Prajitura cu ciocolata alba si afine

Printeaza

Prajitura cu ciocolata alba si afine din: biscuiti, ciocolata alba, smantana, gelatina, zahar vanilat, afine, apa.

Ingrediente:

  • 1 pachet biscuiţi subţiri
  • 300 g ciocolată albă
  • 500 ml smântână
  • 1 plic gelatină
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 200 g afine

Pentru sirop:

  • 4 linguri zahăr
  • 200 ml apă

 

Mod de preparare:

Încălzesti într-un vas 200 ml de smântână. Adaugi ciocolata albă rasă şi amesteci până se topeşte, dai deoparte şi laşi la răcorit. Bagi vasul la frigider câteva ore.

Baţi smântâna rămasă cu zahărul vanilat păna ce devine frişcă şi o combini cu crema de ciocolată.

Prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi o amesteci cu crema.

La final adaugi o parte din afine şi amesteci.

Imbraci o formă în folie alimentară şi strat de cremă, după care unul de biscuiţi şi alternezi până termini ingredientete, deasupra fiind un strat de cremă.

Pentru sirop, topeşti zahărul într-o cratiţa, iar când devine auriu torni apa. Amesteci şi dai deoparte.

Serveşti prăjitura cu sirop de zahăr ars şi decorată cu afine.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.