Prajitura cu branza si smantana

Printeaza

Prajitura cu branza si smantana din: biscuiti, unt, crema de branza, smantana, esenta de vanilie, zahar pudra, faina oua, capsuni, hartie de copt.

 

Ingrediente pentru blat:

  •  1 pachet de 250 g biscuiţi digestivi, mărunţiţi
  • 75 g unt topit

Ingrediente pentru umplutura:

  • 500 g cremă de brânză grasă
  • 300 ml smântână
  •  1 linguriţă cu esenţă de vanilie
  •  175 g zahăr pudră
  • 2 linguri cu făină
  • 2 ouă
  • căpşuni pentru ornat
  • o formă de chec de 30 cm, unsă cu unt şi tapetată cu hârtie de copt

 

Mod de preparare:

Incalzeste cuportul la 180 °C.

Pune biscuiţii sfărâmaţi într-un castron şi amestecă-i cu untul topit.

Presează amestecul la baza formei de chec.

Bate bine crema de brânză până devine moale. Amestec-o apoi cu celelalte ingrediente pentru umplutură până când totul devine ca o pastă. Toarnă crema peste biscuiţii din tavă.

Coace prăjitura în cuptor timp de 15 minute apoi setează temperatura cuptorului la 120 °C şi las-o la copt încă o oră şi jumătate sau până când prăjitura este aproape stabilă la mijloc.

Inchide cuptorul şi lasă prăjitura să se răcească înăuntru.

După ce s-a răcit, păstrează-o la frigider până când se întăreşte şi apoi scoate-o din formă.

Serveşte-o feliată şi ornată cu căpşuni sau alte fructe de sezon.

Prajitura cu branza si smantana

Prajitura_cu_branza_si_smantana

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.