Prajitura cu branza, mac si nuca
PrinteazaPrajitura cu branza, mac si nuca din: piscoturi, zahar, unt, scortisoara, miez de nuca, branza de vaci, oua, lapte, mac, gelatină, zahar vanilat, gem de piersici, frunze de mentă.
Ingrediente pentru blat:
- 300 g piscoturi
- 50 g zahăr
- 100 g unt
- 1 linguriţă şcortisoară
- 50 g miez de nucă pisat
Ingrediente pentru umplutura:
- 450 g brânză de vaci
- 150 g zahăr
- 3 ouă
- 200 ml lapte
- 70 g mac
- 2 plicuri gelatină sau 4-5 foiţe
- 1 pacheţel zahăr vanilat
- 5 linguri gem de piersici
- frunze de mentă (pentru ornat)
Mod de preparare:
Pui pişcoturile într-un blender şi mixezi până se fărâmiţează. Amesteci cu zahărul, untul topit, scorţişoara şi miezul de nucă.
Aşezi compoziţia pe fundul unei tăvi cu pereţi detaşabili şi presezi bine cu mâinile.
Acoperi cu o folie de plastic şi laşi la rece.
Baţi ouăle cu zahărul şi le pui pe baie de aburi.
Laşi până se îngroaşă, amestecând continuu, după care dai să se răcească, înmoi gelatina în apă rece, 30 de minute, apoi o topeşti pe baie de aburi, fără să dea în clocot.
Laşi să se răcorească.
Torni amestecul obţinut peste blatul de pişcoturi.
Pui restul de gelatină într-o cratiţă pe foc şi amesteci bine, câteva minute, cu gemul de piersici. îl torni peste prăjitură, nivelezi bine şi-laşi la rece cel puţin două ore. Ornezi cu frunze de mentă.
Prajitura cu branza, mac si nuca
Pofta buna!
Imi face cu ochiul prajitura asta!
Arata foarte bine si nici nu e greu de facut. Cred ca o sa o incerc.