Prajitura cu ciocolata amara
PrinteazaPrajitura cu ciocolata amara din: zahar, apa, ulei, faina, cacao, bicarbonat, zeama de lamaie, vanilie, nucsoara, scortisoara, coaja de lamaie, margarina, ciocolata amara.
Pentru blat:
- 1 cană şi jumătate de zahăr
- 1 cană şi jumătate de apă
- 1 cană de ulei
- 3 căni făină
- 3 linguri cacao
- 1 linguriţă cu vârf de bicarbonat de sodiu stins cu zeamă de lămâie
- vanilie
- 1/2 linguriţă ghimbir
- 1/2 linguriţă nucşoară măcinată
- coajă rasă de lămâie
- 1/2 linguriţă scorţişoară
Pentru glazură:
- 1 ciocolată amară
- 50 g margarină
- 1 lingură cacao
- 3 linguri zahăr
- 3 linguri apă
Mod de preparare:
Intr-un castron mai mare se pun mai întâi făina, zahărul, cacaua, aromele şi bicarbonatul.
Se amestecă totul, apoi se adaugă, alternând, uleiul şi apa, amestecând în continuare până se obţine o pastă omogenă care curge.
Se toarnă într-o formă bine unsă cu margarină şi tapetată cu făină. Se lasă la cuptor circa 45 minute.
Când prăjitura este coaptă, se scoate şi se toarnă imediat glazura de ciocolată. Apoi se lasă să se răcească şi să se întărească glazura.
Pentru glazura: într-un vas emailat, pui margarina tăiată bucăţele, zahărul amestecat dinainte cu cacao, ciocolata amăruie ruptă mărunt şi apa. Se pune pe foc mic şi se lasă, amestecând mereu, până când se omogenizează.
Se toarnă glazura fierbinte peste prăjitură.
Prajitura cu ciocolata amara
Pofta buna!