Prajitura cu caise si merisoare
PrinteazaPrajitura cu caise si merisoare din: oua, zahar, faina, caise, gelatina, merisoare, menta.
Ingrediente:
Pentru pandispan:
- 6 ouă
- 6 linguri zahăr
- 6 linguri făină
Pentru jeleu:
- 1 kg caise
- 10 linguri zahăr
- 6 foi gelatină
Pentru decor:
- caise
- merisoare
- frunze de mentă
Mod de preparare:
Separi albuşurile de gălbenuşuri, baţi albuşurile spumă, adaugi zahărul şi continui să baţi până când se întăreşte compoziţia.
Separat, mixezi gălbenuşul, adaugi albuşurile, apoi, amestecând uşor, încorporezi făina. Torni totul într-o tavă tapetată şi dai la copt aproximativ o oră.
Pentru jeleu, cureţi de coajă caisele, le scoţi sâmburii si le tai cubu-leţe. Le pui pe foc mic împreună cu zahărul. Le lasi la fiert circa 10 minute, apoi le pasezi.
Prepari gelatina conform indicaţiilor de pe ambalaj, apoi o pui în piureul de caise, întinzi jeleul peste pandişpan în strat uniform şi laşi la răcit.
Inainte de servire, decorezi prăjitura cu felii de caise, merişoare şi frunze proaspete de mentă.
Prajitura cu caise si merisoare
Pofta buna!
Vreau si eu din prajitura asta, imi dai?