina. Laptele este încălzit la o temperatură controlată și apoi se adaugă coagulantul, determinând separarea solidelor (cheag) de lichid (zer). După coagulare, branza este drenată pentru a îndepărta surplusul de zer și pentru a-i oferi consistenta specifica.
Are o textură moale și fină, cu un gust delicat și ușor acrișor. Aceasta face ca branza să fie versatilă și să poată fi consumată ca atare sau adăugată în diferite preparate culinare.
Branza de vaci este o sursă bogată de proteine de calitate, conținând toți aminoacizii esențiali de care corpul are nevoie. De asemenea, este o bună sursă de calciu, fosfor, vitamina B12 și riboflavină.
- 225 g făină
- 60 g făină de migdale
- 110 g zahăr
- 200 g unt
- un ou
Pentru umplutură:
- 800 g brânză de vaci
- 400 g lapte condensat
- 3 ouă
- 125 ml frişcă lichidă
- esenţă de vanilie
- coaja rasă a două lămâi
Mod de preparare:
Făina de grâu, cea de migdale şi zahărul se amestecă la robot. Se adaugă untul şi se amestecă. Se pune şi oul şi, după ce aluatul a devenit omogen, se adună într-o bilă şi se lasă la rece 30 de minute.
Se împarte aluatul în două, se întinde o foaie, se aşază în tava de copt şi se coace 15 minute.
Se scoate, se pun ingredientele pentru umplutură amestecate, se acoperă cu a doua foaie de aluat şi se lasă la copt 75 de minute. După răcire, se lasă la frigider peste noapte.
Se serveşte cu zahăr pudră şi fructe.
Pofta buna!