Prajitura cu branza si smantana
PrinteazaPrajitura cu branza si smantana din: biscuiti, unt, crema de branza, smantana, esenta de vanilie, zahar pudra, faina oua, capsuni, hartie de copt.
Ingrediente pentru blat:
- 1 pachet de 250 g biscuiţi digestivi, mărunţiţi
- 75 g unt topit
Ingrediente pentru umplutura:
- 500 g cremă de brânză grasă
- 300 ml smântână
- 1 linguriţă cu esenţă de vanilie
- 175 g zahăr pudră
- 2 linguri cu făină
- 2 ouă
- căpşuni pentru ornat
- o formă de chec de 30 cm, unsă cu unt şi tapetată cu hârtie de copt
Mod de preparare:
Incalzeste cuportul la 180 °C.
Pune biscuiţii sfărâmaţi într-un castron şi amestecă-i cu untul topit.
Presează amestecul la baza formei de chec.
Bate bine crema de brânză până devine moale. Amestec-o apoi cu celelalte ingrediente pentru umplutură până când totul devine ca o pastă. Toarnă crema peste biscuiţii din tavă.
Coace prăjitura în cuptor timp de 15 minute apoi setează temperatura cuptorului la 120 °C şi las-o la copt încă o oră şi jumătate sau până când prăjitura este aproape stabilă la mijloc.
Inchide cuptorul şi lasă prăjitura să se răcească înăuntru.
După ce s-a răcit, păstrează-o la frigider până când se întăreşte şi apoi scoate-o din formă.
Serveşte-o feliată şi ornată cu căpşuni sau alte fructe de sezon.
Prajitura cu branza si smantana
Pofta buna!